View Full Version : Езика и една украска на него ^.^
Здравейте! :-) :) Имам интерес към обесата на езика. Колебая се дали да си направя. Е, ако се наканя то ще е след няколко години. Който има може ли да ми каже от личен опит какво му е хубавото и какво му е лошото. Със сигурност има и странични ефекти. И за тях ще е добре да ми кажете какви са. Чувала съм, че ако нещата се провалят и ако езика се възпали може да се одреже! :( :shock: Това вярно ли е? Моля ви споделете всичко което знаете. Тези, които нямат обеци ако знаят нещо и те да се изразят по въпроса. Благодаря за отговорите! :-)
П.С.: Съжелявам за глупавата тема, обаче нямам близък, който има обеца на езика и да ме съветва! :(
ShtrudeL
07-03-2010, 15:05
Знам само,че като се пробиеш езика ти е подут и фъфлиш 3-4-5 дена...следователно сигурно и ядеш трудно.
brokeninside13
07-03-2010, 16:02
Чувала съм, че ако нещата се провалят и ако езика се възпали може да се одреже! :( :shock: Това вярно ли е?
Оо да!! кажете дали е вярно понеже ще зема да се откажа :(
SummerDream
07-03-2010, 16:08
Знам само,че като се пробиеш езика ти е подут и фъфлиш 3-4-5 дена...следователно сигурно и ядеш трудно.
Мдам, напълно вярно..Една приятелка миналата година си го проби ии не можеше да яде нищо нормално около седмица д; Иначе сега дори отвреме навреме забравя, че въобще има обеца..Доколкото знам не е и много болезнено и трудно може да се възпали..
awesomesheepy
07-03-2010, 16:41
ами,около 3-4 дни фъфлиш..(зависи от организма),подут ти е езика,на супички и на течни работийки си..ъм,промиваш го със САНДРИН.(те ще ти кажат в студиото),няма такава опасност,за рязане на езици и такива глупости..сменяш медицинската,едва когато ти зарасне дупката,тоест-след месец,месец и половина..и така общо взето.следващата обеца,по-къса е желателно да е от стомана или титан..има много статии,и писания в форума,така че погледни 8-) [/i]
xxsunshinexx
07-03-2010, 16:49
Аз си направих миналата година и ще се опитам да ти помогна.Начи единственото лошо е че малко се подува но само за няколко дена така че не мисля че тва е пречка ии като е нова обицата пак около седмица ше ти е трудно да ядеш ама мисля че ще оцелееш ;) . При мен странични ефекти не и имало . Около 1-2 месеца ще има една течност като вода за уста с която ще се жабуркаш за да се дезинфекцираш след като си яла . Спазвай си устната хигиена и няма да имаш проблеми. Езика не съм чувала да се реже. А пък когато ти я слагат се слага упойка и не боли =)) И последно но не на последно място гледай да отидеш в добро студио.Тва е от мене надявам се че съм била полезна : )
xxsunshinexx
07-03-2010, 17:00
и аз не съм фъфлила много смис само няколко часа а и то си зависи от човека при всеки е различно :)
Благодаря много на всички! :-) :oops: ;-)
Doomcryer
07-03-2010, 19:15
При всеки ефектите са различни,а тва за рязането на езика е измислица.
Иначе странични ефекти - Няколко часа или един ден ти е трудно да говориш правилно.Не можеш да се храниш нормално и да пушиш и пиеш алкохол,около една седмица.
И принципно на повечето места,ако нямаш поне 17г. искат разрешение от родител. 8-)
А и един съвет - Никога не я махай за повече от час,защото дупката ти зараства за няколко часа. :)
При всеки ефектит различни,а тва за рязането на езика е измислица.
Иначе странични ефекти - Няколко часа или един ден ти е трудно да говориш правилно.Не можеш да се храниш нормално и да пушиш и пиеш алкохол,около една седмица.
И принципно на повечето места,ако нямаш поне 17г. искат разрешение от родител. 8-)
А и един съвет - Никога не я махай за повече от час,защото дупката ти зараства за няколко часа. :)
За 1 час се запушва?! :shock: Аз си мислех поне за няколко дена! Е, добре вече знам! :)
anonimchetou
07-04-2010, 08:42
хора разберете, че е индивидуално и не при всеки зараства за няколко часа.. много засиви от самия организъм и от колко време имаш обецата! ! !
Neopitom3na
07-04-2010, 09:35
аз съм чувала, че вреди на емайла , но не знам колко е вярно :)
anonimchetou
07-04-2010, 10:07
като цяло си е малко опасно за зъбите , щото можеш да си счупиш някой 8-) на мен страшно много пъти ми се е случвало да си захапя обецата и напрао само от звука ми става лошо , не че ме боли 8-) така е като забравиш ,че имаш обеца както е при мен.. 8-)
xxsunshinexx
07-04-2010, 10:50
и аз забравям понякога 8-)
divacheee
07-04-2010, 11:09
Мдам, напълно вярно..Една приятелка миналата година си го проби ии не можеше да яде нищо нормално около седмица д; Иначе сега дори отвреме навреме забравя, че въобще има обеца..Доколкото знам не е и много болезнено и трудно може да се възпали..
Строго индивидуaлно е ! Моят език не се поду и нямaх никaкви проблеми с хрaнaтa ...
Е, то вече когато човек е свикнал и забравя, че има! :)