View Full Version : Какво правите най-добре в кухнята и само аз ли съм ..?!
DarkKisss
07-08-2010, 11:28
.. толкова лява, че от всяко нещо, което се опитам да приготвя или повръщам или получавам диарея ..
Аз съм способна само на сандвичи, варени и пържени яйца, да сваря макарони/спагети, да нарежа салата и да сваря картофи, боб .. Ужас .. Другите като ги слушам мусаки, огретени, лазани .. Аз ако достигна това ниво някога .. 8-)
А вие какво готвите най-добре?
anonimchetou
07-08-2010, 11:30
Боб, леща , мусака... Баница, кекс.. Яйца (то тва всеки го може).. и инетерсното е че преди готвих доста повече в сравнение със сега.. 8-)
ElinoOor
07-08-2010, 11:38
Хъхъ,страшен готвач съм 8-)
Най обичам да правя яйца по флорентински и италианска кухня.. майстор съм на палачинки и всичко,което изисква много внимание 8-)
Вчера правих сладко от касис :D :D
Авторката я видях на водната война. 8-) (само да вметна :Д )
Иначе,да знам,като 'баба' съм.. :Д
elito0o0o0
07-08-2010, 11:43
Боб, леща, баница, мусака, картофи (печени на фурна, пържени етц.) , паржоли, кюфтета (домашни), омлет, бъркани яйца, яйца на очи с доматен сос (викам му черпак 8-) ), кекс, сладки, бисквитена торта, кремчета, сладолед, таратор, салати, печени тиквички с кисело мляко, пюре от картофи, супа топчета, зеленчукова супа етц...
Да не забравя и палачинките.. !
Много неща мога да правя. - не ми се изреждат, пък и не се сещам сега за всички.... :)
Щом имам книга с рецепти под ръка - всичко мога да направя. :)
neeDaBosS
07-08-2010, 11:46
салата :D :D :D
mynichka
07-08-2010, 11:49
Най- добра съм в мусаката 8-) но иначе мога да прявя доста неща вече - леща, спагети, мекици, яйца (във всичките им видове), картофено пюре, лазаня, торти, сладкиши :)
Neopitom3na
07-08-2010, 12:04
смея да твардя, че горвя доста добре 8-)
обичам да правя лазаня, няколко сладкиша и салата
titinkaa
07-08-2010, 12:13
Мусака,торта,салати,яйца,ме кици,леща,картофино пюре,картофена крем супа,ориз на фурна,гювеч с картофи и ориз,и пиле с ориз,макарони.
за сега тва мога,сега се уча от майка ми да м енаучи на още неща,ама тя няма време щото е готвач в заведение и не и се занимава с манджи да ме учи. :D
Sunshin3
07-08-2010, 12:13
Аз готвя много вкусно 8-) Само да не забравя и да изгоря там квото правя и става перфектно :lol:
DarkKisss, и аз не мога да готвя, не съм и пробвала. :-D Сестра ми само като е тук и готви и помагам, но аз да се захвана да сготвя ... такова нещо не се е случвало.
shakira96
07-08-2010, 12:31
Много обичам да готвя, но не винаги ми остава време. Правя баници, кекс, пълнени чушки, палачинки, торти, мусака, яйца, шницели... Още със супите не мога да се оправя, но ще свикна. 8-)
Еми и аз не мога мн неща...вече се специализирах в баницата, кекса и палачинките :grin: Доволна съм, можеше и по-зле да бъде :-D Освен тях мога и още два сладкиша....но иначе ястия, манджи и т.н. не мога :D Все се каня да гледам мама как готви нещо да се понауча малко :D За сега се ограничавам на баница и сладкиши....общо взето, неща подходящи за закуска....
И аз не съм много добра в кухнята! :-D Мога да правя сандвичи, салата (най-различна), пържени картофи, принцеси (онея филийки), различни десерти мога да правя...баница също, бутерки, спагети...Абе аз бих могла да наготвя всичко, само да имам рецептата и да е написано кое как да се нареже, наготви, запържи и така нататък! :)
SummerDream
07-08-2010, 12:45
Не си единствена 8-) ..аз като се замисля мога да правя супер малко неща, и то най-разпространените-пържени яйца, спагети, пържени картофки..пица, салата \:
пържени филии,мекици,баклава,палач нки (с обръщане ;д) , brownies,кекс,яйца,мусака,баниц а,салати,сандвичи,супи,всич ко на фритюрник,спагети болонезе и карбонара,сосове,картофи ,торти,зелеви сърми,,картофено пюре ,картофен огретен (любимото ми <3 ),
само за това се сещам :/
а авторке,не се притеснявай,моите първи няколко опита да нагорещя олио и да изпържа яйце бяха доста неуспешни (около 1 бутилка отиде :lol: ) така че...пробвай се ии така
Sasha2k8
07-08-2010, 12:50
Благодарение на мама и баба се научих да готвя много неща, и стават доста вкусни. :)
Мусака, боб, леща, всякакви супи, ориз ииии още други неща. :)
Винаги ще съм им благодарна, защото ако не бяха те и до днес нямаше да мога да правя нищоо :D
pinkflower
07-08-2010, 12:52
Аз не че готвя много де,ама супите досега нещо не мога да се справя с тях. Имам чуството,че ще станат пълен буламач. Затова само боб съм готвила до сега.
Иначе тия на фурна дето са са доста лесни,пъхаш всичко в тавата и печеш.
Майка ми много ми харесва омлетите,казва винаги,че много вкусни били :?
Общо взето като готвя нещо с желание го правя :P
+1 , но мене ме е гнус от умрели риби,пилета и т.н. и следователно не готвя месо. :o
леща, боб, варени и пържени яйца, яйца на очи ии моето най-вкусно произведение - баница с банан :D :razz: :razz:
Ами много неща са, но най-много обичам да правя мусака и тулумбички.Страхотни стават :-D
billytalent
07-08-2010, 14:00
Почти нищо не мога да готвя,просто до сега не ми се е отдавала възможност да се изявя,а и все нямаха време да ме научат.
Иначе си измислям някакви неща,които се получават добре.
Мога да права супер вкусни спагети и пици.
Със салатите съм много зле. Никога не мога да ги овкуся като хората,затова карам друг да ми ги прави. 8-)
DollDaggaBuzzBuzz
07-08-2010, 14:14
[quote=elito0o0o0]
+1 само,че аз я ползвам само за необходимите продукти,от там насетне сама си ги правя. :)
miss_murderer
07-08-2010, 14:47
обичам да експериментирам и се получава доста добре. днес например правих едни канелени курабийки с овесени ядки и станаха много хубави. най-много ми се отдават салатите, картофено пюре, сандвичи, някои сладкиши, кремове...общо взето доста неща. предпочитам да съм сама в кухнята, не обичам някой да ми се пречка.
Nadelina
07-08-2010, 14:56
Аз също не мога да готвя. Мога да правя само основните неща и най-лесните. Наскоро реших, че трябва да се науча да правя някакъв десерт и естествено най-лесния - крем карамел. Успешен опит беше и после го правих още веднъж, оказа се, че не било късмета на новака. Понякога обаче уж правя нещата както ги пише, пък не ми се получава, така както трябва, не ми ли се отдава или съм неорганизирана достатъчно не знам, но така се случва често. Добре, че мъжо е по-оправен в тази част и винаги успява да ме спаси от провал. :)
DarkKisss
07-08-2010, 15:07
Мед на душата ми стана като разбрах, че има и други като мен 8-)
абе да ви кажа не ми се и иска много много да се пробвам, че заминават продуктите ..
ValLoveYa
07-08-2010, 15:22
курабийки, кексове, баклава, баница, торти, рула, пържени, пекани, варени картофи, пържени тиквички, огретен, салата, манджа с патладжан-не знам точно как се казва, яйца-пържени, варени, пържени филий, палачинки, мусака, бюрек и др.
всякакви видове десерти,кексове и питки,леща,салати,яйца,лаза ня съм правила само един път,спагети,макарони,омлет ,тиквички и др. ама ся не се сещам :D
Pedigree
07-08-2010, 16:51
Ами, не знам, хаха, мисля, че ме бива.
Най-голямата гордост ми е мусаката. Мога да си правя разни супички, сладкиши и кексове най-различни. И... абе, общо взето доста неща мога. Трябва само да се науча да правя и едно люто шкембе, тогава ще се самопризная. 8-)
December
07-08-2010, 17:09
Хах аз още се уча :lol:
Много добри сандвичи мога да правя :lol: На скарата съм правила сякакви странни комбинации.Примерно гъби,маруля,някакъв салам,сирене от това за сандвичите,лук и всичко което ми дойде на ума :lol: Поне на мене ми харесват 8-) За по сериозни неща като мусака,супи и т.н. не съм правила опити.Обаче съм готвила картофена манджа,лапат(едно такова черно-зелено ;д) и гювеч.За друго сякаш не се сещам...
Какво е това - http://prikachi.com/images/815/2305815j.jpg .Как се казват де...виждаам,че са някакви курабийки.Как се приготвят?Много добре изглеждат :D
DarkKisss
07-08-2010, 17:13
^ Cookies 8-) ?!
аа обожавам cookies :grin:
но не мога да ги направя
опитах се един път и нищо не стана 8-)
и аз не мога да готвя :lol:
мога да правя само картофи (пържени, варени), яйца(варени, пържени, на очи, омлет), макарони, баница, пица, пърленка
май е това :-D
обръщам палачинки във въздуха, но не винаги опитите ми са успешни :razz:
December
07-08-2010, 17:23
Е как да ги напрая тея cookies :razz:
Искам да ги направя като на картинката <3
Искам да имат такива парченце шоколад и да са така не кръгли,ами...като на картинката :D
За тея нали трябва брашно :lol:
Може ли рецепта да дадете :razz:
anonymous708973
07-08-2010, 18:24
Ами... аз мога да правя страшен омлет, разни сандвичи и принцеси, да сваря макарони, пататник, пълнени гъбки, на теория - баница. :-D
От сладкишите мога мъфини - и сладки, и солени.
А може ли някой да ми даде рецепта за мусака? С точните количества, за колко хора стига и прочее? С картофки и кайма? :)
Момичета, викам това да ни стане готварската тема със съвети :)
December
07-08-2010, 18:28
Момичета, викам това да ни стане готварската тема със съвети :)м да хубаво ще бъде 8-)
кажете за курабийките де 8-)
много искам да направя <33
утре ще ми е готварски ден.Искам да пробвам разни неща :D
Мисля да сложа банани на скарата да видя как ще им се промени вкуса :D
И аз мисля да се пробвам с тая мусака.Всички казват,че ги бива,значи не е чак толкова трудна :-o
И за курабийките,моля ;д
wukktoruQ
07-08-2010, 18:39
Аз каквото и да сготвя,никога не мога да го ям! 8-)
theonlyone123
07-08-2010, 19:21
Амии обужавам да готвя и почти всичко ми става екстра :)
Е как да ги напрая тея cookies :razz:
Искам да ги направя като на картинката <3
Искам да имат такива парченце шоколад и да са така не кръгли,ами...като на картинката :D
За тея нали трябва брашно :lol:
Може ли рецепта да дадете :razz:
ами много неща имаше
овесени ядки, стафиди, шоколад...
утре ще потърся тетрадката, в която съм записала рецептата
Май 'най-сложното' е паниран кашкавал. :D Честно казано аз не съм се и опитвала да правя нещо кой знае какво,така че..
UrbanLegend
07-08-2010, 19:32
единственото,което сама си правя са : сандвичи,салатка,чат-пат варени яйца,готови спагети (от онези дето само им льопваш пликчетата във топла водица)и прегорели принцеси :D Общо взето двете леви ръце брааат
ElinoOor
07-08-2010, 19:33
А може ли някой да ми даде рецепта за мусака? С точните количества, за колко хора стига и прочее? С картофки и кайма? :)
:)
проста работа.. огромна тава,2 кг картофи,1 кг кайма,2 големи глави лук.. нататък знаеш,стига за 8 големи порции респективно 16 малки ; )
Callisto
07-08-2010, 19:36
Аз готвя само това, което се консумира и обича в къщи. Това са пица, спагети, крем карамел,шкембе чорба(само гаджето я яде), паржоли, скара, пържени картофки,салатка и отделно всеки ден правя много шейкове най-различни. Друго освен това не готвя, понеже гажето само това яде или е просто нещо супер обичайното или сухоежбено.
едно от хобитата ми е готвене :)
баба ми е сладкарка и от там почна всичко , тя ме гледаше като малка ии аз се научих на толкова много сладкиши и тестени неща...
после ми връчи готварската си книга която беше събирала много години тоест преписа ми я . И така :)
обичам да готвя , обичам да експериментирам обичам да си представям ароматите подправките есенциите и да се получава :)
LovelyGirl
07-08-2010, 20:20
Преди време бях почнала да се уча да готвя и ми беше супер интересно. Сега няма за кого да го правя и се отказах. Иначе мога домати с ориз, мусака, спагети (мисля, че винаги стават най-добре), картофи на фурна (естествено и пържени, пюре), бъркани яйца, омлет, пица, това се сещам сега.
digitalgirl93
07-08-2010, 20:29
Бройте ме и мен в отбора на НЕможещите да готвят. 8-) Само спагети мога да правя, друго нищо. Сестра ми, която е по - малка може да готви, а аз само стоя и я зяпам с отворена уста. :shock:
sasheto0o
07-08-2010, 21:52
Не си единствена 8-) ..аз като се замисля мога да правя супер малко неща, и то най-разпространените-пържени яйца, спагети, пържени картофки..пица, салата \:
+ 1 .. Добре че е мама иначе да съм умряла досега ;дд
Не си единствена .. аз АБСОЛЮТНО нищо не мога ..
Абсолютно всичко мога да готвя ( смисъл за НЕ професионалист) !
За скарата и салатите го дължа на баща ми ! За тестените,сладките изделия и българските домашни рецепти на баба ми ! За интернационалната кухня го дължа на гаджето на майка ми !
Всички които са пробвали моите неща са се удивили че мога да готвя :D
Иначе съм на скромните 19-години ! Предимно съм готвил за роднините и тяхните гости .. Преди време мислех за ставам професионалист обаче се отказах ! Готвя рядко ,но обичам да изпипвам нещата ! Хайде стига толкова че вече сигурно ви отекчавам ....
Seducti0n
07-08-2010, 22:26
мусака
спагети
едно такова пилешко със синьо сирене
сигурно и др.неща, но не са особено вкусни
Callisto
07-08-2010, 23:14
А само забравих да добавя. Първият път, когато правих пържени картофи те си станаха супер, но забравих тигана с олиото на включения котлон и ние с гаджето отидохме да си гледаме един филм на дивана и да ядем и по едно време се усети някаква вълна, обръщам се назад към барплота и гледам 2 метра отгън излизат от тигана. Естествено като първия идиот се изцепих "Йеее фламбе!" :D Ние като истински умници решихме да подхраним огъня с вода или по точно основно кислород. (H2О) :D Стана огън до тавана, ама гаджето го загаси в мивката и от тогава пържени картофи само във фритюрник. :grin:
fUcKsMiLe
07-08-2010, 23:26
Аз мога сравнително малко неща .. картофи, яйца на очи, д/г пиле с ориз сандвичи, щопска салата .. и руска салата :D .. готвенето ми не се отдава :lol: :lol:
аз мога да правя пържени яйца,пържени картофки,таратор,салатки и така общо взето по-прости нещица един път се захванах да пържа тиквички ама те горките станаха на въглен направо :lol: 8-) 8-) 8-) майка ми и сестра ми умеят да готвят много добре,даже сестра ми готви по-добре от майка въпреки,че е само на 15 ;дд аз все още съм начинаеща в кухнята ;p
ReachlessGirl
07-09-2010, 10:17
Не готвя!! 8-) Обичам да ми готви някой друг .. хем си спестявам труда, хем е по - вкусно! .. :lol:
п.с. мога само най - простите неща да правя, които повечето сте изредили .. 8-)
не си единствената с 2 леви... :D
Аз нищо не мога да готвя..
iiordanova
07-09-2010, 10:29
не си единствената с 2 леви... :D
Аз нищо не мога да готвя..
и аз , и аз !
Доста съм зле в готвенето. 8-)
Colouring
07-09-2010, 10:35
Имам ОГРОМНО желание,обаче не мога. 8-)
Правила съм само:
спагети/макарони
варени яйца/картофи - то т'ва дори не е готвене,ама... :lol:
принцеси/ за мен.. колкото да не умра от глад ;д/
пържени картофи
ии май е това...
най-голямото ми постижение е крем карамел 8) с мнооооого помощ от мама. 8-)
schhhhhhh
07-09-2010, 11:03
Някви елементарни неща мога да сготвя добре, но най ми се отдават прегорели пържени картофи :D :D
meriLinka
07-09-2010, 11:06
Салати правя най-добре. Вкъщи главно аз правя салатите :D.
Seducti0n
07-09-2010, 11:17
като следя темата се сещам за това
http://bizwriter.files.wordpress.com/2006/05/I%20cant%20cook%20who%20cares.jpg
8-) мн.е добро
Мога да правя основните неща - пържени картофи,тиквички , спагети ,салати ,яйца,пица.
Най-голямото ми постижение са картофи на яхния . :lol:
Искам да се науча да правя мусака , баница , крем-карамел ,бисквитена торта ,кекс (Баба ще ме научи за кекса . :grin:)
DarkKisss
07-09-2010, 11:27
^ О. господи .. 'Направих' веднъж бисквитена торта и после ме хвана диарея от 5 до 7 сутринта, но само мен .. Всички други от семейството дето я ядоха бяха добре .. ЗНАК ОТ БОГ да не припарвам до кухнята :lol:
Моли се в бъдеще мъжът ти да може да готви, иначе ще има всяка вечер да си обикаляте по ресторантите. :D (може и да е в твоя полза :-D )
December
07-09-2010, 11:36
Абсолютно всичко мога да готвя ( смисъл за НЕ професионалист) !
За скарата и салатите го дължа на баща ми ! За тестените,сладките изделия и българските домашни рецепти на баба ми ! За интернационалната кухня го дължа на гаджето на майка ми !
Всички които са пробвали моите неща са се удивили че мога да готвя :D
Иначе съм на скромните 19-години ! Предимно съм готвил за роднините и тяхните гости .. Преди време мислех за ставам професионалист обаче се отказах ! Готвя рядко ,но обичам да изпипвам нещата ! Хайде стига толкова че вече сигурно ви отекчавам .... леле отсега завижда на бъдещата ти жена :D
Преди малко правих паниран кашкавал.Радвам се,добре стана <33
Но искам и нещо по-сложно да направя.Примерно торта :lol: И аз съм правила бисквитена 8-) Ама тя и 6 годишните могат да я направят :lol:
Искам нещо шоколадово.
Ух и аз като Colouring имам огромно желание да се науча да готвя.Поставила съм си за цел до края на у-щето(12 клас,сега съм 8 ;д) да се науча на много неща за да мога да си готвя като стана студентка(все пак няма да я има мама да готви ;д).
Colouring
07-09-2010, 11:40
Преди малко правих паниран кашкавал.Радвам се,добре стана <33
Но искам и нещо по-сложно да направя.Примерно торта :lol: И аз съм правила бисквитена 8-) Ама тя и 6 годишните могат да я направят :lol:
Искам нещо шоколадово.
'айде да не се обиждаме :lol:
аз НЕ мога 8-)
мисля днес да направя нещо за вечеря..ще видим дали ще става за ядене 8-)
December
07-09-2010, 11:44
Риск печели Риск губи :lol:
Важното е да опитваме.Никой не се е родил научен 8-)
roshlichka
07-09-2010, 11:54
лелеее като ви слушам ви завижда.. аз мога да правя саво сандвичи, пица, спагети, салата, таратор, да изпържа замразени зеленчуци и варени и пържени калтофи.. нещо които са възможно най-лесните.. никакви манджи немога да сготвя.. :-D
alex4et0y
07-09-2010, 12:06
Таратор, яйца(всякаква разновидност), рибена супа, салати, курабии, мекици, ябалков кекс, целувки, мъфини, сандвичи и разни други неща абее общо взето няма да умра от глад. 8-)
Не мога да готвя. Свикнала съм да ми е на готово. Единственото, което мога да си приготвя сама е нещо готово. Спагети най - често. :?
Luscious_Heart
07-09-2010, 15:47
не мога не мога не мога и тва е. наште дори не рискуват да ми оставят кухнята в ръцете :-x :-x :-x
не че ми пука за евентуалния ми съпруг, ама за мене.. :D
LovelyGirl
07-09-2010, 15:58
^ О. господи .. 'Направих' веднъж бисквитена торта и после ме хвана диарея от 5 до 7 сутринта, но само мен .. Всички други от семейството дето я ядоха бяха добре .. ЗНАК ОТ БОГ да не припарвам до кухнята :lol:
Казва се диарИя, а не диарЕя.
anitapz93
07-09-2010, 16:09
И аз не мога да готвя. Само макарони, пържени яйца, да сваря картофи и яйца, да изпържа картофи на фритюрника, таратор :D
December
07-09-2010, 16:09
Казва се диарИя, а не диарЕя.Голяма работа :lol: На кого му пука?Стига сте издребнявали в тия детайли.Човек и една запетайчица да пропусне ще го отбележите :?
А по темата:
Айде де,нали щяхте да ми давате рецепта за онея сладки :D
Преди малко правих препечени филийки(извадих ги от тостера :lol: ).Това брои ли се към графата "Мога да готвя и това" :razz: :lol:
shakira96
07-09-2010, 16:25
Аз днес правих шоколадови кексчета. Като за пръв път станаха добри и бяха много вкусни. 8-) http://prikachi.com/images/57/2309057L.jpg
mynichka
07-09-2010, 17:17
Аз днес правих шоколадови кексчета. Като за пръв път станаха добри и бяха много вкусни. 8-) http://prikachi.com/images/57/2309057L.jpg
доста добре изглеждат, утре и аз мисля да сготвя нещо шоколадово :)
billytalent
07-09-2010, 17:36
Сподели рецептата.
Изглеждат много вкусни.
8-)
shakira96
07-09-2010, 17:50
Сподели рецептата.
Изглеждат много вкусни.
8-)
Не само изглеждат, а и са такива. 8-)
Иначе рецептата е много лесна.
Продукти:
90 г разтопено масло
70 г черен шоколад
200 г брашно
100 г захар
1 ч. л ванилова захар
2 с. л какао на прах
2 ч. л бакпулвер
1/2 ч. л сода
2 яйца
150 мл прясно мляко
Приготвяне:
В купа се смесват всички сухи продукти.
В друга купа се смесват яйцата, прясното мляко и разтопеното масло, разбива се с миксер за 2-3 минути.
Шоколадът се начупва на малки парченца.
Внимателно мократа смес се излива към сухата и се разбърква.
Прибавят се парченцата шоколад и се разбърква още веднъж.
Фурната се загрява на 180 С .
Сместа се разпределя в намаслени форми за мъфини (12 броя), като се запълват на 2/3 от обема им.
Пекат се 20-25 минути и се оставят за 5 минути в изключена фурна.
DarkKisss
07-09-2010, 18:07
^ Мацко, и си 96 ли? :shock:
shakira96
07-09-2010, 18:11
Аха. 8-) Странно е, че готвя ли? :lol:
elito0o0o0
07-09-2010, 18:17
Не само изглеждат, а и са такива. 8-)
Иначе рецептата е много лесна.
Продукти:
90 г разтопено масло
70 г черен шоколад
200 г брашно
100 г захар
1 ч. л ванилова захар
2 с. л какао на прах
2 ч. л бакпулвер
1/2 ч. л сода
2 яйца
150 мл прясно мляко
Приготвяне:
В купа се смесват всички сухи продукти.
В друга купа се смесват яйцата, прясното мляко и разтопеното масло, разбива се с миксер за 2-3 минути.
Шоколадът се начупва на малки парченца.
Внимателно мократа смес се излива към сухата и се разбърква.
Прибавят се парченцата шоколад и се разбърква още веднъж.
Фурната се загрява на 180 С .
Сместа се разпределя в намаслени форми за мъфини (12 броя), като се запълват на 2/3 от обема им.
Пекат се 20-25 минути и се оставят за 5 минути в изключена фурна.Ауууу, това ще си го направя..!!
billytalent
07-09-2010, 18:31
Изглеждат супер сложни,но ще се пробвам. Имала съм успех с подобни неща. 8-)
Ами мога да приготвям най-обикновени неща :lol: Филии, салати, запечени сандвичи, препечени филии, пица (с готови блатове и във фурничка за пица), полуготови спагети :lol: Неща, които всеки може.
Току що успях и перфектни пържени картофи да си направя самичка и съм много горда 8-)
TheNewReligion
07-09-2010, 19:10
Не мога да правя почти нищо, пък и не ми е приоритет. Неволята учи. Като правя палачинки загарят и стават с "пипала", бърканите яйца загарят също. ^^
Colouring
07-09-2010, 19:24
Относно тая рецепта..аз нямам форми за мъфини.Може ли направо в тава? 8-)
billytalent
07-09-2010, 19:27
Относно тая рецепта..аз нямам форми за мъфини.Може ли направо в тава? 8-)
Естествено. Ние имаме,но въпреки това ще се пробвам във форма за кекс.
DarkKisss
07-09-2010, 19:38
Ами да, мъжът ти ще е щастлив дебелак 8-)
anonymous708973
07-09-2010, 20:35
Казва се диарИя, а не диарЕя.
А ти си безгрешна и въобще не видя, че "е"-то е до "и"-то и е абсолютно възможно да се обърка? Как ме дразнят такива... :?
Момичета, директно ще пусна една готварска тема, в която ще си искаме рецепти, че тука никой няма да види :)
Colouring
07-09-2010, 20:39
^Да,страхотна идея!Трябва да се учим,бе. 8-)
BlackkStar
07-09-2010, 21:04
Мале аз пък даже и яйца не мога да правя. Май нищо не мога да сготвя съвсем сама, с иключение на типичните салати, сандвичи и т.н. ако въобще се броят. :D
justonegirlwithonehope
07-09-2010, 21:05
Не мога да готвя. :(
Luscious_Heart
07-09-2010, 21:25
Мале аз пък даже и яйца не мога да правя. Май нищо не мога да сготвя съвсем сама, с иключение на типичните салати, сандвичи и т.н. ако въобще се броят. :D
ЙЕЕЕЕ, не съм единственааа! 8) :D
DarkKisss
07-10-2010, 05:24
Оле как се надъхах да направя нещо .. Ама ще е под котрола на мама :lol:
Не мога много неща..пържени картофи,яйца,спагети/макарони,кекс и салата :-D
shakira96
07-10-2010, 06:43
Ще му дам да прави твоя здравословен режим и упражнения - няма старшно. 8-)
betibarclay
07-10-2010, 08:46
DarkKisss, и аз не мога да готвя, не съм и пробвала. :-D Сестра ми само като е тук и готви и помагам, но аз да се захвана да сготвя ... такова нещо не се е случвало.
:lol: :lol: :lol:
DarkKisss
07-10-2010, 08:58
Ще му дам да прави твоя здравословен режим и упражнения - няма старшно. 8-)
YES! 8-)
iiordanova
07-10-2010, 09:00
искам и аз 8-)
може да пробвам да ги направя , дано не стане както всички останали неща , които съм правила .. :lol:
ти от къде я взе рецептата ;?
П.С. Дали може да се сложи нещо вътре - орехи , сладко от нещо ;?
shakira96
07-10-2010, 09:44
^ Бях си купила формички за кексчета и си търсех някаква рецепта, и случайно попаднах на тази, понеже ми се стори лесна. 8-) Сложих шоколад вътре, но предполагам, че може и всякакви други неща. :)
Sladurchoo
07-10-2010, 09:56
салата, сандвичи, палачинки, макарони, спагети, кекс, пържени картофи, яйца .. общо взето това е :D :grin:
Ам аз мога само яйца,салати,палачинки,спаг ти и сандвичи 8-)
леле като ви гледаммм кви неща можетееее ... :D аз мога само салати, попринцип мога и спагети,пица,баница обаче мога само да ги приготвя,ама с печката сме ВРАГОВЕ и не знам как да боравя с тва чудо :D смисъл не знам на коя степен да слагам яденето и блабла и не ми се готви има кой вместо мене :D аа да и мога да права мн хубав ТАРАТОРР !!! :lol:
Обичам да готвя. (: От всичката домакинска работа в нас, това ми е най-любимото занимание.
Ще се пробвам да изброя нещата, които съм правила в кухнята, дано не пропусна нещо. :)
Сладки неща:
- Домашен сладолед, шоколадов мус, шоколадов кеск (2 вида), ябълков кекс, кокосов сладкиш, линзер кухен (немско е), целувки, войнишки курабии, торти (бисквитена, шахматна), палачинки (въпреки, че могат да са солени и сладки), макарони на фурна.
Ястия:
- Пълнено пиле с ориз, гъби, бекон и стафиди, пълнен шаран, мусака, картофена яхния, боб, леща, супи, гювечета, пълнени пиперки, пълнени панирани пиперки, баница, соленки.
За сега това ми изниква в главата, защото съм правила по-често тези неща, но има доста други, които съм правила по 1-2 пъти и сега не се сещам. :)
Ако има желаещи мога да добавя и снимков материал на някои неща, но малко съм ги снимала хаха, все късно се сещам :)
iiordanova
07-10-2010, 16:47
Ако има желаещи мога да добавя и снимков материал на някои неща, но малко съм ги снимала хаха, все късно се сещам :)
Да , дай снимки. 8-)
sian4eto
07-10-2010, 17:18
ЙЕЕЕЕ, не съм единственааа! 8) :D
Намерих снимки само на тези: :)
http://prikachi.com/images/374/2312374I.jpg , http://prikachi.com/images/375/2312375l.jpg - Това е един шоколадов кеск, във формата на зайче, но снимките са с кофти качество и не се вижда. Това по-светлото върху зайчето е брашното от формата, като го обръщах и полепна по кекса. Вече смених формичката и нямам този проблем.
http://prikachi.com/images/382/2312382U.jpg , http://prikachi.com/images/383/2312383h.jpg - Ябълков кекс.
http://prikachi.com/images/390/2312390g.jpg , http://prikachi.com/images/391/2312391y.jpg - Палачинкиии! 8-)
http://prikachi.com/images/394/2312394x.jpg , http://prikachi.com/images/393/2312393Y.jpg - Тука пробвах някакъв какаов кекс, залят с какао разтворено в прясно мляко.
http://prikachi.com/images/400/2312400z.jpg - Това е пълнения шаран за Никулден. Кръгчетата по него са от лимона, махнах го, защото беше малко позагорял, сложих го твърде рано във фурната хаха. :)
http://prikachi.com/images/404/2312404i.jpg - Една от първите ми бисквитени торти, изглежда ужасно, но беше вкусна. Бях сложила и банани.
http://prikachi.com/images/408/2312408j.jpg - Това е една не особено сполучлива торта за рожденния ден на батко ми. Но все пак важен е жеста хаха. :)
http://prikachi.com/images/415/2312415X.jpg , http://prikachi.com/images/416/2312416s.jpg - Баницата дето правих на село. Гадно е с чужда печка. Хаха
http://prikachi.com/images/418/2312418v.jpg - А това е една моя баница с която се явих на конкурс. От 25 на брой, моята беше на трето място. :)
Те това намерих. Трябва пак да започна да снимам нещата дето готвя хаха.
Не обичам баница,но като гледам тази на последната снимка ми се дояде. :D
koshtramba
07-10-2010, 18:55
Мога да готвя само чай :))))
cool4eto0
07-10-2010, 18:57
почти винаги ми се получава това което готвя нооо има и доста изцепки с лош край :D :D :D :D :D :D