View Full Version : как да спре да ме ревнува
mabimabi
07-27-2010, 13:26
здравейте! приятелят ми е много ревнив! познава хората от моето обкръжение и въпреки това пак ме ревнува! при мен обаче нещата стоят по друг начин! аз не съм ревнива и никога не му правя проблеми относно това с кого и за колко време ще е някъде! и тук се ражда конфликта, защото аз давам пълна свобода, а той до известна степен ме ограничава, като иска да знае за какво време излизам и с кои хора, държи да му се обаждам редовно! има и още една подробност. лъган е от доста момичета преди мен! той е на 28 аз съм на 18! и двамата сме объркани какво да направим за да може ревността му да отшуми! ако някой може да даде съвет нека го направи!
kalpazanka
07-27-2010, 13:29
Местя темата в Любов.
dimitar_ak
07-27-2010, 13:44
В общи линии за ревността няма лек. Проблема не е в теб, а в неговото недоверие. Попитай го дали иска да те обича или предпочита да те притежава и държи като птиче в клетка. Ревността обикновено е ниска себеоценка.
Ревността неможе да изчезне, може само да я прикрива пред теб, но отвътре пак ще му е кофти .
здравейте! приятелят ми е много ревнив! познава хората от моето обкръжение и въпреки това пак ме ревнува! при мен обаче нещата стоят по друг начин! аз не съм ревнива и никога не му правя проблеми относно това с кого и за колко време ще е някъде! и тук се ражда конфликта, защото аз давам пълна свобода, а той до известна степен ме ограничава, като иска да знае за какво време излизам и с кои хора, държи да му се обаждам редовно! има и още една подробност. лъган е от доста момичета преди мен! той е на 28 аз съм на 18! и двамата сме объркани какво да направим за да може ревността му да отшуми! ако някой може да даде съвет нека го направи!
Здравей,лично аз мога да ти кажа...че ревността не може да се заличи от характера на един човек....просто трябва да поговорите и да го убедиш да ти има повече доверие,да му обесниш че от това недоверие към теб той те наранява и ти е болно,поискай да ти има доверие и ще видиш че ще има резултат....ревността е една от лошите черти на един човек , и повечето връзки приключват заради липса на доверие ...
Щом имате 10 години разлика е нормално да имате и по-силно изразени различия.От една страна е нормално да те ревнува тъй като той си е мъж,а ти все още си излизаш насам натам...може да си на 18,но не си напълно изразена жена,разбираш ли?Обяснимо е да те ревнува,тъй като си по-малка,а той си знае,че младите момичета обичат да купонясват(може ти да не си такава,но се сещаш за какво говоря).От друга страна това,че постоянно иска да знае всичко е притеснително...Говорете,об ясни му,че нямаш намерение да му изневеряваш и че той трябва да ти вярва.Може би има някакви съмнения сам в себе си,че има неща,които момчетата на твоята възраст могат да ти дадат,докато той не може...
gia_sena_mono
07-27-2010, 14:36
Те и другите го казаха - за ревността няма лек. Поговорете и се опитайте да стигнете до някакъв консенсус по въпроса.
sasha_90
07-27-2010, 15:08
Ревността не се лекува.Единственото,което можеш да направиш е да бъдеш до него и с всеки изминал ден да му доказваш колко много значи за теб.Въпреки,че ако те обичаше истински щеше да ти има пълно доверие.
Ако не му даваш поводи няма да те ревнува. Навярно го е страх да не те загуби :)
vesito13
07-27-2010, 16:18
Ревността не можеш просто да щракнеш с пръсти и да я махнеш. Това си е до човек, до характер. Аз като че ли в тази ситуация виждам някаква загриженост за теб, притеснява се да не ти се случи нещо. Опитай да не му даваш поводи да те ревнува и да се увери, че искаш да си с него.
sladkalady
07-27-2010, 17:16
Поговори с него.Най-важно е да разбереш каква е причината за ревността му.Старай се да не му даваш поводи за ревност и изчакай известно време да видиш дали има напредък или си е все същия ревнивец.Ако не се е променил ,то няма смисъл да сте заедно.Ревността е породена от липсата на доверие.А една силна връзка се гради от доверие.Ако то липсва цялата връзка е едно губене на време и няма смисъл да сте заедно.
mabimabi
07-28-2010, 09:05
благодаря на всички за съветите! колкото и пъти да сме обсъждали всякакви вариянти, и колкото и пъти той да ми обещава, че няма да ми прави сцени на ревност, винаги става обратното! дори тази сутрин ми звънна в 9, за да провери дали съм си в нас! е за такива дребни неща, които обаче изнервят! наистина го е страх да не ме загуби, защото за кратко време се влюби в мен! а може би аз няма да издържа още много и ще съжалява, че ме е ревнувал без причина... още веднъж благодаря на тези, които ми писахте :)
Ревността неможе да изчезне, може само да я прикрива пред теб, но отвътре пак ще му е кофти .
съгласна :)
GossipGirl89
07-28-2010, 10:30
За ревността наистина няма лек. Тя просто намалява или се увеличава. Може би проблемът при вас идва оттам, че е предаван много пъти в миналото и сега се страхува да не бъде наранен отново. Постарай се да му докажеш, че може да ти има пълно доверие и че няма да постъпиш по този начин с него. Тогава най-вероятно ревността му ще понамалее малко, но в никакъв случай няма да изчезне