View Full Version : Права коса
Здравейте :P искам да ви попитам има ли някакъв начин косата ми да е наистина права и то за по дълго искам нещо такова http://www.krasiva-kosa.com/images/big/3ki4urasclips_big_1.jpg давайте идейки как да стане защото моята се изправя но не напълно ... :S
pussucetka
07-08-2010, 19:18
Еми за да постигнеш хубава права коса трябва да имаш много добра преса или пък сешоар .. Но ако не стане .. то професионалист можеш да посетиш и 100 процента той/тя ще ти помогне .. :)
мм да но немога всеки ден да ходя при специалист искам нещо което ще мога да правя всеки ден с ефект :P
Callisto
07-08-2010, 19:32
Аз лично винаги след като си измия косата се навеждам надолу, сресвам я докато е още мокра и я суша със сешоара, като през това време продължавам да я разресвам с гребен. После слагам малко спрей за обем, доизсушавам и косата ми седи идеално права 2/3 дена. :)
може ли да те попитам какъв е точно този спрей за обем :p
http://www.nivea.bg/products/show/30932
Callisto
07-08-2010, 20:02
може ли да те попитам какъв е точно този спрей за обем :p
Wellaflex second day volume. Лично аз съм адски доволна и обемът ми се задържа 2/3 дена...после решавам да си измия косата. :D
http://www.girlscene.nl/images/library/articles/images01/girlscene/Wella%20Flex%202nd%20day%20volume%20spray.jpg
ам Callisto мога ли да те попитам каква е естествената ти коса без да й правиш нищо ?
Callisto
07-08-2010, 21:48
ам Callisto мога ли да те попитам каква е естествената ти коса без да й правиш нищо ?
На плавни къдрици от баща ми. Нещо подобно: http://channelfit.fooyoh.com/fitness_beauty/files/attach/images/614/089/481/curly-hair-cut-11.jpg
имаш уникална косаа ,, ама така ли ти стои смисъл ся правила ли си и нещо на тая снимка ?
Callisto
07-09-2010, 11:16
имаш уникална косаа ,, ама така ли ти стои смисъл ся правила ли си и нещо на тая снимка ?
Ам това не е моя снимка. :D Имах предвид, че са точно като тези на снимката. То са едни плавни къдрици(не от тези яко къдравите). Принципно като се среша бухва леко, но а си слагам пяна за коса, за да олекнат и стават точно като тези на снимката.
м/д аз подочух нещо че преди да се изправиш се слагало нещо на косата ,но и така не разбрах какво?!! :-o
RememberxMe
07-09-2010, 15:49
м/д аз подочух нещо че преди да се изправиш се слагало нещо на косата ,но и така не разбрах какво?!! :-o
За кристалите ли говориш? :-o
RememberxMe
07-09-2010, 15:51
Отностно правата коса.. Щом искаш косата да ти е права отиди на трайно изправяне.. Една моя приятелка си изправи косата трайно и каза ,че е много доволна.. Косата си и е права и всичко си е нормално..
П.С. Косата ще ти е права докато не я подстрижеш.. :)
Callisto
07-09-2010, 16:03
Отностно правата коса.. Щом искаш косата да ти е права отиди на трайно изправяне.. Една моя приятелка си изправи косата трайно и каза ,че е много доволна.. Косата си и е права и всичко си е нормално..
Даа и това е уникално вредно!
RememberxMe
07-09-2010, 16:09
Само дадох идея..Тя ако я одобри ще прочете за това дали е вредно и ще потърси повече информация.. Казах ,че една моя приятелка го е направила аз незнам за подробностите..
mynichka
07-09-2010, 17:16
^ е колко да е вредно, то е все едно и също дали ще се изправя примерно 6 месеца всеки ден или ще се изправи трайно, а може и да греша.. изправяла съм си само бритона трайно и не се увреди
RememberxMe мм да мерси за идейката :p ще проуча нещата :P а знаете ли някакви продукти косата ми да издърза повече време :P
Лично моята коса я изправям и не мърда докато не се изкъпя, но според мен много зависи от прическата (аз съм с коса до раменете на черта, без етажи). И все пак ще кажа какво правя: първо като се изкъпя НИКОГА не реша косата си докато е мокра, това е едно от най-вредните неща за косата. Чак когато е изсъхнала поне 60-70% я реша. Второ почти никога не я суша със сешоар, защото след него косата ми е доста по-груба и на вид и на пипане, а и тя и без това си е суха, та с него още по-зле... :D Трето докато косата ми е още влажна слагам това:
http://titantrade-bg.com/img/ProductImages/Creme%20STUDIO%20LINE%20150ml%20Hot%20Liss.jpg
После като я изправя косата ми е мекичка и хубава, и не мърда докато не я изкъпя (през 2 дни я мия). Не съм споменавала, че винаги ползвам балсами и маски, ама то това се подразбира. И от пресата естествено си зависи, с преса от 20 лв. не може да се очаква ефект като с преса от 120 лв. примерно (моята не е толкова скъпа естествено де :D ) И това е общо взето...
viKIty829
07-09-2010, 18:13
Трайното изправяне стои добре само на хора с гъста коса. Ако имаш рядка коса не ти го препоръчвам, защото става много зализано. :smt023
Абе хайде стига си преувеличавала! ''Уникално вредно''. Хаха,ти какво мислиш,че като си прави обем,пръска си косата с разни уникално вредни химикали и си я изправя всеки ден това не е вредно ли?! пф.. :lol:
май нещ0 такова!? :-o
:D :D :D
абе тва.. за трайното испраяне къде тряя се отиди че не съм запозната с тва?! :-o :-D :-D 8-)
и колко струва горе-долу трайното изправяне и колко време седи ?
Undying Много ти благодаря за подробния ти отговор :P (hug) само искам да те питам това на loreal на каква цена и навсякъде ли го има ? :p || а то и аз незнам къде да хода :p
Pospalanka
07-09-2010, 20:16
и колко струва горе-долу трайното изправяне и колко време седи ?
Мойта фризьорка ми каза ,че трайното изправяне трае около 3 месеца.При нея струваше 30 лв и ми показа кутийка на SERI .Сега при всяка фризьорка е различно.Каза ми също ,че както и да я мокриш остава права.! :) 8) :oops:
Pospalanka
07-09-2010, 20:17
абе тва.. за трайното испраяне къде тряя се отиди че не съм запозната с тва?! :-o :-D :-D 8-)
При фризьорка! :)
Преди година си изправях и топирвах косата всеки ден,после известно време си я правех с маша,по едно време пък я връзвах и я топирвах и в крайна сметка сега не я прилича на нищо и си я оставам да израсте.
И си купих едни кристали когато се изправям уж да не ми гори толкова косата и освен че я прави по мека и гладка ,задържа ли косата по-дълго права???
и ако може препоръчайте хубави кристали
Преди година си изправях и топирвах косата всеки ден,после известно време си я правех с маша,по едно време пък я връзвах и я топирвах и в крайна сметка сега не я прилича на нищо и си я оставам да израсте.
И си купих едни кристали когато се изправям уж да не ми гори толкова косата и освен че я прави по мека и гладка ,задържа ли косата по-дълго права???
Според мен не задържа косата по-дълго права ,а ако в състава си има вода много бързо и лесно се начупва :p чела съм на много места :p
аз използвам тези http://www.nisea-bg.com/images/items/3395.jpg и да ти кажа съм много доволна само че мойте не са 30 ml а 100ml :p
аз използвам тези http://www.nisea-bg.com/images/items/3395.jpg и да ти кажа съм много доволна само че мойте не са 30 ml а 100ml :p
на каква цена са и от къде мога да си ги купя
имам ги абсолютно същитее :D :)
5 пъти още копирайте тъпата снимка.Тези кристали са едни от най-гадните не пазара,абсолютно безполезни,ако искаш хубава коса отдели мааалко повечко парички и няма да съжаляваш. :)
Undying Много ти благодаря за подробния ти отговор :P (hug) само искам да те питам това на loreal на каква цена и навсякъде ли го има ? :p || а то и аз незнам къде да хода :p
Във всеки по-зареден магазин за козметика го има,около 8-9 лв. , не помня точно, но стига за известно време ,аз съм с много гъста коса и слагам доста повече, отколкото е указано на опаковката, и си го позлвам спокойно 2-3 месеца. :-)
Здравейте! Как то4но използвате кристалите ? На влажна коса или след като я изправите тогава ги слагате или преди самото изправяне ?
Здравейте! Как то4но използвате кристалите ? На влажна коса или след като я изправите тогава ги слагате или преди самото изправяне ?
преди да се изпрайш май беше! :-o
anonimchetou
07-10-2010, 09:58
абе хора тея кристали са за предпазване на косата от пресата УЖ ! Ама тва е пълна шитня от всякъде.. нищо не правят..
Аз ходих преди време на фризьор и ми изправи косата с сешоар,после мина с пресата и накрая забелязах,4е си капна в ръката от същите кристали и ги нанесе по върховете на косата . Не се накъдри,не е станала мазна ,ама от какво ще ми предпазят косата,след като ги сложи последни ?? :-D
5 пъти още копирайте тъпата снимка.Тези кристали са едни от най-гадните не пазара,абсолютно безполезни,ако искаш хубава коса отдели мааалко повечко парички и няма да съжаляваш. :)
Всеки тип коса е различен ;]
Мразя своята :x 4упливааа,клони към кадрева и много гаста... Хубавото е 4е от няколко години никой не ме е виждал в това състояние :-P Изглеждам съвсем друг 4овек с кадрева и с права коса :lol: Искам правааа коса :razz:
Мразя своята :x 4упливааа,клони към кадрева и много гаста... Хубавото е 4е от няколко години никой не ме е виждал в това състояние :-P Изглеждам съвсем друг 4овек с кадрева и с права коса :lol: Искам правааа коса :razz:
+1 .. и аз не си харесвам косата :? 8-)
Pippilotta
07-10-2010, 23:15
мм да но немога всеки ден да ходя при специалист искам нещо което ще мога да правя всеки ден с ефект :P
Всеки ден преса= смърт за косата.
Pippilotta
07-10-2010, 23:16
Преди и аз я изправях, но после реших че е по-добре да подчертавам това, което ми е дала природата. Пресата си остана в един шкаф, а от тогава си купувам пяна за къдрава коса и я начупвам още повече и резултатът е страхотен. :)
не на всеки му отива това,което му е дала прироадата.Аз изобщо не се харесвам с кадрева коса,ако остана без да си я изправя ,по смъртно не мога да изляза навън.Просто никак не ми отива и няма как преси..сешоари... аз съм пробвала с пяна ама ефекта е :booooomb:
MissHouse
07-11-2010, 08:31
май нещ0 такова!? :-o
:D :D :D
не то е един специален проодукт около 15 лв е
http://i9.ebayimg.com/08/i/001/1d/59/4154_35.JPG
cristalli liquidi al semi di lino :-D 16 лв
слагат се когато косата влажна няколко капки на дланта и после мачкаш в косата
давайте още идейки дали ако си подстрижа косата малко по късо ще стане по права след като я изправя ? :P
абсулютно не! :? аз същ0 си мислих така но като си я скасих нищо не се промени пак се начупва :(
мхм а твоята коса до къде е горе долу :P
преди беше почти до дупето :-D ..но като си я скасих до рамене малко над раменете и стана по ужасна повече се начупва.. :-o :x
но пък по-лесно се изправя :)
Molzinka
07-12-2010, 14:07
почвам и аз да се замислям дали да не си направя трайното изправяне :-o 30 лв не е толкова много.
в момента се чудя дали да си подстрижа косата и как :S дайте някоя идея ако може :P
ем напрей си я на 3 пласта скъсия я малко истъния ..едно момиче се напрай така мноо яко и стои 8) 8)
Преди година и нещо и аз имах доста дълга коса, на етажи, тогава като я изправях и след 1 час все едно нищо не съм и правила. Веднага след бала я отрязах и сега съм с коса до раменете и изобщо не ми се начупва като преди, и както казах като я изправя не мърда докато не се изкъпя. Така че си зависи много от косата на човек дали ще ти се начупва повече когато е къса, или когато е дълга. :?
При мен като беше по-къса се на4упваше пове4е,а сега като е по дълга се "окроти" :D
racegirl
07-23-2010, 17:19
И аз искам права коса (с прави крайща).Пресата ми е хубава,като се изправя седи,обаче след няма и 1 час се разваля. Винаги се чудих защо на другите им седи права,а на мен не :-o докато една приятелка ми каза,че когато косата е на етажи,не седи.Косата трябва да си е на черта,смисъл да не е на етажи.Тогава трае :P
Pospalanka
07-26-2010, 07:48
И аз искам права коса (с прави крайща).Пресата ми е хубава,като се изправя седи,обаче след няма и 1 час се разваля. Винаги се чудих защо на другите им седи права,а на мен не :-o докато една приятелка ми каза,че когато косата е на етажи,не седи.Косата трябва да си е на черта,смисъл да не е на етажи.Тогава трае :P
Не мисля ,че си права.Моята коса е на етажи и начупена.Като я изправя и сложа малко лак и стои от началото на деня до края.А и мисля че зависи с какви градуси изправяш косата си.Моята преса има 140,160,180 и 200 градуса.Аз винаги се изправям с 180 и ефекта е супер. :grin: :-P 8)