View Full Version : изпитът по немски
sExYbEbS
06-13-2010, 17:54
аз съм 8 клас и понеже имам 13 часа немски седмично ще имаме изпит - външно оценяване. Та чух че ще има съчинение , упражнение за слушане с разбиране и четене с разбиране. Другата част тест ли ще е или какмо ? ( много се моля да е тест ) та ако някой знае ... държал го е тоя изпит ... моля да ми каже?! :) :) :) :) :)
SmilezZz
06-13-2010, 18:11
Доколкото аз знам,НВО по чужд език е от три части..
1. Част - Слушане с разбиране..
- Ще ти се прочете един текст,към който ще има тестови задачи..Трябва да избереш правилния отговор..
2. Част - Четене с разбиране
- Ще ги се даде един текст,към който също ще имаш няколко тестови задачи..Трябва да избереш правилния отговор..Но пък за разлика от 1.Част текстът ще бъде пред теб
3. Част - Езикови задачи
- Ще имаш тестови задачи,в които трябва да избереш правилния отговор..
За съчинение не съм чувала,но възможно е и да ви дадат..
П.С - Доколкото аз знам е така,но не знам..Някой по-компетентен по въпроса да каже,че аз да не те объркам
DeinStern
06-13-2010, 18:13
Доколкото аз знам,НВО по чужд език е от три части..
1. Част - Слушане с разбиране..
- Ще ти се прочете един текст,към който ще има тестови задачи..Трябва да избереш правилния отговор..
2. Част - Четене с разбиране
- Ще ги се даде един текст,към който също ще имаш няколко тестови задачи..Трябва да избереш правилния отговор..Но пък за разлика от 1.Част текстът ще бъде пред теб
3. Част - Езикови задачи
- Ще имаш тестови задачи,в които трябва да избереш правилния отговор..
За съчинение не съм чувала,но възможно е и да ви дадат..
П.С - Доколкото аз знам е така,но не знам..Някой по-компетентен по въпроса да каже,че аз да не те объркам
На нас ни казаха, че и съчинение ще си има. То ще е или някакво писмо или нещо като есе или незнам как да го нарека- по някакъв проблем 8-) Иначе другото си е така
SmilezZz
06-13-2010, 18:32
Възможно е..Преди години го били махнали,сега отново го въвеждат,явно..Но не мисля,че ще е трудно..Спокойно
Unendlich
06-13-2010, 19:21
Възможно е..Преди години го били махнали,сега отново го въвеждат,явно..Но не мисля,че ще е трудно..Спокойно
Не са го махали, дори и тези с по 13 часа на седмица са имали съчинение. :)
1 Част. слушане с разбиране. Чете се или се пуска на касетефон текст 2 пъти. Има тестови въпроси на които трябва да се отговори или със свободен отг но по-рядко
2 Част. Четене с разбиране. Четеш текста и пак има тестови задачи или със свободен отговор. Гадното на свободния отговор е, че не можеш да използваш думи от текста, а трябва да го кажеш със свои думи.
3 Част. Тестови задачи върху лексика и граматика или текст с празни места, като за всяко място има 3 отговора, от които само 1 е верен.
Надявам се да съм помогнала! Успех на изпита!
П.П. Аз също съм 8 клас, само че уча усилено немски език, а не 13 часа на седмица. Дано всички да вземем изпита!!!
1 Част. слушане с разбиране. Чете се или се пуска на касетефон текст 2 пъти. Има тестови въпроси на които трябва да се отговори или със свободен отг но по-рядко
2 Част. Четене с разбиране. Четеш текста и пак има тестови задачи или със свободен отговор. Гадното на свободния отговор е, че не можеш да използваш думи от текста, а трябва да го кажеш със свои думи.
3 Част. Тестови задачи върху лексика и граматика или текст с празни места, като за всяко място има 3 отговора, от които само 1 е верен.
4 Част. Съчинение - определена тема, към която ти дават ключови думи и точки, по които да пишеш
Надявам се да съм помогнала! Успех на изпита!
П.П. Аз също съм 8 клас, само че уча усилено немски език, а не 13 часа на седмица. Дано всички да вземем изпита!!!