View Full Version : Обицаа на пъпаа !
pussucetka
07-08-2010, 22:05
Здравейте ! От много време искам и съм решила да си сложа ообица на пъпаа .. Но ме е страх .. Като видя иглаа направоо изтръпваамм :o .. И другото е : страх ме да не се получи някфа инфекция, защото съм чувала, че няккои момичета са имали проблеми и то сериозно .. и направо се панирах тотално :shock: .. И искамм някой, който знаее и го е изпитал товаа нека да даде някакъв коментар . . как е минало при вас и т.н. .. Искам малко повечко да знам за това, за да не стане някой гаф .. Благодаря на отзовалите се :-) !
Callisto
07-08-2010, 23:20
Имам много приятели, които се занимават професионалнос дупчене и няма нищо страшно. Не боли, понеже ти слагат локална упойка. Без упойка пак не боли толкова много, но си зависи от бързината, с която се прави. След като те продупчат трябва редовно да си прочистваш дупката с кислородна вода, за да избегнеш инфекция. Не пипай дупката или ако го правиш го прави с измити ръце, за да не си докараш инфекция. Не носи дрехи по тялото, понеже те дразнят обичката, поне в процеса на зарастване, а там зараства най-бавно от нормалните места, понеже непрекъснато дрехите го закачат, ти си сгъбаш кораме, отпускаш го...абе голямо движение има там. Ако получиш инфекция с кислородна вода пак може да се оправи проблема стига да го промиваш хубаво. Ако искаш да питаш нещо друго просто кажи. :)
littlebaby
07-09-2010, 05:26
Като искаш - действай :D изобщо не боли, мани ги тия упойки..супер смешно ми става, когато някой ми каже, че си е пробил пъпа, и то с упойка 8-) Пробиването е точно 20секунди и щом изпитваш ''изтръпване'' от игли, просто не гледай как те дупчат:)
Вече за грижите ще си ти обяснят на място, тъй като всеки казва различно. Например аз трябваше да го промивам с кислородна вода и после с банеоцин, докато сестра ми го промиваше само с розова вода.
Само че, ако тепърва ще ходиш на море или ще посещаваш басейни, не е много препоръчително да се пробиваш точно сега, тъй като рискът от инфекции е по-голям.
Sasha2k8
07-09-2010, 05:27
Аз преди 4 години отидох да ми я направят. Не е кой знае какво... мен не ме боля :) :) :)
Гледай да си я почистваш редовно и да я пазиш от замърсяване и няма да имаш проблеми :)
mynichka
07-09-2010, 05:55
Оф ако наистина толкова много искаш да си сложиш няма да те бърка страха..и не е чак такава болка. За инфекции и глупости зависи не само от този, който те пробива, а и от твоите грижи след това. За да не те е страх просто докато те пробива не го гледаш, аз направих грешката да го гледам и не не ме боля, ама ми стана някакво гадно. Иначе може и с упойка, но за такова нещо не смятам, че е нужно да се слага упойка.
kaRamella
07-09-2010, 19:57
Извинявайте че използвам темата и задавам въпроси.. но какво правим ако пъпа е от онези изпъкналите .. поради невниманието или кашкавалените ръце на лекаря?
DarknessAngel
07-09-2010, 21:08
^
По-добре за теб, по малко болка - доколкото знам. 8-)
Иначе до авторката - `нема се панираш. 8-)
не е болка за умиране, при добро желание всичко се постига. :)
Не боли особено. Единствено леката болка по време на пробиването. Инфекции няма да станат, ако почистваш редовно и не буташ много. :)
Щом искаш много просто отиди и се пробий и предупреди хората там, че те е страх. При самото пробиване недей да гледаш! Промивай го редовно! :) Ако чак толкова много те дострашее кажи, че искаш упойка. Една от моя клас се проби на 14 и доколкото знам тя не е имала инфекция. Но тя постоянно пипа пиърсинга направо й са станали тикове. Недей и ти постоянно да го ръчкаш, защото ще ти стане навик, а навиците не се премахват лесно. По-добре си го пробий лятото, за да не ти се закачи на дебелите дрехите през зимата. Избягвай морето и басейните, защото все пак пробитото е рана и не е хубаво да се дразни с хлор и солена вода! :)
twilightHeart
07-10-2010, 11:04
Добре има същата тема на същата страница. Не че нещо ще ти стане, ако я прочетеш.
Какво толкова има да се шашкате?! Като те е страх още, не си прави.
Явно не си готова да имаш пиърсинг. Инфекциите стават, ако не се грижиш правилно. Тоест, ако не го промиваш и не спазваш хигиена, ходиш на плаж още първата седмица.Ако щеш ме слушай, но сега не е подходящ сезон. Изчакай до есента, а не да се пробиеш сега, да отидеш на моренце и след една седмица да питаш кво да правя стана инфекция...
Болката зависи от човека, при мен боля доста и цялата треперех освен това пребледнях. Само дето то не беше толкова болката, ами шока.
При мен зачервяването се маха, когато се мажа с Гентамицин, така че препоръчвам да го използваш и него.
Borislawka
07-10-2010, 12:02
Не боли аэ имам от 2 месеца вече съм си сменила и обицата даже. по голям е страхат :-o не гледай когато те пробиват - просто стисни эъби и мисли за нещо приятно :) промиваш я редовно и това е . хората в студиото ще ти обеснят с какво и как :P Успех :-)
аз лично нямам но ето самата процедура http://vbox7.com/play:79b1e9a7 за инфекции незнам
Serendipitys
07-19-2010, 07:46
Не разбирам каква е историята с упойката? Дупчат те още веднъж и то безсмислено. Болката от пробиването е по-силна единствено в момента на пробиване. Не е нещо нетърпимо. След това остава леко чувство на прищипване (и чат пат леко поболява), ако мога така да се изразя.
И аз бях прочела, че стават много инфекции и проблеми, но при мен нямаше подобни неща. Все пак е важно къде ще те пробият и дали ще го направят кадърно. Как точно да се грижиш за пиърсинга ще ти обяснят в студиото (на мен ми казаха с кислородна вода, гентамицин и оксикорт).
пп: Ако случайно имаш ниско кръвно, си вземи едно шоколадче или кола, тъй като е възможно за малко да ти прилошее:)
И задължително се пробива с абокат, който разопаковат пред теб!