Влез

View Full Version : За разводите

Slave4You
06-21-2010, 15:41
Какво смятате за разводите? По-скоро положителна промяна ли са, тъй като с повечето случаи са необходими, или негативна, защото мн деца ги приемат тежко и ги травмират.. Чувала съм, че се преживяват много трудно от семейството като цяло, но според мен щом се е стигнало до това решение, значи е имало защо. В крайна сметка двама човека щом не могат да живеят заедно, защо трябва да се мъчат, само и само да не се развеждат официално?

DaemonBoy
06-21-2010, 15:56
Когато децата са достатъчно големи, за да приемат какво става, тогава да. Но не и когато децата са още малки(от рода на 3-10 години)... Кофти е да се живее само с един от родителите.

Callisto
06-21-2010, 16:05
Много зависи от отношенията м/у родителите. Развода на родителите ми или по-точно събитията около него бяха много брутални и не смятам, че бяха подходящи за очите на 10 годишно хлапе. От друга страна се радвам, че родителите ми се разведоха. Навремето като се приберем аз си отивах в моята стая да си играя с най-добрата ми приятелка, а майка ми и баща ми си крещяха непрекъснато и не ми обръщаха никакво внимание. Много пъти съм имала нужда да си поговоря с тях, но те за били заети. Сега като са разведени се виждам с тях 2 дена в седмицата. Единза майка ми и един за баща ми. С майка ми ходим по моловете, на кино, на пазар, а с татко ми е по забавно и приятно, понеже аз съм израстнала с момчета и в мъжка компания ми е по-забавно. Седим си с него в кръчмата ни, пием си, говорим си с приятелите ни, говорим си на всякакви теми. Познавам всички в кръчмата ни и те са ми като едно голямо семейство. Можем да си говорим за всичко даже и за секс. Ако имам нужда от нещо дават ми го, ако ми трябва подслон ореждат го. Сега отношенията м/у родителите ми и мен са много по-добри от преди. Разговаряме без проблеми, получавам добра издръжка, винаги има при кой да спя, ако стане нещо и тн. Според мен е по-хубаво родителите да се разведени, но ако се чувстват щастливи заедно няма нищо лошо да са си заедно стига да не забравят за децата си.

Slave4You
06-21-2010, 16:35
Питам защото нашите са женени от 19 години вече и както ти казваш вкъщи само викове, крясъци, хвърляне на предмети и така.. и не мисля, че трябва да за заедно. Днес говорих с мама по този въпрос (след поредния жесток скандал) и й казах, че няма да ме бърка по никакъв начин ако се разделят - даже й казах, че така според мен е много по-добре. :(

Callisto
06-21-2010, 17:03
По-добре не им се мешай. Във всеки брак има спорове и скандали. Просто са неизбежни. Кое според теб е по-хубаво: да е с баща ти (човекът с който е била 19 години и са се обичали и може би още се обичат), или да бъде с някой, който ще ти домъкне и с него също ще секарат?

elito6754
06-21-2010, 17:10
И моите родители са разведени. Според мен е по-добре дасе разделят, отколкото постоянни крясъци, скандали, защото това в крайна сметка ще повлияе и на теб. Но все пак ги остави, те са възрастни, може просто да са в някакъв период.

ivcheto0o
06-21-2010, 18:03
Мнението ми за разводите е положително....Когато нещата са приключили един подпис е само официалния край който е настъпил много преди това.Но този край може да бъде ново начало.
Но в твоя случй не мисля че трябва да се месиш,те са достатъчно големи за да могат сами да вземат това решение....но донякъде те разбирам,защото сигурно това положение рефлектира и върху теб.

Slave4You
06-21-2010, 18:13
За съжаление не е само период, това трае точно откакто се помня;) Нищо де аз просто исках да ви поискам мнението за разводите, ясно ми е, че ще кажете да не им се бъркам:)

yYniiKaLnAa
06-22-2010, 17:16
И нашите са разведени .. аз бях на 8 като се разведоха и честно да ти кажа като се сетя какво беше ... Тогава не съм разбирала защо се развеждат.. сега вече знам и разбирам обаче тогава ми беше много гадно и сега също като се сетя ми е гадно

mincheto
06-22-2010, 17:58
Ако хората не се разбират, би трябвало да се развет, защото да живееш с човек, с когото най-малкото ,не се разбираш е АД, както за теб и партньорат ти ,така и за децата,защото и те страдат ,когато родителите им не се разбират. Така,че ако някои има деца и такъв проблем, е по-добре да се разведе, ако обича децата си.

mArMaLaDkA
06-22-2010, 18:46
Не смятам, че 12-18-годишни келеши могат да преценят кое е добре за тях, не вярвам, че на тея години имате достатъчно акъл, за да казвате на родителите си кое е добре и кое не. Те са достатъчно големи и зрели(или поне трябва да са), че да знаят кое е най-добре за тях и респективно за вас. Живейте си детството и не се впускайте в размишления за неща, които не разбирате особено. Всеки сам за себе си отговаря, а разказите на съученички/приятелки/познати не могат да бъдат мерило за никого другиго, освен за самите тях.

В разводът няма нищо хубаво. Ползата(ако изобщо може да има такава) е, че уж живееш по-добре(по-спокойно, намираш реализация в живота и прочее) - за мен това са врели - некипели. Няма нищо положително в това, да се разделиш с човека, за когото си давал мило и драго години наред.

И мога да си представя какви родители трябва да имаш, че да се поинтересуват за теб, чак когато си уредят собствения живот и то интересът да се изчерпва в пиене на бири, обикаляне на молове и обсъждане на мъже/жени. :shock: Абсолютна пубертетщина и безхаберие! (нищо лично)

Мога още мнооого да пиша по темата, въпросът е, че май няма смисъл. Някои си чешат пръстите, колкото да трупат мнения, други пък имат някакви заченаци на мисъл, които обаче се развиват в грешна посока. Ще наблюдавам темата, пък дано се развие.

Callisto
06-22-2010, 19:46
mArMaLaDkA, може родителите ми да са се сетили за мен, чак като са се развели, но до тогава баща ми беше на работа по цял ден и се прибираше чак в 3 сутринта и искарваше милиони, докато майка ми се възползваше от парите му и му кръшкаше. Смятам, че човека е работил достатъчно и сега, когато е на възраст (в четвъртак прави 50) има право да си почине и да отдели време да седне с дъщеря си и да поговорят за нещата, които я интересуват, докато твоя вероятно взима 500/700лв заплата и вечер си бърка в пъпа, докато гледа някой мач, понеже като е бил малък го е мързяло да учи или да се труди. Смятам, че въпреки че се виждам с родителите си вече много рядко те са ми дали много повече от колкото които и да са други родители. Родителите на всичките ми приятели се срамуват да говорят с децата си открито. Не си говорят за секс, за проблеми...за нищо. Децата им ги лъжат непрекъснато, понеже знаят, че родителите им веднага ще почнат да им крещят и всичко им е забранено. На мен никога нищо не ми е било забранявано, никога не са ме били, никога не са ми повишавали тон...защо ли? Защото можем да разговаряме един с друг, казваме си всичко и то честно. Ще си кажете що за баща:води дъщеря си по барове и и говори за любовници, за това какво е правил по време на секс, какво се харесва на жените, какво на мъжете, какво значи оргазъм , менструация, как свършват жените...това са теми, които повечето родители избягват...направо са си табу...е аз се радвам, че родителите ми ме имат за приятел и ми казват всичко. Баща ми на висок глас обявява пред всички " Ти не си ми дъщеря, ти си ми приятел!" и се гордее с мен. Може да се виждаме рядко, но този човек ми е дал идеалното детство и съм видяла всичко на този свят, понеже съм го обиколила целия, научил ме е да обичам България, въпреки че не ми е родна, научил ме е да съм честна, научил ме е, че на него винаги мога да му имам доверие, научил ме е на това да бъда човек и добър и верен приятел...няма по ценни неща от това и за мен той е много повече човек от всеки друг. Всички приятели ми завиждат, че имат такъв баща, а гаджето ми даже се разрева пред него и плачеше като бебе, защо и той няма такъв баща. Всеки човек си има недостатъци, но въпреки тях за мен моят баща е перфектен, пък ти си мисли каквото искаш.

BiGBaDWolF
06-22-2010, 21:10
При наще беше положителна и все още и се радвам :D

gia_sena_mono
06-22-2010, 22:18
Аз съм на мнение,че ако родителите не се разбират не си струва да остават заедно, само зарди децата.

Callisto, ти ще излезеш някоя милярдерка, с идеални хора покрай себе си. 500-700лв хич не са малко пари. И бас хващам,че си някоя разхайтена, но както и да е. Да не влизаме в спорове. Подразни ме високомерността ти.

mArMaLaDkA
06-22-2010, 23:31
Калисто, уникално елементарна си, да му се невиди! :razz:

Не, баща ми не си "бърка в пъпа, докато гледа мачове", трябва ли всъщност? Ти от такива хора ли си заобградена? О, не, извинявай, ти си дъщеря на милионер и си заобградена само от интелигентни хора.

Има хора, които имат само едно просто основно образование, ама въртят сума ти пари. Да не говорим, че голямата заплата е толкова субективно понятие и най-различни фактори го формират . Нали се сещаш, че 1000 лв. в София може да не ти стигат за нищо, а в по-малък град да си живееш като царица?

Не, аз не съм имала проблеми с родителите си. Споделяла съм и продължавам да им споделям. Има разлика между свобода и свободия. Родителите трябва да са не само приятели с децата си, но и да заемат ролята си на родителско тяло. Това, че на теб ти липсват първите 7, че вашите ти се правят на големи приятели и на много загрижени, когато вече сама се издържаш и грижиш за себе си, мен не ме касае. Оправяй си проблемите в семейството и си избивай комплексите другаде. Ама да се опитваш да ме затапваш, гадаейки е... смешно. Жалко е да се биеш в гърдите колко пари имаш при положение, че тея пари не ги изкарваш ти.

gia_sena_mono, тя си е такава. Можем само да се гордеем, че познаваме такива хора, макар и от форум, все пак това е чест за нас, простолюдието.

Както и да е, нямам намерение да споря със сенки. Интернет пространството е затова - да се правите на тези, които искате да бъдете, но за жалост не сте. Форумът е изключително добра сцена за изява в такъв случай.
Изявяването на допълнителни претенции(което неминуемо ще се случи) моля поне да е на лс, че темата ми е интересна и има шанс за развитие, а "форумното помпане на бицепси" някак си ми е скучно вече(и ненужно). ;\

malkataa
06-23-2010, 10:31
В повечето случаи,когато децата са по-малки родителите предпочитат да не се развеждат официално и да продължат да живеят заедно заради децата.В крайна сметка децата са потърпевши,защото когато родителите не се разбират и им се налага да живеят заедно естествено се карат и това влияе зле на децата.Така че когато се налага няма смисъл да се отлага развода. :)