View Full Version : Газирана вода
fire_magic
07-19-2010, 17:30
Според вас газираната вода препоръчва ли се в диетите за отслабване и вредна ли е за нещо друго?бях чел че е вредна за костите защото като постъпи в организма взима калции нещо?
питам само за газираната ВоДа(по точно тая на Михалково 8-) ) не за другите видове подлсадени сокове за тях е ясно че са вредни. :D
Е, вредна е, разбира се. По време на диети се препотъчва спирането на всякакво сладко, газирано.. За да стане тая газировка нали пак слагат същите боклуци, каквито ги има и в обикновените безалкохолни ;)
вредна е..пий си минерална и толкова : )
Carmen_Kass
07-19-2010, 17:54
И защо е вредна?
До тук 2 мнения,че е вредна,но никой не е се обосновал защо е вредна?
ПС:НЕ се заяждам,просто питам,защото не знам с какво може да е вредна?
Вода на "Михалково" според мен е най-добрата след Сан Пелегрино.
Няма захари,няма подсладители,няма изкуствени подсладители => не мисля,че пречи на диетата.Ти калция от костите можеш да си го отнемеш и с някой безумен режим и тогава водата ще ти е най-малкия проблем. Може малко да раздува стомаха,ама какво от това...от 1 литър няма да умреш.Помага и срещу киселини.
fire_magic
07-19-2010, 18:00
въздува стомаха? ама това незначи че се качват килограми от нея нали?защото бях чел че се усвоява по бързо от обикновенната вода?
Carmen_Kass
07-19-2010, 18:35
Как искаш да надебелееш от вода.Не съм чула някой да е надебелял от овда+въздух.Пий си спокойно-нищо няма да ти стане.
Преписвам това,което пише на етикета:
Водата е догазирана с природен СО2
Съдържа флуорид над 1,5 mg/l и не е подходяща за всекидневна употреба за деца под 7 години
Химичен състав:
Аниони mg/l
F.........3.1
Cl.......48.7
SO4.......302.0
NCO3........1732.9
Катиони mg/l
Na........440.4
K.......29.72
Ca......236.0
Mg.........48.5
Обща минерализация.......2913.963 mg/l
Електропроводимост........2700 µs/cm
На водата е извършена разрешена обработка с обогатен озон въздух.Сертификати на МЗ №18 и 19 от 27.07.2005г НЦФЛР-София
Според мене пък газираната вода може да се пие по всяко време стига организма да я възприема. Аз примерно пия минерална и понякога от чешмата, защото газираната не я понасям ВЪОБЩЕ!!! Направо толкова ми е отвратителна, че не мога да го опиша с думи. Дори и съвсем малко газирана да е пак не мога да я пия! :smt078
monttitty
07-19-2010, 20:09
Еми на мисля,че е вредна,но нали знаеш от газираното как се издува корема... аз затова не обичам да пия :(
Canis_Dirus
07-19-2010, 20:14
Потресен съм от тоталната неинформираност.
газирана вода = обикновена вода + въглероден диоксид
Едно време продава патрони с вългероден диоксид (CO2) и можеше сам да си газираш вода.
Освен, че надува стомаха друго не прави.
sw3etyrrr
07-19-2010, 20:16
подува стомаха май не е... :?
monttitty
07-19-2010, 20:46
подува стомаха май не е... :?
това нещо не го разбрах