Влез

View Full Version : Сестра ми..

bubless
06-23-2010, 06:35
Имам проблем със сестра мии..Тя е с 6 години по-малка от мен и постоянно ме тероризира.Писна ме да ме бие,дере,понякога дори ме плюе...не издържам вече.Някой път когато е в добро настроение идва при мен и се държи като сестра.Ето например вчера идва и ми вика хайде да ми лакираш ноктите и да ми направиш прическа тя по принцип се прави на голяма :Д и аз понеже много обичам да правя такива неща и откликнах на молбата.След това ми вика мерси како много те обичам :Д.Викам си може да е станала най-накрая добра сестра ;д.Пхах нищо подобно на другия ден:спя си аз и нали ся съм ваканция а пък тя ходи на сборна група и става в 7 и 30 и изведнъж милата ми сестричка се разкрещя айде ставай уе,няма само аз да ставам рано аа марзел такъв-аз ли съм мързел тази,която цяла учебна година ставах в 6 и 30..?!?!? Един ден ме обича на другия ден ме обижда.А майка ми като и кажа и ми вика нормално е,имате голяма разлика.Ем вярно е,но все пак ми е писнало да я трая всеки ден..какво да направя,за да се промени? :lol: :)

bloodyF
06-23-2010, 07:08
спри да и угаждаш ;) като те помоли и кажи няма,ти се държиш с мен еди как си...
кажи и как се чувстваш
на колко сте ?

BebYlzZz
06-23-2010, 09:46
ммм и аз мисля като майка ти, че е нормално, но все пак поговори със сестра ти и може бище помогне...но не се надявай ще е временно 8-)

iiordanova
06-23-2010, 09:55
8-) На колко сте ?
И аз имам брат , разликата ни е 6 години..
Ама той е дете .. 8-) И е непоносим. Един ден е добричко детенце , а друг някакъв злобар! :lol:
Когато му е изгодно веднага става миличък. Когато не му трябвам .. се държи съвсем различно!
Просто приеми , че ще е така .. искаш - неискаш! Няма как да се разберете.

Sisito941
06-23-2010, 10:19
Аз имам брат,разликата ни е 8 години(аз съм на 16,той-на 8 )..Разбираме се идеално,почти никога не се караме..в месеца един път да се скараме е просто..рядкост.. Обичам го много,златен ми е..когато го помоля да ми направи някоя малка услуга..или той на мен винаги си помагаме.. :grin: :-) :-) :-) :-)

Jus7DreamBoy
06-23-2010, 10:46
Щамари или някакъв друг начин да показва малко респект поне към теб :) а така де и зависи на колко сте ..

kalpazanka
06-23-2010, 10:47
Разликата ви не е чак толкова голяма. Имам чувството, че хлапето е леко изтървано и леко разглезено. Покажи й с държанието си къде й е мястото, но не прибягвай към шамари.

Sunny95
06-23-2010, 11:10
Разликата ви не е чак толкова голяма. Имам чувството, че хлапето е леко изтървано и леко разглезено. Покажи й с държанието си къде й е мястото, но не прибягвай към шамари.

Съгласна съм донякъде,но аз съм за шамарите ако се държи така и не разбира от дума един шамар и това е ! От един шамар няма нищо да и сатне :o

danibebi
06-23-2010, 11:17
И аз съм за шамарите. :? Как така едно хлапе така ще се държи с тебе,макар и сестра да ти е 8-) покажи и,че трябва да те уважава,все пак си по-голяма.И спри да и угаждаш. :?

princesss8
06-23-2010, 11:22
След време, всичко със сестра ти ще се оправи. Успех :)

JustAngel
06-23-2010, 14:07
Заключи я в килера :grin: :D :D ...

И мойта сестра е много лоша :D но до такива крайности не е стигала..ние с нея имаме 10 години разлика :wink: Ами поговори с нея.Обясни и как се чувстваш.Сподели и , че не трябва да се държи по този начин с теб.Престани да и угаждаш.Знам,че малките деца като се разплачат и ти си готов да им дадеш всичко.Е да , ама не ! :? Измисли някакви правила..

BiGBaDWolF
06-23-2010, 14:36
Бии я плюи я и я хапи да види хубаво ли е :D

SmilezZz
06-23-2010, 15:13
На колко години сте ?
Иначе разликата не е доста голяма..Но мисля,че детето е все още много малко,че да не разбира от дума..Ако пък е вече "достатъчно голяма",то тогава е доста разглезена..
Относно шамарите - Аз съм против тази идея..Все пак това може да развали психиката на детето..Или най-малкото да продължава да прави проблеми на авторката..
Всяко дете е различно - дайте да се разберем..Ако някои реагират нормално при един удар,то други вдигат голяма врява и правят още по-големи проблеми

Vasoto129
06-23-2010, 17:16
спри да и угаждаш и ще видиш как ще стане миличка :D :D :D :D

gaska
06-23-2010, 19:39
Заключи си стаята.

DarkGirll
06-23-2010, 19:57
И аз съм за шамарите. :? Как така едно хлапе така ще се държи с тебе,макар и сестра да ти е 8-) покажи и,че трябва да те уважава,все пак си по-голяма.И спри да и угаждаш. :?

Съгласна съм ;-)

danibebi
06-23-2010, 20:01
На колко години сте ?
Иначе разликата не е доста голяма..Но мисля,че детето е все още много малко,че да не разбира от дума..Ако пък е вече "достатъчно голяма",то тогава е доста разглезена..
Относно шамарите - Аз съм против тази идея..Все пак това може да развали психиката на детето..Или най-малкото да продължава да прави проблеми на авторката..
Всяко дете е различно - дайте да се разберем..Ако някои реагират нормално при един удар,то други вдигат голяма врява и правят още по-големи проблеми

Така е,но съм на мнение,че от един шамар няма нищо да и стане.Неможе така да постъпва със сестра си,пък и е по-голяма тя.Може да е малка,но предполагам не толкова малка,че да не разбира за какво става дума.Трябва да има малко ред.

tarlyo
06-23-2010, 20:06
Прасни й два шамара, да ревне и да ти се махне от главата.

bubless
06-24-2010, 07:05
bloodyF много пъти съм и казвала,че не ми е приятно да се държи така с мен,но тя не чува..аз съм на 12 тя на 6 .BebYlzZz знам,че е нормално,но все пак..а за говоренето много съм говорила с нея,но полза няма :) .iiordanova тя и сестра ми е дете на 6 е все пак и мойта е така един ден добра друг лоша :D .Sisito941 ами радвам се,че има и братя и сестри с голяма разлика,които се разбират,но за съжеление са рядкост :(.Jus7DreamBoy със шамари не става..само става по-зле. kalpazanka ами да наистина се държи като разглезено момиченце,но никой вкъщи не я е глезил кой знае колко..незнам тя според мен просто си въобразява,че е нещо повече от другите и се държи като принцеска.Sunny95 както казах със шамари става по-зле.danibebi шамарите не помагат,защото като и ударя един шамар дори лек да е веднага тича при майка ми и си измисля казва и че съм я ударила силно,плаче насилаа .. и става по-лошо за мен.princesss8 знам,че ме обича по някакъв начин,но го показва само когато и изнася.. JustAngel нямаме килер :lol: . С говоренето съм пробвала не веднъж полза-никаква. BiGBaDWolF така ще стане по-зле. SmilezZz аз съм на 12 тя на 6 и да малка е,но все пак.И аз съм на същото мнение като теб за шамарите :). Vasoto129 не и угаждам просто по някой път когато ме помоли нещо и не мога да и откажа :D .gaska в една стая сме няма как .DarkGirll вече казах най-малко 5 пъти,че съм против шамарите. <-- tarlyo.

tarlyo
06-24-2010, 07:09
Еми ще я търпиш тогава.

gaska
06-24-2010, 07:24
Как така става по-лошо за теб? Майка ти явно я глези, щом все ти излизаш виновна. И защо й разрешва да те буди.

bubless
06-24-2010, 07:24
tarlyo според мен има и други начини освен шамарите.:)

bubless
06-24-2010, 07:26
Ами по-лошо защото сестра ми извърта нещата в своя полза така че аз да изляза виновна.Майка ми не и разрешава тя просто не я пита :lol: .

tarlyo
06-24-2010, 07:27
tarlyo според мен има и други начини освен шамарите.:)
Кажи ги, щом има. Момичето каза, че е опитвало с говорене и не е ставало. Нека има малко респект малката. Аз ако се държа така с батко си, той ще ме натроши...

mincheto
06-24-2010, 07:28

НЕ съм съгласна.
Според мен трябва да седне и да и обясни.
Тя така, само ще се озлоби,ако и прасне 2 шамара...
С шамари сичко става по лесния начи е да, но за ден,2 после ще е по зле.

tarlyo
06-24-2010, 07:31

НЕ съм съгласна.
Ама нали тя е опитвала с говорене и нищо не се е получавало, какво очаквате да разбере едно шест годишно дете, като му кажеш, че на сестра му не й е приятно да се държат така с нея? Затова - RESPECT !

bubless
06-24-2010, 07:32
Съгласна съм с mincheto ами аз по-принцип съм пробвала преди да говоря с нея,но ще пробвам пак може пък и да се вразуми..

bubless
06-24-2010, 07:33
tarlyo точно защото е 6 годишно дете..шамарите не са добра идея.

mincheto
06-24-2010, 08:18

НЕ съм съгласна.
Ама нали тя е опитвала с говорене и нищо не се е получавало, какво очаквате да разбере едно шест годишно дете, като му кажеш, че на сестра му не й е приятно да се държат така с нея? Затова - RESPECT !

Мойта малка братовчедка също е много лигава и е на 8, но като поговора с нея по -сериозно на висок тон , и спира.

bubless
06-24-2010, 08:37
Еми ще пробвам да поговоря пак със сестра ми. :)

transformable
06-24-2010, 08:40
Е това наистина .. Малък звяр,да не ти е в къщата.. Иначе,ако бях на твое място,когато ме помоли нещо ще я изрежа ;]] Така,като гледам разликата ви няма да е повиче от 7/8 години

bubless
06-24-2010, 08:46
Разликата ни е 6 години :)

gia_sena_mono
06-24-2010, 08:56
Строявай я! Хич не й угаждай! Я да не й говориш 2-3 дена ще видиш как ще те търси!

bubless
06-24-2010, 09:36
Хах ще пробвам като се скараме :D .

danibebi
06-24-2010, 11:56
Хах ще пробвам като се скараме :D .

Щом не си за шамарите,поговори с нея на висок тон.Или пък и се разсърди.Може и да подеиства. :?

pamii
06-24-2010, 13:11
Еми ще пробвам да поговоря пак със сестра ми. :)

+ и с мaйкa ти същo ! :)

ginny
06-24-2010, 17:09
Да не се обидиш ама ба*и и изчадието малко , аз съм най-малката от 3 деца не съм позволявала на братята ми да ме командорят ама как така ще те буди , ще те обижда, че ще те и плюе. Те др казаха - шамарите не са решение ( въпреки, че на мен ръката ми щеше да получи тикове), но не и угаждай и не и говори и ще си оправи поведението

Shu7teR
06-24-2010, 17:29
С шамари няма да стане. Най-много да се озлоби към теб. След някоя друга годинка ще улегне и ще се разбираш с нея повече от колкото с родителите си. :)

sToyAncHo
06-25-2010, 06:55
При следващата такава случка я изкарваш от стаята, заключваш се, на нея не и говориш дълго време, а с ваще разговаряите по този въпрос. И аз имам малък брат на 4 год. и разликата ни е 9 години, а ваща е само 6-пак е нещо де. =] е ако има пак нещо ме питай и ще ти отговарям. Разчитай на мен ;)

shadows92
06-25-2010, 07:14
Като се скарате не и говори 2-3 дена и я игнорирай на пълно сеедно не същострува.Буди те ?ми ще търпиш тя се ще излезе за там където е станала.Просто се дръж сеедно е няма и някаде на 3тия ден може да я дръпнеш и да и кажеш,че ако не престане с това държание ти няма да престанеш да се държиш така.

Ps- И аз съм ЗА ,че ако и плеснеш 2 шамара може да се стегне!

bubless
07-02-2010, 06:18
Shu7teR съгласна съм с теб относно шамарите..и се надявам наистина да стане така както казваш :) .sToyAncHo мерси много досега най-добрият съвет който съм получавала в тази тема е твоят :) :-) .И между другото момиче или момче си :D ? shadows92 еми за тфа с шамарите пробвала съм и не става,не върши никаква работа. :)

kalpazanka
07-02-2010, 07:54
Пробвай с държанието си да я превъзпиташ. Когато те помоли за нещо, режи. Също така отнеси въпроса към майка ти и баща ти.
За "нападенията й" мисля, че са в реда на нещата. Брат ми, когато беше по-малък, се е дракал с мен и сме се боричкали /стигали сме и до бой и рев/ ей така от нямане какво да прави.

didi0804
07-02-2010, 16:01
Моята също беше голямо диваче като малка(е,не чак толкова),но поотрасна и доста се промени.Сега постоянно е около мен,гушка се и казва на всеки че иска да е като мен

stelSs21
07-02-2010, 16:51
Ох, нищо ново не ми казваш вкъщи е същата работа аз съм на 14, а брат ми на 9.Просто се чуди постояннно как да ми вдига нервите и всеки ден вкъщи има бой.

fUcKsMiLe
07-02-2010, 18:16
Ох, нищо ново не ми казваш вкъщи е същата работа аз съм на 14, а брат ми на 9.Просто се чуди постояннно как да ми вдига нервите и всеки ден вкъщи има бой.

+1 .. само дето брат ми е на 11 .. ;//

shadows92
07-02-2010, 19:39
Авторке какво стана ?Поуправи ли се положението!? :)

cool4eto0
07-03-2010, 14:05
хехе при нас е същото :D :D не мен ми е весело щото постоянно и и го връщам :D :D :D

Emsss
07-03-2010, 16:03
леле с моята сестра същата работа ....ако не си скубим косите,дерем ,бием или обиждаме ще е нещо невероятно :D

LipSy
07-04-2010, 19:49
Ох, аз съм на 14 и сестра ми е почти на 2 и вече се опитва да ме тероризира, апък ти за твоята ми говориш! :-D Ами да гадно е знам и то много. :( Понеже сестра ми изкарва нервите също и на майка ми и на баща ми, аз не го отнасям! Много е мила, сладка, обаче... просто като остана цял ден вкъщи (което се случва рядко) и не знам какво ми става. Просто спри да й обръщаш внимание и я остави. Това, че майка ти крещи въобще да не те ефектира. В крайна сметка не можем да сме тормозени, апък да си сдържаме нервите винаги! :x :? :?

stephanieee
07-05-2010, 12:20
Ами аз имам по - голяма сестра и нямям такъв проблем :grin: :D Те я на 19, аз съм на 14, караме се най - често за компа :D Ами според мен няма отърване от по - малките сестри, незнам как да ти помогна :D Аз имам братовчедка на 9 и ме побъркваа :-x Затова като я вида 50 крачки назад и се моля тя да не ме е видяла :D

ditkaa
09-09-2010, 15:34
и аз имам по малка сестра и с нея се караме често но на нас ни минава бързо нормално е да се карате и един ден да е добрата ти сестра а на следващия ден да се кара с теб ти си по голямата й сестра така че трябва да й одисваш ако не ти то кой тогава ще и одисва нали си кака майка ти и бащати сигорно са заети и тя и е скучно сама като се пребере от градина затова се заяжда с теб за да и обръщаш внимание и занапред ще се карате каквото и да направиш няма да спрете да се карате това е нормално понякога да се обичате понякога да се карате

DesireToFire
09-10-2010, 06:57
Това е просто период. След време ще мине. Със сестра ми имаме разлика 6 месеца и 2-3 месеца, но се водят 7. Имало е периоди в които просто не я понасям. Просто ме дразнеше със всяко нещо което правеше.. Правеше супер много неща нарочно, за да ме ядоса. Примерно си включваше телевизора супер силно в същата стая, докато учех. Или точно когато ми трябваше компютъра тя се разреваваше за да може тя да седне и да се чуди какво да прави.. доста често не съм можела да спя, защото заради нея сме оставяли светнати лампи вечер, или пуснат телевизор. Но изведнъж всичко спря.. И аз не знам точно как. Мисля че беше като се върнахме т морето, защото там имаше едно момиченце на нейните години, дето супер много слушаше батко си и аз се занимавах с нея, когато излизаше с нас и после я давах за пример на сестра ми. И тя не знам от ревност ли, или просто е пораснала, но се оправи. На осем беше, но общо взето от както почна даскало се подобриха взаймотношенията ни. Сега сме си супер. Каквото я помоля и го прави, аз и помагам, понякога я взимам с мен като излизам или и и тегля филми и такива дребни неща. На всички се хвали каква хубава кака има, постоянно ме взима за пример и харесва това, което и на мен ми харесва :D Мога да кажа, че сега ми е най-скъпия човек. Тка че съветът ми е просто да изчакаш да порасне. През това време просто не и викай, не й обръщай внимание.

ForeverYours
09-10-2010, 08:35
Ох ама и вие с тея шамари...!!Значи ли,че като някой се държи гадно с тебе и ти трябва да му отвърнеш със същото?! АБСОЛЮТНО НЕ! За това
мисля,че е най-добре да поговориш със сестра си.Няма как да се разберете ако не поговорите и всяка не сподели какво я тревожи.Според мен така е най-добре и се надявам да даде резултат.Успех! :)