View Full Version : Помогнете. Спешно е :(
DoomShadow
07-07-2010, 17:38
Проблема е следния. Купих си епилатор и се появи проблем. Почнах да си епилирам единия крак но много бавно става.За 1 час успях само до коляното. Има много голяма болка може би защото е за пръв път и има много косми. От коляното нагоре неможе да се епилира защото не изкарва косми а само щипе кожата без да може да захваща косъма и да го маха. Защо се получава така?
епилатора е: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037478
ако някой е изпадал в подобна ситуация нека да сподели :(
titinkaa
07-07-2010, 18:00
Така е,защото се епилираш за пръв път,ако искаш да не те боли се мажи с оцет и като попие и изсъхне тогава ги махай,по-малко боли,после като си измиеш краката няма да миришеш на оцет.А и времето ти е много,щото те боли и не можеш бързо да ги махнеш,с времето като свикнеш ще ги махаш бързо.А колкото до дърпането без да маха косми,мисля,че се дължи на това као космите ти са по руси и не се виждат с просто око,а всъщност епиилатора ги хваща,или може и да греша по тоя въпрос,но аз така мисля.
Аз съм се епилирала с епилатор, който е с дискове и страшно много ме боля, а някои от косъмчетата така и неги махна. После си взех с пинсети и съм много доволна. Искам да кажа, че проблема т до някаква степен може да е от това, че епилатора е с дискове.
DoomShadow
07-07-2010, 18:47
косъмчетата не са руси а са черни и нямат грам русо. на всичко отгоре бяха страшно много и направо нзз...
немога да си обясня защо до коляното се махат а от там на горе по бедрото не се махат а епилатора само щипе кожата :(
SummerMakesMeHappy
07-07-2010, 18:52
Може би са прекалено много или са прекалено дълги? :-o
маха ли му се главата да я изплакнеш? :-o може да си го задръстила като за 1ви път, знам ли ..
1 час си епилираш единия крак, защото ти е за първи път! Това е нормално като за начинаещ! И аз съм бях така, когато се епилирах за 1-ви път! Болка имаш, защото кожата ти не е свикнала все още! Като заначало е нормално да ти се зачерви и да излязат малки пъпчици, но това да не те притеснява. Те минават за няколко часа, даже и за по-малко! Моят епилатор е ето този:
http://www.productreview.com.au/uploads/images/items/124680_philips_satinelle_.jpg
Към него имам и приставка за нежни зони. Имам предвид за бикини зоната, подмишниците и така. Ти ако имаш такава приставка я сложи и така пробвай. То не облекчава болката толкова много, ама все пак има някакъв ефект! :)
DoomShadow
07-07-2010, 18:59
-че са прекалено много -- наистина са много
-Не са дълги защото вчера си минах краката с машинка за постригване и останаха съвсем мънички косъмчета които боцкат
Не съм му махал главата да я изплаквам защото какъв е смисъла след като епилатора е чисто нов и е свалил космите на чния крак и то до коляното, неможе според мен толкова бързо да се задръсти :o
DoomShadow
07-07-2010, 19:03
1 час си епилираш единия крак, защото ти е за първи път! Това е нормално като за начинаещ! И аз съм бях така, когато се епилирах за 1-ви път! Болка имаш, защото кожата ти не е свикнала все още! Като заначало е нормално да ти се зачерви и да излязат малки пъпчици, но това да не те притеснява. Те минават за няколко часа, даже и за по-малко! Моят епилатор е ето този:
http://www.productreview.com.au/uploads/images/items/124680_philips_satinelle_.jpg
Към него имам и приставка за нежни зони. Имам предвид за бикини зоната, подмишниците и така. Ти ако имаш такава приставка я сложи и така пробвай. То не облекчава болката толкова много, ама все пак има някакъв ефект! :)
нямам такава приставка за нежни зони. единственото което имам като допълнителна приставка е бръснещата глава. Но мен ме притеснява защо от коляното нагоре (т.е. на бедрото) неможе да изскубва косъмчетата а само щипе кожата :(
не се притеснявай,щом е за първи път е нормално да ти отнеме повече време,то и аз бях така,но с времето си изградих техника и сега за 40 мин минавам и двата крака :) а и болката в началото си оказва влияние на темпото :) като свикнеш времето ще се съкрати и така :P
DoomShadow
07-07-2010, 20:02
това го разбрах. проблема е че не мога да си епилирам от колената нагоре(т.е бедрата) защо дисковете немогат да захванат косъмчетата а само скубят кожата ?
толкова се отчаях от това че минах само 1ния крак на половината, тоест до коляното където позволяваше че зарязах всичко и реших да споделя веднага за проблема си тук и евентуално ако някой може да помогне със съветче :(
Хм.. Аз имам същия епилатор и при мен няма проблеми. Сигурно е от космите. Пробвай първо с нещо други и след това като са по-малки мини с епилатора.
нямам такава приставка за нежни зони. единственото което имам като допълнителна приставка е бръснещата глава. Но мен ме притеснява защо от коляното нагоре (т.е. на бедрото) неможе да изскубва косъмчетата а само щипе кожата :(
Ами ако са ти прикалено къси косъмчетата естествено, че нява да ги хване. То няма значение дали са много или са малко, дали са гъсти или редки! Има значение от дължината им. Трябва да са между 2-5 милиметра! Ако са по къси епилатора те щипе, защото няма какво да захване!