View Full Version : отчаяна
Нямам приятели.Е,знам че повечето ще напишат "излизай повече,запознавай се с нови хора".Е,да за което много ви благодаря,но..От както се помня нямам приятели.Само добри познати.Няма човек,на който на кажа моите проблеми(всеки има такива).Отчаяна съм.Вече съм ваканция,би трябвало като всяко хлапе да се радвам,но не..от септември 2009 усмивката на лицето ми сякаш изчезна.Бях в ново у-ще,отначало когато не ми харесваше всички казваха няма никакъв проблем ще свикнеш.Да,ама не.Мина тази мъчителна година за мен (казвам мъчителна,защото това беше една много,много трудна година.Мислих да се преместя в друго у-ще,но и това е нож с 2 остриета..Трябваше да се преборя със самотата.).Нямам самочувствие.На 15 съм нямала съм никога гаджета(О,Боже аз дори не съм почувствала и "момчешко" харесване).Този проблем за мен е толкова незначителен,спрямо това което съм преживяла,че изобщо не съм се замисляла за това.А и съм на 15 има време.
Благодаря!!
А защо непременно трябва да споделяш проблемите си със приятелите?Споделяй някои неща,но не всичко.Самочувствието може би ти пречи да общуваш?Поработи по този въпрос.Сега,когато си в ваканция имаш време да промениш много неща,които не ти харесват у теб например.През ваканцията вместо да си губиш времето в мъка ,направи така че да придобиеш някак самочувствие,направи неща,които ще ти върнат усмивката..
anonymous708973
07-01-2010, 19:00
Честно казано, аз си имам тактика - няма човек, с когото да споделям всичко... в най-голяма степен е на приятеля ми, но все пак ако говорим само за приятели - дори на най-добрия си приятел не мога да кажа всичко, за отделни неща разчитам на отделни хора - за които знам, че ще ми влязат в положение в дадена ситуация.
Виж какво ще ти предложа... Вгледай се в познатите си, поиграй си на психолог - кои от тях са твой тип, кои - не, с кого какви общи теми имаш... после прецени кои познанства си струва да задълбочиш и кои хора да отдалечиш от себе си... Запиши се на нещо - спорт/курс - ще срещнеш доста хора със сходен интерес. Не пренебрегвай случайните запознанства - момичето, което те заговори в автобуса или онова, което похвали грима ти... Форумите също са доста добър вариант да прецениш човека отсреща :)
И не си поставяй за цел да откриеш на всяка цена приятел, защото ще преекспонираш нещата и всичко отива по дяволите.
Ако имаш нещо неясно, питай :)