PDA

View Full Version : За тези,които разбират

SladkotoPoly
07-01-2010, 07:38
Ами имам малък ,,проблем" имам мъх над устните и се чудя дали да го махам,само към края на устната е по-тъмен и се вижда ,незнам с какво да го махна и ме е страх,ако го махна дали кожата ми няма да се обрине,защото една приятелка си го маха и вечно има пъпки там.Препоръчайте с какво да го махам след това дезинфекцира ли се с нещо мястото,маже ли се с нещо,ако ще ми излязат пъпки и подкожни косъмчета или ако станат повече и растат супер бързо или нещо друго,е по-добре да не правя нищо :(

GoTiNiA29
07-01-2010, 07:44
по добре отиди при някой доктор че той ше знае кфо да прави

Nadelina
07-01-2010, 07:48
С кола маска се маха. Ако те е страх сама, отиди на козметик. Аз след като ги махна, слагам крем "Здраве". В началото имаше нещо като обриване, но в никакъв случай не бих използвала тази дума. После кожата свиква.

SladkotoPoly
07-01-2010, 07:53
С кола маска се маха. Ако те е страх сама, отиди на козметик. Аз след като ги махна, слагам крем "Здраве". В началото имаше нещо като обриване, но в никакъв случай не бих използвала тази дума. После кожата свиква.
и сега като ги махаш,има ли пъпчици,подкожни косъмчета,за колко време растат ??? с каква кола маска ?

Polinaaaaaa
07-01-2010, 07:54
Отиди на козметик ... те имат един уред специално за това място , изобщо не боли и не се обриваш : ))) а пък и не е скъпо мисля ,че е около 3 лв : )

Molzinka
07-01-2010, 08:03
аз съм виждала лентички, които са специално за чувствителната кожа на лицето

Abbey
07-01-2010, 08:04
Ако не искаш да ходиш на козметик се продават депилиращи ленти за лице и можеш сама да си ги махаш.После трябва да се измие мястото от кола маската и това е..

Nadelina
07-01-2010, 08:05
и сега като ги махаш,има ли пъпчици,подкожни косъмчета,за колко време растат ??? с каква кола маска ?
Няма пъпчици, няма подкожни косъмчета, растат за 2-3 седмици, махам ги с листчета, предназначени точно за там, а марка не мога да кажа, защото всеки път различни си взимам.

SladkotoPoly
07-01-2010, 09:10
Няма пъпчици, няма подкожни косъмчета, растат за 2-3 седмици, махам ги с листчета, предназначени точно за там, а марка не мога да кажа, защото всеки път различни си взимам.
ооооо нави ме :P на вийт хубави ли са им лентите за лице ? МЕРСИ много за отговорите ви момичета :-)

ReachlessGirl
07-01-2010, 09:14
С кола маска (има си специални лентички за лицето) .. :-o
Колкото до пъпките .. след обезкосмяване се намажи с някакъв успокояваш крем .. (:

shadows92
07-01-2010, 09:32
Според мене вийт продуктите са пълни боклуци!!!Има и по-хубави ,но нейзвесни марки.Една приятелка си беше купила вийт за над устата :D :D :D И си залепи лишчето с там някакво червено като воск което ушкем издърпва косъмчетата като го отлепи червеното нещо остана по нея, а после едвам го е махнала и цялата се обрина :shock: :? :? :-x ....

SladkotoPoly
07-01-2010, 09:43
Според мене вийт продуктите са пълни боклуци!!!Има и по-хубави ,но нейзвесни марки.Една приятелка си беше купила вийт за над устата :D :D :D И си залепи лишчето с там някакво червено като воск което ушкем издърпва косъмчетата като го отлепи червеното нещо остана по нея, а после едвам го е махнала и цялата се обрина :shock: :? :? :-x ....
:shock: ЛЕле тогава препоръчайте някаква марка ?? вийт го отписах :D

Harum_Scarum
07-01-2010, 09:50
Не е защото Вийт са боклучи,а защото приятелката ти "хем незнае-хем сама си прави" :D

ElinoOor
07-01-2010, 09:52
Стреп,Дева и т.н. ^^
Съмнява ме Veet лентичките да са били проблема,може тя да не е знаела как да процедира (:
Ако ти остане кола маска по лицето и нямаш от кърпичките за почистване,които попринцип са в опаковката намокри едно памуче с олио/зехтин и махни остатъците от нея. Съветвам те да не слагаш крема веднага след 'процедурата',измий се с хладка вода и антибактериален сапун и изчакай малко,след това вече слагай крема бил той Здраве,Бочко или нещо друго..

Има и друг вариант,да ги изрусиш.

Schtefito
07-01-2010, 09:54
SladkotoPoly, това, че има хора,които не знаят как да използват лентичките,не означава,че трябва да отписваш Veet. Грешката им най-вероятно е от това,че ги държат на топло. Съветвам те (каквито и лентички да си вземеш) 10 мин преди да решиш да се правиш да ги оставиш малко в камерата да се стегнат,после като ги извадиш ги разтриваш леко в ръцете си,разделяш,лепиш и дърпаш рязко.А ако остане восък (това розовкото), в кутийката трябва да имаш и едни подобни на мокри кърпички за махането му (мазни са),ако няма пробвай с влажна кърпичка напоена с олио :) Надявам се да съм омогнала :)

SladkotoPoly
07-01-2010, 10:19
Благодаря много на всички :-) със сигурност сте ми полезни :) Ако има някой още да добави нещо за техниките на махането с кола маска,да препоръча нещо да казва.... :-)

cw3tty
07-01-2010, 10:27
Абе да питам, г/д след колко пъти спират да ти излизат пъпчиците (знам,че при всеки е различно амаа .. да попитам), махам си моито мустаче вече 4 пъти и всеки път излизат след тва, въпреки, че след това минавам с кислородна вода :-o Защото не слагам кремче ли се получава така ?

SladkotoPoly
07-01-2010, 10:48
взехте да ме плашите :oops: с тези пъпчици, като гледам тази моя ,,приятелка" какъв гаден обрив има ме хваща страх и то цяла учебна година е пъпчасала над устната, малко ме съмнява да не спазва инструкциите,които споменахте по-горе...

iwancho
07-01-2010, 11:06
(Не съм чел другите постове,може и да има като моя отговор)

Значии майка ми си го маха там с лентички на Veet - едни малки,големина колкото кутрето,първо се разтъркваха между ръцете,за да се разтопи восъкът (мисля,че това беше) вътре и след това се разделяше на 2 - стават две лентички. Едната се слага на половината на мъха и другата също така,не знам дали си ме разбрала... После просто дършап към средата (тя се пада точно под носът(допирната точка на двете лепенки,така да го кажа 8-) ) ) и след това се почистваш с мокра кърпичка (в кутийката ги има) . Една лентичка струва 1 лев,но мисля,че се продават по 10 в пакет - 10лв. Надявам се да съм помогнал. :)

kalpazanka
07-01-2010, 11:07
Такам, вземи си най-обикновени ленти на Дева- 40 ст. са. Помоли някой друг да дърпа, не пробвай сама, иначе ще те заболи, като дръпнеш едната лента и ще се откажеш за другата. Измиваш след това мястото, отстраняваш евентуално останало лепило и мажеш с гентамицин, за да няма възпаление. Ако имаш Имекс у вас /доксициклин съдържа/, може да пробваш и с него.
Преди процедурата задължително си измий лицето.

Отплеснах се и забравих дежурните въпроси- някъде другаденежелано окосмяване имаш ли? Наднормено тегло? Ходила ли си на преглед при АГ? Нередовна менструация?

Claudette
07-01-2010, 12:49
Препоръчвам ти да си купиш лентички на Leocrema или евентуално на Lycia. И казано честно, при продуктите на Вийт, не е само въпрос на опит при употребата им - наистина нищо не вършат и въпреки цената им, има много по-качествени продукти от тях.
Не виждам смисъл да се мажеш с разни кремове, при условие, че по принцип, когато си купиш 1-2 лентички, ти дават мокра кърпичка за успокояване на кожата (ако не ти дадат, си поискай). И стига с тия простотии за обриви - това, че при приятелката ти така се е получило, не значи, че и при теб ще има същия резултат. Да не говорим, че е нормално първите няколко пъти кожата ти да реагира и да се зачерви.

Айде, успех.

kalpazanka
07-01-2010, 14:08
Claudette, антибиотичните кремове нямат нищо общо с кърпичките, които се продават заедно с лентите. Имайки предвид, че ще епилира точно горната устна, не виждам какво толкова лошо има в това да вземе мерки и да предотврати евентуално възпаление.

anonymous708973
07-01-2010, 14:32
Къв доктор, кви 5 лв?! Моя мустак го махам с лентички - по-горе обясниха как се ползват.
Появата на пъпчици си зависи от всеки човек. При мен дори не се зачервява, а си имам бая стабилен мустак. Мога да го махна 2 минути преди да изляза и нищо ми няма. Докато майка ми всеки път си засяга устната и си я разранява - и не защото е некадърна :)

Aniiiii
07-01-2010, 14:38
Такам, вземи си най-обикновени ленти на Дева- 40 ст. са. Помоли някой друг да дърпа, не пробвай сама, иначе ще те заболи, като дръпнеш едната лента и ще се откажеш за другата. Измиваш след това мястото, отстраняваш евентуално останало лепило и мажеш с гентамицин, за да няма възпаление. Ако имаш Имекс у вас /доксициклин съдържа/, може да пробваш и с него.
Преди процедурата задължително си измий лицето.

\:D/ Да точно. Накарай някой друг да ти ги отлепи, защото хем ще е по бързо, хем ще издърпа всички косъмчета.

kalpazanka
07-01-2010, 14:39
Къв доктор, кви 5 лв?!
Ами всъщност не е зле човек да е малко по-отговорен към собственото си здраве. Няма нищо лошо да се изключи причина от хормонално естество.

Abbey
07-01-2010, 15:04
Аз от скоро започнах епилацията там и нямам много опит относно марките.Използвам ДЕВА и съм доволна затова не мисля да ги сменям.

SladkotoPoly
07-01-2010, 20:36
Отплеснах се и забравих дежурните въпроси- някъде другаденежелано окосмяване имаш ли? Наднормено тегло? Ходила ли си на преглед при АГ? Нередовна менструация?
Да имам нежелано окосмяване по краката,ръцете и т.н както всеки нормален човек,наднормено тегло-НЕ .Не съм ходила на преглед,и нямам нередовна менструация.

SladkotoPoly
07-01-2010, 20:41
Къв доктор, кви 5 лв?! Моя мустак го махам с лентички - по-горе обясниха как се ползват.
Появата на пъпчици си зависи от всеки човек. При мен дори не се зачервява, а си имам бая стабилен мустак. Мога да го махна 2 минути преди да изляза и нищо ми няма. Докато майка ми всеки път си засяга устната и си я разранява - и не защото е некадърна :)
значи, въпрос на късмет май май :D дано да съм от късметлийките,бях чела някъде че няква си махнала мустачките и след това 2 месеца нямала нито косъмче :shock:

shokolad_4eto
07-01-2010, 20:59
По-добре отиди на козметик за първия път ... дори има и някаква техника като ти излизат пъпчици козметичката да слага някъв кислирод ли какво беше и се махат, но това е само в началото ... след това можеш да си вземаш лентички за лице и слагаш крем след като ги махнеш ... най-добре е да ги махаш вечер, защото някой път може да ти остава зачервяване от лентичките и така до сутрента ще изчезне ... и така в началото след това след няколко месеца те стават по-рядки и само с пинсетка можеш да ги махаш,защото не са големи и с лентичките не се махат всички :-)

kalpazanka
07-02-2010, 07:19
Да имам нежелано окосмяване по краката,ръцете и т.н както всеки нормален човек,наднормено тегло-НЕ .Не съм ходила на преглед,и нямам нередовна менструация.
Нежелано окосмяване- мъх/мустак на горната устна, окосмяване около ареолите на гърдите и срединната линия от пъпа към пубиса. Номерът с краката и ръцете тук не минава. ;)

anonymous708973
07-02-2010, 07:36
В такъв случай аз имам. И какво от това? В смисъл, нещо не загрявам. Всички имаме мустак (освен някои късметлии) и всички имаме линийка косъмчета от пъпа надолу...

mincheto
07-02-2010, 07:37
козметик

kalpazanka
07-02-2010, 07:48
В такъв случай аз имам. И какво от това? В смисъл, нещо не загрявам.
Гинеколог. Поне за ехо на таз.

peasant
07-02-2010, 13:49
Еми и аз имах не се забелязваше но го махнах с депилиращ крем STREP .След това около една седмица ми беше изтръпнало мястото но мина и сега от доста време не са ми поникнали косъмчета 8-)

SladkotoPoly
07-02-2010, 13:55
Еми и аз имах не се забелязваше но го махнах с депилиращ крем STREP .След това около една седмица ми беше изтръпнало мястото но мина и сега от доста време не са ми поникнали косъмчета 8-)
:shock: Аз доколкото знам депилиращите кремове са големи боклуци,бях си купила някакъв не помня марка и космите с него не растяха 2,3 най-много и то в началото още.Те не са ли все едно се бръснеш...

cw3tty
07-02-2010, 15:55
Те не са ли все едно се бръснеш...

;-) Горят косъма, но не го изкореняват и ефекта след крема е като след бръснене :)

SladkotoPoly
07-02-2010, 16:31
Те не са ли все едно се бръснеш...

;-) Горят косъма, но не го изкореняват и ефекта след крема е като след бръснене :)
дааа и аз така знам.

placebo
07-03-2010, 18:52
:shock: Аз доколкото знам депилиращите кремове са големи боклуци,бях си купила някакъв не помня марка и космите с него не растяха 2,3 най-много и то в началото още.Те не са ли все едно се бръснеш...

амии според мен зависи от самия крем има по-тъпи марки има ии по хубави ... :)

elito6754
07-03-2010, 18:59
Депилацията е като бръсненето. Мустаците не трябва да се махат с този метод, защото стават още по-големи.

peasant
07-04-2010, 11:09
тей е ама на мен не са ми станали по-големи . И незнам с какво друго :?

SladkotoPoly
07-07-2010, 20:14
още един въпрос имам и ви моля за бърз отговор...колата маска(над устната) може ли да маха онези супер късички косъмчета(които и пинсетата трудно хваща)????Или трябва да ги чакам да пораснат до определена дължина и тогава,ако е така май се отказвам да ги махам....супер ми е грозно и гнусно да гледам момичета с наболи мустаци,някви къси тъмни,редки косъмчета :smt078 :smt091

SladkotoPoly
07-07-2010, 21:18
някой знае ли колата маска маха ли малките косъмчета ?????

SladkotoPoly
07-08-2010, 09:04
аЙДЕ отговорете ми де,да не правя нова тема ??? плс :)

mynichka
07-08-2010, 09:30
с лентичка или отиди на козметик да ти го махнат с конец