View Full Version : Здрави нокти след 12 години яко гризане?
Luscious_Heart
07-24-2010, 10:09
Гризях си ноктите от 3-годишна до 15-годишна. :lol: Спрях тотално навръх Нова година, преди 6-7 месеца значи. Но, разбира се, като са били излагани на слюнка толкова дълго, бяха суперчупливи и досега не мога да си пусна дълъг маникюр. :o Един нокът порасне, обаче от единия край се счупи и просто няма как - доотрязвам го. :lol:
Първо ги мазах с йод, ама нямаше ефект и сега забелязвам от 2 седмици възстановяване, защото ползвам маслото на "Икаров". :)
Майка ми по принцип няма също здрави нокти, но не е имала моя навик.
Какво мислите за продуктите на "Еври"? Четох в стара тема за тях. Цена, нещо? Препоръчайте ми и крем за кожичките. :P
П.С. Баща ми ми каза, че мноооого дълго трябва да чакам да имам стабилен маникюр. :? Как смятате?
cvetinka95
07-24-2010, 11:10
От йода няма как да е нямало ефект бе. :shock:
По принцип това е най-хубавото. Ей, аз имах същия проблем като малка, и аз някъде така 10 години съм ги гризала, после мазах с йод ии едно като балсамче, крем за нокти или каквото е - Макси на биотрейд, вземи няма да съжаляваш. Бъкано е със всякакви витамини. :-P
Успех.. ша са оправиш. 8)
JCoutureJunkie
07-24-2010, 11:24
Уау,учудвам се,че са ти толкова чупливи ноктите.Аз гризах моите откак се помня,та чак до преди няколко месеца.И то дори не съм спряла напълно,случва се от време на време да изгризам някое.Но никога не съм имала проблем с чупенето.Никога до сега не ми се е чупил нокът.Не знам с какво да ти помогна,мога само да ти кажа,че ако някой се счупи,не е задължително да режеш всички(както прави майка ми).Аз като се случи,да отгризна някое,изпилявам го,лакирам го и готово.Не мисля,че кой знае колко ще се набива на очи,че е по-къс.
Иначе съм чувала,че йод наистина помага,може би трябва да си по-упорита с него.Също на пазара има много заздравители.Помня,че една приятелка беше си взела от ейвън и остана доволна.
За кожичките ти препоръчва моливчето на Абилако много помага.Струвваше 10лв.
Мисля,че можеш да провериш в козметичните салони би трябвало да го има.
Ами наистина ще трябва да мине много време ,за да ти се опрвят ноктите,и то не з адруго,а защото трябва да израстнат напълно негризани нокти :) и това може да отнеме доста време,но не се притеснявай.Полжвай това масло на Икаров - то е просто страхтно и е естествено :) Ще заздрави ноктите и ще помогне на тази част,която расте сега да е здрава и силна :)
и аз имах и имам :-o същия проблем постоянно си ги гризах к0гат0 съм притеснена или ми е тъпо .. но си казах веднъж поне да се опитам да не си ги гриза и ет0 минаха 3 седмици и са дълги ама недостатъчно 8-) и са напът да се счупят .. и просто си мисля че маникюр няма да видя на мойте ръце :-D 8-) .. бях си ги мазала с някакъв гел за по бърз разстеж от ейвън , но нямаше ефек .. и незнам с какв0 да ги мажа :-o
shakira96
07-26-2010, 10:23
Балсам за нокти "Макси" - харесвам го, защото подхранва ноктите. Ползвам го сравнително от скоро...
Масло на "Икаров" - заздравява ноктите.
От тези продукти съм доволна. :) Дано ти помогнат. :-)
slynchoo
07-26-2010, 11:45
и аз имах този проблем.Гризах си ноктите близо 10 години.Сега спрях и ползвам едно масло за нокти на "Пърфект" и съм мн доволна.
shadows92
07-26-2010, 11:51
и аз имах този проблем.Гризах си ноктите близо 10 години.Сега спрях и ползвам едно масло за нокти на "Пърфект" и съм мн доволна.
Същата работа сачо ,че при мене тоя Перфект нищо не помага лилавия или по- точно ще ми обясните ли точно как го използвате :D :D :D :D Може в мене да е проблема (сиг е така)
pinkflower
07-26-2010, 13:24
Маслото на Икаров и Балсама на Макси не съм ги ползвала до сега,но защо не пробвате само с тях.
Те малко или много имат някакви полезни съставки за разлика от всичките му там заздравители и лакове.
Може би трябва да си по-упорита и да не спираш и ефекта ще е на лице.А когато си пуснещ дълги нокти и ги лакираш те ще са твърди и ще са си ок :)
Успех!