Влез

View Full Version : Мелодията на Герой изпълявана от Тома крадена ли е?

Kocha
07-12-2010, 23:03
Здравейте пичове много странно ми беше като чух това изпълнение на тази група http://www.youtube.com/watch?v=7ZmyRKOda-U и можете ли да се сетите от коя песен е тази мелодия?Та питам дали мелодията е вземата от тази група?И дали песента на Тома е въобще негова песен?Но хей...Не за първи път българите ще копират от чуждите песни чалгарите го правят постояно : )

Мерси за отделеното време на тази не толкова важна тема : )

П.П. : ) след малко търсене(3 мин)открих,че и други хора са открили приликата между парчето по горе и песента на тома...Всъщност ето какво се откри

Миналата сряда чух за първи път "новата песен на Тома". Всъщност пропуснах промото по Z-Rock и хванах парчето при второто му пускане. Но само като чух началото и се изприщих! Това беше песен, която съм чувал и преди! Deja vu има само в Матрицата! Сигурен бях, че съм чувал тези рефрени и преди! Помолих всеки, който може да записва Z-Rock денонощно и да рипне парчето, за да мога да го слушам и слушам, и да ми изникне спомен за името на групата и истинската песен. Някои дори ме анатемосаха и ми казаха, че си внушавам :) Ядец за тях!

Иначе се начетохме на какви ли не изцепки и суперлативи, но мира не ми даваше да изнамеря оригинала!

"Какво казва ТОМА за първия си сингъл:

Задължително е да слушате новото ми парче! ... Парчето 'Герой' стана супер яко и е много мое, моето си парче! Ако и вие го харесате, това ще е най-голямата ми победа!"

Ебаси наглостта!

Та, от миналата сряда до сега почти денонощно слушах любимите си щатски онлайн радиа и... ха-ха!

BUSTED!

Оставям коментарите на вас. Само ще добавя, че НЕ искам чалга методи в рока! Какво имам предвид ли? Ами, кой копира музика от Турция, Сърбия, Гърция и други наши съседки, пише им текстове и прави "български" хитове?! НЕ! Това не го искам в .BG!

Искам да си кажа,че пича написал това си е много прав тея чалга методи не трябва да се позволяват да в метъл,рок се правят кавъри ама то си пише на края в скоби (Iron Maiden Cover) <---Примерно...А нашите направо взимат бутат текста и еххааааа имат ново парче усмивката злато гащите ако...много хубаво...и после защо ни мрази европа...

Zorin
07-13-2010, 07:13
Ти пък топлата вода откри (: Тоя въпрос се повдигна още като излезе парчето, не, не е крадено, купени са си правата за песента от Thornley ... друг е въпросът дали първият сингъл на Тома трябваше да е кавър, ама айде.
На мен песента си ми харесва (: Ако ще и кавър да е.
А това за чалга методите в рока е глупост голяма. И в рока, ако искате да знаете, от доста незапомнени времена се случват плагиатства, нали и те са хора, все пак. Що пък веднъж не послушате музиката, вместо да гледате методите и да търсите теории на конспирацията.

skuck
07-13-2010, 08:50
Тва е полезно сайтче - http://www.whosampled.com/

Както виждате и ГОЛЕМИТЕ имена в музиката семплират. Всичко в музиката е открито много отдавна и няма как да не се повтаря.

Kocha
07-13-2010, 11:28
Да е*а гадовете им :Д така е напълно съм съгласен 1-ви албум пълен с кавъри...това е срам тоя само по косата можеш да го познаеш,че слуша нещо по различно от чалга ама само до там...иначе боли ме фара за такива псевдо идоли...аз под музикален идол разбирам някой който може да прави 4-ри гласни диктовки да познава мелодични и хармонични интервали без проблем с едно изсвирване да може да строи акорди да свири каденци а не да ми пее....