View Full Version : Вечният въпрос
И аз стигнах до тук.. Колебания, сълзи и все пак никакво решение... :(
Да остаеш с този, който те обича, или да бъдеш с този, когото ти обичаш, макар и с цената на известна болка :cry: Какво бихте направили на мое място? :(
valdesbg
06-24-2010, 08:52
Да бъдеш обичан, ако ти не обичаш, винаги е по добрия вариант, отколкто да обичаш, ако теб не те обичат.
Звучи егоистично, предвид обаче въпроса който си поставил/а това е отговора.
Така че - стой си на задника. Нито ти ще страдаш, нито човека до теб ще страда. Ако се втурнеш с главата напред ще прецакаш 3-ма човека. А не си струва, предвид че всичкото това се основава на просто каприз, без някакво по сериозно покритие.
mincheto
06-24-2010, 08:53
И аз много съм мислила и ревала заради този гаден въпрост. Но аз лично бих останала с този, кого аз обичам.Макар и после да съжалявам.
ReachlessGirl
06-24-2010, 09:00
Не съм чааак такава голяма егоистка, че да остана с момчето, което ме обича .. :? .. но за сметка на това съм си мазохистка и ще искам този, който обичам .. :lol:
Да бъдеш обичан, ако ти не обичаш, винаги е по добрия вариант, отколкто да обичаш, ако теб не те обичат.
Звучи егоистично, предвид обаче въпроса който си поставил/а това е отговора.
Така че - стой си на задника. Нито ти ще страдаш, нито човека до теб ще страда. Ако се втурнеш с главата напред ще прецакаш 3-ма човека. А не си струва, предвид че всичкото това се основава на просто каприз, без някакво по сериозно покритие.
Съгласна съм с теб!
Егоистично е наистина,но пък в днешно време трябва да мислиш на първо място за себе си и трябва да си до голяма степен егоист,за да си щастлив! :)
Elenichkaa
06-24-2010, 10:26
всияко е мнооого относително.
става въпрос за характери,ако щеш дори за навици,излъчване,държание, тношение към теб и околните.вярно,тук някой ще каже,че този,който те обича се държи по-добре от този,който обичаш,но не винаги е така.има хора,неспособни да изразяват любовта си.
и в двата случая ще е правилно и грешно едновременно.В единия случай оставаш с този,който те обича и така нараняваш достойнството му,колкото и странно да звучи,защото в даден момент ти писва и го зарязваш,като вече го мразиш,за това,че си останал/а с него/нея!В другия случай тръгваш по също толкова трънлив път и зарязваш сигурното в търсене на щастие,ако е споделена любов ок няма проблем (обикновено,иначе винаги излизат някви проблеми,колкото и малки да са),ако ли не е отново съжаляваш и намразваш и себе си и човека,който "обичаш".
С чувствата майтап не бива!Със сърцето също.Сложна работа е любовта и никой не може да каже кое е правилното в нея.РАзбираш но след време,и понякога се питаш:"Ами ако бях постъпил/а еди как си...????сега щеше всичко да ми е ок!!>>>" но ...знае ли човек?!?!?!
Elenichkaa
06-24-2010, 10:27
всияко е мнооого относително.
става въпрос за характери,ако щеш дори за навици,излъчване,държание, тношение към теб и околните.вярно,тук някой ще каже,че този,който те обича се държи по-добре от този,който обичаш,но не винаги е така.има хора,неспособни да изразяват любовта си.
и в двата случая ще е правилно и грешно едновременно.В единия случай оставаш с този,който те обича и така нараняваш достойнството му,колкото и странно да звучи,защото в даден момент ти писва и го зарязваш,като вече го мразиш,за това,че си останал/а с него/нея!В другия случай тръгваш по също толкова трънлив път и зарязваш сигурното в търсене на щастие,ако е споделена любов ок няма проблем (обикновено,иначе винаги излизат някви проблеми,колкото и малки да са),ако ли не е отново съжаляваш и намразваш и себе си и човека,който "обичаш".
С чувствата майтап не бива!Със сърцето също.Сложна работа е любовта и никой не може да каже кое е правилното в нея.РАзбираш но след време,и понякога се питаш:"Ами ако бях постъпил/а еди как си...????сега щеше всичко да ми е ок!!>>>" но ...знае ли човек?!?!?!
Б*хти романа братче :-D
Paramour
06-24-2010, 10:53
Ще гоня този, когото обичам ест.
бтв нещо подобно имаше в трейлъра или май в няква реклама от сагата "Здрач" 8-)
ivcheto0o
06-24-2010, 11:10
Не съм чааак такава голяма егоистка, че да остана с момчето, което ме обича .. :? .. но за сметка на това съм си мазохистка и ще искам този, който обичам .. :lol:
Подкрепям Elenichkaa.
Да останеш с този, които те обича, дори не е егоистично. След като нямаш никакви чувства към него, не можеш да извлечеш нищо хубаво от неговите. Най-много през цялото време да мислиш за другия, да започнеш да си го изкарваш на първия и да го обвиняваш, в страха си да признаеш сама пред себе си, че си направила отвратителна грешка с този си избор и в последствие дори да го намразиш. Определено в никакъв случай не би довело до нещо добро. Този вариянт е загуба на време и нерви, освен обаче ако не мислиш, че си способна да заобичаш човека, което при наличието на трети е много малко вероятно.
Втори вариянт- зарязваш и двамата. Този, който обича теб, явно няма да ти липсва много-много, а другия ще забравиш с времето. Дотогава обаче ще страдаш, ще се питаш „ами ако бях опитала?” и ще виниш себе си, а прекалената вина за собственото нещастие често води до саморазрушителни действия.
Трети вариянт- решаваш да бъдеш с човека, който ти обичаш. Да, явно ще си наранена- рано или късно. Болката, обаче, е неделима част от една връзка- именно защото сме човешки същества, с двойнствена природа и няма перфектни сред нас, се нараняваме, дори и да се обичаме. Обективно погледнато, това е единственият от изборите, който би ти донесъл (някакво) щастие.
А дори и да мислиш, че си направила разумен и правилен избор, това не означава, че ще си щастлива. Азът си иска своето. Няма удоволствие без болка, несправедливо, но факт.
UrbanLegend
06-24-2010, 13:31
.
Казано просто и ясно!
aniichka
06-24-2010, 19:26
Аз бих била с човека който обичам,но ако той не ме обича и се подриграва с мен :o Ще го зарежа и ще се върна при този който ме обича,не се знае може да го заобичаш!
BlueFace
06-24-2010, 19:30
Аз бих била с човека който обичам,но ако той не ме обича и се подриграва с мен :o Ще го зарежа и ще се върна при този който ме обича,не се знае може да го заобичаш!
Да ,да,да то така става да го отрежеш и после пак да се върнеш при него... :? Леко ли си нагла ? :?
IKnowYou
06-24-2010, 19:33
Един път се живее и трябва да живеем както на нас ни е добре !
Ако не ти е готино с някой и нямаш чувства към него, смисълът е никакъв.
Аз бих се борила за човека, който обичам, като всичко разбира се, си има някакви граници. От прекаленото "преследване" на тази любов често си губим достойнството..
Ох това е възможно най-гадния избор....да обичаш или да бъдеш обичан.....Преди винаги си казвах, че е най-важното мен да ме обичат...че любовта от мен ще дойде с времето...но не е така..избрах този, който аз харесвам...и може би сбърках...ще видим де..но все пак май беше грешка...
ThePowerOfLove
06-24-2010, 19:57
В момента и аз съм с човек, когото не обичам, а в същото време той ми се доказва постоянно. Но не мисля, че чувствата ще се появят просто така. Скоро ще му обясня...но и аз не знам как. Кофти ситуация е, но при втори път бих избрала аз да обичам, защото това, което в момента преживявам не е любов, то е..мъчение.
IndependentGirl
06-24-2010, 20:56
Не бих била с човек, който ме обича, но аз не го обичам, защото е много егоистично.. и ми изглежда все едно ще го използвам и разигравам, а момчето ще влага чувства, надежди и старание във връзка, която явно няма бъдеще и не бих искала да го нараня в един даден момент и той да страда.. Просто се поставям на негово място и преценявам как аз бих се чувствала.. Всъщност почти винаги се старая да погледна и премисля нещата и от другата страна и гледната точка на другия.. Понякога просто поставям щастието на другите пред моето.. :}
Не бих била и с човек, който обичам, а той мене не.. това пък е много жалко и недостойно - да тичаш подир някой и да даваш всичко от себе си за него, а на него да му е безразлично.. Наистина няма смисъл.. :}
По принцип съм човек, който трудно се решава да се обвърже, ако не съм сигурна в човека и не ми е направил достатъчно добро впечатление, за да задържи вниманието ми, едва ли бих била с него.. :}
Така че не бих имала връзка, в която чувствата не са взаимни.. :]
InTheRain
06-26-2010, 23:35
Бих била с този, когото аз обичам.. Другото ще е от съжаление или насила.. Била съм и от двете страни, много съм страдала и в двата случая, но ако трябва пак да избирам, бих избрала момчето, което съм обичала.. ако направиш това, няма след това да съжаляваш, че си изпуснала голямата любов.. или поне можеш да се убедиш, че не е била толкова голяма, колкото си мислиш сега :))
ShawnMac
06-26-2010, 23:37
Остани сама.
Така няма да нараниш никой освен себе си. Най-правилното решение е това според мен.
XTREMEFREERIDE
06-27-2010, 00:03
Аз съм от хората, които не могат да обичат истински без да усещат любовта на другия, колкото и да е странно. Освен ако не става дума за някакво привличане, но това е друга тема.
Та, мисля, че отговра ми е ясен. Аз мисля, че трябва да останеш с този, който те обича.
BiGBaDWolF
06-27-2010, 00:39
Ще бъда с този който обичам и който ме обича !
..след като новия клон не ти хареса..ще се върнеш на стария ,а??
А ти що ще се подиграваш с този , който те обича?