PDA

View Full Version : Майка ми се отказа от мен

pochti
07-18-2010, 19:24
Нещата в моето семейство никога не са били много розови . Аз съм момиче и живея само с майка ми , която е страхотен човек освен ако не е в криза . Болна е от страхова невроза , имаше период в който надигаше чашата и ставаха големи скандали полиции молиции.. много кофти филм . Не ми е била лесно с нея (на 16 год съм) и на нея изообщо не и е било лесно с мен . Към 8 клас успеха ми спадна , почнах да пуша трева , която за нея беше все едно е хероин и макар да е супер съвременен човек , не можах да я убедя на 100 процента че не е толкова страшно . :) Баща ми живее в друг град заради бизнеса си а и защото не може да живее с нея . Двамата не могат да се понасят и са ставали яки пубоища , скандали и ужаси . Не оставайте с убеждението че сме някакви прости селяни. И двамата са образовани хора, но несходствата в характерите им са прекалени . Според нея той и е съсипал живота , а според него тая е ужасен човек , който търпи само заради мен .
Сега обаче баща ми оставя бизнеса си заради вече преклонната си възраст и се налага тримата за живеем в един апартамент . Това не можело да стане и след разговори ,скандали и прочие ... :) майка ми каза че се отказва от мен и отива да търси щастието си на друго място .. поне колкото години и оставали искала да е щастлива . И без това прекалено много главоболия съм и създавала . След всички тези години станало ясно че с баща ми не могат да се разберат и нещата спирали до тук . Да сме се били оправяли .. не и пукало вече . Събра си багажа и утре си заминава . Дори не знам къде ...
Много пъти в момент на тежка криза съм искала да се махне от живота ми , казвала съм и го милиони пъти ... но въпреки това тя ми е майка . Обичам я повече от всичко на света . Даваше всичко за мен въпреки че ме е гонила от нас , обиждала ме е и тн... това няма значение . Връзката майка- дете би трябвало да е нескъсваема . А ето че се скъса ... сега оставам с бъща ми . Човек твърде голям консерватор . Точно обратното на майка ми . Тя обича да живее , супер ведър и усмихнат човек когато не е отчаяна .. толкова морето сме прекали с нея и венаги е все едно не съм с майка си а с най-добрата си преятелка .
Тя обаче не е толковя настоятелна да съм отличничка в училище , не смята че трябва за живея като в затров, а напротив . Осъзнава че сега са ми годините да живея . Но с нея може да не стигна толкова далеч ... аз съм много своенравна и ми трябва твърда ръка каквото ще получа от баща ми . Твърде твърда може би ... но сигурно ще е за добро .
Ужасна тъга изпитвам сега . Не проумявам как може да ме остави ?? А знае че няма връщане назад никога ... каза че щяла да ми дойде на сватбата след години . :) Идва ми да плача и да чупя и то най-вече от яд . Не знам как ще продължа от тук нататък но ще е тежко ...
Стигнах да тук че си изливам душата пред непознати . Няма на кой друг ... няма и да има . Най-добрият ми приятел вече го няма . Вече съм сама и живота ми удари първата плесница която ме събужда и виждам реалността . Просто бях твърде привързана към нея . Утре тя си тръгва. Утре имам рожден ден ....

mincheto
07-18-2010, 19:39
Леле миличка,ужасно наистина...говори сега докато е при теб все още, с нея,извинии се,направи всичко възмоно да си остане при теб..на колене и падни,ако трябва.И аз съм казвала много пъти на майка, че я мразя и тн...,но тя знае,че го казвам като съм афектирана.Приятели ще си намериш.Млада си,тепърва ще завързваш познанства...

Raffine
07-18-2010, 19:39
Уау...наистина много съжалявам за всичките гадории,които са ти се изсипали:hug: Всяко семейство има своите проблеми.Моето също не е идеално,даже,когато реших да споделя с една по-близка приятелка тя направо се изненада.Наистина е трудно да ти дам съвет,но всичко това те прави по-силна. Когато пораснеш и имаш свое семейство,ще знаеш как да се отнасяш с децата си.Ще си се научила,че е хубаво да им даваш свобода,но да не ги изоставяш в тежък момент. Ако бях на твое място, бих направила невъзможното,за да върна майка си отново при себе си. Но ако тя не ме иска,значи не ме заслужава.Сигурна съм,че баща ти те обича не по-малко от майка ти. Може би си свикнала да го виждаш такава "консерва",но може с времето да се отпусне и да преживявате времето заедно по-лесно и по-приятно. Във всеки случай намери някой по-близък и сподели с него. Ако поговориш с този твой приятел,нещата ще се оправят.Никоя битка не е напълно загубена,ако всички налични средства не са изчерпани. Поговори с някой друг роднина,помоли го за съвет или да поговори с майка ти. И още веднъж,наистина съжалявам,съчувствам ти :(

pochti
07-18-2010, 19:50
мисля че вече няма смисъл ...

Lupe_Fiasco_92
07-18-2010, 19:51
Баси много гадна ситуация.. Съчувствам ти.Какво да те посъветвам и аз незнам,но е хубаво че споделяш преди абсолютно непознати.Дано нещата се развият добре за теб силно се надявам! :)

Raffine
07-18-2010, 20:01

Не е вярно!Има смисъл,разбира се!Знаш ли,че има хора,изпаднали в още по-гадни ситуации,но се борят!Казвам ти,че има смисъл!Няма да има,ако ти така си мислиш!Всичко зависи от теб-дали ще се предадеш или не.Казвам ти го от личен опит.Дори понякога и аз имам подобни мисли и ми иде да се гръмна,но не!Няма да го направя,защото съм млада и винаги има време да поправя нещата.Не се предавай,просто пораженшеските мисли доникъде не довеждат.Има толкова много хора по света,които са се измъквали от дъното,буквално.Щом те могат,значи и ти можеш :)

pochti
07-18-2010, 20:05
^ много правилно говориш . Аз нямам намерения за се предам . Имайки в предвид какъв е живота . Падаш,ставаш и напред . Тук обаче нещата имат 2 глеедни точки . Ако накарам майка ми да остане с мен я карам за е нещастна завинаги . Тя ще е най-отчаяния човек на света с баща ми . Когато обичаш някой не трябва ли да го пуснеш да си отиде за да е щатастлив ? Знам че и на нея ще и ужасно празно без мен ... няма си никой освен мен .

Lupe_Fiasco_92
07-18-2010, 20:07
Хмм голяма дилема наистина :/

pochti
07-18-2010, 20:09
дилемата се нарича живот .

Lupe_Fiasco_92
07-18-2010, 20:16
оо да тази песничка я знам хубава е,но сега си мисля за твоя проблем и се чудя какво да те посъветвам :(

pochti
07-18-2010, 20:19
Не знаам голяма каша ми е .... Може би ще стане кавото е писано ...

Raffine
07-18-2010, 20:23
^ много правилно говориш . Аз нямам намерения за се предам . Имайки в предвид какъв е живота . Падаш,ставаш и напред . Тук обаче нещата имат 2 глеедни точки . Ако накарам майка ми да остане с мен я карам за е нещастна завинаги . Тя ще е най-отчаяния човек на света с баща ми . Когато обичаш някой не трябва ли да го пуснеш да си отиде за да е щатастлив ? Знам че и на нея ще и ужасно празно без мен ... няма си никой освен мен .

Да,права си.Нормалната ситуация при едно семейство с родители,които вече не се обичат.Повечето подобни двойки се развеждат,но това не пречи на децата им да прекарват еднакво време и с двамата си родители. Не помня дали беше написала да са се развели... Но винаги можеш да посещаваш майка си или пък дори да заживееш при нея.

Lupe_Fiasco_92
07-18-2010, 20:38
Не знаам голяма каша ми е .... Може би ще стане кавото е писано ...

И това го има.

DaiMiPistaBRO
07-18-2010, 21:55
Първото което е веднага ти пожелавам за рождения ден това да е било просто сън и всичко да си дойде на мястото !

Не мога да помогна особено, понеже в моето семейство аз съм дразнителя, а родителите ми са твърде добри за да се "откажат" от мен.

Както казаха , опитай се да разубедиш майка си все пак, емоцията ще е голяма, болката от отказ също, но явно вече няма какво да губиш. Ако откаже, просто бъди ТВЪРДА, продължавай да се бориш, спасение дебне отвсякъде, намери някой или няколко човека, на които би могла да държиш и винаги да са до теб, не вярвам да няма такива хора. Все някой ще сподели мъката ти и ще ти удари рамо.

UNITED
07-18-2010, 22:07
Maйкати не става за нищо !
Способна е да изостави собствената си дъщеря за да намери СВОЕТО щастие така ли ?
Е това наистина е жалко и гадно,помагала ти е,правила е всичко за теб и накрая се отказва ?
Това не е приемливо,ужасно,гадно и противно е.Искрено ти съчувствам и се надявам на майкати да й дойде ума в главата защото това което прави изобщо не е правилно.Ти си момиче по дяволите,имаш нужда от майка и то голяма как тя не го осъзнава,как ще те остави с баща ти сама в тийнейджърските ти години когато си най неуязвима ?! Мамка му тъжно е,говори с нея,спри я викай й,крещи й направи всичко за да я спреш и ако наистина има намерение да се откаже от теб,ти й кажи,че се отказваш от нея.

Neutral
07-22-2010, 21:04
Как да не става като самата авторка каза,че с нея се чувства сякаш с най-добрата си приятелка...
Остава да ни каже какво е станало :(

Sladuranata2298
08-25-2010, 09:48
Горкичката,толкова много съжалявам... :( :( :( :(

Hiph0pgirl
08-25-2010, 11:36
от части съм съгласна с UNITED, но не напълно.... На истина не е правилно майка й да я остави точно в тези години, но все пак всеки трябва да намери щастието си :) Колкото до авторката-На истина това което се случва (а може би вече се е случило, защото гледам, че темата е малко старичка) в семейството ти е доста тежко :( Опитай се да накараш баща ти да се поотпусне малко, за да може по-лесно да прекарвате време заедно. Така ще е по-лесно и за двама ви :)

LuxurySk0B
08-25-2010, 14:52
утайка как може да пушиш трва :x и да разправяш , че не кой знае кво . според теб интересуват ли ни проблемите на наркоманите?

Cveti097
08-25-2010, 16:27
Така е вече няма смисъл, но все пак говори сега само от упора се нуждае. Даже, ако се налага да се разведът. Толкова време не са живяли заедно, изобщо няма да обърне внимание на развода. Е разбира се, ако останеш при майка си трябва да си търпелива. Дано всаичко да се оправи. :)

radeberger
08-25-2010, 16:51
Може би проблемът е , че си израстнала при майка ти , която ти дава твърде много свобода. И когато те е изпуснала вече няма какво да се направи. Аз никога не бих оставил детето ми да пуши трева и да изкарва двойки в училище. По този начин му съсипвам бъдещето.
Това да си тръгне е най - лесното решение на проблема ( само за нея разбира се ).
А ти защо не вземеш да се стегнеш ? Да почнеш да мислиш разумно. Вече не си толкова малка :) . Сега ще ми кажеш , че употребяваш само трева и не може да се пристрастиш, нали ? Това е някаква самозаблуда. И е много вероятно да започнеш да взимаш по - силни наркотици , което си е самоубийство.
В крайна сметка ти си решаваш какво да правиш с живота си. И смятам, че аз не съм човекът , който да ти дава съвети какво да правиш. :)

Di
08-25-2010, 23:09
ужас,мислех да не коментирам,но
не знам какво да ти кажа,при мен е почнти подобна ситуация
просто не знам,измъкни се от тази каша..изнеси се при някой приятел,гадже
започни на ново

ShowMeHowToLie
08-25-2010, 23:38
Способна е да изостави собствената си дъщеря за да намери СВОЕТО щастие така ли ?
Е това наистина е жалко и гадно,помагала ти е,правила е всичко за теб и накрая се отказва ?
Това не е приемливо,ужасно,гадно и противно е.Искрено ти съчувствам и се надявам на майкати да й дойде ума в главата защото това което прави изобщо не е правилно.Ти си момиче по дяволите,имаш нужда от майка и то голяма как тя не го осъзнава,как ще те остави с баща ти сама в тийнейджърските ти години когато си най неуязвима ?! Мамка му тъжно е,говори с нея,спри я викай й,крещи й направи всичко за да я спреш и ако наистина има намерение да се откаже от теб,ти й кажи,че се отказваш от нея.

А майка й няма ли право на щастие !? Тя след 1 година ще стане на 18, ще се премести, ще започне нов живот и ще е много по самостоятелна.. Тогава майка й ще остане сама, нали!?!?!?!

liim0nka
08-26-2010, 22:16

А майка й няма ли право на щастие !? Тя след 1 година ще стане на 18, ще се премести, ще започне нов живот и ще е много по самостоятелна.. Тогава майка й ще остане сама, нали!?!?!?!
Да има, но тя преди всичко е майка и трябва да мисли за щастието на детето си. Дали е мислила как ще се чувства това момиче след като е прекарало цял живот с нея и тя в един момент се отделя, за да бъде щастлива. Неприемливо е! Тя може да намери щастието без да се отделя от дъщеря си, не е нужно да заживява с бащата, може да живеят на квартира- вариант винаги ще се намери ако има желание UNITED е напълно прав.

kokosety
08-27-2010, 10:47
утайка как може да пушиш трва :x и да разправяш , че не кой знае кво . според теб интересуват ли ни проблемите на наркоманите?
бе ти чуваш ли се катъо не се интересуваш не коментирай.тя си има право на избор това което се е случило е доста тежко за преживяване и се съмнявам че се преживява. МОят съвет е да говориш с майка си и да й кажеш колко е важна за теб.Ако не те послуша това означава че хич не е добра майка ий й го кажи.
Кусмет!!!
ппКогато живота ти поднесе лимони направи си лимонада
като паднеш ставаш и не се предаваш живота ти е даден да го живееш и не си помисляй за самооубиства
Наистина ти съчувствам :( :( :-) :-)