View Full Version : Chi iron Guard
BlackkStar
07-07-2010, 09:58
Взех си ето това за предпазване от пресата:
http://www.afrohairsecrets.dk/images/chi_44_iron_guard.jpg
Я тези, които го имат, да ми помогнат как по-точон го използват. Не ми ставма много ясон от това, което пише на продукта:
Разделете косата на секции и напръскайте равномерно на суха коса. След това започнете работа със стилизиращите уреди от корените до краищата.
Обаче колко по-точно трябва да пръскам?
И може да се използва не само за преса, а за маша и т.н. , нали?
А задължителон ли е когата преди това да е мита
И да ви питам много продукти ли ще ми стнат на косата ако правя това:
1. мия с шампоан и балсам
2. слагам Лореал Хот Лис за заглаждане и уж за предпалзване от сешоара.
3. суша със сешоар
4 . слагам това на CHI
5. изправям
като ще се старая да не изправям прекалено често, а някога ще си оставям косата да съхне сама като имам време
slynchoo
07-07-2010, 12:04
ами значи като използваш продукта трябва да си разделиш косата,за да може да се напръска цялата..не е нужно да изливаш цялото съдържание..достатъчно е съвсем мъничко.И след като си си напръскала косата с това започваш да си изправяш косата,къдриш..става също и за маша,не мисля,че е само за преса.
"И да ви питам много продукти ли ще ми стнат на косата ако правя това.." ами не мисля че са прекалено много.Но сега е топло времето и можеш да оставяш косата си да съхне сама-много по-добре е за косата.
PS а може ли да попитам от къде си го взе това..и за колко парички.Благодаря предварително.
BlackkStar
07-07-2010, 17:49
Ами от един магазин за такива продукти за коса. ЗА 25 лв. Трябва да го намериш най-вероятно в по-хубавите фризьорски салони.
Добре примерно да разделя косата на 3-4 части и по 3-4 пръсквания на всяка част достатъчно ли е или е много? Наистина нямам идея кво количество да слагам.
slynchoo
07-07-2010, 18:49
Добре примерно да разделя косата на 3-4 части и по 3-4 пръсквания на всяка част достатъчно ли е или е много? Наистина нямам идея кво количество да слагам.
По 3 пъти най-много впръсквай. :)
BlackkStar
07-09-2010, 20:47
А веднага след като напръскам ли да изправям или да изчакам, щото четох тука май точно за това CHI, че на някакво момиче нещо му ставало на пресата от него.
slynchoo
07-09-2010, 21:19
А веднага след като напръскам ли да изправям или да изчакам, щото четох тука май точно за това CHI, че на някакво момиче нещо му ставало на пресата от него.
няма да е зле да почнеш да си изправяш или къдриш косата 5 мин след нанасянето.
JCoutureJunkie
07-10-2010, 07:11
Ох,кое толкова не му е ясно на нанасянето?Пръскаш МАЛКО,няма никаква нужда да си разделяш косата!
http://www.youtube.com/watch?v=aQZ2Exauk8M на 2:28 въпреки,че не става въпрос за същия продукт,точно толкова ти трябва за цялата коса.Ако ти е по-къса,по-малко ще впръскаш.Оставяш си косата да изсъхне за там няколко секунди(аз най-много оставям минута) и действаш.
P.S. Естествено,че става и за изправяне,и за къдрене.Помисли,това е продукт,предпазващ косата от изгаряне(колко предпазва,вече е под въпрос).Става и на немита коса.Важното,да не е мокра.
BlackkStar
07-10-2010, 16:21
Е, не се нерви де. Мерси много. Там пише да се разделя косата, а преди не съм ползвала такива продукти и просто не ми беше ясно. Пак ви благодаря и на двете.
Еййй, от къде го взе това, ако си от София кажи точно от кой салон, брей и аз искам продукти на Чи! :D
vagarious
07-10-2010, 16:51
С този Лореал, ти вече имаш "защита" от сешоар, преса и т.н !?Нали и двете са за предпазване от топлина, а не само от преса..
BlackkStar
07-10-2010, 17:01
С този Лореал, ти вече имаш "защита" от сешоар, преса и т.н !?Нали и двете са за предпазване от топлина, а не само от преса..
А това не схванах дали го пишеш като въпрос или нещо друго..
ТОва на Лореал аз по-скоро го ползвам за заглаждане на косата, защото за защита предпочитах да си взема нещо професионално. :)
BlackkStar
07-10-2010, 17:02
Еййй, от къде го взе това, ако си от София кажи точно от кой салон, брей и аз искам продукти на Чи! :D
Не е от София, ама аз щом намерих, в София ме съмнява да няма. Просто провери във фризьорските салони, виж и дали може да сиго поръчаш от фризьорката.
krokkrok
07-10-2010, 17:04
Продуктът на Лореал е и за заглаждане,а предпазването е + .Няма лошо да са няколко продукта за предпазване,особено ако се използват преси или маши често.А това на CHI не трябва да си разпределяш косата на части половин час,просто пръскаш 1-2 пъти на по-голям кичур коса повдигаш го и пръскаш долния също.Просто трябва да го разпределиш по цялата коса.
vagarious
07-11-2010, 08:40
Аа ясно, ясно .. Но пак мисля, че е мноого натрупано всичко. :)
strawbery
07-11-2010, 19:39
Ако това ви се струва много само гледайте за какво става въпрос тук http://www.youtube.com/watch?v=ouW_4awcnEo&feature=channel