PDA

View Full Version : Животът ви... като пораснете

mimsssssss
06-28-2010, 17:14
Темата е по скоро обсъждане, отколкото решаване на даден въпрос. И така: как си представяте да имате собствен дом, как ще изглежда, с какви пари ще сте го купили, как мислите че ще просперирате в България?
Трудно е в днешно време човек да си пзоволи жилище. Едно време са се надявали на родителите, но повечето са имали имоти останали от прародители. А и положението не е било толкова лошо, кризата не се е усещала. Днес един апартамент в покрайнините на града е между 70 и 100 хиляди евро. Което ще рече, че ... ами не ми се смята ако теглиш заем колко време трябва да плащаш и какви суми, но по мое мнение е някъде до живот :D Положението е тежко.
Каква работа трябва да имаш за да си пзоволиш апартамент, не къща, а апартамент? Според вас кои са най - заплатените работи по ваши наблюдения?
Давайте, вие сте -> размисли и страсти

DevilWish
06-28-2010, 17:57
Амии аз не живея в България, а в Белгия.Смятам, че тук ще си живея.Виждам се женена за сегашният си приятел, с който сме много сериозни вече дълго време.Виждам се с 2 или може би дори 3 деца.За работа. . не зная каква, защото не съм решила какво точно ще следвам в университета, но вероятно нещо с економика.Отдадена на семейството и религията си, работата ще идва на второ място ;) И това е общо взето :)

mimsssssss
06-28-2010, 18:00
Имаш хубави желания, поставени цели :) Въпроса е как ще си осигуриш всичко? Как ще изхранваш 3-те си деца, къде ще живеете? Мислила ли си, че няма да можеш да смогваш да си покриваш нужтеи?
Темата я направих защото се местя да живея другаде, извън България. Просто не виждам реализация тук. Едни български учители взимат заплата средно 400-500лв, а в съседни Гърция, Македония и Сърбия над 3000 :)

BiGBaDWolF
06-28-2010, 18:16
Единствено дете съм..Нямам първи братовчеди и сичко е за мен 8-) Работата ми е сигурна.. Ще видиме след година .. :D

Goddess
06-28-2010, 19:18
За в по - близко бъдеще искам и се надявам на общ бизнес с 2-те ми приятелки - салон за красота, общо и голямо жилище, почти всяка вечер излизане, запознаства, ако не - вкъщи - готвене, филми, лигавщина, гости с преспиване..
Мда, звучи по детски наивно, но е приятно като си го представяме. Пък и не е невъзможно. :)

WaterLilly
06-28-2010, 20:36
Мечтата ми е лично мой апартамент, в който сама да живея - не ми пука колко дребен и евтин, стигат ми основни неща. За работа не знам какво точно искам, така и не се насочих към нещо, но да имам пари да си платя сметките, за ядене и дрехи, и може би да остава все нещо, което да си заделям евентуално за лаптоп и всички други подобрения на жилището. 8-) Вярно са неопределени неща, но ще е горе-долу както са нещата сега. Както училището ми е задължение, така ще ми бъде работата, и свободното време ще е райско - ще правя мои си работи (рисуване, учене на някой език, пеене и такива глупости). Знам, че са страшно егоистични неща, ама... :D

mimsssssss
06-28-2010, 20:38
Единствено дете съм..Нямам първи братовчеди и сичко е за мен 8-) Работата ми е сигурна.. Ще видиме след година .. :D
Какво означава, че всичко е за теб??? Да не би случайно да изгониш някой от къщата му, защото тя се води за теб? Или докато някой не се спомине ще живееш с вашите? Някво странно мислене и изказване извади тука...
Според мен всеки кове пътя си, добре е да има някой до себе си който да му помага, но освен ако не са родителите бизнесмени не виждам как ще му накупят кола, жилище и др.

Goddess хубаво е че си помислила. Не ми изглежда детско, по скоро прилича на студентски живот. Интересно е, добре е че няма да се "задомиш" и да работиш като домакиня :)

mimsssssss
06-28-2010, 20:40
Мечтата ми е лично мой апартамент, в който сама да живея - не ми пука колко дребен и евтин, стигат ми основни неща. За работа не знам какво точно искам, така и не се насочих към нещо, но да имам пари да си платя сметките, за ядене и дрехи, и може би да остава все нещо, което да си заделям евентуално за лаптоп и всички други подобрения на жилището. 8-) Вярно са неопределени неща, но ще е горе-долу както са нещата сега. Както училището ми е задължение, така ще ми бъде работата, и свободното време ще е райско - ще правя мои си работи (рисуване, учене на някой език, пеене и такива глупости). Знам, че са страшно егоистични неща, ама... :D
Малко на въпросник го ударихме, но ми е интересно какво мислят всички наоколо. Как не си решил/а какво ще работиш? Никакви насоки ли нямаш - хобита, влечения, къде е материално изгодно, нещо с връзки?

ListenToMe
06-28-2010, 20:42
Амии.. ще следвам успоредно с работа, защото съм разбрала, че само на себе си мога да разчитам. :)

pitbullxx
06-28-2010, 20:54
Амии аз не живея в България, а в Белгия.Смятам, че тук ще си живея.Виждам се женена за сегашният си приятел, с който сме много сериозни вече дълго време.Виждам се с 2 или може би дори 3 деца.За работа. . не зная каква, защото не съм решила какво точно ще следвам в университета, но вероятно нещо с економика.Отдадена на семейството и религията си, работата ще идва на второ място ;) И това е общо взето :)

DevilWish - Каква ти е религията?

По темата- Ще живея в България с сегашната си приятелка.В голяма къща с около 2 деца.Отдаден на семейството си и не се знае ,какво ще работя или пък тя. :)

ImmortalSportFreak
06-28-2010, 21:06
Като порасна.. бих искала да стана доктор - медицината е науката която от доста време ме влече и не намирам нещо друго което така да ме заинтрегува.А нали като работи човек работата трябва да му е интересна.... 8-) Майка ми би искала в близките 1-2 години да заживеем в чужбина(Западна Европа) и там да работя защото стандартът е много по-хубав и всяка работа се цени и заплаща добре.Естествено щом работя и уча там ще се връщам за почивките(лятото и Коледа например..) в България - няма да забравя тукашните си приятели и т.н. .. ноо докато порасна има доста време и мога да си променя желанията.... Дано в бъдеще живея щастливо както сега и да си продължа семейството все така хубаво и задружно. От сега нищо не е сигурно.
Като хобита и развлечения... бих искала да изживея няколко екстремни и много вълнуващи неща в живота си като например да скоча с бънджи;да изкача няколко по-високи върхове на планини;да обиколя повечето интересни и красиви места от света и други... (доста са ми желанията за развлечения.. няма да изброявам всичко ;Д ). Също така като порасна искам винаги да имам време за активно спортуване въпреки ангажиментите в живота ми.
Може това което написах да ви изглежда малко детски и лигавщина ноо.. все още съм си с тийнейджърски(дори детски) акъл.. 8-) :D :D :oops:

WaterLilly
06-28-2010, 21:12
Как не си решил/а какво ще работиш? Никакви насоки ли нямаш - хобита, влечения, къде е материално изгодно, нещо с връзки?
Проблемът е прекалено многото насоки и това, че съм нерешителна патка (а и не знам как стават нещата).
Влече ме биологията, схващам нещата и лесно помня по тоя предмет, обичам животни - ще кажеш баш ветеринар/лекар, но за първото ще трябва да си преодолея погнусата (например ако трябва да израждам някоя крава), а и моята представа е да преглеждам кученца и котенца, докато действителността е и израждане/ваксиниране/евтаназия на разни гадове. За второто не бих си пропиляла толкова време от живота.
Обичам да рисувам, но май изпуснах времето да се "образовам" в тая област, а дори и да не съм, не виждам някакво доходно реализиране.
Оправям се с компютри, справям се с математиката засега, в английския съм добра.
Бих се насочила към това да превеждам книги, да правя субтитри, но това е по-скоро втора работа за допълнителни пари, а не основна професия.

danibebi
06-28-2010, 21:28
Като за начало искам да си изживея гимназиалните години..те тепърва сега започват. :) След това искам да уча висше в Пловдив или София.Да си прекарам чудесно и студентските години..да купонясвам,ала бала..ии след като свърша висшето вече да съм си намерила приятел с който да имаме едно стабилно семейство и да имам хубава работа. :) Всеки иска хубав живот за себе си.Ще видя как ще се развият нещата,има време за всичко. :)

Goddess
06-28-2010, 21:34
Goddess хубаво е че си помислила. Не ми изглежда детско, по скоро прилича на студентски живот. Интересно е, добре е че няма да се "задомиш" и да работиш като домакиня :)
О, това със задомяването ми се струва толкова далеч от мен...По принцип точно ние никога не сме били от момичетата, които по цели нощи не се прибират от дискотеки и запивки. Все учим, излизаме си вечер, но "нещо по-така" - рядко. Та, идеята е не да сме като отвързани като получим някаква свобода и независимост на решенията, но просто да си гледаме кефа. 8-) Иначе съм против брака, за дете въобще и не мисля - сигурно на/около 30, макар че не е нещо, което може да се планува така. Сериозна връзка бих имала, ако има подходящ човек, но не и задомяване. ;д

mimsssssss
06-29-2010, 07:47
pitbullxx, ImmortalSportFreak...
Не сте схванали същината на въпроса. Всеки иска да създаде семейство, да има кола, голяма двуетажна къща и да не му липсва нищо. Работата е как ще стане това. Реално погледнато или трябва да се тегли заем, или да имате богати родители, или млади да станете милионери??? Какви са вашите варианти?

LoupGarrou
06-29-2010, 08:34
Обикновено имам представа как за това как ще се развият обстоятелствата и имам поставени цели. Когато си мисля за мен във бъдеще някак си не се получава. Нека започнем с близкото бъдеще :

От следващата година смятам да започна да уча. Успехът ми не е нисък, води се за отличен, но само аз си знам колко уча и какви са ми познанията по френски език. До сега лежах на следното "така или иначе изкарвам успех над 5,50 и хващам стипендия и се представям добре ..." Замисляйки се как мога да се представям и какви нищожни усилия полагам, започвам да се чувствам гузен, не от някого, а от самия себе си. Защото в училище ми се предоставя възможност да науча един език, който иначе няма къде, а учителите ми са свестни и наистина знаят езика, така че мисля да се възползвам ...

(Надявам се това да не си останат просто думи)

- Искам да бъда студент, да следвам, но ... не знам какво ... Не знам дали проблемът е, че имам добри умения в няколко насоки или по-скоро, че в никоя не съм изключителен. Имаше време, когато математиката ми беше най-силният предмет, сега вече се нарежда на последните места, така че със сигурност няма да бъде нещо с математика,физика или химия ! Та, мисълта ми беше, че нещата се променят, ама вече ми идва времето и поне това трябва да реша.

История, БЕЛ, езиците като цяло и Биологията са ми силни предмети ... Та евентуално "нещо" такова ще да е ...

Ако имам финансова възможност искам да уча в чужбина, да работя паралелно, докато уча, за да си изкарвам някакви пари, доколкото мога, макар че ми е пределно ясно, че родителите ми ще плащат висшето ми образование. Някак не си се представям на 19-22 да съм способен да се издържам сам.

Разбира се, ще трябва да направя избор в каква страна искам да отида дали френско говоряща или английско говоряща. Това предполага, че единият ми език ще остане латентен. Но смятам да се постарая да не го забравя.

А после работата. Разбира се и аз като всички искам на 40 да съм преуспял с хубава къща,жена, деца и кола, но реалността е различна. Висшето образование и труда в никакъв случай не гарантират, че това ще стане, просто един вид ти увеличават шансовете. Има време, ще видим какво ще стане. Дано някой ден да мога да се "обърна назад" да се усмихна и да си помисля колко хубаво са се развили нещата и да си спомня за изборите, които е трябвало да направя. И искам поне 2 деца и да бъда татко на близнаци : ) .

П.П. Леле, колко дълго се получи :D

m0n4yyy
06-29-2010, 08:41
Относно бъдещето си, съм оптимист. Искам да се занимавам с изкуство (актьорско майсторство или мзика ) да имам две деца и любящ съпруг. Ако имам възможност ще живея в къща, а ако не - в апартамент. Но преди съпруга и децата възнамерявам да живея сама през студентските си години и да се забавлявам. :) Идеята на Goddess ми допада, но единствено за през студенските ми години. :)

ibojilow
06-29-2010, 11:31
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден. Сенека

D3NG3rZ0N3
06-29-2010, 12:59
Надявам се някой ден да имам фитнес зала с търговски център, червено Ферари и вила с изглед към плажа. Може и някое синче някой ден да си имам...

BiGBaDWolF
06-29-2010, 17:26
Какво означава, че всичко е за теб??? Да не би случайно да изгониш някой от къщата му, защото тя се води за теб? Или докато някой не се спомине ще живееш с вашите? Някво странно мислене и изказване извади тука...
Според мен всеки кове пътя си, добре е да има някой до себе си който да му помага, но освен ако не са родителите бизнесмени не виждам как ще му накупят кола, жилище и др.

Къщата не е една ...

Goddess
06-29-2010, 17:33
Идеята на Goddess ми допада, но единствено за през студенските ми години. :)

Е, да. То ясно. :) Все ще дойде ден, в който всяка ще има свое семейство, деца. Но дотогава... ;д

lovey0u
06-29-2010, 18:45
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден. Сенека
;-)

ето аз къде се виждам след 1-2 години

http://bulpete.files.wordpress.com/2008/05/955450_83448612.jpg?w=500&h=579 :D

ImmortalSportFreak
06-29-2010, 20:50
pitbullxx, ImmortalSportFreak...
Не сте схванали същината на въпроса. Всеки иска да създаде семейство, да има кола, голяма двуетажна къща и да не му липсва нищо. Работата е как ще стане това. Реално погледнато или трябва да се тегли заем, или да имате богати родители, или млади да станете милионери??? Какви са вашите варианти?
Ами ако се установим успешно в чужбина за което родителите ми много се борят в момента;като порасна бих живяла по хубавия начин описан по-горе без никакъв проблем защото бих получавала достатъчно пари за всичко нужно за семейството ми + забавленията ни... :lol: :P 8-)
Ако останем в България и уча и работя тук нещата биха били много по-трудни но нашите правят всимко възможно за да заживеем в чужбина за да получа едно хубаво образование и като порасна да получавам добра заплата. 8-) 8) Но все пак ако остана в България има варианти... ще се мисли.

Както каза някой съфорумник по-горе - Глупаво е да се прави планове за цял живот;като не си господар дори и на утрешния ден. 8-) :smt023

Callisto
06-29-2010, 22:14
За момента живея с гаджето си в Младост в неговия апартамент, но след 5/6 месеца ставам на 18 и наследявам къщата ни в Лозенец, което е направо супер. Има две неща, които ме задържат в България. Гаджето и тази къща, понеже където и да замина и каквито и пари да дам никога няма да си намеря подобна къща и то на толкова хубаво, спокойно, но и удобно място.
Наскоро с гаджето направихме проект как искаме да я обзаведем. После говорихме с едни дизайнери и си поръчахме мебелите да ни ги изработят и към Септември трябва да са готови. За щастие тате ще ги плати, за да ни даде старт в живота. :) Ще ви кача снимки да видите какво направихме с гаджето и горе долу как изглежда.

http://img20.imageshack.us/img20/7483/finishedhouse2.jpg

През летата ще уча в Италия - визуални изкуства със 7 мой приятели и гаджето за компания, че не бих си го оставила. :) На 22/23 години се виждам с детенце. Гаджето иска 3, а аз 2....ще видим. :D Като за начало едно, че да види, че с едно е трудно, какво остава 3. :D Бих се радвала даже да си осиновя едно. Искам да са момчета или момче и момиченце. :)
Работя в момента като графичен и уеб дизайнер. Отделно помагам във фирмата на майка ми, когато имат прекалено много работа. Правя им банери, бланки, плакати и всякакви подобни неща, които са излезли в последния момент. Искарвам достатъчно добри пари, за да отглеждам семейство и сама, но не ми се налага, щом и гаджето е до мен.
Общо взето за всичко съм помислила.
-дом
-работа(пари)
-образование
-деца
След като всичко това е оредено ми остава време са си отдъхна и да се радвам на живота. :)

От малка гледам да си уредя живота, за да може после да ми е спокойно. Блъскала съм се много в училище, в работата и според мен съм се справила добре. Естествено много дължа и на всичките ми близки, без които нямаше да успея. Нали се сещата, че все някой е трябвало да ме запише на училище, за да получа образование. Все някой е трябвало да ме облича и храни, докато съм била малка. Винаги, когато съм имала нужда от нещо родителите ми са били насреща за съвет и готови да ми помогнат.

diksi
06-30-2010, 12:35
Още щом навърша 16 почвам работа.. Спестявам за колеж в чужбина.. Таксите са ..Хмм.. Сурови 8-) ..за да започна обучение за дизайн, още не съм решила какъв по-точно.. надявам се да ми си нареди животеца.. :) Иии така.. Бе важното е да си изживея все пак детството.. 8-)

LoVe3e
06-30-2010, 14:20
Значи първо ще си осигоря много добро образование след това много добра работа след това ще си направя семейство което да мога да издържам....Бих искала да завърша някакво първо више образование след което ще завърша като второ више-консерватория. Ако не се получи с музиката ще си потърся някаква добра работа която да ми дава дабри пари след като си намеря работа ще си потърся спътник в живота (ако е сегашното ми гадже още по добре) ще се остановим или в Русе или в София или някъде в чужбина...Ще съсдадем дечица и ще живеем щастливо :-) :-)

Това е мечтата дали ще се реализира само бог знае !

VALady
06-30-2010, 15:55
Първо ще завърша висше, все още не съм сигурна точно какво, но имам време да реша. След това ако живея в БГ, ще е или в София, или във Варна, а ако е в чужбина, може би в Америка или Испания. Искам хубава работа. Иска ми се да работа в телевизията, но ще видим какво ще стане. И след около 10 години да създам семейство.
Това са само планове, но се надявам да бъдат осъществени някой ден.

yyoonnii
06-30-2010, 18:19
тъй като уча френски и мисля да се реализирам във Франция. Мисля да имам къща в покрайнините на Париж...... за деца ..... 2 ми стигат. За професия засега като гледам мисля да следвам мениджъмнт по туризъм ... за мен на първо място е семейството пък после е работата. еми това е което засега съм си намислила може до 12 клас да ми хрумне нещо друго.

mimsssssss
07-02-2010, 10:07
За сега май Калисто ми е фаоритка. Просто останалите казвате, че ще си осигурите добро образование, заплатена работа и т.н. ама тея неща не стават ей така. Темата е защото се събудих един ден, осъзнах, че минавам 19 и вече навлизам в живота доста сериозно. Винаги съм се вълнувала от образованието си, сега кандидатствам, но някак ми се вижда невъзможно далечно да си позволя къща за 200 000, да имам 4 деца, и сносна работа, за да мога д се издържам. Да речем ще уча до 24, после да си намеря работа, която да е постоянна, още 3, да забременея с първото дете и да се пусна в майчинство, още 2г., и ето вече съм на 29-30 и то с едно дете, просто не знам нещата как ще вървят. Искам след като се установя на работа вече да имам семейство, а не тпърва д го градя. Просто нещата с парите ми се виждат отчайващи. Искам хубава работа, но дали ще имам???

п.п. Да не ви изглеждам напълно отчаяна, имам си приятел, с който възнамеряваме да предприемаме по сериозни неща, вече живеем заедно повече от година. Идеални сме за семейство. Само трябва всеки да се устреми.

--------
Въпрос, на който май никой не отговорои - според вас, коя е най - заплатената работа, или поне топ 5 на добри заплати в бг и ако може левовете да кажете :)

mog1
07-02-2010, 12:02
Какъв ще е моят живот след 5-6-10 години ли? Хм,да ви кажа въобще не мисля за семейство,задомяване и т.н. Дори да трябва да си скъсам задника от бачкане, но ще стана богат. Въобще не ми стои със 2 деца и приятелка в майчинство в някоя гарсонера с кофти работа....
Първите ми пари ще ги инвестирам в нещо-било то сайт,дял във фирма,акции или самостоятелен бизнес.

Не знам дали нашите ще могат да ми помогнат.Може би само в началото...не съм от богато семейство.Ще разчитам главно на себе си.

GracelessIsDumb
07-02-2010, 12:31
Животът ми зависи абсолютно от родителите ми. Те искат аз да стана плувкиня- нещото което винаги са искали и баща ми и майка ми. И двамата са бивши спортисти, знаят какво е, аз също. Но проблемът при мене е друг- аз не искам да ставам Олимпийска шампионка, не искам да гоня злато и световни първенства. Искам да се занимавам с нещо свързано с история и география. Оценките са ми слаби, защото винаги трябва да съм подготвена за поредното състезание а не да си науча урока по български например или нещо от тоя род. Като порасна искам да живея спокойно и уютно, но без да съм с родителите си- те искат да съм нещо, което аз не мога да бъда. Искам да живея в Испания, Италия, Швейцария и да имам една стабила заплата, с която да пътувам поне 3-4 пъти годишно по света. Обаче искам да живея в къща, защото и сега живея и винаги съм живяла по къщи, всичките купени. За деца не съм мислила и не искам много много. За мене най-важното е да имам едно образовение в чужбина, а не на 30 да се пенсионирам и да не плувам като професионалист и да се чудя какво ще правя занапред... :( Но моите родители винаги са имали възможности да ми платят образованието в Оксфорд или Кеймбридж, но забога те не искат да завърша мениджмънт или икономика - а именно това ще ме направи много щастилва и ще имам достатъчно пари за старините си 8-)

CheeseCake
07-02-2010, 14:06
Калисто, защо си показала само втория етаж?
Иначе и при мен се получава нещо подобно..

Жилище:
Точно в момента живея при баба и дядо в друг град, но това е само за лятото до към октомври месец. Иначе след месец и половина навършвам 18 години, и като подарък ще получа кола и апартамент в София. На приятелят ми родителите пък ще купят една страхотна къща в Бояна (не за рожденния ми ден разбира се), където смятаме да живеем. Затова когато вече е на наше разположение, което се очаква да се случи през есента някъде ще започнем да я обзавеждаме, и да се надяваме, до пролетта ще е готова. И ние имаме проект подобен на този на Калисто, само че нашия нонстоп се променя и засега няма да го поствам.

Образование и работа:
Честно казано, никога не съм искала да уча висше. Мечтая си да развия свой собствен бизнес. Идеи бол - салон за красота, магазин за дрехи или бельо, център за езиково обучение.. За сега клоня към последното, но бъдещето ще покаже. Когато идем в София ще бъда нещо като асистент-секретарка на бащата на моя приятел. Това ще бъде на първо време, за около шест месеца.
Не знам дали се брои, но много пъти съм ходила на езикови курсове в чужбина, и смятам да продължа и след това. Всеки език е прозорец към света, нали знаете.

Деца:
Аз самата съм част от многодетно семейство, докато гаджето ми е само дете. В началото аз исках едно, а той пет-шест :-D но след като обсъдихме плюсовете и минусите решихме, че искаме две или три, като първото да бъде след около две години, но точно тук има безброй променливи.

А за близкото бъдеще плановете ми са следните: до октомври съм с баба и дядо, след това отивам в София, където ще работя и ще обзавеждам къща. След това ще ида на почивка и езиково обучение, след това вече се готвя да си отворя собствена фирма. Това е!

Доста изписах, но ми беше много полезно да седна и да си направя един план, че ми беше пълна каша в главата.

Callisto
07-02-2010, 19:45
Калисто, защо си показала само втория етаж?

Понеже не смятам, че са ми нужни 3 етажа. Първият засега е офисът на майка ми и смятам да остане там. Най-малкото аз работя там и е в мой интерес да остане. Вторият етаж е бил винаги мой и най-много си го обичам. Смятам, че ще си го направим много хубав и приятен за живеене. :) Третият етаж мисля да го дам на най-добрите ми приятели под наем, понеже искат да се местят вече от тях, а наемите в столицата не са им по джоба. Най-малкото така ще ни е весело. Сега с тях работим в екип в офиса и се надявам, че като наследя фирмата те ще са част от нея. Познавам ги много добре и най-вече познавам възможностите им и искам точно с тях да работя. :) Иначето на последния етаж няма кой знае какво. Две спални, еднадоста голяма баня и тоалетна, килер и много голям хол...това е. :)

CheeseCake
07-02-2010, 20:05
^А може ли да ми кажеш къде си поръчала обзавеждането? На лични, разбира се.

spopi
07-02-2010, 22:06
Значи моя живот го виждам в България и най-вече мойта мечта е в град Бургас. :smt007 РАзбира се другата ми мечта да стана адвокат и дано да се збъдне. :smt007 Вече идва и и това дано и хубави пари да си изкарвам. :) Ако е възможно да си купя апартамент дай боже родителите ми не могат да си го позволят така че аз трябва да работа по този въпрос. :-) Да намеря човек да стой зад гърба ми и да ме подкрепя разбира да ме обича. :-) И деца да си имам колкото дойдат добре дошли ще са. :-)
Хора след 10 години пак пищете тук да видим кой какво е постигнал в живота си. :-D интересно ми стана :oops:

asp1r1n94
07-03-2010, 10:33
ОК ,но всички сте писали ''аз искам'' ,а колко сте постигнали по пътя до целта...
В момента уча компютри и по-специално програмиране,надявам се живот и здраве да ме приемат в Техническия университет и след здраво учене да го завърша , и да намеря работа като програмист!
Другото е ,че съм във Варна при баща ми и в София при майка ми и един ден ще трябва да избирам :?

FlowerPower
07-05-2010, 21:51
Време е да се ориентирам какво по дяволите искам да уча... и къде... Ако имам време ще мина един курс по професионална ориентация или както му се вика. Объркана съм, а догодина избирам профилите, след 2 завършвам. Как се изнизва времето :lol: Чак след като узная какво ще правя в близко бъдеще, че започна да кроя планове за къщи, деца и пр. Нека се оправя с каквото е дошло на дневен ред ((:

dAimIk0z
07-05-2010, 23:14
веднага,след като завърша 12 клас,ставам съдружник на баща ми в бизнеса му.Ще му поддържам дискотеките и аптеките и с малко късмет и аз ще успея да си отворя собствени.Ще живея в апартамеент с моята принцесаа и ако имам време ще я забременя един два пъти с мъжки сперми :smt007

anity92
07-06-2010, 05:05
Хммм...не съм мислила върху това,но със сигурност другата година като завърша ще започна курсове за гримьорка :) Това ми е мечта още от дете.За друго не съм мислила.Може би след като се реализирам ще създам семейство,деца ... Ще гледам да си осигуря и хубав дом естествено.Само да съм жива и здрава всичко ще стане !

BigFakeSmile
07-06-2010, 07:06
първо искам да стана студентка...студентски живот, ах сладък живот :grin: :D
после искам да уча за моден дизайнер, обаче това май ще си остане мечта...а към 25-6 искам да отида във Франция..мечтая си за това от 5 годишна ;д

mog1
07-06-2010, 08:15
Имам един въпрос към всички вас.Говорите как искате хубаво жилеще,стабилен живот,пари и т.н. и в същото време на 25-26 години да сте със деца.....е според мен,ако не сте богати наследници или късметлии от ТОТО-то е много трудно осъществимо.Не съм някой сноб,но според вас как се гради кариера,като имаш да се грижиш за 1 или 2 деца.Да не говорим,че момичетата ще вземат и майчинство,което пак ще ги върне назад в кариерата.

Аз не съм против създаването на семейство.И аз искам да имам 1 или 2 момчета след време.Но просто кариерата и семейството са твърде несъвместими неща и засега избирам първото....

Sisi7u
07-06-2010, 09:03
Ами честно казано винаги всичко съм решавала в последния момент ..
не знам какво ще е за в бъдеще ..
а и нищо не става както аз съм си го планирала ..
спонтанните неща най, ми се получават .. 8-)

dAimIk0z
07-06-2010, 12:51
Имам един въпрос към всички вас.Говорите как искате хубаво жилеще,стабилен живот,пари и т.н. и в същото време на 25-26 години да сте със деца.....е според мен,ако не сте богати наследници или късметлии от ТОТО-то е много трудно осъществимо.Не съм някой сноб,но според вас как се гради кариера,като имаш да се грижиш за 1 или 2 деца.Да не говорим,че момичетата ще вземат и майчинство,което пак ще ги върне назад в кариерата.

Аз не съм против създаването на семейство.И аз искам да имам 1 или 2 момчета след време.Но просто кариерата и семейството са твърде несъвместими неща и засега избирам първото....

добре,че имам късмет :D :D

Unendlich
07-06-2010, 17:26
Както всички хора писали и неписали - аз също искам подобни хубави неща, но ще видим как ще се развият събитията.

Като за начало смятам да завърша подобаващо последните ми 3 гимназиални години, които ми остават. Ще се стегна и ще уча повече, ще полагам реални усилия, а не само така да минавам между капките с добър успех. Смятам да доусъвършенствам двата западни езика, които уча на още по-добро ниво (английски и немски). Влече ме историята и българският език още от начален курс и смятам с тях да се занимавам - силно се надявам право в СУ, защо не и журналистика. Изключено е да е нещо с математика, химия и физика - просто не ми се отдават, не ме влечат и няма да ги уча и работя с удоволствие. Възнамерявам да купонясвам още повече от сега в студентските си години. :) След висшето - надявам се да съм станала достатъчно добра в областа си и да имам познания, за да бъда наистина качествена адвокатка (може би :oops: ) и да започна малко по малко да си пробивам път в живота. Работа като за студентски години - не знам какво ще намеря, но се надявам да ме устройва. За начало родителите ще плащат обучението ми и може би ще остават някакви пари за мен, но със сигурност ще работя, не искам цял живот да съм търтей :) В семеен план - хм, точно за това не съм мислила, а и някак си го отхвърлям до голяма степен. Не смятам по-рано от 30 да съм създала семейство, все пак искам да се порадвам достатъчно време на свободата си и когато се почувствам напълно готова - тогава да създам семейство с даден човек, който си заслужава и т.н. Как ще постигна материалните неща - надявам се да бъде с честен труд (колкото и в Бг да е невъзможно) :)

rusoto_baby_f
07-06-2010, 19:37
Моето бъдеще, не го виждам в България.Не харесвам държавата си, обществото в което живея и всичко което ме заобикаля.Задушавам се тук.Обичам семейството,приятелите,род нините и приятелят ми, но това неможе да промени мнението ми...Извинявам се, знам, че ще обидя много от вас с това изказване...Много от вас които обичат родината си, но всеки от нас има мнение и избор, който всеки сам трябва да направи..
Бъдещето ми е някаде извън пределите на тази държава и аз ще го намеря...
Искам много неща от живота, но да ги постигна сама, а не поднесени на тепсия... :) :) :) :)

Sladuranata2298
08-25-2010, 09:53
Ами аз... със сигурност няма да живея в БЪлгария. Леля ми е в Америка и аз ще отида да живея там.Ще съм омъжена ...ще имам няй много 3 деца ... Ще съм певица (бих искала като Риана) понеже пея хубаво и свиря на китара! Сега живея в България ,но след 7 клас няма да уча тука.

Di
08-25-2010, 10:04
Абсолютно никаква идея
Пари от къде - нямам идея..освен ако не е нещо нелегално просто не си го представям 8-)
Апартамента пак е свързан с парите
Работа?Освен модел да стана,ако ще и в най-елитното училище да съм,нямам идея :lol:

hotBloodsucker
08-25-2010, 11:20
Пфф.. ми и аз незнам точно.Работата е там, че искам да се оправя със всичко сама без почти никаква помощ, дори и с парите.Ще гледам да си намеря някаква работа от, която да се печелят хубави пари и с времето да си намеря и апартамен в който да си живея сама и да съм си самостоятелна. Определено не планувам в бъдещето си да се женя или да имам деца.Само като чуя затова ии имам чувството, че ме вкарват в доживотен затвор. Обичам, да съм свободна да правя това което искам, без значение дали другите го одобряват или не. Което значи, че ако се оженя всичко тфа отива на вятъра.Да не говорим, че не си се представям, по цял ден да си седя вкъщи, да готвя и да се грижа за деца.Пфф..ужасс, напраоо ще откача.Затова с една дума тфа е просто изван плановете ми за бъдещето. Другото което е, искам спортна черна кола ии да е ацки бърза.Тфа е просто като моя мечта.Напраоо няяте си напредцтава колко мн съм запалена по колите!! :D Ии..общо взето.. ще си прая тфа което искам и ще разчитам почти изцало само на себе си. И без тфа до сега съм се оправяла сама, тка че съм свикнала и няя ми е толкоз трудно.Иначе за другите неща не съм мислила кой знае колко.. за тфа и няям пълна представа кфо искам да прая за вбъдеще. Но нещата по горе които казах, определено ще ги напрая.. ъъ без свадбата естетвено, за такова нещо неискам и да чувам!! :D

amnessia
08-25-2010, 12:44
Аз мисля сега като завърша 12ти клас тук , да отида да уча в София при приятеля си , който ще е последна година там.Мисля там да уча право.И ако успея докато уча да работя ще е добре.След като завърша , мисля че той ще е заминал за някоя друга държава и аз ще отида при него.Ще си наемем апартамент и ще работим каквото сме учили.Като изкараме пари за 3-4 години да речем ще си купим жилище вече , предполагам апартамент.Ще продължим да работим за да си обзаведем жилището.След това най вероятно предстоят децата (аз искам 3 :D ) и натам незнам вече :D

Cveti097
08-25-2010, 16:46
Искам 2 или 3 деца. Далеч от България. Професията ми ще бъде лекар или ветринар. Искам да живея в голяма къща. Мъжът ммик ще е богат. Висок със собстен бизнес. И понеже съм ДЕВА ще постигна повечето от целите си. ;)

sladkish_14
08-25-2010, 17:16
Не гледам прекалено надалече вече..
Преди исках 4 деца и спокоен живот в голяма къща Пловдив..
Сега искам да завърша 12 клас успешно, с много добра диплома и да взема изпитите си по английски език.
Да замина за Америка и да уча по възможност журналистика.. От там нататък си представям студенстките години, като супер забавно преживяване с много нови приятели и приключения. Огромната Америка.. Маями, Лас Вегас, Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон, ДЕТРОЙТ, яко концерти на ЕМИНЕМ и да се запозная с него, статии за голями списания, репортажи за най-голямите телевизии и така докато завърша балакавърската степен.. След това се надявам да ме чака сериозна професионална среда за развитие с голями възможности, но за тези неща не искам още да мисля. :)