Влез

View Full Version : -ВИЖ-Учене в чужбина!Дайте ми съвет

Transform
07-05-2010, 15:39
Здравейте,предстои ми да уча в чужбина .. (Гърция) , много се притеснявам сега трябва да бъда 9-ти клас,но там може и да ме върнат..но това не е чак такъв проблем,пред другия : Как ще се впиша в новия гръцки клас.. след като незнам нацяло езика и,как ще ме приемат и куп други въпроси свързани с адаптацията! Как ще се разделя с приятелите ми с който цял живот съм заедно ! ? :O
Трябва да отида там заради семейството,защото се мести,дайте ми някакъв съвет,нещо ..
Просто ме подкрепете ако можете :smt022 :smt119

Pwnmaster
07-05-2010, 15:43
Ти научи елементарна българска граматика, пък чак тогава мисли за Гърция.

Transform
07-05-2010, 15:49
Айде,да не ми намираш грешки,защото пиша от екранна клавиатура .. а и всеки прави грешки :wink:

Colouring
07-05-2010, 15:53
Успокой се!С времето ще се адаптираш.Не знаеш езика-да,но..свиква се.Не си първия,нито последния,който се мести на друго място.Пък и в Гърция има мноого българи.Предполагам,че ще се запознаеш с много и различни хора...и все ще завържеш връзки.Спокойно..би трябвало да ти е хубаво.Ще започнеш наново;ще поставиш едно ново начало.
Относно приятелите ти тук-е,не е болка за умиране.. отначало ще ти липсват и,предполагам,докато не свикнеш,ще се чувате и ще поддържате контакт,но след това...ще си намериш друго обкръжение.

Unendlich
07-05-2010, 15:57
Езика бързо ще го научиш - постоянно ще си заобиколен от гръцка реч, така или иначе. Как да се адаптираш към новия клас - дръж се нормално с всички, дано да няма гадняри, които постоянно да ти натрапват, че си чужденец в държавата им. Честно казано гърците не ни обичат особено, но се надявам, че ще се справиш. Жалко, че трябва да се местиш заради семейството си, наистина това доста ще ти повлияе занапред в живота.

mimsssssss
07-05-2010, 21:17
Защо не се записа в бълагрска паралелка? Или цяло лято къде блееш та не започнеш да учиш език???
Трудно ще ти е определено. Гърците не са лесни хора, то по принцип в днешно време коя ли нация е лесна де...
В която и страна да идеш ще те гледат гадно защото си българка. Трябва да се стараеш максимално.
Как реши да учиш в Гърция?
Най добре се захващай с езика, а не със стоенето пред компа. И като трябва сега да си 9 клас там ще почнеш 10 щото те са по - малки от нас. Системата за оценяване е до 20, така че ти трябва преравнителна диплома. Може и изпити да държиш.

remix1912
07-05-2010, 21:51
Родителите ти трябва да са пълни идиоти да не те запишат в българско училище като отидете.Много по-лесно ще им бъде и на тях,и на теб.

Transform
07-06-2010, 13:18
В солун няма българско учлище

mimsssssss
07-06-2010, 13:46
Солун се казва Тесалоники и има както български паралелки в гимназия, така и в университет. Бъгларски учелища не мисля че има, но няма нужда при положение че има паралелки. Може да се запишеш с основен английски ако искаш.

Мога да ти кажа, че си много неоринтиран/а и направо не нзма къде си тръгнала.
Обясних всичко в предният си пост, нямам кво да кажа повече.