View Full Version : Генитален херпес
MetalZone
06-21-2010, 16:10
Привет! Ако партньорът ти има HSV-1 – херпетичен стоматит или лабиален херпес (по устните и устата) .. може ли при орална любов да се пренесе заразата върху половият орган? Генитален херпес? Като се има впредвид, че по време на интимността.. той не е бил със изразени херпеси по устните и устата? И ако може бихте ли ми казали какво точно представлява този генитален херпес.. не какъв е.. как се изразява.. а какво точно представлява на вид? Благодаря предварително!
Гениталният херпес се предава по полов път, проявява се с мехурчета по половите органи, които се пукат и остават миниатюрни ранички. След седмица раничките заздравяват, но вирусът остава в тялото и заболяването се повтаря периодично. Лечението облекчава симптомите, но не се постига пълно излекуване! :)
MetalZone
06-21-2010, 16:24
Благодаря ти за мнението! А снимка няква на това, което точно представлява можеш ли да намериш, защото аз изпитах затруднение в търсенето..
Доколкото аз знам, може да бъде пренесен от устата върху половия орган.
MetalZone
06-21-2010, 16:51
Дори, когато по устата ги няма раздразненията и всичко е спокойно? Или това няма значение?
Ами виж тук (има снимка, но не е много ясна и незнам дали ще ти бъде от полза!)
http://www.evropea.com/genitale_herpes.html
П.П. - виж и тук:
http://www.vratovrazka.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D 0%BD-%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B5%D1%81.html
MetalZone
06-21-2010, 17:26
Благодараско на всички! Утре или вдругиден съм при лекарят .. да видим той какво ще каже.
BiGBaDWolF
06-21-2010, 20:07
Гениталният херпес се предава по полов път, проявява се с мехурчета по половите органи, които се пукат и остават миниатюрни ранички. След седмица раничките заздравяват, но вирусът остава в тялото и заболяването се повтаря периодично. Лечението облекчава симптомите, но не се постига пълно излекуване! :)
+ Точно като при херпес на устата !