View Full Version : Сама си го направих... и сега???
uSmivKaLovE
07-04-2010, 09:08
По принцип нямам проблем с кожата, но преди цикъл винаги ми се появяват по няколко пъпки. Този път обаче от нерви ли, не знам, но разранихн едната и тя взе, че се възпали и стана ужас. Вече 2 дни е така, постояно се възпалява. Въпросите ми са 2.
1. С какво да я мажа докато съм в нас? Имам си кремче Здраве. Тази нощ бях я намазала, но е доста разранена и не виждам изобщо ефект. Нещо друго да знаете ефикасно?
2. Днес ми се излиза, но е на доста видно място( и все пак ще изляза!). Въпросът ми е как да я прикрия най-добре? Имам си и коректор и фон дьо тен. Просто не съм много наясно 1-во коректора или другото? Не съм на "ти" с гримирането, но сега ми се налага.
SuperBadSuperFresh
07-04-2010, 09:16
Честно да ти кажа удивих се от резултата от....паста за зъби.Четох го някъде,реших да опитам.Преди да си легна се намазах,стана коричка на другия ден,като падна го намазах още веднъж и остана само петънце.
alex4et0y
07-04-2010, 09:40
Честно да ти кажа удивих се от резултата от....паста за зъби.Четох го някъде,реших да опитам.Преди да си легна се намазах,стана коричка на другия ден,като падна го намазах още веднъж и остана само петънце.
Мисля че това с пастата за зъби е за херпеси не за пъпки.
Значи, ако ще слагаш фон дьо тен не използвай коректор просто няма смисъл или ако ще слагаш коректор не слагай фон дьо тен.Но с коректор ще е по-добре, за да не я замарсиш с фон дьо тена.(И аз не съм много на 6 с гримирването, но това го научих от братовчетка ми. 8-) )
За премахването или смаляването на пъпката ти препоръчвам да я почистиш с тоник за почистване и после пак крем "Здраве" или "Бочко" тези кремове правят чудеса. Ти си пробвала със "Здраве", но то не става от едно мазане.
uSmivKaLovE
07-04-2010, 09:44
Мисля че това с пастата за зъби е за херпеси не за пъпки.
Значи, ако ще слагаш фон дьо тен не използвай коректор просто няма смисъл или ако ще слагаш коректор не слагай фон дьо тен.Но с коректор ще е по-добре, за да не я замарсиш с фон дьо тена.(И аз не съм много на 6 с гримирването, но това го научих от братовчетка ми. 8-) )
За премахването или смаляването на пъпката ти препоръчвам да я почистиш с тоник за почистване и после пак крем "Здраве" или "Бочко" тези кремове правят чудеса. Ти си пробвала със "Здраве", но то не става от едно мазане. Проблемът е, че е доста зачервена и ако сложа само фон дьо тен, мястото ще стои по тъмно от останалата част от лицето. Затова питах дали има някакв начин този ефект да го няма?
SummerDream
07-04-2010, 09:48
За премахването или смаляването на пъпката ти препоръчвам да я почистиш с тоник за почистване и после пак крем "Здраве" или "Бочко" тези кремове правят чудеса. Ти си пробвала със "Здраве", но то не става от едно мазане.
Като начало е наистина добре да направиш това, с няколко мазания предполагам ще ти се получи..Колкото до коректорът и фон дъо тен-а лично аз не ти ги препоръчвам точно в този момент..
alex4et0y
07-04-2010, 09:49
Ми пудра, руж мажи-клепи пък к'фото стане 8-) . Успокой се тези пъпки изчезват бръзо. Незнам мисля, че с коректора ще е най-добре, но нека момичетата, които са по-комптентни по този въпрос да изразят мнение.
uSmivKaLovE
07-04-2010, 09:53
Ми пудра, руж мажи-клепи пък к'фото стане 8-) . Успокой се тези пъпки изчезват бръзо. Незнам мисля, че с коректора ще е най-добре, но нека момичетата, които са по-комптентни по този въпрос да изразят мнение. минават... но явно я замърсих и вече 2 дни е така. Но аз съм си виновна. :(
Molzinka
07-04-2010, 10:00
имах подобен проблем с разранена пъпка, само че не на лицето. Мазах я с крем здраве, със спирт я дезинфекцирах .. нищо не помогна - стоя си 3 месеца без да зарастне. После си купих един заздравяващ крем на Aroma Greenline с алое и за 2 дни пъпката зарастна. Този крем направи чудеса, а даже не беше и скъп - 2-3 лв :)
SmilezZz
07-04-2010, 10:01
С едно мазане НЕ става..Иначе и аз веднъж опитах това със пастата за зъби - наистина действа..
Та както и да е..По-добре сложи коректор - макар,че не ти препоръчвам нито фон дьо тен,нито коректор точно в този момент..Но ти си решаваш
SuperBadSuperFresh
07-04-2010, 10:11
Абе не знам за какво е пастата за зъби,ама не пречи да се опита.На мен ми помогна.
mincheto
07-04-2010, 10:13
Spasatel.
krisito9212
07-04-2010, 22:51
Значи пъпката повече не я дразни,за друг път също да си знаеш.Ако ти се появяват подкожни(те НЕ СЕ СТИСКАТ) си вземи ихтиол.Той помага пъпката да набере по-бързо за да може по-бързо да се махне.В този случай с тази е добре да я мажеш със спирт и след това дебел слой крем здраве върху нея и така спи вечер и си стой у вас.Пъпката няма да мине за един ден.Колкото за прикриването и.Каквото и да сложиш тя винаги ще се личи,но можеш да я тушираш малко.Това става по следният начин-купуваш си зелен коректор(той неутрализира червенината),който ще помогне и за лекуването и,мажеш върху нея.След това нанасяш обикновен коректор,за да се прикрие зеленото и омекотяваш границите с четка за коректор,ако не с тампонче за уши.После внимателно нанасяш фон дьо тен,като внимаваш да не изтриеш коректора и след това пудра.Ако след като си нанесла фдт и пудра пак се личи леко пъпката,мацни внимателно малко коректор.Това е
ledenakrasota
07-05-2010, 05:25
Салицилов спирт,след хубаво почистено лице,вечер+ леко кремче(за да успокой кожата,след това). Но това се прави веднага,а не да чакаш 2 дена.Колкото по-рано,толкова по-добре. :)
DarkKisss
07-05-2010, 05:27
Мажи с крем 'Спасател', на мен ми помага.
Иначе може да я прикриеш с коректор :)
аз имах абcолiuтно същия проблем .. мазах го там с крем ЗДРАВЕ .. ама стана още по зле и отидох на лекар .. и ми предписаха едно за мазане .. ама не знам дали става за всяка коja .. така по добре отиди на лекар да ти предпишат нещо :P
ExplosionsInTheSky
07-14-2010, 16:24
Според мен пастата за зъби може и да помага, защото дезинфекцира. Случвало ми се е да имам херпес и го 'излекувах' с най-обикновена пастичка. :)