View Full Version : Помощ за косата ;;
meriLinka
07-25-2010, 19:05
Имам няколко въпроса относно косата си.
Първо:
Корените ми са мазни.Косата ми се омазнява на 2рия ден и е ужасна,обаче надолу е суха и става много бързо на клечки. Косъмът ми е тънък, нямам обем. Използвам преса рядко, а сушоар почти всеки ден :x . Как да я сгъстя,подхраня и т.н. ?
Второ:
Подстригана съм на стъпала и косата ми се извива на стъпалата. Става супер гадна и начупена, всеки косъм си има собствено мнение :x. Как да я изравня и да премахна това извиване?
Мерси ;))
ами може да се къпеш по-често или да използваш продукти за мазна коса,а относно стъпалата има едно решение режеш до най-късото стъпало и така цялата ти косаще бъде равномерна...пък и като се подкъси ще се сгъсти ;]
Здравей, освен да опиташ шампоани за обем на някои по издържани марки или природни маски за коса друго не се сещам,но за прическата бих те посъветвала да не я постригваш на пластове ,а да я изравниш на черта или поне пластовете да са почти незабележими.Задължително косата не трябва да я оставяш много дълга,така ще избегнеш горе долу бухналите и сухи стърчащи краища.От личен опит го казвам,прекалено дългата коса и то на пластове в твоя случай не е уместна.Успех :-) :-)
mimsssssss
07-25-2010, 19:15
Като я сушиш всеки ден скалпа въздейства и си прави повече омазняване. Което означава че сама предизвикваш отделянето на допълнителен себум. А надолу най - вероятно е суха, защото ползваш продукт за мазна коса от което и вредиш още повече.
Съветвам те да спреш с ползването на сешоар, преса, маша и т.н. за месец. През това време си прави домашни маски и се мии с хума, а след това с бебешки шампоан.
Забрави за химиите, за ел уредите и то всекидневно.
j_adore2
07-25-2010, 19:17
ами може да се къпеш по-често или да използваш продукти за мазна коса,а относно стъпалата има едно решение режеш до най-късото стъпало и така цялата ти косаще бъде равномерна...пък и като се подкъси ще се сгъсти ;]
Колкото по - често се къпе,толкова по - често се омазнява.
Можеш да си правиш разни маски за мазна коса,не знам.А относно стърченето,кристалите помагат.Като си направиш прическата и с малко кристали се заглажда и стой по - добре :P
Има няколко причини за омазняването на косата. Едната е много честото миене - на 1 или 2 дена. Другата причина е пубертета (сега не знам ти на колко години си...). Купи си някакъв шампоан за коса против омазняване и някаква маска към шампоана. На мен ми помага Garnier Fructis. Краищата ти се изсушават навярно от сешоара. Ходи по-често на фризьор - 1 път или 2 пъти в месеца. За да ти е права косата, а не къдрева се използва преса. На тебе така както са ти изсушени краищата въобще няма да е хубаво да използваш преса. Друт начин е изправянето на фризьор (с онея там препарати). Това изправяне изтощава косата доста, даже и много!!! Не мисля, че има някакъв начин да си изправиш косата. Измисли си някаква прическа с която да ти седят къдриците добре и всичко ще се получи СУПЕР!!! :) :) :)
meriLinka
07-25-2010, 19:46
Попринцип косата ми е правичка, обаче заради стъпалата се къдри на краищата. Много гадно се получава ;х.
meriLinka
07-26-2010, 07:18
Някой друг ?
rosencetooo
07-26-2010, 07:26
Относно стъпалата отиди при фризьор и кажи да ти ги махне .. тоест не ги махат ами ги прибират на вътре .. и няма да имаш този проблем после :)
JCoutureJunkie
07-26-2010, 08:15
Аз съм със склонна към омазняване коса в корените и сухи краища,тъй като косата ми е много дълга,има към 10 см под гърдите,без екстеншъни.
Нещото,което на мен ми помага е примерно да си намажа цялата коса с тривитаминол или бадемово масло в корените и тривитаминол по дължината на косъма и по-специално на краищата.След няколко часа измивам.Някой път си оставям косата намазана за цяла нощ.На сутринта измивам,леко подсушавам косата,колкото да не е мокра и слагам от балсама на LORYS със змийско олио (или нещо такова) и пак наблягам на краищата,като не мажа корените.Масажирам косата към 2 мин. и изплаквам ОБИЛНО.Сега лятото въобще не я суша със сешоар.Оставям я в една кърпа за няколко мин. и после я оставям да си съхне.Като стане влажна и слагам от пяната на Oversa,която също така е с UV защита за косата,реша я така и я оставям.Това може поне до някъде да намали краищата да се самонакъдрят.
Запомни,че честата употреба на сешоар не е полезна.Когато използваш ел.уреди в/у косата,преди това трябва да и напръскаш от онези спрейове за коса,които я защитават от изгаряне.
Ако не искаш косата ти все пак така да изгаря можеш да си купиш сешоар,който има и студен режим.
Другото,което е,че всеки път като ти свърши шампоана,купувай си друга марка,сменяй ги постоянно.След време пак можеш да използваш същия.
Никога не си купувай шампоан и балсам 2 в 1,тъй като балсама допълнително омазнява, и затова в твоя случай не трябва да го слагаш на корените.
А и не трябва да си миеш косата с гореща вода,в твоя случай трябва водата да е леко топла,може и хладка,стига да не настинеш.
Това е от мен,ако се сетя още нещо,ще пиша :)
meriLinka
07-26-2010, 08:22
Относно стъпалата отиди при фризьор и кажи да ти ги махне .. тоест не ги махат ами ги прибират на вътре .. и няма да имаш този проблем после :)
Фризьорът няма да реже много коса като ги прибира нали? Имам предвид, няма да я скъсява фрапиращо?
Harmonyy
07-26-2010, 08:22
Ами защо не пробваш да спреш сешоара.. поне сега..лято е все пак косата изсъхва по-лесно..Относно омазняването не мога да ти помогна,защото аз нямам този проблем и не съм много запозната,но мисля ,че просто трябва да потърсиш някакъв шампоан..Пробвай докъто не намериш подходящия :)
meriLinka
07-26-2010, 08:33
Благодаря ви, ще спра със сушоара. А как да я сгъстя? Как да укрепя косъма? Някакви предложения?
anonymous708973
07-26-2010, 08:40
Колкото по - често се къпе,толкова по - често се омазнява.
При мен стана точно обратното. Преди я миех два пъти седмично - в сряда и неделя... и в събота косата ми вече беше кошмар! Страшно мазна, не можех да я гледам. Започнах да я мия през два дена, тоест днес ако я измия, пропускам утре и вдругиден и я мия по-вдругиден. Три пъти седмично, понякога четири. 4-5 месеца я мих със шампоана Трестан с коприва, после го смених с Гарние Лонг енд Стронг, защото ми доката пърхот (както става всеки път, когато ползваш един шампоан дълго време)... Сега я мия 2 месеца с копривата, 2 месеца с Гарние - като редувам видовете - за изтощена, Лонг енд Стронг...
Балсам само в корените. Не ползвам маски :)
JCoutureJunkie
07-26-2010, 08:42
авторке изчете ли писанието ми няколко поста по-нагоре,аз точно затова писах,тъй като косите ни имат еднакъв характер.Всичките тези мазила ще я наравят жива и мека без да ходиш на фризьор и да бухаш луди пари през няколко седмици.
foreverr
07-26-2010, 08:46
Аз лиюно с мазното НЕ мога да се справя, а съм пробвала почти всичко.Дори и с чупливото освен да я изправяш или сушиш, друго решение няма.Но пък косата аз като съм я изправила и по- лесно ми се омазнява... :o
meriLinka
07-26-2010, 08:52
JCoutureJunkie страшно много ти благодаря :-) На LORYS маската я имам, ще си взема тривитаминол и бадемово масло и ще си правя маски. Ще си взема и защита от топлината на сушоара и когато ми се налага да го ползвам ще се напръсквам.
Някой по нагоре беше казал, че шампоаните за мазна коса влошават положението. Така ли е наистина?
JCoutureJunkie
07-26-2010, 09:08
Тривитаминол и бадемово масло са уж главно за по-бързото растене на косата,но са много добри за цялостното и състояние също.Мазни са,като олио,но не се страхувай да мажеш и в корените,много лесно се отмива,особено с малко шампоан.
Шампоаните за мазна коса са хубави за корените,но не и за цялата коса,осбено ако е много дълга,тъй като там тя и без това е суха и с този шампоан става още по-суха.Аз все пак използвам моя за цялата коса,някак ме мързи да слагам отделен шампоан.
rosencetooo
07-26-2010, 09:21
Фризьорът няма да реже много коса като ги прибира нали? Имам предвид, няма да я скъсява фрапиращо?даже въобще не ти заминава косата , дължината си остава същата.. моята коса попринцип е леко чуплива.. ии бях ходила при някфа фризьорка , която ме окипази и ми направи стъпала.. беше трагедия.. отидох си при моята фризьорка и като ме видя каза , че веднага ще ми ги махне тея стъпала и след това косата ми си беше същата дължина с разлика , че ги нямаше ужасните стъпала :)
meriLinka
07-26-2010, 09:21
Ами ако ползвам шампоан за мазна коса, а после да слагам хидратиращ балсам за суха коса в краищата? По-добре ли ще бъде?
rosencetooo
07-26-2010, 09:24
Съсипали са ти правата коса.. :?
meriLinka
07-26-2010, 10:33
Дано се оправи след фризьора ;//
PoRcHeTaTa1
07-26-2010, 10:35
Има няколко причини за омазняването на косата. Едната е много честото миене - на 1 или 2 дена. Другата причина е пубертета (сега не знам ти на колко години си...). Купи си някакъв шампоан за коса против омазняване и някаква маска към шампоана. На мен ми помага Garnier Fructis. Краищата ти се изсушават навярно от сешоара. Ходи по-често на фризьор - 1 път или 2 пъти в месеца. За да ти е права косата, а не къдрева се използва преса. На тебе така както са ти изсушени краищата въобще няма да е хубаво да използваш преса. Друт начин е изправянето на фризьор (с онея там препарати). Това изправяне изтощава косата доста, даже и много!!! Не мисля, че има някакъв начин да си изправиш косата. Измисли си някаква прическа с която да ти седят къдриците добре и всичко ще се получи СУПЕР!!! :) :) :)
+1 :P
meriLinka
07-27-2010, 10:35
Мм .. някой друг ?!
:shock: :shock: ама ти си ми мно0го позната да не си от Шумен!? :shock: :-o :)
meriLinka
07-27-2010, 16:52
:shock: :shock: ама ти си ми мно0го позната да не си от Шумен!? :shock: :-o :)
коя си ти ?
Искам да попитам нещто защтото имам проблем като на авторката.Вземам шампоан за мазна коса и го слагам само в корените а може ли до си взема и бебешки шампоан за сухите краища.Горе.долу след колсо време има ефект. :? И да си права маска от хума. Вредно ли е да използвам сега хининова вода.