View Full Version : Пиърсинг на пъпа и неприятностите около него
DarknessAngel
07-05-2010, 19:18
Здравейте на всички. Лятото дойде и реших да добавя нов пиърсинг. Работата е там, че утре се очертава да ходя на море. При положение,че пиърсинга е на един ден строго забранена ли е морската вода ?
Четох, че ако се ползва разтвор след всяко излизане от водата риска от инфекция се намаля. Също и какъв разтвор е препоръчително да ползвам при такова положение? :)
Аз нямам пиърсинг на пъпа и не мога да ти кажа какъв разтвор трябва да си го промиваш. Мисля, че не е много препоръчително да си продупчиш пъпа и да го излагаш на морска вода (тя все пак съдържа сол). Все пак това пробитото си е рана, която няма да заздравее след един ден. Аз ако съм на твое място ще изчакам да се върна от морето и тогава да си направя пиърсинг. Така ще си по-сигурна и плюс това няма да се притесняваш дали ще се възпали! :)
П.С.: Чувала съм, че май пиърсинга се промива с някакъв антибиотик, но не съм сигурна. Питай в студиото. Там ще ти кажат най-добре! :)
DarknessAngel
07-05-2010, 19:43
Там е работата, че вече е пробит, а не искам да го махам .. :(
miminka__94
07-05-2010, 19:45
еми като ти влезе обикновенна вода в окото е гадно,като ти влезне солена вода е 2 пъти по-гадно...представи си щом като се къпиш с обикновенна вода първите дни трябва да слагаш марля,при солена какво ще е ...
Там е работата, че вече е пробит, а не искам да го махам .. :(
Ааа, ясно. Е, аз не съм разбрала добре, извинявай! Тогава ако искаш просто наистина се промивай след всяко излизане от морето. Докато си в морето и усетиш, че нещо ти щипи или пари по-добре излез от водата. Няма смисъл да рискуваш! :)
Borislawka
07-05-2010, 19:52
Аз имам обица на 2 месеца е промива се със спирт или кислородна вода или физ.разтвор аз мойта я пръскам с едно спрейче оксикорт се казва - мн е хувбаво но се пак ти препоръчвам да изчакаш като се върнеш :P Също така си земи и антибактериален сапун Safeguard :)
twilightHeart
07-05-2010, 20:02
Лятото не е хубаво да се прави пиърсинг, защото трябва поне един месец да се крие от пряка слънчева светлина. Освен това още си е рана и ако отидеш на плаж, такива инфекции може да хванеш...
Да, сторого забранено е да ходиш. Не знам защо тоя дето те е пробил не ти го е казал. Аз за тва се пробих на 27 май и от тогава мина ехее колко време..
nefchi_bs
07-05-2010, 20:17
Лятото изобщо не е добре да се прави пиърсинг,камоли да ходиш на плаж,веднага на другия ден...Все пак е прясна рана,все още не е зараснала...По-добре недей да ходиш.
Spider4eto
07-05-2010, 20:25
Аз пък съм чувала, че морската вода спомага по-бързото заздравяване на пиърсинга, но не мога да гарантирам, че е така. Но басейните са строго забранени, тъй като някои от веществата, с които ги пречистват, могат да възпалят дупката.
divacheee
07-05-2010, 21:47
Що зa глупости говорите повечето от вaс ?!
Пиърсингa не тряaло дa се излaгa нa прякa слънчевa светлинa.. Ок .. пробий си веждaтa и един месец не се покaзвaй нa вън .. кви сa тея идиотщини :?
Вярно е, че солената вода ще спомогне за по бързо заздравяване.. все пак физиологичният разтвор е 0.9 % разтвор на натриев хлорид, друг е въпроса, че едва ли морската вода е много чиста. Някой по нагоре беше споменал оксикорт .. да той наистина помога, но има едно гелче медисепт .. не съм сигурна дали го има по аптеките то предпазва навлизането на нечистотии в дупката.. Ако не си намериш медисепт има и др решение .. Банеоцин .. действа противовъзпалително... мазно е и няма да позволи на вода да навлезе в дупките на пиърсинг-а. С клечка за уши слагаш малко количество върху дупчиците и си готова :) ..
И въпреки всичко не си застрахована от инфекция ..
twilightHeart
07-05-2010, 22:03
divacheee не знам дали забеляза обаче написах, че не е добре да се правят лятото. През лятото слънцето е най-силно, а ти явно мн разбираш. Говорила съм със специалисти и като давам мнение съм сигурна в него.
Ти изобщо дали имаш и пиърсинг, ама въпроса е да се набутаме в темата.
divacheee
07-05-2010, 22:25
divacheee не знам дали забеляза обаче написах, че не е добре да се правят лятото. През лятото слънцето е най-силно, а ти явно мн разбираш. Говорила съм със специалисти и като давам мнение съм сигурна в него.
Ти изобщо дали имаш и пиърсинг, ама въпроса е да се набутаме в темата.
Гузен не гонен бяга ! Казах повечето от вас .. не съм цитирала !!
Повярвай мила имам пиърсинг .. и то не един и два .. работата не е "просто да се набутам в темата" :lol:
DarknessAngel
07-06-2010, 07:14
Благодаря за отговорите, днес ще пропусна морето. :)