View Full Version : Срам ме е да отида!
Приятелят ми има рожден ден след 10 дена,а от скоро сме заедно.Познавам само 2ма негови приятели. Каза,че ше дойдат около 10 човека...което е ужасно за мен.Той не е притеснителен пред непознати,но аз съм ужасно стеснителна.Покани ме на рождения му ден и със сигурност ще иска да отида,но много ме е срам.Ще кажете "Е какво толкова,отиди все пак го обичаш" да,обичам го,но срама ми е ужасно голям.Ще се притесня много и няма да мога да кажа и една дума.Предложих му да се видим по-рано същия ден преди да дойдат останалите,но той не иска да говори на тая тема,което означава,че твърдо иска да отида.Ох хора...въобще не ми се ходи,не искам да се запознавам с нови хора...Знам,че ще го обидя много ако не отида,но това е много ново за мен...Плюс това там ще се напият...ще си говорят техни неща,само аз ще стоя настрани.Няма да се чувствам комфортно и съм сигурна,че и да отида след това ще се скараме,че ме е накарал да отида.За мен това не е поредния купон за рожден ден на някой приятел,където никoй не познавам.Това е рождения ден на гаджето ми и мнението на хората към мен значи много.Просто се побърквам само при мисълта колко ужасно ще се чувствам... Знам,че ще ме гледат като извънземно и кой знае какво ще си мислят за мен "Ооо ми тя тая е много грозна за него".Кажете какво да направя,какво да му кажа???Заради тва сега няма да спя 3 нощи ебаси... :?
FuckedUp
07-26-2010, 22:46
Ми поговори с него..не пускай теми тука.Ех,не се научихте...!
Ми поговори с него..не пускай теми тука.Ех,не се научихте...! А къде да ги пускам?Това е раздел "Любов".И какво да му кажа?Той е упорит като магаре...
Ами, миличка, в много деликатна ситуация си. Не ти го казвам, просто за да си увелича броя на мненията с още едно, но ако държиш на него и смяташ, че и той държи на теб, въобще ако възлагаш някакви сериозни очаквания на тази връзка трябва да говориш с него. Добрата комуникация между партньорите е ключова за успешната връзка.
Ебахти,ти не отиваш заради приятелите му,а заради него и щом познаваш 2 от момчетата не виждам какъв е проблема...
MiMcHeToOo
07-26-2010, 23:01
Просто ще отидеш, иначе много ще ти се обиди. А в крайна сметка надали ще е толкова лошо, колкото очакваш ;)
Той каза,че мога да си доведа някоя приятелка ако ме е срам...обаче лошото е че почти няма коя тъй като най-вероятно рождения му ден ще започне от по-късно,а нас няма да ни пуснат...Има вариант да остана само за малко,но толкова ме е срам,че ще се закова за стола и няма да мога да мръдна с часове...До колкото го познавам него най-вероятно приятелите му са някви луди хора...а момичетата за тях не ми се мисли...Поне за тях съм сигурна,че ще ме гледат странно и ще ме обсъждат.Той няма да ме остави просто да си седя така,но и когато ще ми обръща внимание пак ще ме е срам,че съм в центъра малко или много...
добре срама ти от какво е породен ... липса на самочувствие, страх от нови хора ?
mincheto
07-27-2010, 04:32
СЪНСЕТ ,мила,първо самата ти трябва да дигнеш мнението си за себе си.3ащо пък да си грозна?Самата ти като не се харесваш,и нямаш добро мнение за себе си,хората много усещат,и естествено,че и те няма да имат хубаво мнение за теб.Отиди според мен,иначе много ще го засегнеш.Пийни 50-100гр водка за смелост и отскок и отивай.Гледай да се отпуснеш и не се притеснявай.
Не отиването на неговия рожден ден е равно на да му кажеш "майната ти ****"
Да си дойдем на думата.
Всички говорите за компромиси и колко са важни те за една връзка. Е, сега е момента да направиш компромис със себе си, да преглътнеш смущението и да се явиш там.
Ще го обидиш много. Затова стискаш зъби, отиваш и каквото сабя покаже.
Not much of a choice, но уви, така стоят нещата.
^Хайде,Хайде може и без водка да мине..
Нека пие,ако иска ,ама не за кураж ,а защото тя така иска.
Накрая да не вземе да се окаже пияна под масата -това да пие за смелост не е решението на проблема.
Авторке,рабирам те много добре ,защото аз самата съм такава, голям съм спек пред непознати хора и колкото и да си повтарям ,че няма от какво да се притенявам пак си знам своето.
Най-добре е да отидеш ,това ще е важно за него -твоето присъствие .
Да си дойдем на думата.
Всички говорите за компромиси и колко са важни те за една връзка. Е, сега е момента да направиш компромис със себе си, да преглътнеш смущението и да се явиш там.
Ще го обидиш много. Затова стискаш зъби, отиваш и каквото сабя покаже.
Not much of a choice, но уви, така стоят нещата.
F_CK_all_I_need_is_U
07-27-2010, 09:08
Много си тъпа, не може цял живот да се криеш и да не искаш да се запознаваш с нови хора, все отнякъде тряа да почнеш.. а тфа, дтео ше си кажат, че си била грозна, откъде подяволите го измилси о.о
Foreverbg
07-27-2010, 09:13
Споко бе. Има два варианта или отиваш или повече с него никакъв контакт. Първия вариант е най-добрия. Отиваш, запознаваш се, говориш си с тях. Ако има музика можеш да потанцуваш с приятеля ти. И аз съм бил в подобна ситуация, но уви всичко мина много по хубаво отколкото очаквах.
vesito13
07-27-2010, 09:21
Добре де, вие ще имате връзка, а няма да познавате приятелите си. Това е тъпо. Отначало айде, но на по-късен етап ще бъде много странно. Не излизате ли заедно с приятелите на единия или другия? Разбирам, че няма да е всеки ден, но поне от време на време... Рано или късно ще трябва да се запознаеш с тях, като отлагаш нищо няма да се промени. А това да не отидеш на рождения му ден, ще е много гадно за него. Нали сте двойка? Трябва да сте заедно.
А пък ако компанията му е луда, това да ти е проблема, с такива хора обикновено е толкова забавно, че е много лесно да се отпуснеш. И точно такива хора никога няма да седнат да те обсъждат колко си грозна... :?
Преглътни си срама, нагласи се малко и заминавай ;)
Blondityy
07-27-2010, 10:09
Не се притеснявай чак толкова де! Иди заради него. Какво значи "ще се скараме, че ме е накарал"? Защото те е "накарал" да празнуваш с него??? Хич да не ти пука! :smt026
sladur4etyYy
07-27-2010, 10:30
на колко години си? имаш сериозен проблем със самочувствието и доста занижена самооценка. рожденият ден на приятеля ти е най- малкият ти проблем. трябва да се промениш, живота е свързан предимно с комуникация между хората, не може да се страхуваш от това.
аз лично не един и два пъти съм ходила на купони/ събирания, на които познавам по 1- 2 човека и това не ме е притеснявало, даже в повечето случаи става така, че точно аз ставам в центъра на събитията, така да се каже, само че не защото останалите са ми се подигравали. :D
приеми тази ситуация като предизвикателство за самата теб, кажи си ''трябва да се справя'' и наистина направи всичко възможно да го сториш! не може цял живот да живееш в клетка, нали?
просто отиваш, ОТПУСКАШ се и се ЗАБАВЛЯВАШ!
nespasqema
07-27-2010, 10:58
мисля че трябва да се стегнеш..щом ще са към 10 човека а ти познаваш двама няма чак такъв проблем.. 8-) нали ще познаваш все някой, а и както казаха по-горе ти отиваш за да уважиш него не тях! :wink:
Е как няма да отидеш ве :D ще се водиш там с него и готово :)
Аз съм на 16,а той прави 17.Вчера вечерта само за това си мислех и даже сънувах кошмари...Знам,че имам проблем,но винаги съм била такава.Просто не знам какво да очаквам от хората,които ще бъдат там.Като прочетох мненията и наистина осъзнавам колко лошо ще бъде ако не отида.Не съм готова да отида,но ще го направя...Аз попринцип не ходя по луди купони или не излизам с най-различни хора...Много честно имам занижено самочувствие,не знам каква точно е причината...Просто когато се запознавам с нови хора и винаги се чудя какво ли си мислят за мен,дали трябваше да казвам това,което съм казала...Това със предизвикателството съм го пробвала и...не знам колко време ми отне да се отпусна.
tanch3t093
07-27-2010, 12:05
И аз съм била в абсолютно същото положение. Говорих с него - казах му, че няма д има с кой да си говоря, защото никой не познавам - и на рождения му ден той беше неотлъчно до мен и си говорехме .. И така покрай него завързах и приказки с приятелите му, а и щом познаваш поне 2ма - говори си с тях, да не ти пука от мнението на другите момичета ... ;)
vagarious
07-27-2010, 12:16
Добре де, вие ще имате връзка, а няма да познавате приятелите си. Това е тъпо. Отначало айде, но на по-късен етап ще бъде много странно. Не излизате ли заедно с приятелите на единия или другия? Разбирам, че няма да е всеки ден, но поне от време на време... Рано или късно ще трябва да се запознаеш с тях, като отлагаш нищо няма да се промени. А това да не отидеш на рождения му ден, ще е много гадно за него. Нали сте двойка? Трябва да сте заедно.
А пък ако компанията му е луда, това да ти е проблема, с такива хора обикновено е толкова забавно, че е много лесно да се отпуснеш. И точно такива хора никога няма да седнат да те обсъждат колко си грозна... :?
Преглътни си срама, нагласи се малко и заминавай ;)
Напълно съм съгласна !!!
GossipGirl89
07-27-2010, 12:40
Мила, и аз бях като тебе преди няколко години. Все се притеснявах от непознати и ми беше трудно да се отпусна. Даже и сега по някой път ми е трудно, но се научих да не ми пука. Трябва да се отърсиш от всякакви комплекси. Явно ти самата не се харесваш и оттам тръгва всичко. Хората сме различни, а грозни няма. Всеки си има някакъв чар. Не трябва да гледаш на себе си по този начин и да се съдиш толкова строго. В крайна сметка приятелят ти си те е харесал такава, каквато си нали? Тогава какво ти пука за мнението на останалите? Трябва да отидеш на рождения му ден, защото ако не го направиш това ще е наистина доста обидно за него. Отърси се от вясакви предрасъдъци и лоши мисли - тръгни с нагласата, че всичко ще бъде повече от перфектно. Като отидеш там недей да се скътаваш в ъгъла като мишка, а го карай по-спокойно. Включвай се в разговорите и недей много много да обмисляш какво да кажеш и какво не... Дори да пуснеш неща не на мястото си не е смъртен грях. Ако не друго поне ще се посмеете. А и щом казваш, че са "луди" това го разбирам като че са някакви по-отворени към живота и купонджии - такива хора изобщо не обръщат внимание на външния вид на останалите и т.н. Те се забавляват и това, което ще забележат в теб е дали и ти си като тях или не. В смисъл такъв дали си отпусната, дали не се притесняваш да си правиш купона... За това давай малко по-смело и изобщо не го мисли какво ще е и що ще е. Съветвам те като отидеш там да оставиш настрана всякакви задръжки и да си направиш луд купон. Сякаш ти е за последно ;)
vaseto0o
07-27-2010, 12:43
Крайния вариант ако не искаш да ходиш - казваш му говорите си и се разплакваш и тъй докато не го обедиш :D
Виакте забавно е с луди компании, ама като се напият и надрусат и кат почнат да еб*т мацките на ляво и надясно на нормален човек ще му стане малко сконфузно :D
SladkotoPoly
07-27-2010, 12:46
Не се притеснявай мила,както казаха по-горе:нагласи се,пийни малко водка за отпускане,отиди забавлявай се.Щом казваш, че приятелите му са луди значи ще се забавляват и ще говорят някакви глупости,и предполагам че от това ще се отпуснеш.БЪДИ СМЕЛА !!!
Все някога ще ти се наложи да се запознаеш с приятелите му. Какъв по-добър вариант за това от купон. А и не можеш цял живот да се срамуваш и да се криеш. Можеш все пак да кажеш на момчето, че си изнервена по-повод партито и да го помолиш, когато е възможно да се говори по теми, по които можеш да се включиш и ти. Каза, че познаваш две момчета от компанията му. Поговори и с тях. Нека ти разкажат как минават тези празненства попринцип. Айде, ще се справиш. Успех!
Единият приятел сигурно не ме помни,а другият е печен,обаче с него едва ли има какво толкова да си говорим.Според вас дали ще е прекалено ако накарам брат ми да дойде с мен? Гаджето ми каза,че ако искам и 10 човека мога да си доведа.А и не знам дали майка ми ще ме пусне ако купона е късно вечерта...
Slave4You
07-27-2010, 14:19
Защо не го помолиш да те запознае с приятелите си преди да рождения ден? (ако трябва един по един..) Така няма да те е срам и няма да ти пука кво си мислят за теб на рд-то защото вече ще ги познаваш:))
Blondityy
07-27-2010, 14:20
Нищо бе, вземи го като искаш! А пък и така майка ти ще е спокойна, че някой ще те "наглежда". :smt064
VinDiesel
07-27-2010, 14:23
Отиди по-рано и удари 1 чашка,да се развеселиш :).Те няма да те изядат,нито ще те бият с пръчка през краката,все ще намериш как да се включиш в разговора им...
ThePowerOfLove
07-27-2010, 14:50
Отиди за час-два, кажи че не те пускат за повече, и се оттърваш :)
soul1199
07-27-2010, 17:50
ох и аз имах такава ситуация преди доста време,само,че най-добрия ми фр ме бе поканил,но аз отказах и такива скандали и работи и до момента не сме си говорили,даже,като ме види,се прай,че не ме познава,дано и с теб да не стане същото
messi1919
07-27-2010, 18:01
само ти ли ще си момиче ?
GossipGirl89
07-27-2010, 18:10
Ами щом приятелят ти е казал, че няма проблем да си викнеш познати вземи брат си и ако намериш и приятелка си вземи, за да ти е малко по-спокойно. Но пак ти казвам - не го мисли толкова. Каквото стане. Няма да легнеш да умираш я. Но знай, че в крайна сметка все някой ден ще ти се наложи да пребориш този срам и да общуваш по-свободно с хората. Колкото по-рано, толкова по-добре
Yancheto
07-27-2010, 18:16
Отиди за час-два, кажи че не те пускат за повече, и се оттърваш :)
Точно така. :) А и не се знае, като отидеш, може да ти хареса.
само ти ли ще си момиче ?Не...ако бяха само момчета нямаше да ме е толкова срам,но знам,че ще има и момичета...а попринцип ние жените сме си клюкарки.
messi1919
07-27-2010, 20:01
само ти ли ще си момиче ?Не...ако бяха само момчета нямаше да ме е толкова срам,но знам,че ще има и момичета...а попринцип ние жените сме си клюкарки.
наистина не те разбирам.За какво те е срам след като ще има и момичета такмо ще има с кои да си говориш.
Полу4ава се малко кофти,все пак си му гадже.Приятелите ми знаят,4е той си има гадже и какво ще помислят като те няма на рожденият му ден и ще го питат.Ти не живееш за хората,оба4е помисли,4е на него ще му е гадно,все пак приятелите са приятели,но той е с теб,ти си му най-важна!Не го оставяй на неговият празник,срам не срам,все някога ще трябва да се запознаеш с приятелите му.Отиди,макар и за малко и ще видиш как се развиват нещата и после си тръгни,но трябва да отидеш :)
JustAngel
07-27-2010, 22:08
Ако ще да не се забавляваш изобщо, да не говориш с никого и да умреш от срам под масата, ти ТРЯБВА да отидеш, защото го правиш заради гаджето си, а не заради неговите приятели.Пък и виж колко много иска той да отидеш.Прощавай, но на колко години си ?
Bellatrix
07-27-2010, 22:14
наистина не те разбирам.За какво те е срам след като ще има и момичета такмо ще има с кои да си говориш.
От опит: с момчета се говори много по-лесно. Дори, когато си момиче.
И те не те оценяват така детайлно и определено не са толкова критични, колкото е едно момиче.
Авторке, стига си се панирала. Успокой се. Настрой се сякаш вече познаваш всички. Все едно купона е минал и всичко е минало чудесно. Все едно излизаш с твоите приятели. Тва дали еди кой си/коя си ще се хване да те преценява си е тяхна работа или проблем. Едва ли ще се хванат да си шепнат на ушенце , сочейките и гледайки в теб, тъй че да не ти дреме.
eminem94
07-28-2010, 05:06
Знам,че не искаш да ме чуваш,виждаш и тнт,но както и да е .Поговори с него,той ще разбере.И дава смело кво ти пука нищо не губиш .
пп.Спри да пускаш такива теми,защото ако ги прочете никак няма да му хареса ( и там какво бихте казали на гаджето ......) и тнт .Хайде успехи и умната ;)
mynichka
07-28-2010, 06:37
От какво толкова се притесняваш, не е като да не познаваш никого- самата ти каза, че познаваш 2ма. Каза, че го обичаш и ако искате да сте заедно и понататък няма винаги да сте само двамата ще се срещате и с други хора, няма нужда да се панираш чак тоолкова. А за това какво ще си кажат за теб приятелите му, да си кажат ..помислят каквото искат.
Момиче, стягай се и без такива черни мисли спрямо теб самата. Ти си с него и най-логичното нещо е да присъстваш на рождения му ден. Да не ти пука колко от присъстващите няма да познаваш, колко ще те обсъждат. Ти си с него, на НЕГОВИЯ рожден ден и това трябва да ти е достатъчно. Ако ще ти е по-спокойно вземи брат си или някоя приятелка, но в никакъв случай не мисли колко ужасно ще бъде.
Blondityy
07-28-2010, 18:44
Оле, не! Тва просто не е истина!!! 3 страници тема хората те убеждават да отидеш, а ти - не и не. Ми като си толкова тъпа, че да оставиш гаджето си да празнува рождения си ден без теб, прави каквото искаш... Той човекът сигурно те е умолявал, дори ти е казал да вземеш някой със себе си и пак не!!! Вземи най-накрая решение и ако не отидеш на празника на този важен ден, дано пък те зареже - той не е длъжен да ти търпи номерата! Щели да говорят за теб... не, тва просто е най-тъпата тема, която досега съм чела.
justonegirlwithonehope
07-28-2010, 18:48
Ще се запознаеш с хората, ще се опиташ да се преобщиш към тях, всеки е минавал по този път със запознаването на приятелите на гаджето си.Неудобно е, но се свиква.Не трябва да си толкова песимистично настроена.А и представи си убидата, ако не отидеш на рождения ден на ПРИЯТЕЛЯ СИ.Преглътни си срама и отиди, ако толкова много се притесняваш поискай да заведеш твоя приятелка, че да не се чувстваш толкова неловко.Но в никакъв случай не прави така нещата, че да не отидеш.
Оле, не! Тва просто не е истина!!! 3 страници тема хората те убеждават да отидеш, а ти - не и не. Ми като си толкова тъпа, че да оставиш гаджето си да празнува рождения си ден без теб, прави каквото искаш... Той човекът сигурно те е умолявал, дори ти е казал да вземеш някой със себе си и пак не!!! Вземи най-накрая решение и ако не отидеш на празника на този важен ден, дано пък те зареже - той не е длъжен да ти търпи номерата! Щели да говорят за теб... не, тва просто е най-тъпата тема, която досега съм чела. Бях взела решение да отида още на 2та страница ;] Просто не исках да помоля модератор да я заключи,защото още кураж ще ми дойде добре...Не е нужно да ме обиждаш по такъв начин.
Punisherrr
07-28-2010, 20:21
Заключена по желание на автора.