View Full Version : Органична химия.....
vanesa0pld
06-23-2010, 18:48
Здравейте.Имам изходно по Химия,ама нищо неразбирам.Уча,но нито запомням,нито зацепвам нещо...
Та първият ми въпрос е някои правил ли е контролно в/ху органична химия?Нямам никаква идея какви могат да бъдат въпросите и незнам точно какво да уча.
Втория ми въпрос е към някои добър преписач.Седя на препоследния чин откъм стената.И тая госпожа винаги застава най-отзад.И ме е страх да преписвам,защото ако ме хване,ще стане лошо.Та кажете някакъв начин за преписване...
fenche22
06-23-2010, 18:53
Кой клас си?
breathslow
06-23-2010, 18:55
Обичам Химията :grin: но не мога да те виня не всеки я разбира !
На въпросите ти :
За органичната химия зависи кой клас си ако си 8 мога да ти помогна ако не си не !
Щом госпожата ти е стриктна към тези работи по добре не преписвай :)
vanesa0pld
06-23-2010, 18:57
Обичам Химията :grin: но не мога да те виня не всеки я разбира !
На въпросите ти :
За органичната химия зависи кой клас си ако си 8 мога да ти помогна ако не си не !
Щом госпожата ти е стриктна към тези работи по добре не преписвай :)
да,8 клас съм :-P
mArMaLaDkA
06-23-2010, 19:00
Органична химия се учи и в 9 клас, ако не се лъжа, поне в профилираните гимназии е така, заради едната изпусната година.
vanesa0pld
06-23-2010, 19:04
Органична химия се учи и в 9 клас, ако не се лъжа, поне в профилираните гимназии е така, заради едната изпусната година.
да,но аз съм по новата програма и я учим в 8-ми....
mArMaLaDkA
06-23-2010, 19:11
Явно не си в езикова паралелка. И аз съм по новата програма, пък нали... 8-)
Напиши си нещата(най-важните, които не можеш да запомниш) от вътрешната страна на ръката и гледай да не я размятваш много. 8-) А къде спа цяла година? Щеш, не щеш, вече няма къде да бягаш. Сядаш и почваш да си четеш уроците отначалото, докато стигнеш до органичната химия. Най-вероятно ще те изпитва върху всичко, свързано с нея, така че сядаш и се опитваш да четеш с разбиране, въпреки че не те виждам как ще успееш за 5-6-12 часа.
breathslow
06-23-2010, 19:29
Ако ще е тест както ти казваш изходно ниво няма всичко да е за органичната химия ще има от всичко през годината . Така че сигурно ще има въпроси дали си съвпадат кратките формули с молекулните формули ( дано си ме разбрала ) такаче научи най важните неща от орг.химия а те неса много в 8 клас ( токущо завърших ) и дано другите неща през годината ги знаеш и изходното ниво няма да ти е проблем :) . Успеех :-) :-) !
chemist9009
06-23-2010, 22:22
Органична химия е любимата ми част.... 8) 8) 8)