Влез

View Full Version : Англиски

spopi
07-05-2010, 19:20
Значи проблема е следния тази година за 1 път уча англиски.От средата на 1 срок намерих учител (за частни уроци)и почнах малко по-малко да набутвам граматиката.Но проблема ми е с четенето незнам нещто не се справям добре с него ако може да ми помогнете с някакви таблици как се произнасят буквите на англиски или там каквото се сети за четенето. Госпожата ни в училище не е много компетентна и много не обръщташе внимание за това.Класа ни е от палавите и тя се отказа да ни преподава другата година но другите учителки са по-сериони и доста държат на езика.И там сигурно и 2 няма да вида. :? :? :-# :::
Пак ще ходя на уроци ако намеря някой че сегашната ми госпожа е в майчинство. :)

xWandereRx
07-05-2010, 19:22
еми частния ти учител трябва да ти обясни за тия специални звукове, да ти дава транскрипция на думите и то там нали си има някакви по - специфични, трябва да ти каже как да ги изговаряш
само с таблица едва ли ще стане

SmilezZz
07-05-2010, 19:54
Азбука

A [ei] - ей
B [bi:] - би
C [si:] - си
D [di] - ди
E [i:] - и
F [ef] -еф
G [dʒi:] - джи
H [eitʃ] - ейч
I [ai] -ай
J [djei] - джей
K [kei] - кей
L [el] - ел
M [em] - ем
N [en] - ен
O [ou] - О
P [pi:] - пи
Q [kju:] - кю
R [a:] - а / или ар
S [es] - ес
T [ti:] - ти
U [ju:] -ю
V [vi:] - ви
W [

wali00
07-05-2010, 20:16
[quote=SmilezZz]Азбука

A [ei] - ей
D [di] - ди
F [ef] -еф
H [eitʃ] - ейч
I [ai] -ай
J [djei] - джей
K [kei] - кей
L [el] - ел
M [em] - ем
N [en] - ен
O [ou] - О
S [es] - ес
W [

krokkrok
07-05-2010, 20:30
[quote=wali00][quote=SmilezZz]Азбука

A [ei] - ей
D [di] - ди
F [ef] -еф
H [eitʃ] - ейч
I [ai] -ай
J [djei] - джей
K [kei] - кей
L [el] - ел
M [em] - ем
N [en] - ен
O [ou] - О
S [es] - ес
W [

spopi
07-05-2010, 20:38
мерси :-) :-)

tukZAdaVIosuznaq
07-05-2010, 20:47
Епа първо научи как се пише :D Англиски или Английски Я пак помисли :D
И "apple- апъл" are you fucking stupid ? apple - епъл, cream - крийм (поне аз така ги изговарям).
По темата : аз уча от 1 клас и никога не съм го учил просто съм гледал много филми :Д На устно съм е*ати прото обаче на писмено не чак толко ;Д Моя съвет кат научиш малко гледай филми(или децки шот лафат по прости неща) и се опитвай да си превеждаш всичко дето казват и после гледай субтитрите дали е така (мързелив съвет, ама на мен ми помогна.. не го правих с тази цел ама..)

FashioN
07-06-2010, 07:56
Епа първо научи как се пише :D Англиски или Английски Я пак помисли :D
И "apple- апъл" are you fucking stupid ? apple - епъл, cream - крийм (поне аз така ги изговарям).
По темата : аз уча от 1 клас и никога не съм го учил просто съм гледал много филми :Д На устно съм е*ати прото обаче на писмено не чак толко ;Д Моя съвет кат научиш малко гледай филми(или децки шот лафат по прости неща) и се опитвай да си превеждаш всичко дето казват и после гледай субтитрите дали е така (мързелив съвет, ама на мен ми помогна.. не го правих с тази цел ама..)

О,моля те..Не говори глупости просто..Smilezz е единствения човек,който даде нормален коментар..Авторката едва ли я интересува как се пише " КРИЙМ" ..Момичето ви изреди цялата азбука а вие мрънкате за 2 думи .. И не знам дали си тук " ЗА ДА НИ ОСЪЗНАЕШ " , но за твой сведения аз не забелязвам ти да знаеш български,камоли Англиисйки ..но като гледам деЦкото в теб се обажда ( ако не си на 10 ) с ТЪПИТЕ си геймарски лафчета от сорта " АЗ СЪМ ЕБАТИ ПРОТО " .. така че изобщо не ми задавай въпроси от сорта "are you fucking stupid ".. Защото не мисля ,че тук е мястото да обиждаш , и да извинявам се,защото може и да греша , може да не ги знаеш идиотските лафове от компа , а от телевизора,защото вече споменаваш ,че гледаш много филми , личи си ..

amk933
07-06-2010, 10:19
Четенето се учи с времето и слушане на истинска реч. Ако можеш да разчиташ транскрипция е супер, но и това отнема време, защото си има определени символи за скъсяване, удължаване и етц. Повечето хора мога да четат най-опростената транскрипция, която също помага.

tukZAdaVIosuznaq, вземи се поуспокой малко, защото не е и епъл, а е а/епъл и е по-скоро към отворено "а", преливащо в "е." Така че "апъл" не е по-грешно от твоето и не си позволявай да правиш забележки, когато самият ти бъркаш.

wali00
07-06-2010, 16:43
Четенето се учи с времето и слушане на истинска реч. Ако можеш да разчиташ транскрипция е супер, но и това отнема време, защото си има определени символи за скъсяване, удължаване и етц. Повечето хора мога да четат най-опростената транскрипция, която също помага.

tukZAdaVIosuznaq, вземи се поуспокой малко, защото не е и епъл, а е а/епъл и е по-скоро към отворено "а", преливащо в "е." Така че "апъл" не е по-грешно от твоето и не си позволявай да правиш забележки, когато самият ти бъркаш.

+1.. точно така,, чудих се как да напиша звука между а и е, и дори мислех да напиша аепъл :D (но се отказах..) и все пак- добро обяснение...