Влез

View Full Version : Солариум

missbeauty
06-26-2010, 18:33
Привет на всички !
Искам да попитам относно солариумите.Решила съм да ходя,но се чудя по колко минути да стоя за да има ефект.Попринцип кожата ми е светла,в момента имам лек тен от плаж,но искам още да почернея.Знаете ли горе-долу след колко минути има ефект.Не искам да ставам много черна ( като Николета Лозанова :Д ),просто искам малко пове4е тен. Трябва ли да си купувам задължително предпазващо масло ( специални за солариумите които са ) може ли да използвам плажно масло.В момента съм с едно от AVON (жълто 15 фактор).Благодаря предварително !

gia_sena_mono
06-26-2010, 18:36
сОлариум

missbeauty
06-26-2010, 18:44
извинявам се за правописната грешка :-D

Luscious_Heart
06-26-2010, 19:35
Ами в студиото трябва да има една схема с едно тестче... Дай снимка на кожата си. Вероятно си от тип 3 - европейския. Почни с 3 минути. Но прави пауза от поне 2-3 дни между отделните сеанси. Мажи се със специална соларна козметика, не с плажни масла. В студиото би трябвало да си намериш.

anonymous708973
06-26-2010, 20:34
Горният пост е точен.

Аз също се бях навила, обаче прочетох, че ако дори веднъж отидеш на солариум под 30 години, си увеличаваш шанса за рак със 75%... :shock:

galu6a
06-26-2010, 20:39
Привет на всички !
Искам да попитам относно солариумите.Решила съм да ходя,но се чудя по колко минути да стоя за да има ефект.Попринцип кожата ми е светла,в момента имам лек тен от плаж,но искам още да почернея.Знаете ли горе-долу след колко минути има ефект.Не искам да ставам много черна ( като Николета Лозанова :Д ),просто искам малко пове4е тен. Трябва ли да си купувам задължително предпазващо масло ( специални за солариумите които са ) може ли да използвам плажно масло.В момента съм с едно от AVON (жълто 15 фактор).Благодаря предварително !

зависи колко и силен солариума по принцип първия път и добре 5 мин ,щом си светла е добре да се намажеш или поне в началото аз си купих на Evelin стурва 7 лв просто попитай някоя козметика

Luscious_Heart
06-26-2010, 20:42
Горният пост е точен.

Аз също се бях навила, обаче прочетох, че ако дори веднъж отидеш на солариум под 30 години, си увеличаваш шанса за рак със 75%... :shock:
Казва се МАЛшанс.
Иначе, ебати цифрата :shock: Струва ми се лееееко преувеличено за 75-процента от една процедура, но добре че се спрях със солариума аз.

anonymous708973
06-26-2010, 20:44
Увеличава се МАЛшансът :lol: :lol:
МАЛшанс означава "лош, неблагоприятен случай" (тълковен речник).
Айде като се поправяме, поне да сме сигурни.

Иначе и на мен ми е леко преувеличено, ама знам ли...

Goddess
06-26-2010, 20:47
Не можеш да се мажеш със слънцезащитна козметика, защото са за слънце.
Щом имаш тен, спокойно можеш да почнеш и от 5 минути. Аз гледах по новините наскоро, че първите 10 процедури на солариум не са вредни...оттам нататък вече ако се прекалява, рискът да получиш рак на кожата в по - късен етап, се увеличва. Но нормално, нищо прекалено не е полезно.

Goddess
06-26-2010, 20:48
Увеличава се МАЛшансът :lol: :lol:
МАЛшанс означава "лош, неблагоприятен случай" (тълковен речник).
Айде като се поправяме, поне да сме сигурни.

Иначе и на мен ми е леко преувеличено, ама знам ли...

"Шанс" се използва, когато има благоприятна възможност да се случи нещо. "Малшанс" е обратното. Със сигурност ракът на кожата не спада към благоприятните, нали ?

anonymous708973
06-26-2010, 20:51
Ами всъщност не.
Има шанс да закъснея. Има шанс да умра. - и двете са отрицателни, нали?

А как ти звучи: Има малшанс да умра :lol:
Нелепо.

Не обичам да бъда поправяна, защото рядко греша, като става дума за езикова култура. Още повече неправилно.

Абе, то за тоя солариум спекулации всякакви. Едва ли е по-вреден от слънцето, а него колко го оплюват. Ако ходи 2 пъти седмично, едва ли ще има проблем.

footballgirl
06-26-2010, 21:16
от няколко ходения няма да умреш спокойно :lol: иначе ти препоръчвам да се пуснеш за 5 минути , ако искаш да има изобщо някакъв ефект .. ти си знаеш ква ти е кожата , аз примерно първия път се пуснах за 8 минути на турбо солариум и не изгорях изобщо ;D иначе ако лесно изгаряш ползвай соларна козметика или най добре питай някой в соларума където ще ходиш

ira90
06-26-2010, 22:04
Не можеш да се мажеш със слънцезащитна козметика, защото са за слънце.
Щом имаш тен, спокойно можеш да почнеш и от 5 минути. Аз гледах по новините наскоро, че първите 10 процедури на солариум не са вредни...оттам нататък вече ако се прекалява, рискът да получиш рак на кожата в по - късен етап, се увеличва. Но нормално, нищо прекалено не е полезно.

Съгласна съм с "Goddess" ... Аз ходих на солариуми с аромо терапия, които на определени секунди/минути пръскат (някакав препарат)с цел по-дълго задържане на тена и овлажняване/подхранване на кожата и не ми се налагаше да използвам някакви лосиони..... хайде приятно "пекане"