Влез

View Full Version : Общи впечатления за сайта

07-04-2010, 06:41
След година и половина от както се регистрирах, мога да кажа, че според мен, сайтът е пълен с отрицателни стереотипи и тенденции. Не е ориентиран към някакво полезно, от гледна точка развитието на младите, съдържание, и, както се изрази един от участниците във форума, явно е „евтин, жълт, недостоверен“ -- http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7555586#7555586 -- сякаш с това се характеризира цялостната му концепция. Дори начинът, по който се модерира и администрира идва да покаже, че в замисъла няма нищо образователно, а напротив, и тук всички трябва да се убеждават как нахалството, простащината и безпардонността се толерират когато се отнася за "наши хора", правилата се прилагат като двоен стандарт в зависимост от случая, как се заблуждава и манипулира с изместване и замазване на смисъла и т.н. и т.н. Някои могат да възприемат тези характеристики на „teenproblem.net“ като отражение на действителността в България, но и тогава явно става въпрос за самата негативна посредственост, а не за нещо повече

Това, разбира се, са моите впечатления и тъй като вероятно има и други, отварям темата, за да може всеки да ги изрази. Особено, ако успеете да сравните с аналогични сайтове и в т.ч. на други езици, струва ми се, би било интересно да споделите какво мислите

LadyDi
07-04-2010, 07:20
А на мен ми е много интересно с какво се занимаваш в живота, че имаш свободното време да направиш един толкова задълбочен и проникновен анализ на сайт, който се съставя и управлява от тийнейджъри?
Идеята на самия сайт не е да влязат 2-3 чичковци и лелки, които да натикват "полезно" съдържание в главите на тийновете, а младежите да се сблъскат с другите младежи, да обменят проблемите си и решенията им. Сайтът е платформа за взаимодействие между ТИЙНЕЙДЖЪРИ и в тази си роля, смятам че се справя повече от добре, за което говори високата му посещаемост.
Той е СЪЗДАДЕН от тийнейджъри, УПРАВЛЯВАН от тийнейджъри и ПОСЕЩАВАН от тийнейджъри.

rosenhristev
07-04-2010, 07:38
Moriz пак ли ти бе... ти направо ни разказа играта...

Чудно ми е, какво щеше да ти е мнението, ако не ти бяха изтрити 3-те глупави коментара под статиите и две теми във формат "На пясъчника, докато си играх с Марийка от съседния вход, тя се наведе и и видях гащичките и 3 дена вече мастурбирам и си мисля само за нея...Помогнете ми да спра"

Мен ми е много чудно хора като теб, които са против едно нещо и го плюят както им дойде, как може да прекарват 99% от времето си в същото нещо... Мен като не ми отърва, просто се примирявам, че е скапано и се изнасям...

Не знам дали аз съм в грешка или проблема е в твоя монитор обаче...

07-04-2010, 08:15
... сайт, който се съставя и управлява от тийнейджъри?
... Той е СЪЗДАДЕН от тийнейджъри, УПРАВЛЯВАН от тийнейджъри ...
Това не е вярно, или ако има нещо вярно, то е частично, а не изцяло вярно. Но фактът, че го твърдите, само потвърждава впечатленията, които изразих в началото темата

Sisi7u
07-05-2010, 20:09
в сайта пишат много неориентирани тъпанари/ки,
под псевдоним ''тинейджъри''
но има и свестни хора, де .. 8-)

07-09-2010, 06:21
Ето, също така, какви лични съобщения си позволяват да изпращат администратори (или модератори) в сайта

от: rosenhristev
до: Moriz
дата: 06.07.2010 23:53
заглавие: ...
ти малоумен ли си какъв си не знам... как не ти писна под всяка статия да спамиш и да пускаш един и същ коментар ?!
, при положение че човек вече им е отговорил на въпроса -- http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7549404#7549404

Ще припомня, че „rosenhristev“ си позволи да отправя такива обиди пой мой адрес и открито, в посочената тема, но вместо някой да му направи забележка и да му цензурира (бих го нарекъл) мръсното мнение, заключиха самата тема за да не може повече да се отговори

Ax3
07-09-2010, 06:50
А на мен ми е много интересно с какво се занимаваш в живота, че имаш свободното време да направиш един толкова задълбочен и проникновен анализ на сайт, който се съставя и управлява от тийнейджъри?
Идеята на самия сайт не е да влязат 2-3 чичковци и лелки, които да натикват "полезно" съдържание в главите на тийновете, а младежите да се сблъскат с другите младежи, да обменят проблемите си и решенията им. Сайтът е платформа за взаимодействие между ТИЙНЕЙДЖЪРИ и в тази си роля, смятам че се справя повече от добре, за което говори високата му посещаемост.
Той е СЪЗДАДЕН от тийнейджъри, УПРАВЛЯВАН от тийнейджъри и ПОСЕЩАВАН от тийнейджъри.

Стига си лъгала... форума се модерира точно от чичковци и лелички...

rosenhristev
07-09-2010, 06:54
Ами съжалявам, че не си ме разбрал... ама това не е обида... както личи от словореда това е въпрос... може би риторичен но все пак въпрос...

Аз бих поставил въпроса по следния начин: С какво примерно повече си ти, за да можеш да си позволяваш да плюеш, хулиш и ругаеш екипа на сайта, а те от тяхна страна да не могат да те питат дори дали си малоумен...

Ax3 щом за теб хора навършили пълнолетие и до 20-25 години максимум са чичковци и лелки... мисля че проблема е в твоя телевизор... Аз не знам на баща ти дядо ли му казваш....

LadyDi
07-09-2010, 07:03
Ax3, от уважение към това, че си потребител, няма да ти отговоря с това, което заслужаваш и с това, което мисля за теб. Просто няма да ти дам основание отново да се направиш на интересен, но си имай едно на ум, защото ходиш по много тънък лед.

amk933
07-09-2010, 07:32
Аз съм такъв чичо...(само това не ми бяха казвали до сега)... :lol:

07-09-2010, 07:51
И какво продължаваме да виждаме -- заплахи, закани, подвеждаща и невярна информация, обидни внушения пр. от страна на тъкмо онези, които би следвало да съблюдават (най-общо) за чистотата в сайта? И то в резултат на изразяването на критични мнения от страна на участници за онова, което всъщност е

07-09-2010, 08:34
Виждам, че търсиш определена насока на темата, но подминаваш определени мнения и искаш да провокираш размяна на по-остри реплики. ...
Не подминавам мнения -- просто отговарям на онези, по които намирам за целесъобразно с оглед развитието на темата. Също така, не желая да провокирам размяна на остри реплики, а тъкмо обратното -- опитвам се да провокирам съдържателна дискусия, от която произтичат съществени изводи

rosenhristev
07-09-2010, 09:21
аз не мога да повярвам какви хора съществуват... оставам без коментар от тук нататък....

HEAVENISALIE
07-09-2010, 09:31

Ти си в другата крайност. 16 годишен модератор, това го е нямало в нито един български форум...

amk933
07-09-2010, 09:34

Ти си в другата крайност. 16 годишен модератор, това го е нямало в нито един български форум...

По-близо съм до 18 отколкото до 16, но карай... :)

rosenhristev
07-09-2010, 10:42

Аз не разбрах кога успя да се регистрираш и вече да имаш автобиографиите със кръвните групи на всички от екипа :D

07-09-2010, 11:21
... Все пак очаквам отговор на въпроса, който зададох, защото е редно дискусията ни да започне от някъде.
Въпросът (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7593787#7593787) се отнася до другата тема (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=342218), която беше заключена, а аз се опитвам да се придържам към настоящата, която е по-обща и касае не само модераторския екип. Въпреки това, след като настоявате, ще коментирам, че действително, има неща, за които би трябвало да се оставя по-свободно поле за изразяване и дискусии; и други, особено сред недобросъвестните, върху които да се налага строга и безкомпромисна цензура. Просто е необходима адекватна преценка и тъй като в редица от случаите такава явно липсва, то, очевидно, проблемът се превръща в предмет на дискусии

07-09-2010, 12:25
... модераторите също са ... всичките сме си ...
Отново обръщам внимание, че темата не се отнася единствено до модераторите. Все пак, когато става въпрос за тях, не намирам за коректно да се поставя определителен член и всички да бъдат приравнявани към едно и също нещо. Има модератори, които са способни и правят адекватни преценки, и други, които не са

Възможности за подобрение винаги има - не си мисли, че си мислим, че сме безгрешни, но проблема е и в липсата на градивна критика. ... Нека критиката е градивна и на ниво, тогава ще видите, че не сме самозабравили се ...
Ето градивна критика -- http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7540430#7540430 , http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7549404#7549404 -- конкретно и по-същество. Само че, вместо да се получи, както си го представяте, започнаха да ме обиждат, темата беше заключена, при все че тя явно все още не е изчерпана, а на всичкото от горе след това ми изпращат и обидни лични съобщения, поради факта, че в публикациите продължава да се злоупотребява с твърдения и аз съответно продължавам да се противопоставям

rosenhristev
07-09-2010, 16:09
Moriz престани да се дърлиш бе човек... в първият ми пост съм обяснил кратко, точно и ясно, защо са ти изтрити коментарите...

Как може аджеба да не се ядосам при положение, че ти обяснявам защо съм ги изтрил и ти ми казваш, че не са ти били изтрити заради това... Извинявай ама не знаех, че си ми в главата и знаеш по-добре от мен защо предприемам такива действия... Това което го направи ти за мен е реакция на човек който има психически отклонения ( сега пак ще кажеш, че те обиждам, но аз си изразявам мнението). След като веднъж ти е обяснено за такива коментари и ти продължаваш да ги правиш за мен ти изпадаш в групата на малоумните (пак мнение, не обида!). Какво да ти обяснявам повече? Искаш да ти се извиня публично, за моето мнение ли? Е няма да стане дори и да го искаш!

За мен това е адекватна преценка...

07-11-2010, 10:24
Струва ми се, че всеки, който следи развитието на дискусията може самостоятелно да се убеди кой е малоумника :-D

rosenhristev
07-11-2010, 21:37
Струва ми се, че всеки, който следи развитието на дискусията може самостоятелно да се убеди кой е малоумника :-D Ето за това говоря... вие имате право да ни ругаете а ние не.. няма проблем.... Богопомазан ли си?

Моля ти се спри да си избиваш комплексите във форума и под статиите... Всички разбрахме, че си цар в това....

07-12-2010, 04:07
Вие „rosenhristev“ пръв започнахте с обидните квалификации и на всичкото от горе взехте да ги повтаряте, от което стана ясно и че нямате какво да кажете. После започнахте да ми обяснявате, че то не били точно обиди, а въпроси и прочие еквилибристики, с каквито очевидно се опитвате да оправдавате и продължаващия си администраторски произвол по коментарите на сайта

Но ако забелязвате, аз не съм написал, че точно вие сте малоумника, а вие пък сте седнал да отговаряте :-D

rosenhristev
07-12-2010, 06:11
Добре пич просто спри, защото просто започна да ми писва от пубертетските ти глупости...

Нищо добро няма да излезе от това просто престани....

alex
07-12-2010, 06:46
От доста време следя коментарите и нападките на Moriz. Това, което ми стана ясно, е че вие сте доста над тинейджърката възраст, имате изключително много свободно време, което прекарвате в сайта ни следейки коментарите си така, както никой от редовните ни потребители не го прави.

Това, което вие критикувате не е нищо повече от редакторската ни политика. За съжаление в България има все още много хора, които смятат, че пред тинейджърите не е добре да се говори за секс (така де, те нали уж не знаят що е то и не го правят), не е хубаво да се говори на теми табу. Няма насилие, наркотици, инвалиди - ако ние си траем за тези теми те няма да съществуват - нали?

На кратко - ние няма да променим начина си на мислене. Ние сме млади, говорим свободно за това, което ни интересува. Да, понякога правим и грешки, но кой не прави грешки - само онези в държавната администрация, които си клатят краката.

Ако искате да наложите цензура - бъдете сигурен - няма как да стане! Живеем в свободна държава и конституцията ни гарантира правото да изказваме своите мнения. Ако имате желание с радост бихме публикували и ваши материали, стига те да отговарят на нашите изисквания. Понеже не малко материали са ни пращали, в които се казва, че аспартама е полезен, че едно или друго сектантско движение е спасението. По обясними причини няма да видите подобни текстове при нас.

07-12-2010, 08:05
... Това, което вие критикувате не е нищо повече от редакторската ни политика. За съжаление в България има все още много хора, които смятат, че пред тинейджърите не е добре да се говори за секс (така де, те нали уж не знаят що е то и не го правят), не е хубаво да се говори на теми табу. Няма насилие, наркотици, инвалиди - ако ние си траем за тези теми те няма да съществуват - нали? ...
Проблемът не е в секса, наркотиците и прочие неща, с които Вие така охотно замазвате. Проблемът е в качеството на информацията, която се предоставя и което дава основание сайтът да бъде определен като „евтин, жълт, недостоверен“ (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=7555586#7555586). Посочената тема, впрочем, където се разглеждаше конкретен въпрос от проблема, бе заключена преждевременно и това допълнително затвърди впечатленията ми като цяло

... На кратко - ние няма да променим начина си на мислене. Ние сме млади, говорим свободно за това, което ни интересува. Да, понякога правим и грешки, но кой не прави грешки - само онези в държавната администрация, които си клатят краката. ...
Жалко, не за онези, които правят грешки, а за онези, които, въпреки това, не се учат от грешките си

... Ако искате да наложите цензура - бъдете сигурен - няма как да стане! Живеем в свободна държава и конституцията ни гарантира правото да изказваме своите мнения. ...
Не аз налагам цензура, а Вие или Вашите колеги. Аз първо изложих няколко критични коментара под съответните публикации, с надежда че авторът ще осъзнае своята грешка, и след като това не само не се получи, а започнаха (и както се очертава -- дори продължават) да ми изтриват добросъвестните коментари, виждате че, освен конкретно, по същество (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=342218), вече се налага да обсъждаме проблема и в цялост

amk933
07-12-2010, 08:27
Само аз ли не виждам проблем ни в цялост, ни в частност?

На мен статиите ми харесват. Писна ми да слушам и да чета за банкови обири, убийства, кражби, отвличания, терористични актове и етц. Нормално е да има и такива новини. Сайтът не претендира да е новинарска агенция. Това преди всичко е форум и то форум, в който хората са на възраст 12,13-20 и е нормално новините да са от такъв характер. Честно казано предпочитам да чета за световното, археологически разкопки, концерти и етц, вместо за гореспоменатите. Това, че новините не са извадка от черната хроника на националните медии не ги прави евтини и глупави. А за правописните грешки не коментирам. И аз ги правя, всеки ги прави...да не говорим, че повечето там са технически, а не от незнание. ;)

Лек ти ден.

ПС: И откога ти определяш качеството на информацията? :-o

amk933
07-13-2010, 10:48
Разбрах за кого говориш, но това е съвсем друга тема на разговор, която може да обсъдим в политика, защото не съм съгласен с твърдението.

Въпросът беше какво трябва да се публикува в рамките на сайта относно новини. За тероризъм и банкови обири можем да четем навсякъде, а и те не са особено интересни за тукашната аудитория. :)

GirlfromHell
07-18-2010, 04:38
Ето едно мое впечатление за сайта от тази сутрин.Не успях да вляза дълго време:

phpBB : Critical Error

Could not query config information

DEBUG MODE

SQL Error : 2006 MySQL server has gone away

SELECT * FROM phpbb_config

Line : 217
File : common.php

AnGeLtH
07-18-2010, 10:41
Да си тийн е супер но също така и много трудно :) имаа толкова много въпроси които не можем да си отговорим затова много благодаря на този сайт че ни помага да се справим с тях и благодаря за полезните съвети :-) и не е важно дали модераторите са чичковци или тийнове важното е че получаваме отговор на нашите въпроси и да научичим нещто интересно :-D :-D

Kopu
07-19-2010, 06:30
Екипа на форума в по-голямата си част е сдухан ......