PDA

View Full Version : Как да накарам родителите си

acework
06-16-2010, 13:45
Здравейте.Питам ви, защото ми трябва малко помощ с не толкова важния разговор, който ще проведа отново с родителите ми.НА 15 съм.Така през този учебен период аз се запознах със много нови съученици и станахме много добри приятели.Та започнахме да се събираме с нощувки, но разбира се на другия ден на даскало...Въпроса е, че се събирахме много пъти (НЕ СМЕ ГЕЙВОЕ ... :-D )просто гледаме някой филм и праиме чиркове...Не пушим, нито пием, нито се дрогираме, спортуваме редовно, майка ми и баща ми знаят това.И ето, че идва поредния път за събиране, но предишните 2 пъти МНОГО ама МНОГО трудно ги навивах и накрая баща ми се съгласяваше а майка ми малко куцаше в решението си (не беше много съгласна).Та събиранията са към 8 и сега незнам как да проведа разговор с тях така, че да ме пуснат.Ако знаете начин на решение на "проблема" споделете, ако ви трябва някаква информация казвайте 8-)

AnnieW
06-16-2010, 17:52
ми и аз имах същия проблем.От известно време ме пускат доста повече,защото винаги спазвам някъв вечерен час, изпълнявам си задължинеята и и мам добри оценки и тва вс ми и голям бонус.Иначе след като вече ти дават, не трябва да прекаляваш, че ще ти се издразнят и ще прецакаш всичко.Ти най-добре си знаеш родителите, ще си прецениш кое ще усмири най-бързо и ефективно... само не прекалявай с исканията :D

justunique
06-17-2010, 17:24
...

ThePowerOfLove
06-17-2010, 19:11
Значи преди са те пускали без проблеми, само последните 2 пъти е било по-трудно? Според теб на какво се дължи това?

TheNewReligion
06-17-2010, 19:37
проблема е че ти нямат доверие .. а това се печели много трудно и не става бързо ..
'Начи проблемът не винаги е в т'ва, не говорете така наизуст. Като станем родители, дай Боже, ще разберем какво им е. Може да си най-възпитаното, спортуващо, непиещо, непушещо, негрогиращо се синче, но те въпреки това се страхуват за теб, разбираш ли? Всичко става на тоя свят, страх ги е хората. Подходи с разбиране към тях, независимо какво ще е сегашното им решение. А разговорът започни така, както и миналите пъти.

acework
06-17-2010, 20:22
Вярно е, че в един срок ако има 3 месеца пълен учебен период, аз им спестявам по няколко оценки и направо им нося бележника със 10-15 общо (2ки,3ки,4ки).Те все още не са свикнали с промяната, която си мисля, че ще стане.А тоест да не съм на такова високо ниво.Все пак досега бях отличник, тук таме по 5 проблема на година.Отведнъж развален успех, дисциплина нулева, а на училище се ходи само когато има нещо много важно 8-).А за това, че съм изгубил доверието им, ако може да ми пооточните по какъв най-лесен начин ще мога да го възвърна, или е аз както си мисля, че това е сложна и изискваща вереме "работа"?

justunique
06-17-2010, 21:08
...

TheNewReligion
06-17-2010, 23:16
Аз лично съм убедена, че има голяма доза родителски страх. Но сега като се замисля...явно има и друга причина да не те пускат ВЕЧЕ, да не се е случвало нещо нередно, авторе?

Уникатче: защо мислиш, че децата пушат, пият и се дрогират? Голяма част от тях страдат от липса на внимание главно от страна на родителите, след което тоя комплекс се пренася и в личния им живот => за да се направят на интересни пред връстниците си, пушат, пият, дрогират и мърсуват. А какво мислят родителите им? Хубав въпрос. Аз лично съм свидетелка, че НЕ подозират какво правят собствените им деца след като им разрешат да отидат на рожден ден с преспиване, примерно казано.
Та, мисълта ми е да не приемаш всичко лично с ответни реакции и да не се изказваш неподготвен. ^^

MissHouse
06-18-2010, 07:54
проблема е че ти нямат доверие .. а това се печели много трудно и не става бързо ..

:)

diksi
06-18-2010, 07:56
Амии пробвай по-деликатно .. и дано стане 8-)