Влез

View Full Version : Защо ми пука толкова много?

Zar4e
07-08-2010, 14:45
Омръзна ми!Защо все на мен ми пука?Откакто се помня нося в нас всякакви гадинки,защото са били безпомощни на улицата...2 години хранех и гледах куче при блока.Бяха я изхвърлили и на мен ни пукаше за нея единствено.Нямах животни в нас и си я гледах,имаше си колба,храна,разхождах я в парка и всичко необходимо,спасих котка от улицата,защото някой я беше изхвърлил в плик докато беше малка...Намерих второ коте,пак бебе изхвърлено.Търсих му дом и намерих,но хората го изхвърлиха...После едно кученце му търсих дом,но попадна на лош човек,който го уби.Другият месец едно коте пак ще бъде изхвърлено,защото проемният му дом не го иска вече.7 бездомника ще бъдат отровени в началото на август...Защо ми пука и винаги се меся?Защо трябва да се спирам,да се опитвам да помогна и винаги да не постигам нищо?Казвам си няма да правя нищо и пак...Просто вече не знам... :(

xoxi
07-08-2010, 14:57
Обичаш животните.

nefchi_bs
07-08-2010, 15:01
Това е прекалено...Много си жалостива,това е естествен процес.Същото е и при дивите животни-не всички оцеляват.Разбирам,че ти е мъчно за животинките и на мен ми е,но това е си е прирпда,няма какво да направиш...Ако не са те,ще са някои други,които ти не си видяла.

Zar4e
07-08-2010, 15:06
Не съм съгластна,че е природа.Ако не бяхме ние-хората нямаше да ги има бездомниците,нямаше да ги има случаите на изхвърлени животни и тн...За мен е неестествено да рева например ако лъв убие плячката си,защото това е естествен процес.Просто ми се гадно,защото заради нас те са там.Ако всеки си казва,че ако не са тези ще са други никога няма да се реши проблема...

iiordanova
07-08-2010, 15:06
Пука ти , защото обожаваш животните.
И аз ги съм много чувствителна към животинките , но не съм като теб.
Но за жалост не можеш да спасиш всички животни. (:

BiGBaDWolF
07-08-2010, 16:20
Немаш си друга работа ..

pochti
07-08-2010, 16:39
Малко хора са като тебе и ЕВАЛА ! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ЩОТО СИ САМА .

Yancheto
07-09-2010, 17:11
Пука ти и това е абсолютно естествено, показва, че си добър човек.Не се отказвай! Всеки трябва да прави каквото може независимо от пречките. Не допускай да те обземат мисли от рода на "Аз съм сама, не мога нищо да променя". За кучето, което си спасила, има значение! Само да ти препоръчам занапред внимателно да проверяваш на кого даваш животните. И помни, че това, на което си се посветила е много благородно дело. Радвам се, че има хора като теб!

Callisto
07-09-2010, 17:18
Ако си от София ми пиши на лично и мога да ти кажа на кой да даваш котета, ако намериш. Става въпрос за една жена, която е отделила 2 апартамента само за котки и ги сабира от улицата и ги раздава на добри стопани, а през това време се грижи отлично за тях. жената си има пари и прехраната не е проблем. :)
Иначето и аз съм така като теб. Взела съм си 2 кучета от улицата, а преди това хранех 2 големи кучета пред къщата ни и гледах и 3те им малки кученца(едно от тях си взех), котки все от улицата си взимам, но последното беше точно от тази жена, за която ти споменах. Даже и от селото на гаджето си намерих едно малко коте на няма и месец да трепери на гарата. Взехме го, стоплихме го, хранехме го непрекъснато, едва го накарахме да пие вода. За жалост на сутринта умря. :(

ibojilow
07-09-2010, 17:52
Немаш си друга работа ..
Ето от такива се стига до тук.. Да се изхвърлят животни, убиват, пребиват..

Интересното е, че винаги се напада някой който е беззащитен ..

Продължавай само така, има си и асоциации за животните в който ще можеш да помагаш след време.. Трябва да има и хора като теб, защото когато на всеки не му пука ще стане нещо доста лошо.. :?

GossipGirl89
07-09-2010, 18:00
И аз съм като тебе. Мъчно ми е ама толкова ми е мъчнооо, че чак и мравка не мога да убия... Точно над терасата ми птичета са си свили гнездо и си живуркат там вече цял месец, ако не и повече, и си имат и малки и онзи ден едно новородено беше паднало долу и едва, едва мърдаше... полу-живо, полу-умряло... Е напправо откачих докато мисля какво да направя с него. Знаех, че не мога да го спася по никакъв начин, но ми стана толкова гадно, че умира... Майка ми ми вика "Това е естествен процес не го взимай толкова присърце" обаче на мен после целия ден ми беше едно такова сдухано... Прекалено жалостиви сме - това е :) Хубаво е, че ни пука, но все пак трябва да сме на ясно, че не можем да спасим и да помогнем на всички животни...

BlackRose7
07-09-2010, 18:27
++ Евала, че има такива хора като тебе, за които животните все още имат някаква стойност. Не се предавай - нищо че си сама - не можеш да спасиш всички животни, но поне една малка част от тях ще са спасени. :-)

BiGBaDWolF
07-09-2010, 18:55
Немаш си друга работа ..

Продължавай само така, има си и асоциации за животните в който ще можеш да помагаш след време.. Трябва да има и хора като теб, защото когато на всеки не му пука ще стане нещо доста лошо.. :?

Аз съм ви виновен на вас ... Земи млъкни тъп си та ти е лесно ...

ibojilow
07-09-2010, 19:36
Немаш си друга работа ..

Аз съм ви виновен на вас ... Земи млъкни тъп си та ти е лесно ...
Абе ей форумни лайнарчета много знаете за 13 годишни бе? Тъп е тоя дето е подарил бурканче с сперма на майка ти за да ми пишеш тука.. Много дразните! :)

hotxxmess
07-18-2010, 13:37
Пука ти , защото обожаваш животните.
И аз ги съм много чувствителна към животинките , но не съм като теб.
Но за жалост не можеш да спасиш всички животни. (: +

mincheto
07-18-2010, 15:38
ZAR4E,и аз съм като теб.Немога да гледам животните да страдат.

venelinka
08-14-2010, 08:40
Просто си добър човек. И аз не мога да понасям животинки да страдат. Не се отказвай, въпреки че си сама, това е много благородно. Все пак сме хора и е нормално да ни пука. Иначе трябва да сме някакви безсърдечни, безмилостни роботи. Много ми е приятно да помагам на животинчета. Чувствам се много добре. Много ги обичам. Понякога страдам, защото не мога да помогна на някое животинче... Но не можем да помогнем на всички. Така че не се притеснявай, не си единствена. Може би след време ще се занимаваш с някаква природозащитна кауза. :)

ReaDy
08-14-2010, 09:37
Щото си добър човек.Ей за това си така :P