PDA

View Full Version : Спиране на противозачатъчни

kremen4eto
07-09-2010, 07:47
По всяко едно време ли мога да ги спра или трябва да изпия последния блистер?

LadyDi
07-09-2010, 07:49
Защо не искаш да си довършиш блистера?

kremen4eto
07-09-2010, 07:57
Започнах лечение, през което секс няма да правя. Не ми пречи да го довърша, но ако не е проблем да ги спра, какъв е смисълът?

LadyDi
07-09-2010, 08:04
Щом е за лечение, тогава не е добре да ги спираш. Изкарай си целия курс на лечението. Няма да умреш без секс.
+ това, противозачатъчните не пречат за секса. За да ти каже лекарят да не правиш секс, означава, че наистина е противопоказно. И дори да спреш хапчетата, това не означава, че можеш да правиш секс.

kremen4eto
07-09-2010, 08:08
Ама аз не съм казала, че умирам за секс. По принцип обмислях да ги спирам. Лечението няма да е седмица-две, а по-дълго. Защо да пия хапчета като няма да правя секс?

P.S.: Не пия противозачатъчни за лечение, ако това имаше впредвид. Тях си ги пия за предпазване, а лечението ми е съвсем друго. http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=348842

vaseto0o
07-09-2010, 08:46
Ама аз не съм казала, че умирам за секс.
Пита ли приятеля си :D

LadyDi
07-09-2010, 08:50
Ааа, схванах.
Ами обясни си проблема по-подробно де. Виж какви глупости се получават :)
Иначе, пак не е добра идея да ги спреш на средата. Довърши си блистера и после ги спри като имаш желание.

Nakadah
07-09-2010, 08:54
Ама аз не съм казала, че умирам за секс.
Пита ли приятеля си :D

Ще си намери друга

kremen4eto
07-09-2010, 10:02
^ Че аз нали имам уста. Ще се усъвършенствам тъкмо. :P

(Ако ще намира - да намира, значи толкова си е заслужавал.)

Добре, ще ги изпия докрай, имам още около 10.

kremen4eto
07-09-2010, 10:03
А иначе, просто за информация. Защо не е хубаво да се спират посредата?

LadyDi
07-09-2010, 10:35
Това са хормонални таблетки. Свикваш тялото си с тази доза хормони. По принцип, не съм 100% сигурна, че ще имаш някакъв сериозен проблем. Възможно е цикълът ти да дойде преждевременно, да се забави, някаква подобна аномалия. Ще се притесниш. Може да се получи хормонално смущение.

Държа да наблегна, че това е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. Ако някой е по-компетентен, нека сподели.

kremen4eto
07-09-2010, 11:46
Трябва да ми дойде точно на последния ден от почивката ми на морето, така че по-добре да не рискувам да е по-рано. :)

vaseto0o
07-09-2010, 12:36
Това са хормонални таблетки. Свикваш тялото си с тази доза хормони. По принцип, не съм 100% сигурна, че ще имаш някакъв сериозен проблем. Възможно е цикълът ти да дойде преждевременно, да се забави, някаква подобна аномалия. Ще се притесниш. Може да се получи хормонално смущение.

Държа да наблегна, че това е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. Ако някой е по-компетентен, нека сподели.
Абе доколкото знам противозачатъчните влиаят на хипофизната жлеза, като спира да синтизира някакъв хормон който предизвиква овулацията... Ако ги спре по никое време може да настъпи овулация и ако има от преди 2-3 дена сперматозоиди във себе се ше има бебе :D

kremen4eto
07-09-2010, 12:39
^ Звучи коофти. Нямам сперматозоиди, умрели са вече, ама няма да рискувам. :D

monincetyyy
07-09-2010, 20:57
Ами не съм компетентна за всички видове, но аз пия Ясмин и при тях в листовката пише да се спират ако искаш да си изместиш цикъла или ако усетиш, че не ти влияят добре (съответно да идеш на лекар). Мисля че няма проблем да ги спреш просто защото искаш да ги спреш, но ЛейдиДи е права за това, че цикъла ти ще се измести и ако имаш планове просто не рискувай :)