Влез

View Full Version : Пиърсинг и малко въпроси към него!

LipSy
07-09-2010, 12:24
Здравейте! :-) Мисля скоро време да си направя пиърсинг на пъпа. Може ли да ми отговорите на следните въпроси:
1. Каква е самата процедура и колко време отнема?
2. Слага ли се някаква инжекция?
3. Със какво да се промива пиърсинга?
4. Кои материари са най-подходящи освен титана?
5. След колко време трябва да се махне медицинската обеца?
6. Кой сезон е най-подходящ да си го направя?
7. Има ли опастност от инфекция, която да ми донесе много проблеми?

П.С.: Търсих в търсачката, но не намерих подобна тема! Ако има извинете ме! Ако се сещате за нещо друго, за което не съм питала, апък е полезно да го знам, моля споделете го! :) Благодаря за отговорите! :-)

mynichka
07-09-2010, 12:39
Здравейте! :-) Мисля скоро време да си направя пиърсинг на пъпа. Може ли да ми отговорите на следните въпроси:
1. Каква е самата процедура и колко време отнема? Сядаш или лягаш на едно като стол, намазвате с крем, рисува 2 точки- където ще е обицата и пробива с абокат
2. Слага ли се някаква инжекция? не, или поне на мен не ми сложиха
3. Със какво да се промива пиърсинга? кислородна вода, антибактериален сапун и антисептичен крем
4. Кои материари са най-подходящи освен титана? не знам, аз вече 5 години съм си с титан
5. След колко време трябва да се махне медицинската обеца? след 2 седмици може да я махаш
6. Кой сезон е най-подходящ да си го направя? зимата
зависи от това къде се пробиваш, но ако е стерилно и после си я поддържаш няма опастност

П.С.: Търсих в търсачката, но не намерих подобна тема! Ако има извинете ме! Ако се сещате за нещо друго, за което не съм питала, апък е полезно да го знам, моля споделете го! :) Благодаря за отговорите! :-)

vivchu
07-09-2010, 12:42
[b]аз лично нямам обица на пъпа.. но една приятелка си беше направило отдавна. Поразпитах я малко, но нз много каза ми, че неболяло много бързо ставало ..слагат ти медецинска обица и поне 1 месец тряя си с нея и после си я сменяш.. няма значение кога 6те си я напрайш можи и сега :D има опасно от инфекция но не е голяма зависи не тряя да си я махаш и при кого си отишъла също да те пробие

тва е! :)

Spider4eto
07-09-2010, 12:46
Не е добре сега да я направи, защото е лято и сигурно ще ходи по басейни, а дезинфекциращите вещества във водата дразнят дупката и лесно може да стане инфекция.

Spider4eto
07-09-2010, 13:21
тва е грозно и нехигенично :-o :?
Въпрос на гледна точка. :wink:

Callisto
07-09-2010, 13:23
Не е добре сега да я направи, защото е лято и сигурно ще ходи по басейни, а дезинфекциращите вещества във водата дразнят дупката и лесно може да стане инфекция.

Баш сега трябва. Ти кога искаш...през зимата ли, че да си дразни обицата с половера и с дрехи по тялото. Ех ще потърпи малко време без басейн...Важното е да си промива редоно обицата, да не я пипа с мръсни ръце, а и слънцето помага за заздравяването, такаче сега е перфектното време. :)

Изобщо не боли. Процедурата трае към 2 минути, през които ти пръскат локална упойка (Лидокаин), рисуват 2 точки (от къде трябва да мине иглата), дупчат те с абоката, слагат ти обичката и те промиват.

Spider4eto
07-09-2010, 13:31
Е лятото сякаш не се носят дрехи, ако не е пуловер ще е някое прилепнало потниче. Шанс да се закачи с дреха винаги има. А и времето без басейни никак не е малко, тъй като обицата заздравява бавно- от 4-5 до 9 месеца.

Една статия за авторката, ще й се стори полезна. (http://piercing-bg.com/docs/navel.html)

mynichka
07-09-2010, 14:23
И аз съм на мнение, че лятото е най- неподходящия период за пробиване.

Callisto
07-09-2010, 14:53
И аз съм на мнение, че лятото е най- неподходящия период за пробиване.

Да обаче аз съм помагала близо година на един мой приятел в пиърсинг студио и тези неща са ми по-ясни. Едно е леко да ти се потърква леката материя от тънките летни дрехи по обичката друго е да се закачи във някой вълнен половер, който през цялото време при всяко движение ръчка обичката. Едно е лятото да си го направиш и от слънцето и морската вода да зарастне за месец, друго е зимата да се пробиеш, зимните дрехи да ти ръчкат обичката непрекъснато, да се зацапва дупката от тъканта, да ти се образува инфекция и вместо месец, два ще го чакаш да зарастне полувин година до 9 месеца.

DarknessAngel
07-09-2010, 17:21
Здрасти. И моят е на няколко дена. Промивки се правят с физиологичен разтвор. Има го в аптеките, мисля че се води също и разтвор за лещи, но не съм убедена. Не боли много. Солената вода, ще ти помогне за заздравяването. Внимавай с басейните, пълно е с хлор, който е дооста вреден. В общи линии е това, ако ще ходиш в студио там ще ти дадат допълнителни инструкции.
За по-сигурна заащита антибактериални сапуни с неутрално pH при къпане.Сутрешна, обедна и вечерна промивка с разтвора. Не пипаш с мръсни ръце и не ръчкаш. 8-) Трябва да заздравее.
Та така. Аз не се старая чак толкова - пиърса ми на езика си зарастна сам без препарати. Ако искаш да питаш нещо пиши лично. :)

xxsunshinexx
07-09-2010, 17:38
1. Каква е самата процедура и колко време отнема? Отнема 20 минути и мисля че е ясно какво представлява :D
2. Слага ли се някаква инжекция? Не се слага инжекция а се маже с обезболяващо и се чака малко за да подейства
3. Със какво да се промива пиърсинга? Това като се пробиеш щи ти го кажат на място ;)
4. Кои материари са най-подходящи освен титана? в началото само титан
5. След колко време трябва да се махне медицинската обеца? Тва също ти го казват на място ама попринцип има много яки медицински така че не мисля че тва е проблем
6. Кой сезон е най-подходящ да си го направя? Лятото . А и ако ходиш на море солената вода влияе добре на пиърсинга
7. Има ли опастност от инфекция, която да ми донесе много проблеми? Зависи дали организма ти ще приеме чуждо тяло а иначе като си спазваш хигиената е минимална опастността

П.С.: Търсих в търсачката, но не намерих подобна тема! Ако има извинете ме! Ако се сещате за нещо друго, за което не съм питала, апък е полезно да го знам, моля споделете го! :) Благодаря за отговорите! :-) :D

И само да кажа че полувината въпроси са излишни.Нз кво толко де шашкате .Като решите да си направите обеца отивате правите си и там ви казват абсолютно всичко което ви е нужно да знаете.Аре relax отиди и си направи обичка ;):):P

LipSy
07-09-2010, 19:06
Аз си мислех, че зимата е по-подходящ сезон за пробиването, обаче явно лятото е по-подходящо! :) Заради дрехите и зарастването. Аз на басейни и така и така не ходя много, защото не мога да плувам. 8-) Благодаря за съветите ви! :) :) :-) Ами и още един въпрос имам: На колко години мога да си я пробия, така че да не идва родител с мен
(не съм пълнолетна)!

LipSy
07-09-2010, 19:07
Ами също така и ако се пека на пража има ли вероятност от инфекция? Няма да се купя в морето само да се пека?!

Callisto
07-09-2010, 19:30
Аз си мислех, че зимата е по-подходящ сезон за пробиването, обаче явно лятото е по-подходящо! :) Заради дрехите и зарастването. Аз на басейни и така и така не ходя много, защото не мога да плувам. 8-) Благодаря за съветите ви! :) :) :-) Ами и още един въпрос имам: На колко години мога да си я пробия, така че да не идва родител с мен
(не съм пълнолетна)!

Принципно ти трябват 16 години, но почти никъде не ти ги искат наистина. Най-хубавото студио в София за мен е в безистена на Пиротска 3. Имам много пиърсинги и са ми правени в различни студиа, но това на Пиротска з амен е най-доброто. :) Вярно цените са малко по-високи, но бих предпочела да дам 10лв повече и пиъринга да е перфектен, от колкото да дам малко пари и да ме продупчат накриво.

За плажа нямаш проблеми стига да не си пълниш пъпа с пясък. :D

LipSy
07-09-2010, 19:44
(не съм пълнолетна)!

Принципно ти трябват 16 години, но почти никъде не ти ги искат наистина. Най-хубавото студио в София за мен е в безистена на Пиротска 3. Имам много пиърсинги и са ми правени в различни студиа, но това на Пиротска з амен е най-доброто. :) Вярно цените са малко по-високи, но бих предпочела да дам 10лв повече и пиъринга да е перфектен, от колкото да дам малко пари и да ме продупчат накриво.

Не не си го пълня с пясък! :-D Не обичам! :D Ами мерси много за информацията, обаче аз съм от Шумен. Ако това студио има и в Шумен филиал (не знам и аз как да го кажа) там ще отида! :-)

vivchu
07-09-2010, 19:52
(не съм пълнолетна)!

Не не си го пълня с пясък! :-D Не обичам! :D Ами мерси много за информацията, обаче аз съм от Шумен. Ако това студио има и в Шумен филиал (не знам и аз как да го кажа) там ще отида! :-)

и аз съм от Шумен .. 8-) ама тии къде мислиш да ходиш да се пробиваш? :-o :-o

DarknessAngel
07-09-2010, 21:11
Я, все шуменци се събрахме. 8-)
Аз лично знам за две квалифицирани студиа - в едното обаче вече не правят пиърсинги. Младен замина до октомври - говоря за студиото на руския. И май тук няма да успееш. :?

LipSy
07-10-2010, 10:41
То като гледам май няма да се пробиваме в Шумен. Струва ми се, че няма толкова много специализирани студиа. Даже аз и не знам къде има такова. Май ще се наложи Шуменци до Варна да отскочим! :D

LipSy
07-10-2010, 10:43
Аз лично знам за две квалифицирани студиа - в едното обаче вече не правят пиърсинги. Младен замина до октомври - говоря за студиото на руския. И май тук няма да успееш. :?

Кое пък е това студио на руския? Аз не мога да се сетя. :(

LipSy
07-10-2010, 11:05
И още един въпрос имам. Вярно ли е, че като носиш обичата примерно 9 месеца и после дупката не се запушва?

DarknessAngel
07-10-2010, 12:31

Като тръгнеш от Херсон в посока Кауфланд.Не надолу, към пазара, а отгоре където са автобусните спирки и будките. Точно срещу тях. Има магазин за бои,спрейове, сладкарница Неделя и студиото е някъде между тях. :)

vivchu
07-10-2010, 13:55

Като тръгнеш от Херсон в посока Кауфланд.Не надолу, към пазара, а отгоре където са автобусните спирки и будките. Точно срещу тях. Има магазин за бои,спрейове, сладкарница Неделя и студиото е някъде между тях. :)

а да !! сещам се! 8-) ама там вече наработи май

vivchu
07-10-2010, 14:02
м/д LipSy знам едно момиче което се занимава с пиърсинги.. тя ми направи на долната устна мно0го е добра.. и ще ти вземе по малко от 10лв!! 8) :)

DarknessAngel
07-10-2010, 14:22
Както казах, ще се върне октомври.

LipSy
07-10-2010, 17:12

Ааа, да горе-долу се сетих!

LipSy
07-10-2010, 17:19
И още един въпрос имам. Вярно ли е, че като носиш обичата примерно 9 месеца и после дупката не се запушва?

Ами ще ми кажете ли дали наистина това е вярно?

N0_feAR
07-10-2010, 18:25
1. Каква е самата процедура и колко време отнема?
2. Слага ли се някаква инжекция?
3. Със какво да се промива пиърсинга?
4. Кои материари са най-подходящи освен титана?
5. След колко време трябва да се махне медицинската обеца?
6. Кой сезон е най-подходящ да си го направя?

1. Кратка е процедурата. Лягаш на легло или стол зависи в какво студио си, боцкат те и си готова
2. Няма нужда. Не е болка за умиране. Безсмислено е.
3. С кислородна вода и антибактериално сапунче и крем, който пиърсъра ще ти препоръча. Никакъв спирт!!!
4. Титан и мед. стомана
5. Като ти изчезне зачервяването, т.е. поне няколко месеца.
6. Есен или пролет. Лятото - море, пясък, потене не е добре; а зимата - дебели дрехи, по които може да се закачи обицата и да ти се разрани
7. Ако си спазваш всичко както ще ти обяснят в студиото, няма за какво да се тревожиш ;) Просто не го пипай с мръсни ръце и си го промивай.
Успех

N0_feAR
07-10-2010, 18:25

Ами ще ми кажете ли дали наистина това е вярно?

запушва се разбира се след известно време

rusoto_baby_f
07-10-2010, 18:48
1. Каква е самата процедура и колко време отнема? - виж сама http://vbox7.com/play:20753266
2. Слага ли се някаква инжекция? - упойка ли? - поне на мен не...и невиждам смисъл...защото не боли...
3. Със какво да се промива пиърсинга? - с кислородна вода и някъв крем беше, може би гентамицин...не съм сигурна, беше преди 3 год.
4. Кои материари са най-подходящи освен титана? - мед.стомана..злато...Тук трябва да си отговориш на въпроса - кои метали понасяш?...
5. След колко време трябва да се махне медицинската обеца? - при всеки различно, аз моита я махнах на 2рия месец.
6. Кой сезон е най-подходящ да си го направя? - няма определен сезон... Когато и да се пробиеш, докато не мине зачервяването, т.е. да зарасне - трябва да се пази.
7. Има ли опастност от инфекция, която да ми донесе много проблеми? - Ако спазваш, това което ще ти кажат в студиото, няма да имаш проблем.Но и другото което е важно да се предотврати инфекция е поносимоста ти към метали.Казвам го защото, когато отидох да се пробивам, бях с една приятелка, която също се проби.Но на нея и се възпали, поради простата причина, че не и понасят металите.Тя където и да си сложи обеца и се възпалява...дори и на ушите..
Аз пък нося всякакви дранкулки и джунджурийки по ушите...и не ми се възпаляват, както и на пъпа...
Успех! :P