PDA

View Full Version : Университет



s73li70
07-16-2010, 08:30
Здравейте,аз съм ученичка 9 за 10 клас и уча в обикновено държавно училище (СОУ) ... За сега съм се насочила към университети,в които се влиза с рисуване.Набелязала съм си УАСГ, София, но има и др, които ми допадат... не само в България.Разколебана съм дали да кандидатствам архитектура , дизайн или рекламна графика,
Затова искам да попитам тези,които са по-информирани конкретно за изпитите, подготовката, защото в следващите години не ми предстои да уча рисуване в училище, и др подробности.
Изчетох и др теми подобни на тази, но все още има неща.които са ми неясни.Надявам се темата да се превърне в помощна дискусия за вс, който решил да кандидатства с рисуване...
Първо искам да попитам къде ходите на уроци и за колко време се подготвихте за изпита... доколкото знам изпиттите спец в УАСГ са някакси по-трудни..
Благодаря предварително на вс, които ще се отзоват... :)

perla333
07-16-2010, 09:25
Аз също сега ще бъда 10 клас и се чудя като ми дойде времето да кандидатствам дали да не е с рисуване...Така че ще следя темата :)

s73li70
07-16-2010, 15:35
Иначе от къде си, какво учиш... ?

SmilezZz
07-16-2010, 15:44
За да кандидатстваш в някакъв добър университет с рисуване - трябва това да ти се отдава..Да имаш талант или и аз не знам как да се изразя..Та както и да е..

За уроци - За София не мога да ти препоръчам..Аз ходих миналата година около 6 месеца на уроци (но съм от Русе)..

Така,че поразпитай насам-натам..Може да попиташ и в някоя гимназия/училище по изкуствата..Те няма начин да не ти препоръчат някакъв добър учител или някакъв курс..

Имаш още време да "размисляваш"..Но според мен ще е най-добре да избереш или дизайн,или архитектура..
Една приятелка кандидатства тази година в НУИ Русе (Национално училище по изкуствата),тъй като реши да следва архитектутарта..

Но все пак кажи по-точно кое те интересува ? Какво по - точно искаш да научиш..

lmao
07-16-2010, 19:13
ако ще кандидатстваш в УАСГ се записваш на уроците, които се предлагат от университета. Мисля че са една учебна година уроците, най-сигурно е да се обадиш като му дойде времето, питаш в уни-то и те ти обесняват подробно ( все пак доста пари ще им налееш)

s73li70
07-16-2010, 20:17
Аз живея в близост до Добрич и в началото на 9 клас бях тръгнала на уроци в Добрич, но заради ... семейни проблеми не ми провървя.
А за уроците в София и в самото училище малко трудно ще стане :D , но смятам ,че с прословутите уроци ще се справя някакси...
исках просто да науча допънителна информация за подготовката на другите.. все пак никога не е излишна ;) .. благодаря, за което...
По-скоро за сега ме интересува не до толкова начинът на кандидатстване, колкото самите професии и алтернативите, които предлагат.. за това, което изучават по самата специалнотс... Въпреки че съм проучила що годе програмите на няколко училища ме инт до колко задълбочени са уроците... Напр в часовете, в които се изучава история на изкуството, дава ли подробни знания или по-скоро художниците са разгледани по-повърхностно(спец. архитектура).
Тези нщ също ме интересуват,защото за мен е важно не само да се специализирам в дадената област, но да имам солидни знание, получени още в часа..

s73li70
07-16-2010, 20:19
И като обобщение бих казала, че съм доста объркана и не мога да избера точната за мен специалност, а малкото сведения, които имам ме дразнят и ме карат да искам да науча вс наведнъж, което няма как да стане :D
Затова и като че ли незнам какво точно да попитам ... всяка подробност би ми била от полза...