View Full Version : Бъдещи студенти..
Здравейте!От доста дълго време чета из форума и ми направи впечатление,че бъдещите осмокласници засипаха де що има с темите кой къде е приет,коя гимназия е най-добра,къде си заслужава и т.н.Но нито една тема не видях за кандидат-студентите,освен една за матурите,която далеч не изчерпва въпроса с ВУЗ-овете.Та моя въпрос е кой къде е приет,какви изпити е държал и респективно колко е изкарал на тях(вкл. и на предварителните ако сте ходили).А и един допълнителен по какво е ходил на частни уроци и на каква цена горе-долу(ако е удобно споменаването й).
П.С.Знам,че не навсякъде са минали редовните изпити,но нека да споделят тези които са минали.
И забравих да допълня кой с каква диплома е завършил 2010год.. :)
Велико Търново тема по БЕЛ - 4.75
Матури - Бел - 5.84 , Биология - 5.72
Кандидатствам в МУ Плевен : помощник - фармацка 8-)
Филаретова София - същото
СУ - биотехнологии - но от там се отказах съвсем.
Плевен и София ми останаха като опции - за единия ВУЗ балът ми е 22.93 (от 24) за другия на 16- ти си подавам документите и ще полагам мотивиращ изпит (демек интервю 8-) )
Ходих на частни уроци по БЕЛ. Излезе ми 910 на година.Идеално ме подготвиха доволна съм - друг е въпросът,че аз не оправдах очакванията им , защото се отказах от кандидатстването с БЕЛ.
Това е от мен. Давайте и вие,че ми е интересно.
bEbsI,ти с матурата само ли си кандидатствала,т.к. спомена само нея по биология,а изпита по БЕЛ във ВТУ няма нищо общо с твоята специалност мисля :-o
bEbsI,ти с матурата само ли си кандидатствала,т.к. спомена само нея по биология,а изпита по БЕЛ във ВТУ няма нищо общо с твоята специалност мисля :-o
Да с матурата.Няма , но нали каза да напишем изпитите,които сме държали.Написах предварителния си в Търново , когато още бях на вълната , че ще влиза в специалност с приемен изпит БЕЛ.
П.С Може ли темата да стане важна - както има такава за приема след 7-ми клас? :-)
Extremescream
07-13-2010, 18:42
Диплома-5,53
Матури:БЕЛ-5,70
АЕ-6.00
Изпити:
СУ
Предварителни
БЕЛ-5.13
История-4.50
Редовни:
АЕ-5.36
Историята е утре
По БЕЛ не знам,ама няма да е повече от това най-вероятно
Каква специалност искаш?МО,право.. :) Ходи ли на частни уроци по история или БЕЛ?
Extremescream
07-13-2010, 18:51
Право,МО,Японистика,Англий ка филология и още един куп неща,които не искам,но писах. :D
И да,ходих на уроци,че с великите ми преподаватели в училище нямаше и 3 да изкарам. :?
По английски не съм ходила
Държах само матури-БЕЛ-5,77 Немски-4,77
Мисля да кандидатствам в чужбина-Уни Кьолн, за което ми трябва само дипломата, сертификат за език и матурите. Като сертификат имам Тестдаф с 5 5 5 4
gofeto917
07-13-2010, 19:51
5,68 по Българки, 5,56 по немски на матурите, вече изпратих документите за Техническите университети в Аахен и Дармщат, Кандидатствах Инжинерни науки и икономика със засилено изучаване на електроинжинерство и информационни технологии (най - близкия превод е това ) на ДАФ имам 5,5,4,4.
chemist9009
07-13-2010, 23:03
Приет съм в ХТМУ-София /специалност:фин органичен синтез/
Оценки от матури:
БЕЛ-5.09
Химия-6.00
Не съм ходил на изпити.Приет съм по избор с оценка от национално състезание по химия/5.75/ или с матурата по химия.
Не съм ходил на частни уроци. 8) 8) 8)
чакай малко бе! Студенти не бяха ли тези който учат в Университет? :?
чакай малко бе! Студенти не бяха ли тези който учат в Университет? :?
ей тюлен, не чети през ред.
ShtrudeL
07-14-2010, 07:07
Кандидатствам в МУ Плевен : помощник - фармацка 8-)
И аз,и аз...но ще държа и теста им,понеже оценката от матурата ми е 4.90 и се съмнявам да ме приемат ей така...може би да,но за някоя специалност,която не ми харесва..
Защо толкова бързо замря темата?Или преобладава младото,а не застаряващото население в този раздел :razz: :D 8-)
Carmen_Kass
07-14-2010, 20:56
диплома: 5.36
матура БЕЛ-5.50
матура ФЕ-4.20 :oops:
Изпити:
БСУ -тест 60въпроса за 60 мин
оценка: 4.00
Приета 1-во желание Финанси редовно (още през март)(1-ва редовна ИС)
Не съм кандидатствала никъде другаде.
Не съм ходила на уроци нито по БЕЛ,нито по ФЕ.
Само по математика от време на време и ми е струвало не повече от 300 лв.
SemperArdens
07-14-2010, 21:12
Диплома 4.96
ДЗИ БЕЛ 5.24
ДЗИ АЕ 5.67
ВТУ; СУ
ВТУ - АЕ 5.85 предварителен; БГ 4.01 предварителен
СУ - АЕ 5.12
Без уроци.