View Full Version : Какъв съм аз и кой ме допълва?
valdesbg
06-23-2010, 13:42
Такаааа.
Драги ми форумци и форумки. Тук предлагам една интересна темичка и шанс за вас да проверите какъв тип темперамент сте, да се разберете какво и защо правите и как действате. Също така на базата на това което сте да разберете какъв тип характер респ. човек би ви допълвал най-добре и съответно бихте се разбирали (почти) идеално.
А в крайна сметка можете да си направите тестчето просто от любопитство, без да влагате кой знае колко сериозност в него.
Може и да сте любопитни и да искате да научите повече неща за типовете характери. Ако е така - тази тема е за вас.
Такааа нека да започваме. Предвид че теста е на английски а може да има хора, които да не разбират в пълнота смисъла на въпросите(което е изключително важно за да излезе теста точен) съм решил да ги преведа на български като запазя оригиналния смисъл и идея вложени в тях. След това ще преведа повече за основните 4 темперамента, както и ще имате табличката с всичките 16 типа характер, както и кой какво значи.
Теста се намира на този линк - http://humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp
Отговаря се само с ДА(ако сте съгласни с твърдението) и Не(ако не сте съгласни)
Въпроси (превод):
1. Почти никога не закъснявате за ангажиментите си.
2. Харесва ви да бъдете ангажирани с активна/напрегната и бърза работа.
3. Харесва ви да се запознавате с нови хора и да имате голям кръг от познати.
4. Чувствате се въвлечени когато гледате сапунки.
5. Обикновено вие сте първите, които реагират на внезапно събитие, когато звъни телефона или на неочакван въпорс.
6. Заинтересовани сте повече от идеята като цяло, отколкото от начина и на изпълнение.
7. Стараете се да бъдете обективни дори и ако по този начин можете да застрашите добрите си взаимоотношения с хората.
8. Стриктното спазване на установените правила обикновено не води до добър резултат.
9. Трудно е да ви развълнуват.
10. В природата ви е да поемате отговорност.
11. Често мислите за човечеството и съдбата му.
12. Вярвате че най-доброто решение е това, коетолесно можете да промените.
13. Обективната/градивната критика е добре дошла навсякъде.
14. Предпочитате да действате веднага, вместо да се замислите за други варианти.
15. Вярвате повече на логиката, отколкото на чувствата.
16. Обикновено разчитате на импровизацията, вместо на внимателно планиране.
17. В свободното си време активно търсите социализация - в групи от хора, по партита, пазаруване и т.н.
18. Обикновено планирате своите действия предварително.
19. Често действията ви са пропити с емоции.
20. Вие сте резервиран и дистанциран в комуникациите човек.
21. Знаете как да оползотворите всяка една минута от свободното си време.
22. Готови сте да помагате на хората, без да искате нищо в замяна.
23. Често разсъждавате засложността на живота.
24. След доста социализиране и общуване с хора вие се нуждаете от време за себе си, за предпочитане сами.
25. Често бързате, когато правите нещо.
26. Лесно ви е да видите принципа, който стои зад нещо конкретно.
27. Често и лесно изразявате емоциите и чувствата си.
28. Смятате че е трудно да се говори високо.
29. Доскучава ви от теоретични книги.
30. Склонни сте да съчувствате на другите хора.
31. Смятате че справедливостта е по-важна от милостта.
32. Лесно се адаптирате в социалния живот/в нова среда/на работното място.
33. С колкото повече хора говорите, толкова по-добре се чувствате.
34. Склонни сте да разчитате на собствения си опит, вместо на теоретични алтернативи.
35. Обичате да проверявате прогреса на нещата.
36. Съпричастен стекъм грижите и проблемите на другите.
37. Често предпочитате да четете книга вместо да отидете на парти.
38. Харесва ви да сте в центъра на събития, които не ви засягат.
39. Предпочитате да експериментирате вместо да следвате познати подходи.
40. Избягвате да сте обвързан със задължения.
41. Силно се разчувствате от истори на хора с проблеми.
42. Крайните срокове са по-скоро препоръчителни отколкото задължителни.
43. Предпочитате да се изолирате от външни шумове.
44. Нормално е за вас да опитвате/пробвате нещата нещата лично.
45. Смятате че почти всичко може да бъде анализирано/обяснено/разбрано.
46. Давате всичко от себе си за да свършите задачата на време.
47. Наслаждавате се да подреждате нещата.
48. Чувствате се добре в тълпа.
49. Имате добър контрол над желанията и копнежите си.
50. Лесно разбирате нов теоретичен принцип.
51. Процеса на намиране нарешение е по важен от самото решение за вас.
52. Обиокновено заставате/сядате до стената и по-рядко в центъра на стаята.
53. Когато решавате определен проблем по-често следвате познат принцип,отколкото да търсите нов.
54. Стараете се да защитавате принципите си твърдои непоколебимо.
55. Жаждата за приключения ви е в кръвта.
56. Предпочитате да се срещате в малки групи от хора, вместо в големи такива.
57. Когато обмисляте дадена ситуация обръщате повече внимание на самата ситуация отколкото на възможните последователности от събития.
58. Смятате научния подход за най-добрия.
59. Трудно говорите за чувствата си.
60. Често мислите над това как нещата могат да се подобрят.
61. Взимате решения на базата на чувствата си в момента повече отколкото на внимателно планиране.
62. Предпочитате да прекарате свободното си време сами или в тесен семеен кръг.
63. Чувствате се по комфортно когато се придъжате към общоприетите принципи.
64. Лесно се повлиявате от силни емоции.
65. Винаги търсите възможности.
66. Вашето работно място/стая е винаги чисто и подредено.
67. Като правило сегашните събития ви тревожат повече от бъдещите такива.
68. Самотните разходки ви доставят удоволствие.
69. Лесно ви е да комуникирате.
70. Постоянни сте в навиците/хобитата си.
71. Доброволно се въвличате в ситуации и каузи, които ви допадат.
72. Лесно можете да предвидите различните начини и варианти по които едно събитие би могло да протече.
Така. За да няма спекуалции и злобни подмятания резултатите не се оценяват като добри и лоши, правилни и неправилни. Защото всяко едно си има предимства и недостатъци. Тук идеята е да се получи резултат и той да бъде тълкуван по определен начин.
Четирите типа темпераменти са холерик, флегматик, сангвиник и меланхолик. Един съвременен психолог, Дейвид Кайърси се захваща да осъвремени тези понятия. Той дава 4 нови наименования на тези типа характери съответно Идеалист, Разумен, Занаятчия и Пазител. Тези наименования са предложени още от Платон. Използва индикатора на Майерс-Бригс за да създаде своите 16 подтипа характер, които ще разгледаме малко по късно.
Занаятчиите са наблюдателни и прагматични. За тях е важно да направят впечатление, затова основни техни качества савиртуозност и стимулиране. Най-големия им коз е тактиката. Силните им страни са решаването на проблеми, гъвкавост, боравене с инструменти(тук се има предвид че са чевръсти).
Пазителите са наблюдателни и кооперативни. Те се отнасят с отговорност и дълг към поставените им задачи. Търсят сигурност и принадлежност. Най-добри са в логистичните операции. Силните им страни са организацията, опростяването, проверката и подпомагането.
Идеалистите са интроспективни(вглъбени в самоанализа) и кооперативни. За тях е важно личното израстване както и намирането на тяхната собствена уникалност. За тях е важен смисълът и значението на нещата. Ненадминати са в дипломатическите отношения. Могат много добре да изясняват, подхождат индивидуално към нещата, могат чудесно да обединяват както и да вдъхновяват.
Разумните са интроспективни и прагматични. За тях е много важно какво знаят и колко компетентни са по даден въпрос. Стремят се към майсторство и самоконтрол. Стратегията е това, което разбират и прилагат най-добре. Ненадминати са в логическото мислене, концептуализацията, говоренето на теория и координирането.
Това са накратко четирите типа характери. Нека разгледаме табличката по която се вижда откъде идват 16-те подтипа характери и какво е най-характерното за тях.
http://img22.imageshack.us/img22/6969/temperamenticopy.png
Разбира се няма да превеждам всеки един от 16-те типа характери. Мисля че за себе си всеки може да го прочете или да помоли някой да му го преведе за да разбере какво се крие зад съответното определение.
Сега усещам как си мислите:
Добре всичко хубаво, но защо това е тук?
Ще ви отговоря - защото когато разберете какъв тип характер сте, ще знаете какъв тип човек да търсите. Тук е на принципа противоположностите се привличат. Макар и не буквално. Ако например си по чувствителен тип допълващия те тип би бил подкрепящият те. Общо взето определяйки от какво имате нужда, можете да намерите онзи типаш от табличката, който иманужда да дава това, което вие търсите. И обратното това което вие можете да дадете, друг тип темперамент търси.
А любовта е най-класическия пример за двама човека, които се допълват.
Защо смяташ че можеш да ми кажеш с какъв човек да излизам?
Не мога. И не искам. Знаете че с различните хора общувате по различен начин. С някои става лесно и интуитивно, с други става не толкова. С някои пък изобщо не можете да намерите общ език. Темата е точно за това - да разберете защо не се разбирате с определен човек, или пък защо се разбирате с друг. И съответно за да можете по-добре да прецените за себе си къде и какъв човек да търсите, като ваша допълваща половинка. Също така може да ви даде отговори на много чуденки отноно сегашната ви връзка.
Хубаво де, а как да съм сигурен че това което пишеш е надеждно, проверено, доказано, одобрено и не е измислица на някой с много свободно време?
Зад този тест седят имена като Юнг, Майерс-Гибс и Кайърси. Всички те са световно признати психолози, и техните модели и идеи са сертифицирани и приети от всички психолози като доказано верни, пълни и изчерпателни.
В заключение искам да кажа че нямам ниаккви права върху информацията, която предоставям.
Можете да напишете какъв тип сте, след като направите теста.
Повече информация за конкретния тип темперамент, както и за по-общите към които се отнася може да намерите тук(на английски е) - http://keirsey.com/handler.aspx?s=keirsey&f=fourtemps&tab=1&c=overview
Повече информация(на английски) за:
Определяне на Темперамента според Кайърси - http://en.wikipedia.org/wiki/Keirsey_Temperament_Sorter
Индикатора на Майерс-Гибс - http://en.wikipedia.org/wiki/Myers-Briggs_Type_Indicator
Карл Юнг - http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Jung
Дейвид Кайърси - http://en.wikipedia.org/wiki/David_Keirsey
Сайта на Д. Кайърси - http://keirsey.com/
DaemonBoy
06-23-2010, 14:05
Ех тоз Владо, все хубави теми прави. Браво! :smt023
SolemnityOfDeath
06-23-2010, 15:06
Един от любимите ми тестове, макар че миналия, дето го правих, беше малко по-различен от този. Съветвам хората да отделят времето, интересен е.
Инак аз съм ENFP със следните статистики:
Extraverted Intuitive Feeling Perceiving
Strength of the preferences %
1 25 88 67
brutaLxxbunny
06-23-2010, 15:31
Ммм интересно.Аз съм ENFP
44 12 12 33
You are:
moderately expressed extravert
slightly expressed intuitive personality
slightly expressed feeling personality
moderately expressed perceiving personality
ESFJ - което се отнася за мен...
Според мен темата е много полезна.. :)
Vasoto129
06-23-2010, 15:39
браво много хубава тема много ми допадна :grin: :grin: :grin:
Your Type is
ENFP
67 12 50 11
Аз съм ШАМПИОН :grin: :grin: :D :D 8-) :P
Kukumqvka
06-23-2010, 15:54
ISFP
Introverted-Sensing-Feeling-Perceiving
28-6-50-6
MaLkaTa_LaDy
06-23-2010, 16:19
ESTJ
Extraverted Sensing Thinking Judging
11 12 1 22
Your Type is
ENFJ
Extraverted Intuitive Feeling Judging
67 25 50 1
Имаше няколко въпроса,на които много се колебаех ... :?
FadingInOblivion
06-23-2010, 16:53
ISTJ
You are:
slightly expressed introvert
moderately expressed sensing personality
slightly expressed thinking personality
slightly expressed judging personality
22 25 1 11
Доста интересно :)
Хубава тема, този тест го знаех, сега пак си го направих. С приятелят ми сме INTJ и двамата. 8-)
Introverted Intuitive Thinking Judging
89 50 62 22
Paramour
06-23-2010, 17:03
Your Type is: ESFJ
Extraverted-1%
Sensing-12%
Feeling-75%
Judging-33%
You are:
* slightly expressed extravert
* slightly expressed sensing personality
* distinctively expressed feeling personality
* moderately expressed judging personality
:oops: 8-)
bloodfrozen
06-23-2010, 17:15
Ето и моя резултат:
Your Type is
ESFP
Extraverted Sensing Feeling Perceiving
78 12 100 56
You are:
* very expressed extravert
* very expressed feeling personality
* moderately expressed perceiving personality
Интересна тема, браво. :wink:
radeberger
06-23-2010, 17:34
INTJ
33 38 50 44
Fortkn0x
06-23-2010, 17:39
хехе,мн ENFP-та,и аз едно от тях :D
Your Type is
ENFP
11 25 50 22
Шампионче 8) :P :D
smiirnoff
06-23-2010, 17:40
8-) Отговора е нещо, което очаквах :Д:
ENFP
Extraverted - 89%
Intuitive - 38%
Feeling - 62%
Perceiving - 44%
You are:
very expressed extravert
moderately expressed intuitive personality
distinctively expressed feeling personality
Интересно е :Д
ScarletBite
06-23-2010, 17:41
Благодарим ти, Влади! :)
Много интересен тест, ESTP ми е резултата,в началото като прочетох че съм"занаятчия-оператор-промоутър" ми стана смешно,и ми беше докато не прочетох характеристиката.Сравните� �но вярно отражение на характера ми,направи ми впечетление цитата "който бяга по-бързо ,бяга сам" ,който отдавна ми е нещо като мото под формата на "самотата е цената на първото място".Другото което ми хареса че съм с оценки moderate и на четирите показателя което говори за балансиран характер.Най-ниската оценка (25%) ми беше на чувствителност(много ясно за кво му е на един мъж да е чувствителен) :grin:
Obsession
06-23-2010, 18:10
Аз съм:
INTJ
56 25 38 44
Интересно е!
XTREMEFREERIDE
06-23-2010, 18:10
Поздравления, Влади. Много ми хареса. :)
Ето и резултата ми:
...............Your Type is
.....................ENFP
Extraverted ..Intuitive..Feeling...Perceiving
.......Strength of the preferences %
.......1...............12.........38...........33
You are:
* slightly expressed intuitive personality
* moderately expressed feeling personality
* moderately expressed perceiving personality
Идеалистите са интроспективни(вглъбени в самоанализа) и кооперативни. За тях е важно личното израстване както и намирането на тяхната собствена уникалност. За тях е важен смисълът и значението на нещата. Ненадминати са в дипломатическите отношения. Могат много добре да изясняват, подхождат индивидуално към нещата, могат чудесно да обединяват както и да вдъхновяват.
Почти всяка думичка си стъпва на мястото. Особено "могат чудесно да обединяват както и да вдъхновяват" - какво ще кажеш? Ето - доказателство, че теста е достоверен. 8-)
Много интересен тест, ESTP ми е резултата,в началото като прочетох че съм"занаятчия-оператор-промоутър" ми стана смешно,и ми беше докато не прочетох характеристиката.Сравните� �но вярно отражение на характера ми,направи ми впечетление цитата "който бяга по-бързо ,бяга сам" ,който отдавна ми е нещо като мото под формата на "самотата е цената на първото място".Другото което ми хареса че съм с оценки moderate и на четирите показателя което говори за балансиран характер.Най-ниската оценка (25%) ми беше на чувствителност(много ясно за кво му е на един мъж да е чувствителен) :grin:
P.S. Валдес,сложи номерация на превода,много по лесно ще е за тези който го ползват :)
lunichkataaa
06-23-2010, 18:25
Your Type is
Introverted Intuitive Feeling Judging
33 38 38 44
Qualitative analysis of your type formula
You are:
moderately expressed introvert
moderately expressed feeling personality
moderately expressed judging personality
Интересен тест! Браво!
kalpazanka
06-23-2010, 18:27
Your Type is
INFJ
56 25 12 56
You are:
* moderately expressed introvert
* moderately expressed intuitive personality
* slightly expressed feeling personality
Characteristics of INFJs
Some practitioners have speculated that Johann Wolfgang von Goethe was an INFJ.[12] However, according to the guidelines for the ethical use of the MBTI, only those taking the assessment can identify their own best fit.[13]
INFJs are conscientious and value-driven. They seek meaning in relationships, ideas, and events, with an eye toward better understanding themselves and others. Using their intuitive skills, they develop a clear vision, which they then execute decisively to better the lives of others. Like their INTJ counterparts, INFJs regard problems as opportunities to design and implement creative solutions.[14]
INFJs are quiet, private individuals who prefer to exercise their influence behind the scenes. Although very independent, INFJs are intensely interested in the well-being of others. INFJs prefer one-on-one relationships to large groups. Sensitive and complex, they are adept at understanding complicated issues and driven to resolve differences in a cooperative and creative manner.[3]
INFJs have a rich, vivid inner life, which they may be reluctant to share with those around them. Nevertheless, they are congenial in their interactions, and perceptive of the emotions of others. Generally well-liked by their peers, they may often be considered close friends and confidants by most other types. However, they are guarded in expressing their own feelings, especially to new people, and so tend to establish close relationships slowly. INFJs tend to be easily hurt, though they may not reveal this except to their closest companions. INFJs may "silently withdraw as a way of setting limits", rather than expressing their wounded feelings—a behavior that may leave others confused and upset.[15]
INFJs tend to be sensitive, quiet leaders with a great depth of personality. They are intricately and deeply woven, mysterious, and highly complex, sometimes puzzling even to themselves. They have an orderly view toward the world, but are internally arranged in a complex way that only they can understand. Abstract in communicating, they live in a world of hidden meanings and possibilities. With a natural affinity for art, INFJs tend to be creative and easily inspired.[16] Yet they may also do well in the sciences, aided by their intuition.[17]
Смразяващо точно.
INTP
Introverted Intuitive Thinking Perceiving
11 62 25 22
# slightly expressed introvert
# distinctively expressed intuitive personality
# moderately expressed thinking personality
# slightly expressed perceiving personality
Почти вярно 8-)
ThePowerOfLove
06-23-2010, 19:18
INFP
Introverted Intuitive Feeling Perceiving
22 38 50 11
anonymous708973
06-23-2010, 19:23
Your Type is
ESFP
56 25 62 33
Qualitative analysis of your type formula
You are:
moderately expressed sensing personality
Водя се Изпълнител - Демонстриране? :) Но определено ще ме бива и като Промоутър, и като Ръководител (което пак би следвало да е конкретно). Но си мисля, че това с Конкретния типаж са го нацелили страшно точно.
Влади, ти няма ли да си изкараш картите от ръкава? :P
kamelllot
06-23-2010, 19:29
22 12 25 44
You are:
-slightly expressed extravert
-slightly expressed intuitive personality
-moderately expressed feeling personality
-moderately expressed perceiving personality
valdesbg
06-23-2010, 20:10
Значи темичката ви хареса :)
Аз съм Фелдмаршал (ENTJ). Точните процнти не ги помня.
Бих ви препоръчал да си проверите какво означава типа, който сте в сайта на Кайърси. Защото тогава е в пъти по интересно и продуктивно за Вас. Ако не друго - ще разберете за себе си доста неща.
Ако ви интересува може да проверите и какво казва Индикатора на Майерс-Гибс за вашия тип. За момента няма как да преведа всичко... ако има интерес обаче - ще се хвана и ще преведа всички типове на български :)
Рових каквото рових, но не намерих българска версия на тоя тест, както и обяснено и преведено за типовете характери. Уникално и ексклузивно за teenproblem.net :)
Та.. ако шефчетата преценят.. може да я качат горе.
Казвайте - имате ли желание да имате всичко на български? Интересно ли ви е и имате ли желание да се задълбаете в тая насока?
Влади, Влади... Земи напиши 1 книга на тази тема бе... Пари ще направиме :)
ISFP
Your Type is
Introverted Sensing Feeling Perceiving
33 1 50 22
:-D
XTREMEFREERIDE
06-23-2010, 21:01
Лично на мен това ми е изключитено интересно.
Едно от малкото неща, в които вярвам. Всъщност май е само това и хороскопът. По-точни неща за себе си никога не съм откривала. Направо съм изумена и ми доставя огромно удоволствие. Ако го преведеш, шапка ти свалям.
krem4et0
06-23-2010, 21:04
Your Type is
ENTJ
Extraverted Intuitive Thinking Judging
67 38 1 56
Добре съм се ориентирала към професии...
Фелдмаршал излизам с главна цел - мобилизиране.
Май не реших много коректно теста, защото съм убедена, че мисленето и съденето трябва да ми излязат повече 8-)
Иначе поне 50% има вярно ..въпреки че май ми се обърка темперамента, но не знам.
ENTJ
Extraverted Intuitivе Thinking Judging
1 12 1 1
GregoryHouse
06-23-2010, 21:43
INTP
You are:
* distinctively expressed introvert
* moderately expressed thinking personality
* slightly expressed perceiving personality
Introverted 67
Intuitive 25
Thinking 31
Perceiving 22
Architect
INFJ
67 62 38 11
//изключително вярно е. достатъчно добре се познавам, та очаквах малко по-различни проценти и повече мисъл, отколкото чувство, но в крайна сметка преднамереността не е чиста монета:Д
//Може да ми викате Махатма, позволявам!:Д
едит:
Предлагам на Калпазанка да си станем приятелки:Д //всъщност, сериозно:Д
EnigmaticSmile
06-23-2010, 23:49
Една наистина хубава тема.
Your Type is
ENFJ
78 38 12 1
You are:
* very expressed extravert
* slightly expressed feeling personality
* slightly expressed judging personality
И това какво ще значи ? (не съм много добре с английския, никак даже :Д)
aguilera
06-24-2010, 11:59
Your Type is
ENFP
22 50 25 11
You are:
* moderately expressed feeling personality
* slightly expressed perceiving personality
Шампионка!!! :grin:
IndependentGirl
07-05-2010, 18:21
Your Type is: ENTJ
Extraverted - 22%
Intuitive - 50%
Thinking - 25%
Judging - 33%
You are:
Абстрактен -> Разумен -> Координатор -> Фелдмаршал(ENTJ): Мобилизиране
WaterLilly
07-05-2010, 18:37
INTJ
56 31 25 22
Този тест никога не съм го харесвала, както и повечето тестове. Обикновено всеки отговаря като това, което си мисли, че е, а не каквото е в действителност.
Converse333
07-05-2010, 19:07
Your Type is
ENTJ
Extraverted 22 %
Intuitive 25 %
Thinking 1 %
Judging 1 %
ESFP
мерси много на автора, току що ми дойде идея какво искам да работя 8-) :-)
MartyParty
07-05-2010, 19:34
ENFP
33 12 62 22
slightly expressed perceiving personality
Много станахме Дъ Чемпиънс . 8-)
our Type is
ENTJ
Extraverted Intuitive Thinking Judging
33 ////////// 62 ///////// 1 ////// 11 //////
Спи ми се 2 не виждам. Утре ще прочета за кой ша се женя.
Thinking 1..... прост съм деба мааму.
Искам да дам един съвет на тези, които си правят теста, ако изобщо ми прочетат поста преди да го направят. Важно е да се замислите не какви подсъзнателно ИСКАТЕ да бъдете, а да се замислите в реални ситуации как сте постъпвали и на база на фактите да отговорите. На някои въпроси се замислих дали искам да бъда това, което се описва или съм реално противоположното. Няма смисъл да се лъже в такъв тест, защото резултатите са си за вас единствено.
Утре ще прочета какви са тея категории 4-те, но thinking 1... тряа говора с дядката да осигури 100 патки да отварям бизнес на село, явно за друго не достига thinking :lol:
eclipse06
07-05-2010, 22:13
Your Type is ISTJ
Introverted 22%
Sensing 38%
Thinking 62%
Judging 44%
You are:
* slightly expressed introvert
:)
Your Type is
ENFJ
44 38 62 1
Even more than the other Idealists, Teachers have a natural talent for leading students or trainees toward learning, or as Idealists like to think of it, they are capable of calling forth each learner's potentials. Teachers (around two percent of the population) are able - effortlessly, it seems, and almost endlessly-to dream up fascinating learning activities for their students to engage in. In some Teachers, this ability to fire the imagination can amount to a kind of genius which other types find hard to emulate. But perhaps their greatest strength lies in their belief in their students. Teachers look for the best in their students, and communicate clearly that each one has untold potential, and this confidence can inspire their students to grow and develop more than they ever thought possible.
In whatever field they choose, Teachers consider people their highest priority, and they instinctively communicate personal concern and a willingness to become involved. Warmly outgoing, and perhaps the most expressive of all the types, Teachers are remarkably good with language, especially when communicating in speech, face to face. And they do not hesitate to speak out and let their feelings be known. Bubbling with enthusiasm, Teachers will voice their passions with dramatic flourish, and can, with practice, become charismatic public speakers. This verbal ability gives Teachers a good deal of influence in groups, and they are often asked to take a leadership role.
Teachers like things settled and organized, and will schedule their work hours and social engagements well ahead of time-and they are absolutely trustworthy in honoring these commitments. Valuing as they do interpersonal cooperation and harmonious relations, Teachers are extraordinarily tolerant of others, are easy to get along with, and are usually popular wherever they are.
Teachers are highly sensitive to others, which is to say their intuition tends to be well developed. Certainly their insight into themselves and others is unparalleled. Without a doubt, they know what is going on inside themselves, and they can read other people with uncanny accuracy. Teachers also identify with others quite easily, and will actually find themselves picking up the characteristics, emotions, and beliefs of those around them. Because they slip almost unconsciously into other people's skin in this way, Teachers feel closely connected with those around them, and thus show a sincere interest in the joys and problems of their employees, colleagues, students, clients, and loved ones.
Teachers are natural facilitators in all their relationships, encouraging those around them, urging their personal growth, and taking charge of others (particularly of groups) with an extraordinary enthusiasm and confidence. Indeed, Teachers are so expressive and charismatic in their leadership -- in a word, so inspiring -- that they seem in some ways less coercive than the other Idealists. Keirsey says that, though Teachers are both expressive and role-directive, they manage to "command without seeming to do so," not by means of explicit orders, nor through saintly patience, romantic longing, or mute withdrawal, but by kindling in their students and colleagues their own passion for self-exploration and development. Teachers are masters of the art of positive expectation (or "front-loading"), and they communicate their belief in the evolution of the "self" with such a glow of promise that quite often, as Keirsey tells us, their optimism "induces action" in others, and the "desire to live up to [their] expectations."
Teachers bring all this infectious energy to their intimate relationships as well, and they make passionate and delightfully creative companions. However, at such close range the intensity of their wishes for their loved ones can create interpersonal conflict. Teachers can overwhelm their loved ones with their exuberance, and with their Pygmalion presumption that everyone wants to be helped along the path of self-discovery. Then, when their loved ones either resist their pressure or fail to meet their idealistic expectations, Teachers can feel frustrated, disillusioned, or even betrayed by the persons they care most about.
http://typelogic.com/enfj.html
Леле...всичко е почти на 100% точно...ужас...това е страхотно но и потискащо тъй като явно никой не е толкова уникален щом може да се направи такъв анализ на нечия същност базиран просто на 'да' и 'не'...
но при всички положения си е интересно де...интересно ми беше най-вече да видя анализа на темперамента в любовно отношение..и там почти всичко съвпада...само това накрая не е точно тъй като не съм склонен да се разочаровам чак до такава степен от реакцията на човека отсреща когато тя не оправдава очаакванията ми тъй като просто нямам някакви категорични и конкретни очаквания...просто нещата са толкова субективни че не може да се разчита на опита и това доколко познаваш човека така че понякога дори нещо малко от всекидневието е способно да предизвика неочаквана макар и еднократна реакция у човека от другата страна... май :P ...
litichka
07-07-2010, 18:36
Аз съм ESFP..благодаря за темата :-o
eclipse06
07-07-2010, 19:40
нека да се направи важна :)
ESFP
1 1 50 22
Afterbirth
07-11-2010, 10:10
Your Type is
INFP
Introverted Intuitive Feeling Perceiving
33 50 62 44
Лечител ^^...
Тестът определено е хубав и доста верен.И интересен.
ShtrudeL
07-11-2010, 10:11
Мен никой не може да ме допълва
GossipGirl89
07-11-2010, 10:40
Аз съм ENFJ:
Your Type is
Extraverted - 44%
Intuitive - 12%
Feeling - 62%
Judging - 11%
You are:
муахахах, по ретро мерк вдигам темата:Д
//процентите ми се изменят в годините, но да))
NomNomNom
02-10-2015, 17:28
Правих преди два месеца, преди година пак, все ENTP :D
Хм, интересен тест, който ми "каза" това, което си знам: IST(J/P) - последните две ми ги даде почти изравнени... :D
INTJ
Introvert(56%) iNtuitive(38%) Thinking(12%) Judging(56%)
You have moderate preference of Introversion over Extraversion (56%)
You have moderate preference of Intuition over Sensing (38%)
You have slight preference of Thinking over Feeling (12%)
You have moderate preference of Judging over Perceiving (56%)
Aeternal
02-11-2015, 22:36
ENTP, 75 thinking over feeling, знаех си, че съм чувствителен като острието на тъпа брадва.
IWannaBeSedated
02-12-2015, 07:43
ISFJ
Introvert(61%) Sensing(25%) Feeling(38%) Judging(33%)
You have distinct preference of Introversion over Extraversion (61%)
You have moderate preference of Sensing over Intuition (25%)
You have moderate preference of Feeling over Thinking (38%)
You have moderate preference of Judging over Perceiving (33%)
Баси му 8-)
NomNomNom
02-12-2015, 07:48
ENTP, 75 thinking over feeling, знаех си, че съм чувствителен като острието на тъпа брадва.
*NTP-то е много важно, пък няма значение дали ще е E или I :D
edit: INTJ са ми любимци за мъже, защото има тръпка за борба като опре до J-то и P-то :Д
Всъщност и INTP
пък за приятели, *NTP
*NTP-то е много важно, пък няма значение дали ще е E или I :D
edit: INTJ са ми любимци за мъже, защото има тръпка за борба като опре до J-то и P-то :Д
Всъщност и INTP
пък за приятели, *NTP
А какво ти е мнението за IST(J=P)? :D
@ всички
btw: няма шега-няма измама - тоя тест верно показва много верни неща:
https://www.personalitypage.com/ISTJ.html
NomNomNom
02-12-2015, 08:31
и, отново entp
You have marginal or no preference of Extraversion over Introversion (1%)
You have distinct preference of Intuition over Sensing (62%)
You have moderate preference of Thinking over Feeling (50%)
You have moderate preference of Perceiving over Judging (33%)
M****, S-то само ме притеснява, ама няма лошo :D
И ти ли си преизчисли резултата? :D
Аз по-миналата вечер го направих за пръв път този тест, днес сутринта пак и отново:
ISTJ
Introvert(56%) Sensing(50%) Thinking(25%) Judging(1%)
You have moderate preference of Sensing over Intuition (50%)
You have moderate preference of Thinking over Feeling (25%)
You have marginal or no preference of Judging over Perceiving (1%)
Интересното в случая е, че по-миналата вечер ми изчисли около 60% Thinking over Feeling, а днес само 25% - явно днес някъде съм отговорил по различен начин, но запазвам типажа си. :D
:D
INFP
Introvert(78%) iNtuitive(12%) Feeling(25%) Perceiving(22%)
You have strong preference of Introversion over Extraversion (78%)
You have slight preference of Intuition over Sensing (12%)
You have moderate preference of Feeling over Thinking (25%)
You have slight preference of Perceiving over Judging (22%)
https://www.personalitypage.com/INFP.html
ухуууу
INFP
Introvert(11%) iNtuitive(12%) Feeling(62%) Perceiving(44%)
•You have slight preference of Introversion over Extraversion (11%)
•You have slight preference of Intuition over Sensing (12%)
•You have distinct preference of Feeling over Thinking (62%)
•You have moderate preference of Perceiving over Judging (44%)
nqmam ideq kakvo zna4i tova : D
nqmam ideq kakvo zna4i tova : D
/баси интроверта съм ;д/
/баси интроверта съм ;д/
"The goal at the end of the path is always the same - the INFP is driven to help people and make the world a better place."
....
i dont give a shit about people thug life wahahahhaha
http://niloo772001.persiangig.com/image/INFP%20wrong.jpg
"The goal at the end of the path is always the same - the INFP is driven to help people and make the world a better place."
....
i dont give a shit about people thug life wahahahhaha
http://niloo772001.persiangig.com/image/INFP%20wrong.jpg
да, тук малко противоречиво ;д, НО като цяло сме най-готини :Д
http://www.16personalities.com/infp-personality
омг, джони деп също е такова О:
INFP
Introvert(56%) iNtuitive(50%) Feeling(25%) Perceiving(67%)
You have moderate preference of Intuition over Sensing (50%)
You have distinct preference of Perceiving over Judging (67%)
затова е толкова прекрасен ;д
INFP
Introvert(78%) iNtuitive(12%) Feeling(25%) Perceiving(22%)
You have strong preference of Introversion over Extraversion (78%)
ухуууу
(:
Готини предимства има твоя типаж, Ива :)
при мен известните личности са: George Washington, Angela Merkel, “Hermione Granger” from Harry Potter series :D , “Adrian Monk” from Monk :D , “Dana Scully” from X-Files :D
Едит: но тъй като последното ми е почти равно с "P", то известните личности, отличаващи се с ISTP са: Clint Eastwood, Milla Jovovich, Tom Cruise, “Jack Bauer” from 24 :D , “Indiana Jones” from Indiana Jones series :D :D :D , “John McClane” from Die Hard series :D
nz ama taq angela merkel vse si q predstavqm kak sedi sutrin v kuhnqta gotvi mikici slu6a novinite i slu6a mc hammer i vecherta kat sa prebere dqdkata i i vika "jena nalei 1 rakiq" i tq oo da skupi sgotvila sam 7 mandji i hodih da kupq domati bqha na promociq ot 2 50 na 2 46 namaleni ooooo su6to i viagra ti zeh vnucite utri idvat za tva davai ot sq
Nonetheless
02-12-2015, 14:15
ENPT master race, въпреки че съм на процент от ENFP
INFP
Introvert(89%) iNtuitive(12%) Feeling(62%) Perceiving(22%)
You have strong preference of Introversion over Extraversion (89%)
You have distinct preference of Feeling over Thinking (62%)
Аз. Май най-много се доближава Ива до мен.
Къде да видя какво ме допълва? ^^
nz ama taq angela merkel vse si q predstavqm kak sedi sutrin v kuhnqta gotvi mikici slu6a novinite i slu6a mc hammer i vecherta kat sa prebere dqdkata i i vika "jena nalei 1 rakiq" i tq oo da skupi sgotvila sam 7 mandji i hodih da kupq domati bqha na promociq ot 2 50 na 2 46 namaleni ooooo su6to i viagra ti zeh vnucite utri idvat za tva davai ot sq
ahahahahahahah
(:
Готини предимства има твоя типаж, Ива :)
при мен известните личности са: George Washington, Angela Merkel, “Hermione Granger” from Harry Potter series :D , “Adrian Monk” from Monk :D , “Dana Scully” from X-Files :D
Едит: но тъй като последното ми е почти равно с "P", то известните личности, отличаващи се с ISTP са: Clint Eastwood, Milla Jovovich, Tom Cruise, “Jack Bauer” from 24 :D , “Indiana Jones” from Indiana Jones series :D :D :D , “John McClane” from Die Hard series :D
ох, някакъв супер организиран, подреден, педант тряа да си, съдейки по монк, меркел и скъли /поне такова ми е усещането за последните двама/ :Д
мн инфп се събрахме :Д
къде ги гледате тея известните личности бе
mi pi6i6 v gugala infp famous people i ti izkara nqkvi manqci
:Д само писатели актьори и художници и музиканти
:Д само писатели актьори и художници и музиканти
артЪ
http://brandongaille.com/66-famous-people-with-infp-personality-traits/
и дейвид линч, по чийто филми съм се побъркала о.О
ooo da mulholand drive mi e lubimiq mu
ще ти бъда благодарна, ако ми разтълкуваш ерайзърхед :Д /ако си го гледал/
иначе и lost highway и blue velvet са яки ^^
INTP
Introvert(33%) iNtuitive(25%) Thinking(38%) Perceiving(33%)
И не разбрах кой трябва да ме допълва? :lol:
Aeternal
02-12-2015, 15:52
На мене сервитьорката и/или бармана ми допълват най-добре.
INTP
https://christcenteredchristianity.files.wordpress.com/2012/06/interlocking-puzzle-pieces.jpg
INTP
торита сигурно
ох, някакъв супер организиран, подреден, педант тряа да си, съдейки по монк, меркел и скъли /поне такова ми е усещането за последните двама/ :Д
мн инфп се събрахме :Д
В интерес на истината - у нас си съм малко разхвърлян - т.е. намирам си порядък и в хауса, но на работа - да, там ми е подредено. :) След като приключа работа си подреждам всичко, но в нас... там е друга история. По отношение на организацията на времето - мне, не мога да си разпределям хубаво свободното време и по тази причина го пилея. :D Аз даже така отговорих на някои от въпросите (:
INFP
Introvert(56%) iNtuitive(12%) Feeling(62%) Perceiving(56%)
You have distinct preference of Feeling over Thinking (62%)
You have moderate preference of Perceiving over Judging (56%)
Dagichka
02-12-2015, 17:44
ENFP
Extravert(1%) iNtuitive(38%) Feeling(88%) Perceiving(22%)
фъй :д
pandabear
02-12-2015, 18:25
ESFJ
Extravert(1%) Sensing(1%) Feeling(50%) Judging(22%)
чудничко.
хх.
торита сигурно
Това е сигурно, ама ми беше интересно като профил... :D
Явно е INFP, въпреки че не е баш противоположност... Даже доста си приличаме в някои отношения...
Това е сигурно, ама ми беше интересно като профил... :D
Явно е INFP, въпреки че не е баш противоположност... Даже доста си приличаме в някои отношения...
то и аз съм инфп и трудно бих комуникирала с теб повече от 5мин без да съм ти показала среден пръст :Д /тва го казвам с усмивка/
изводът---> не разчитай на такива тестчета
то и аз съм инфп и трудно бих комуникирала с теб повече от 5мин без да съм ти показала среден пръст :Д
Защо си мислиш, че аз не му показвам средни пръсти на всеки 5 минути? :ддд
Явно инфп-тата показват какво искат с жестове... :D
Aeternal
02-12-2015, 20:31
То твоето може да е сигнал за други работи, не се брои. :Д
ахах, сладко :Д
То твоето може да е сигнал за други работи, не се брои. :Д
Те другите работи не се показват така описателно. Среден пръст, насочен към него значи „Гад отвратителна, ти си задник, а аз НЕ СЪМ жуже!“ просто за да си знае.
Метър и 26см са си баш височина за градинско жуже...
ISTP
Introvert(89%) Sensing(75%) Thinking(75%) Perceiving(22%)
You have strong preference of Introversion over Extraversion (89%)
You have distinct preference of Sensing over Intuition (75%)
You have distinct preference of Thinking over Feeling (75%)
СУПЕР ПИЧ ДЕБА