View Full Version : ..Акне
pirin4ever
07-26-2010, 17:40
Здравейте!Исках да Ви попитам как се борите с това акне,защото аз вече започвам да се отказвам.Използвал съм какви ли не мазила...Бил съм на дерматолог,препоръча ми нещо наречено 'Скинорен',гореше ми кожата а нямапе никакъв ефект за 2 месеца..Използвал съм още козметика на 'Ла Рош',крема 'Акне аут',който мисля че има някакъв краткотраен ефект,но за кратко и какви ли не други мазила + натриев бензонат ако не се лъжа.Имате ли някакви.така да се каже.'домашни рецепти' за борба с акнето,или някакви кремчера или лосиони,които имат ефект.Знам че в тийнейджърската възраст е нормално да имаш акне,но вече съм на 16 и от 2 години ту се изчиства,ту пак се появява...
Мерси предварително! :)
krokkrok
07-26-2010, 17:43
Салицилов спирт...на мен и много познати помага...В аптеките го има и струва по малко от лев...ако не си доволен-не губиш нищо :)
Салицилов спирт...на мен и много познати помага...В аптеките го има и струва по малко от лев...ако не си доволен-не губиш нищо :)
Да и аз ползвам Силицилов спирт 2 % + Хлоротримоцин (слагам по 4/5 капсулки в спирта/раздрусвам преди всяко нанасяне). Доволна съм ползвам го от 2 год. Съшо така си правя и домашна маска за лице против акне:
Мая колкото орех с една супена лъжица топло прясно мляко се прави на кашичка и се маже лицето, след 20 минути се отмива с отвара от лайка (може и топла вода/но препоръчително е да е с лайка) и след това поне два часа да не се мие лицето с вода. Първия месец се прави по веднъж на седмица, за профилактика после един -два пъти в месеца. Още след 1/2-рото мазане имаше ефект.
П.П. Ако маската я направиш доста течна може да сложиш 1/2 4аени лъжици хума.
Успех.
:-)
Пробвай със силицилов спирт 2%. Ще го намериш в аптеките! :) Ама щом и от крема, който дерматологът ти е изписал не ти е минало,... съмнявам се, че ще ти мине от нещо друго. Просто изчакай още малко. Щом си на 16, ако ти се изчистят сега не мисля, че после пак ще ти е поевят! :) УСПЕХ! :)
Не съм имала този проблем,само това е съм имала :D Не змам от какво то4но се полу4ава,оба4е съм 4увала,4е след пубертета из4езва :)
VampireGirl666
07-26-2010, 22:48
Ако си анемична, това също стимулира акнето.