Влез

View Full Version : Как се учи език?

Nqkuf
06-11-2010, 15:30
Та искам да уча език вкъщи, без да ходя на някакви уроци. :D
Трябва ми само да мога да разговарям, не да пиша, a за тази цел ще ми върши ли работа разговорник? Какво друго трябва да си купя?
По принцип схващам много бързо и затова мисля да се занимавам вкъщи.
Става въпрос за Немски ( вчера за час се научих да броя до "безкрайност" )
:grin:

Unendlich
06-11-2010, 16:39
Ооо, с немския ще видиш зор без уроци. По простата причина, че словоредите са адски разбъркани, падежите, видовете изречения и т.н. Все пак можеш да си купиш граматика, в която са обяснени тези неща, да учиш думи и така да се упражняваш. :)

LoupGarrou
06-11-2010, 17:25
Та искам да уча език вкъщи, без да ходя на някакви уроци. :D
Трябва ми само да мога да разговарям, не да пиша, a за тази цел ще ми върши ли работа разговорник? Какво друго трябва да си купя?
По принцип схващам много бързо и затова мисля да се занимавам вкъщи.
Става въпрос за Немски ( вчера за час се научих да броя до "безкрайност" )
:grin:

Бързо, бързо, колко бързо да схващаш ?! Едва ли си нечовек : ) ! Аз бих гледал на компа нещо на немски със субтитри на бг, постоянно. После само с немски субтитри и ще се занимавам с разни помагала.
И да ти кажа няма да се научиш да говориш без уроци. Можеш да се научиш да разбираш какво ти се казва или да можеш да асимилираш текст, но ...

Ако сравниш говоренето си с нечие друго вероятно ще усетиш голямата разлика ...

Inkognoto
06-14-2010, 12:12
Специално за немския мога да ти кажа, че нямада можеш сама да го научиш вкъщи. Ама ако искаш просто така някакви основни изречения само разговорник ще свърши работа :)

xWandereRx
06-14-2010, 12:13
гледай много филми :D

DqVoLsKoJeLaNiE
06-14-2010, 12:19
С немския ще видиш зор...Ако искаш да говориш, си купи граматика, разговорник, учител с диск, малки книжки на немски, голям речник.. Говора ще ти е малко труден, защото се говори с акцент върху някои звуци. Тегли филми първо със субтитри, а после-без. Може и онлайн уроците за прегледаш.

Tempest
06-14-2010, 15:17
амии... граматика до дупка първата година... после яко вербални упражнения - общуваш с чужденци, а-у... аз така английския го научих ;)

fenastz
06-14-2010, 16:47
Не се занимавай с немски.

nefchi_bs
06-14-2010, 16:52

Защо ? Езикът е много хубав,само че не става да го учиш сам,трябва учител..Но на кой друг език можеш да кжеш нещо мило и този до теб да си мисли,че го псуваш а ? :D

kotetokateto
06-14-2010, 19:51

+++

someonerandom
06-14-2010, 19:54

Защо ? Езикът е много хубав,само че не става да го учиш сам,трябва учител..Но на кой друг език можеш да кжеш нещо мило и този до теб да си мисли,че го псуваш а ? :D
Забелязал съм,че такива изказвание идват главно от хора,които перз живота си не са помирисвали немски.Прав ли съм?

mrtn
06-14-2010, 20:07
Що бе немския си е хубав език, ама наистина е труден.. :)
Но като цяло езиците се учат с много парктика, превеждане, слушане, говорене, писане и в комбинация с добър учител работата е перфектна.
Сега лятото ако имаш възможност, почни работа по морето и го упражнявай.. :)

Paramour
06-15-2010, 11:41
Сама няма да можеш да го научиш... трябва ти учител или някой, който го е учил да ти помага, щото сама не мисля, че ще се оправиш с произнушението. Нищо лично... просто е труден език. А и бтв дори и само да го говориш пак трябва да знаеш цялата граматика... труден е, но както искаш.. ти си решаваш. :) :) :)

Chacho
06-15-2010, 12:27
Само аз ли не виждам кое е толкова трудно в немския, пък в другите езици е лесно? Граматиката се учи лесно вкъщи, правилата в немския с до голяма степен подредени. Словоредите са най-малкият проблем. Падежите като правила са лесни, проблема е, че родовете трябва да помниш. Времената също не са трудни. Страдателният залог и конюнктивите може да изглеждат сложни. Като цяло граматиката е лесна, поне тази, която е побрана в жълтата граматика.

Ама лексика, родове, представки, наставки, рекция, там вече се е насрало :D :D

Разбираемо произношение се лови лесно от филми. Едно време даваха детски филмчета по РТЛ и ефекта беше като от cartoon network. Който хванал промоцията - хванал ^^

VALady
06-15-2010, 15:15
Аз този език изобщо не го харесвам. Не е толкова труден, учих по три години, но съм го забравила. Иначе си купи речници, гледай филми на немски, в интернет има много електронни книги с граматика, потърси и си изтегли. (: