View Full Version : Ако си бременна..?
Та какво ще направите ако разберете,че в момента сте бременни?Смисъл има варианти като аборт,задържане на бебето,ще го отгледате сами или ще го дадете на някое семейство и т.н.Мислили ли сте по въпроса?
И на колко години сте?
whysosad
07-20-2010, 19:22
Аборт. Сигурна съм. Дори няма да го обмислям.
Просто за мен това е единственият вариант, на този етап от живота ми.
На 18 съм и не се чувствам готова за дете.
StoooYo0
07-20-2010, 19:24
Принципно аз съм момче,но искам да изразя моето си мнение. Ако се отнася за момиче от 16-22 години,най-добре да направи аборт.А отностно жените прехвърлили тази възраст трябва да си понесат последствията.Аз съм твърдо против оставянето на невръстни деца по домове за сираци,други семейства и т.н.Щом не сте го искали да сте ползвали предпазни средства или пък да сте направили аборт,а не както едно преобладаващо малцинство в нашата страна пълни домовете за сираци с деца.
Принципно аз съм момче,но искам да изразя моето си мнение. Ако се отнася за момиче от 16-22 години,най-добре да направи аборт.А отностно жените прехвърлили тази възраст трябва да си понесат последствията.Аз съм твърдо против оставянето на невръстни деца по домове за сираци,други семейства и т.н.Щом не сте го искали да сте ползвали предпазни средства или пък да сте направили аборт,а не както едно преобладаващо малцинство в нашата страна пълни домовете за сираци с деца.
Абсолютно съм съгласен! :)
Ами да много съм мислила по този въпрос ... обсъдила съм го и с родителите си. На 15 години съм и не водя полов живот, знам че съм дете и цялото бъдеще е пред мен, но ако забременея няма да направя аборт. До това решение сме стигнали заедно с родителите ми имам пълната им подкрепа и мога да разчитам на тях. Просто не мога да отнема човешки живот по този начин след като сама не съм се пазила ще си нося последствията.
Знам, че сега може да има много мнения против коментара ми, но това е решението ми и пак казвам не водя полов живот и нямам планове да имам дете на тази възраст! :)
FeelMyPain
07-20-2010, 22:30
^ И все пак сама си противоречиш.Хем не си готова, хем мислиш да го задържиш.Това е бебе, човешко същество, не е шоколад, за да си кажеш, ще го изям за да не се разтопи.За да се решиш на такава стъпка трябва да си напълно подготвена, а не вярвам ти да си.
Princessani
07-20-2010, 22:32
Та какво ще направите ако разберете,че в момента сте бременни?Смисъл има варианти като аборт,задържане на бебето,ще го отгледате сами или ще го дадете на някое семейство и т.н.Мислили ли сте по въпроса?
И на колко години сте? Ако съм бременна сега ще си го задържа и ще дам най-доброто ,което е възможно за отглеждането му и за бъдещето му и възпитанието.На 19 съм и мисля ,че съм достатачно зряла ,за да се справя с нещо такова.Но за сега нямам планове да си правя бебе.Ако бях на 15-16 може би щях да предпочета аборт или може би с повече подкрепа от семейство и приятели щях да родя и да го дам на семейство ,което наистина ще се гризи за него.И естествено според мен като си правите бебе ,трябва да помислите какво може да дадете на това бебе.Здраво семейство с много любов.
Не съм готова, но не водя полов живот ако водех щеше да е с предпазни средства. Казвам, че не съм готова от гледна точка на това да си разруша живота, като грижи мога да ги положа, а и знам че имам подкрепата на родителите си..
п.с. не мога да кажа, че е шоколад и да го изям, но не мога да кажа и че е шоколад и да го изхвърля (премахна) с лека ръка :)
Искам да кажа, че не се заяждам или нещо такова просто това е моето решението и ако се случи знам какво ще направя :)
При мен също няма опция да забременея освен ако е непорочно зачатие .. :lol: .. и все пак ако се случи няма да правя аборт!! :?
При мен също няма опция да забременея освен ако е непорочно зачатие .. :lol: .. и все пак ако се случи няма да правя аборт!! :?
+1
Extremescream
07-21-2010, 18:42
Мммммм,не съм готова за дете.Абортът ми изглежда най-разумното решение.
nEwiDimkaTa
07-21-2010, 19:00
амии .. аз сам на 15 ии ако забременея НЕЗНАМ какво ще правя ... пр0ст0 сам наясно че нем0га да гледам дете и неискам да си сасипя бъдещет0 0ще от сега... :-o н0 пък абортат е мн0г0 рискован ... една приятелка на мама отишла и някаф касапин я усакатил и ся неможе да има деца апак и мн0г0 б0лял0 апак и мен си ме е страх .. зат0ва смятам да си се пазя [oт скоро започнах .. от 1 месец сиг. ] и немисля да забременявам .. :)
vaseto0o
07-21-2010, 19:18
^сери0зн0 ли бе абе да не са те излъгали мн0го яка ист0рия кифл0
При мен също няма опция да забременея освен ако е непорочно зачатие .. :lol: .. и все пак ако се случи няма да правя аборт!! :?Ти пък на твоя авер не му ли пусна бе, що го мъчиш горкото момче :grin:
Якото да си момче е че не можеш да забременееш мноооо са кефа аууу :grin:
и така моето мнение е че преди 21/2/3 годишна възраст не трябва да се задържи детето, просто момичето няма как да получи качествено образование и да се грижи за детето... Едва ли на тази възраст ще й се гледа дете, ще има възможност, ако учи е проблем, още едва ли социалното и положение е осигурена (постоянно жилище, доходи...) освен ако бабата и дядото имат много $$$
Някои жени и на по-късен етап от живота си не са готови, и това е напълно нормално.
StoooYo0
07-21-2010, 19:22
^сери0зн0 ли бе абе да не са те излъгали мн0го яка ист0рия кифл0
При мен също няма опция да забременея освен ако е непорочно зачатие .. :lol: .. и все пак ако се случи няма да правя аборт!! :?Ти пък на твоя авер не му ли пусна бе, що го мъчиш горкото момче :grin:
Якото да си момче е че не можеш да забременееш мноооо са кефа аууу :grin:
и така моето мнение е че преди 21/2/3 годишна възраст не трябва да се задържи детето, просто момичето няма как да получи качествено образование и да се грижи за детето... Едва ли на тази възраст ще й се гледа дете, ще има възможност, ако учи е проблем, още едва ли социалното и положение е осигурена (постоянно жилище, доходи...) освен ако бабата и дядото имат много $$$
Някои жени и на по-късен етап от живота си не са готови, и това е напълно нормално.
Напълно съм съгласен с теб.А отностно коментара на swete:дори и родителите ти да те подкрепят на тази възраст ти е ПРЕКАЛЕНО рано за да ставаш майка.Пропиляваш си младостта и си прецакваш тотално живота.Няма за къде да се бърза в това отношение.Има време за всичко.
Ами ще си задържа бебето ,твърде против съм абортите и оставянето на деца ,ако се случи ще се понеса последствията да съм мислила преди това :) на 15 съм и съм готова да си понеса последствията (недаи си боже) :)
JCoutureJunkie
07-21-2010, 19:49
Не бързам да се впускам в разни приключения скоро,че да ми се налага да мисля за подобен въпрос,но все пак ако стане,ще бъда пред ОГРОМНА дилема,защото всеки път,когато започвам да мисля за това,адски много си противореча.
1.Дори и родителите ми да се съгласят да го гледат или да го дам на други хора,аз така или иначе ще съм свършила с детството или по-точно нормалния тийнейджърски живот
2.Ако направя аборт,това ще ми е товар,който ще нося цял живот,а и последствията далеч не винаги след такава интервенция са добри.
3.Ако го дам на хора,които не могат да си имат свои деца,а милеят за такива и искат моето (което ми се струва най-удачното на момента) то ще си остане мое дете по кръв и най-вероятно след няколко години,когато съм си стъпила на краката ще съжалявам,че съм го дала.
4.Ако го родя и го задържа,това означава,че дори и да имам добри оценки и да си издържа изпитите и т.н. сърце не би ми дало да го оставя на нашите и да замина да уча в чужбина,което ми е мечта.А дори и тук да уча,едно дете изисква много грижи,внимание и любов,а също така и средства,които не мисля,че биха ми се отдали лесно да му дам,имайки се предвид,че самата аз съм толкова малка.
Ох,да не дава господ да ми се случи това в близките години,че наистина не знам кое е правилното решение.
SummerRain
07-21-2010, 20:00
Ами ще си задържа бебето ,твърде против съм абортите и оставянето на деца ,ако се случи ще се понеса последствията да съм мислила преди това :) на 15 съм и съм готова да си понеса последствията (недаи си боже) :)
Как? Имаш ли собствени доходи? Това родителите на момичето да поемат почти изцяло грижите за бебето не означава "понасям си последствията".
До StoooYo0 .. Аз не твърдя, че искам да ставам майка на тази възраст, но е хубаво да знам, че съм подготвена по някакъв начин. За мен подкрепата на родителите е нещо наистина важно. И все пак смятам, че мога да се грижа за дете, но ще ми е трудно съчетаването на бебе, училище... бъдеще :)
anonymous708973
07-21-2010, 22:19
Аборт! На черно, на бяло - не ме интересува... Без нашите да разбират. Просто не подлежи на обсъждане...
HapkoMaH
07-22-2010, 12:37
еми ако бях момиче можеби аборт ако бях на 14-15 но ако поголям човек няма смисал да прави аборт :shock:
А, ти си неЧовек, както и всички с израза "ще си понеса последствията"
Тебе те разбрахме, ама я ми обясни какво, аджа ба, ти е виновно детето, че да страда заради теб?! Можеш да си "понесеш последствията" ако си направили аборт и не можеш да имаш деца(дано не се случва), но защо малката, невинна душичка трябва да понася каквото и да било?
В 21 век да се раждат нежелани деца - е, няма оправдание! Детето си има нужда от майка, има си нужда и от баща! Зрели, емоционално готови хора! Парите не са всичко и не са гаранция за добър бъдещ човек.
JCoutureJunkie, пък ти ако чакаш Господ да те опази, спукана ти е работата.
Ние си създадохме дете когато се почувствахме готови. Дали си на 20 или на 40 не винаги е определящо.
Бъдете наясно със себе си и следвайте себе си!
krem4et0
07-23-2010, 07:39
Раждам!
dimitar_ak
07-23-2010, 07:45
Аз ще отговоря като мъж. Ако приятелката ми съобщи тази новина предлагам брак. Брака за мен е преди детето, но случи ли се просто ще ускори нещата.
Hailie написа :
zority7 написа:
Ами ще си задържа бебето ,твърде против съм абортите и оставянето на деца ,ако се случи ще се понеса последствията да съм мислила преди това на 15 съм и съм готова да си понеса последствията (недаи си боже)
А, ти си неЧовек, както и всички с израза "ще си понеса последствията"
Тебе те разбрахме, ама я ми обясни какво, аджа ба, ти е виновно детето, че да страда заради теб?! Можеш да си "понесеш последствията" ако си направили аборт и не можеш да имаш деца(дано не се случва), но защо малката, невинна душичка трябва да понася каквото и да било?
В 21 век да се раждат нежелани деца - е, няма оправдание! Детето си има нужда от майка, има си нужда и от баща! Зрели, емоционално готови хора! Парите не са всичко и не са гаранция за добър бъдещ човек.
JCoutureJunkie, пък ти ако чакаш Господ да те опази, спукана ти е работата.
Ние си създадохме дете когато се почувствахме готови. Дали си на 20 или на 40 не винаги е определящо.
Бъдете наясно със себе си и следвайте себе си!
Да сме на ясно,с моя приятел сме си говорили по тая тема и ако се случи,ще си го гледаме ,не ме интересува на колко съм,той работи и може да му усигуриме всичко(не дай си боже пак казвам)и ще си го гледаме с любов,защото тва си е нащо детее,няма значение дали е планирано или не!
II. Права и задължения на потребителите
6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
kalpazanka
astraboy
07-23-2010, 16:39
Ако може и аз да са изкажа.На 26 съм и ще ставамм татко живот и здраве след 7 месеца,та приятелката ми е на 22 и по взаимно съгласие зехме та го направихме. :oops: :grin:И по темата твърдо съм против абортите :? Така че пазете се .Успех на всички.
На 16 съм.
Ако отгледам дете на тази възраст няма бъдеще за мен, няма бъдеще и за него. А и е опасно да раждаш на тази възраст. Децата са недоносени, с увреждания и т.н.
Аз съм за аборт 100 %.
mynichka
07-23-2010, 16:45
Дори и няма да се замисля- аборт. Та аз самата съм още дете, а едно дете не може да отгледа друго..
JCoutureJunkie
07-23-2010, 17:02
Hailie мила/и ми,ако четеш по-внимателно,а не само откъслечни изречения,щеше да разбереш,че аз НЕ се надявам на някой друг,а само на себе си.Ако беше по-внимателен/а в четенето,щеше да разбереш,че аз НЕ съм и НЕ бързам да се впускам в кавото и да е било,което може да доведе до нежелано дете.А пък и не съм от хората,които биха се забавлявали без предпазни средства.Точно защото съм много добре информирана от последствията,разгледах всички възможни ситуации хипотетично.И точно,защото не мога да определя най-доброто решение,предпочитам да стоя далеч от този тип проблеми,тъй като на практика избора би бил много по-труден.
http://vbox7.com/play:bbab2ef5 да видите какво правите с тези аборти :?
http://vbox7.com/play:bbab2ef5 да видите какво правите с тези аборти :?
Извини ме, ама това са едни бъдещи хора без бъдеще..., вероятно отгледани без любов и в много агресивни условия. Просто погледни статистиката - много рядко желани и обичани деца стават неудачниците на обществото. А и ние си имаме достатъчно такива. Наистина понякога това е най-доброто! Разбира се, няма правило! Никога не е сигурно, но просто е сериозна предпоставка! Ами да ти кажа, по-добре да страдам за нероденото, от колкото да страдам, че лежи по затвори, че прецаква живота на другите...прецаква и моя!
JCoutureJunkie, радвам се, че не предразполагаш случването на нещо нежелано! Това е похвално! Но просто исках да ми обясниш, ако случайно, по непредвидими ситуации трябва да вземеш това решение, и решиш да го оставиш, защото "ти ще си понедеш последстията", ама защо "последстието" трябва да страда!
Просто, как да ви обясня... Нагледала съм се на емоционално разбити деца, които са продукт на случайността, спукан презерватив и каквото искате още! Наистина не правите услуга на никого. Радвам се, че тук няма хора, които са нежелани! И дано има все по-малко такива хора! :smt109
D3viLish
07-23-2010, 20:52
Ако забременея преди да съм сметнала, че съм готова бих направила аборт..Няма смисъл да давам детето по домове, или пък да го гледам, ако няма да е както трябва!Дано да не се случва, но бих направила така.
Аборт. Сигурна съм. Дори няма да го обмислям.
Просто за мен това е единственият вариант, на този етап от живота ми.
На 18 съм и не се чувствам готова за дете.
Никой не се чувства готов на тази възраст, но май и не се замисляте, че след време този аборт може да ви попречи да имате деца, и не трябва с лека ръка да се взема това деликатно решение!
JCoutureJunkie
07-24-2010, 06:29
Hailie много зависи от конкретния случай.Има хора,които могат да си позволят да оставят детето да живее.Ако имаме достатъчно средства и съм по-голяма с 3-4 години(сега съм почти на 16),хипотетично бих го оставила да живее.Да,голяма част от грижите биха поемали родителите ми,но съгласете се,на колко от вас им се е налагало да стоят цели лета като по-малки на село,защото родителите ви работят или имат друга работа,независимо,че сте били желани деца.Знам,че след време бих си стъпила на краката и бих започнала сама да се грижа за детето,а също така и да се отблагодаря на родителите ми.Има разлика между нежелано дете и такова,което не е гледано и възпитано.Зависи от образованието,разбираният и обичта на семейството,а като тяхно внуче,моите родители не биха го оставили на произвола на съдбата,както и аз.
От друга страна,ако това стане сега,може би бих помислила да го дам на други хора,хора,които не могат да имат свои деца.Семейство,което е опитвало всичко и са решили да осиновят и да дадат шанс на дете,което да обичат и на което да се посветят.На дали такова дете би станало отрепка.
Аборт е най-неприятния вариант,който мисля,че трудно бих избрала в каквато и да е ситуация.Както защото "не съм си понесла последсвията",така и защото усложненията от него биха били необратими.Моите вярвания в 99% от случаите са против аборта.Има такива,като изнасилване или ако детето се установи,че е много болно и ще се роди с големи аномалии etc.Но всички останали,които не са направили нищо,за да го предотвратят нямат кой знае какво оправдание.Щом са били готови да се забавляват,значи са и готови да отгледат едно дете.
ChappySama
07-25-2010, 11:45
Съвсем случайно попаднах на тази тема (от фр). Не съм мислила по този въпрос, за бога на 13 съм - девствена! Но имам една бивша съседка, която учеше в моето училище. Та тя забременя в 7-ми клас (от един осмокласник в квартала ми). Не знам дали е обмисляла аборт или е казала на родителите си, когато е било късно за това. Роди момиченце едва на 14 години и с помоща на майка си, сестра си и баба си го отглежда. Сега дъщеря и ена около 3-4 годинки, не знам как една тийнейджърка се е справила с всичко това. Като се замисля че е родила на моите години ми става лошо. Нейното бъдеще буквално се срина напълно, та и това на дъщеря и, в това съм сигурна. И това се случва и на други... ужас направо :-#
helpmaister
07-25-2010, 21:01
Смятам, че не е нужно да се стига до нежелана бременност след като има толкова много предпазни средства. Аборта не е за препоръчване, защото може да има последици върху забременителната способност, но пък е единственото решение в случай на деца от 12-16-17 години.
Не мисля,че ще се стигне до нежелана бременност,но ако това случайно стане бих задържала бебето,не бих си помислила за аборт изобщо! На 18 съм,а приятеля ми на 22.