PDA

View Full Version : Проблем с майка ми ;(

Nowa
07-18-2010, 17:49
Здравейте, пиша тук защото търся съвет за много сериозен проблем.Преди малко баба ми влезна в стаята ми и сподели впечатленията си,който майка ми й е направила снощи.Каза ми "мисля,че майка ти се беше напила снощи" аз й казах не знам, не забелязях.(майка ми попринцеп е много сериозна жена с работа и колеги,който наистина държът на нея)Тогава тя излезна от стаята, а аз започнах да мисля за казаното спомних си,че преди не пиеше много, максимума беше 1,5л бира, а напоследък винаги има две бутилки по 2л.Дори една вечер я питах (просто и се издразних,че си беше взела бира, беше забравила да ми купи каквото я бях помолила) "абе ти неможеш ли една вечер да не пиеш бира" и тя съвсем сериозно ми каза "не".Следващия факт за прозренията ми,че става алкохоличка бяхя,че лятото тя излиза почти всяка вечер с една нейна приятелка и детето й, и си пийват биричката, а след това се прибират и продължават вкъщи с минимум още 1л.Тогава си "казах майка ми е алкохоличка".Обадих се на леля ми психиатър, работи с хора преживели тежко насилие.Разказах й какво мисля и тя каза,че не знае точно какво количество изпива майка ми,но че и тя вижда, че има проблем и,че са си говорили.Предложи ми да се обади на майка ми и да поговорят,но аз и казах "мисля,че ако и кажа,че ме е страх,че може да зазлеят нещата с алкохола и ,че дори има риск от рак заради цигарите и не искам да се случи същото като с баба ми (наскоро баба ми от рода на баща ми почина от рак 2рия ,който беше карала) може да се вразуми и просто да оправим проблема", въпреки че ми се струва твърде лесно.Чудя се какво да правя защото надали с 1 разговор всичко ще се оправи.Ако някой има идея или знае как можем да се справим с проблема да пише мнение.

mincheto
07-18-2010, 18:14
Трябва да чувства подкрепата ти,обичта ти.И като е трезва да поговориш с нея сериозно.

PoRcHeTaTa1
07-18-2010, 21:51
Щом пие значи има проблеми или нещо което я измачва и неможе да сподели.Поговори с нея нека тя разбере че обичаш и подкрепяш и дано сподели какво я мачи.Така може и да спре да пие :) Аз лично съм израснала без маика и нямам тази вазможност но ти я имаш и за това те съветвам да оправиш нещата докато е време :)