View Full Version : Искам да напълнея!
preska102
07-13-2010, 12:49
здравейте от доста време искам да напълнея но не мога моля помогнете! :)
fUcKsMiLe
07-13-2010, 13:04
Това и на мен ми е проблем :? и затова ям по 3 пъти на ден /храни с повечко калории и вечер салати и така .. / и 2 пъти лека закуска .. като: кроасан или от тези марети, бейк ролз или чипс =] . За 5 месеца успях да кача почти 2 кг., но вече видях че няма да има резултат поне при мен .. :( .
П.С. Висока съм 1.70, ако е от значение. Ти колко си висока и на колко години си =)
preska102
07-13-2010, 16:39
и аз се пробвам с по-калорични и мазни храни, но не знам дали ще се получи нещо ами на 13 и съм по-ниска :)
ledenakrasota
07-13-2010, 16:45
На вашите години имах такива приятелки със същия проблем. При някои е просто ген.
Имайте в предвид,че така не става както го мислите. За да напълнеете и да имате пак хубаво тяло трябва спорт и балансирано хранене.Затова има диети за напълняване и за отслабване.
По-добре отидете при диетолог,за да не направите някоя глупост. :)
preska102
07-13-2010, 17:05
при мен не е въпрос на ген, защото сестра ми е по-малка от мен а тежи 15 кг. повече от мен! :-o и е доста по-едричка :)
Първоначално е трудно да качиш,защото организмът ти не е свикнал с този начин на хранене.Трябват няколко месеца,докато се нагласи.Аз лично много се опитвах и тъкмо се бях отчаяла,когато видях че съм започнала да качвам.За един-два месеца разликата беше огромна.Пробвай да ядеш всеки ден по една лъжица мед,100гр ядки,мн пълнозърнест хляб,месо и всякакви млечни продукти.Аз го съчетавам със спорт и затова нямам тлъстини така че опитай и ти :wink:
preska102
07-13-2010, 20:29
много благодаря! :grin:
djidji_to
07-13-2010, 21:01
имаше друга такава тема и някой беше писал тва даже съм си го запаметила с уорда че и аз искам да напълнея
Хранете се правилно, хранете се редовно
Планирайте три основни хранения през деня и три междинни.
Ето и как можете да си набавите повече калории по време на хранене:
- за закуска яжте около 10-12 с.л. овесени ядки в мляко с по-висок процент масленост или хапнете две по-големи филийки френски тост със сирене или сладко
- пийте сок от грозде вместо от портокал или ябълка
- прибавяйте към кафето си пълномаслено прясно мляко или сметана, а най-добре наблягайте само на млечните топли и студени напитки
- яжте предимно крем супи или добавяйте повече фиде (и месо)към бистрите супи
- използвайте смело дресинги и зехтин при приготвяне на салати
- винаги си доставяйте сладко удоволствие с десерт
За да не си навлечете хранителни разтройства и здравословни проблеми, се придържайте не към безразборния режим на хранене, а към здравословния. Той включва задължителен прием на храни от петте главни хранителни групи:
- въглехидратите като хляб, макарони (спагети) и картофи трябва да съставят 1/3 от ежедневното ви меню
- стремете се да ядете по пет порции плодове или зеленчуци на ден
-около 1/5 от храна, която приемате трябва да представлява протеин – месо, яйца, риба, бобови растения и ядки
- опитайте се да приемете около 700гр. млечен продукт - кисело или прясно мляко, плодови млекца, сирене и кашкавал
- най-малка част от храните през деня трябва да съставят маслото, млечния шоколад, чипсовете и тежките сладкиши
Закуски между основните хранения
Дръжте си ги под ръка:
- плодове – пресни и сушени; ядки
- млечни напитки
- енергийни кексчета, домашни курабийки, маслена кифличка със стафиди и др.
- млечни кремчета и пудинги
- пълнозърнести бисквити
- соленки
- черен шоколад
Neopitom3na
07-13-2010, 21:16
офф и аз искам да напълнея, но все не става :?
165см. - 46кг.
preska102
07-15-2010, 08:10
благодаря! :)
djidji_to
07-18-2010, 08:13
165см. - 46кг.
искаш да напълнееш , за мен си нормална
аз кво да кажа като съм 175 и 51 кг
165см. - 46кг.
искаш да напълнееш , за мен си нормална
аз кво да кажа като съм 175 и 51 кг Еми и ти си нормална. :-o
Ми то и аз май трябва кача 1-2 кила при мен е до ген няма да стане пък аз горе-долу си се харесвам.Може да е до ген. :)
fire_magic
07-19-2010, 18:05
офф като някои ми говори за 1-2 кила направо умирам от смях :razz:
че това е разликата за от сутринта до вечерта съобразно режима на хранене , вечер тежиш сигурно с около 1 кило повече от сутринта така че...
preska102
07-22-2010, 22:28
благодаря! все пак качих около 1 килце :D ама трябва сериозно да надебелея :-o :-o