View Full Version : Сексуалността и в частност половата ориентация
MaLkaTa_LaDy
07-31-2010, 13:42
Напоследък си отворих очите относно лесбийките и гейовете, по причина, че започнах да дружа с доста хомо или би сексуални. Не смятам това за нещо ненормално. Но се зачудих коя е причината за тяхната различна ориентация. Предполагам повечето сте чели за теорията на Фройд, на мен ми звучи най-правдоподобна. Интересно ми е да чуя вашите мнения по въпроса...
Callisto
07-31-2010, 13:52
И аз имам много обратни приятели и приятелки. Самата аз навремето експериментирах и от тогава си имам влечение към хора от другия пол, но не е като да съм лесбийка. За хората нз, но баща ми е зоолог и покрай него съм наблюдавала много отношенията м/у животните по цял свят. Например има едни рибки, които движат на групичка от по 3. В тази групичка са 2 женски и 1 мъжки. Ако мъжкият умре една от женските се превръща в мъжко, за да продължат да се размножават. По тази логика според мен, ако две/двама или повече жени/мъже са само или предимно в компания от същия пол има вероятност някой да обърне резбата. Това за мен са предимно хора над 20 години, които все още са девствени и нямат желание да общуват с хора от другия пол.
SpOrTs_GiRl
07-31-2010, 14:26
Научно доказано е, че някои от "обратните" се раждат така, в следствие на объркване на X и Y хромозомите им, за тях е ясно.. На мен ми е интересно другата половина, които са придобили тази си ориентация.
KumchoValcho
07-31-2010, 15:55
Теорията на Фройд не е ли най-общо казано, че момичетата завиждат за това, че нямат пенис
И че момчетата стават хомо, когато растат само с майка си?
Иначе според мен това дали си гей/би/хетеро се определя още преди да си роден. :)
И все пак - какво значение има по принцип. защо трябва да има обяснение защо еди-кой си харесва мъже или жени.
Все едно да се питаме защо един човек харесва шоколадов, а друг сметанов сладолед.
FunkyBoy
07-31-2010, 19:46
ами, лезбийките радват :P а за гейовете, нищо против нямам, стига да са далеко от мене :D :D
Кумчо Вълчо е с необособена сексуална ориентация,не може да му се вярва!
Иначе обръщаш ли се към приятеля си с израза - "А ве пе'ерас!" :lol:
А по темата - и аз да бях момиче и мен щяха да ме влекат яки мацки :oops:
MaLkaTa_LaDy
07-31-2010, 23:03
Теорията на Фройд е най-общо казано, че хората се раждат Би сексуални...
Иначе ако не се опитваме да обясняваме нещата около себе си, как ще еволюираме? o.0
Теорията на Фройд е най-общо казано, че хората се раждат Би сексуални...
Иначе ако не се опитваме да обясняваме нещата около себе си, как ще еволюираме? o.0
Което за мене е тъпо за кво сме създадени 2 вида ако ще сме педераси...... да не сме едноклетачни ...
sweetpunk
08-01-2010, 15:16
Имам лични наблюдения, че момчета израснали само с майка си, придобиват нейните маниери, говор, обноски и всичко .. но никъде не пише, че си падат по мъже. Както и обратното "мъжкараните" - само с бащите си!
На мен гейовете не ми пречат, дори от части са сладки (като например сериала Уил и Грейс) вярно, че това е просто филм, но Джак е идол за някои)).
За себе си мога да кажа, че харесвам мъже (момиче съм :D ), но не отричам, че съм се забавлявала и с момичета също толкова добре колкото с момчета ;) .. незнам дали моите Х и Y са се объркали нещо, но все пак едно момиче знае много по - добре какво иска друго момиче .. не е ли така :oops: :oops: :oops:
на вена сички педерляги СМЕРТ!
darkPaladin
08-01-2010, 15:55
психиката им е такава
иначе да си би увеличава шансовете да си прекараш в петък вечер добре двойно
FeelMyPain
08-01-2010, 19:01
Къде ги намираш тея с обърканата сексуалност?От нз колко на брой години не съм виждал обратен/обратна..
djipsito
08-02-2010, 22:54
Не мисля че хората се обичат (примерно) заради пола си... Всъщност кво значение има пола ? Освен за бебетата.. ама и за тоя "проблем" има решение, има мн изоставени деца..
И аз съм на мнение че хомосексуалните се раждат такива, не се "възпитават" да са такива..
balon4eeeee
08-02-2010, 23:00
хм бих искала да чуя теорията на Фройд . Ще може ли някой да ми я предостави на готово или да се прежаля ? :D
Е, какво твърди науката? В по-голямата част от 20в тя разглежда допускането, че хомосексуалността се причинява по време на възпитанието. Тази теория е загатната от Зигмунд Фройд, татенцето на психоанализата, който казва, че да си гей е резултат на това да имаш властна майка-кучка, която те кара да се отъждествяваш с нея. Това означава, че не можеш да преминеш през здравословния процес на прехвърляне на предаността към баща си, както би трябвало да го правят всички пост-Едипови хетеросексуални момчета. Никога не е имало каквото и да било доказателство в полза на тази теория, единствено красивата проза-поезия на Фройд и няколко двусмислени изследвания чрез изучаване на казуса. Но нейни вариации се носят из десетилетията. Докато невробиологът Саймън ЛеВай не обявява през 1991, че има разлика между мозъците на гей и хетеро мъжете. След като изследвал мозъци на трупове, той казва, че е открил, че сноп неврони, наречен външен хипоталамус, е по-голям при хетеросексуалните мъже, от колкото при гейовете. Наистина размерът имал значение.
Две години по-късно генетикът Дийн Хеймър обявява, че е открил "гей ген". Ако е активиран - тогава си гей, ако не е - тогава си хетеро. Гей хората по целия свят започват да ликуват, а хомофобите да мрънкат. Но научните доказателства скоро започват да се оборват. Използваните мозъци на гейове били на жертви на СПИН - и някои учени смятат, че е възможно вирусът да е причината за смаления външен хипоталамус. Когато провеждат наново опитите за "гей гена", не намират връзка със сексуалността.
Имало подновен интерес към физичните причини (ако има такива) за хомосексуалността и редица изследвания са проведени от тогава. Едно от най-стряскащите открития е, че гей хората имат различно оформени мозъци. Миналата година (бел. пр. - 2007) изследователи в Швеция откриват, че мозъците на гей мъжете съвпадат с добре оформената симетрия на хетеросексуалните жени, докато мозъците на лесбийките имат същото издуто дясно полукълбо. Това обаче не е толкова простото на пръв поглед доказателство, че сме родени различни. Мозъците не са непроменливи или фиксирани от раждането - те се развиват различно според употребата им. Ако ослепееш като възрастен и научиш Брайловата азбука, то частта от мозъка, която отговаря за показалеца, ще стане много по-голяма. Ако си будистки монах и медитираш по цял ден, частта от мозъка, контролираща дълбоката концентрация, ще набъбне. Възможно е това да си гей да изменя мозъка, а не обратното. Хмммм.
http://tsvetno.blogspot.com/2008/12/blog-post_8864.html
Мойто лично мнение е че това си е обикновенна психична болест не по-различна от шизофренията и тн., но поради безобидния си харктер е приета от обществото за норална и не се правят опити да се лекува активно.
Awesomness
08-03-2010, 10:38
Ох мъжете, които мразят педерастите, но НЕ ЗНАЯТ защо ! Я да ви питам вас 101% ХЕТЕРОсексуалните...
http://prikachi.com/images/701/2390701I.jpg
Имате опция да спите с ЕДИНИЯ индивид от линка по-горе. Трябва да изберете ЗАДЛЪЖИТЕЛНО .... Тези шубета, които нямат намерение да изберат да не си правят труда да ми отговарят ;) Нека видим колко сте мъже :)
Та единия от индивидите на снимката ви привлича вниманието, кой е той ? И имате ли "ballz of steel" да си признаете ? ;)
Ох мъжете, които мразят педерастите, но НЕ ЗНАЯТ защо ! Я да ви питам вас 101% ХЕТЕРОсексуалните...
http://prikachi.com/images/701/2390701I.jpg
Имате опция да спите с ЕДИНИЯ индивид от линка по-горе. Трябва да изберете ЗАДЛЪЖИТЕЛНО .... Тези шубета, които нямат намерение да изберат да не си правят труда да ми отговарят ;) Нека видим колко сте мъже :)
Та единия от индивидите на снимката ви привлича вниманието, кой е той ? И имате ли "ballz of steel" да си признаете ? ;) Ами много ясно че тая с пишката ша наеба като я огазя наиш как ми пука че има пишка :D
Slynchiicee
08-03-2010, 10:54
Къде ги намираш тея с обърканата сексуалност?От нз колко на брой години не съм виждал обратен/обратна..
и аз не съм виждала сигурно от 5 години
glamouros
08-03-2010, 10:59
Браво бе! Аз пък изобщо никъде не съм виждала... :)
Princessani
08-03-2010, 11:54
Напоследък си отворих очите относно лесбийките и гейовете, по причина, че започнах да дружа с доста хомо или би сексуални. Не смятам това за нещо ненормално. Но се зачудих коя е причината за тяхната различна ориентация. Предполагам повечето сте чели за теорията на Фройд, на мен ми звучи най-правдоподобна. Интересно ми е да чуя вашите мнения по въпроса... според мен се раждат такива.При образуването на едно бебе са необходими определен брой формони и може би ако при някой мъже наделеят повече женски те стават обратни и при жените ,ако има повече мъжки формони те стават обратни. пф май- само аз си се разбрах :lol:
Awesomness
08-03-2010, 12:06
Теории много, доказателства малко... Всеки обяснява хомосексуалността в зависимост от това каква е специалността му... Доктор ще обясни, че е заради хормоните, психиятър ще обясни, че е заради психиката и така нататък... Никой не е доказал на 100% кое е вярното твърдение. Аз лично съм би-сексуална и мене страшно много ми харесва хем да го правя с момче хем с момиче. Правя го и с двата пола, хем защото ме привличат сексуално, хем и защото е различно, ново, непозната територия за мен.
Едно нещо ме дразни само в хората и това е, че уж 101% хетеросексуалните МРАЗЯТ хомосексуалните (ама харесват лезбиики), но НЕ ЗНАЯТ защо ги мразят. В природата хомосексуалността се наблюдава при всяко живо същество, но освен при хората другаде омраза, пренебрежение, отхвърляне НЯМА ! Та някой "мъжага" ще ми отговори ли що тая омраза ? Ама не да ми каже "ми щот са педали". Искам смислен отговор !
Теории много, доказателства малко... Всеки обяснява хомосексуалността в зависимост от това каква е специалността му... Доктор ще обясни, че е заради хормоните, психиятър ще обясни, че е заради психиката и така нататък... Никой не е доказал на 100% кое е вярното твърдение. Аз лично съм би-сексуална и мене страшно много ми харесва хем да го правя с момче хем с момиче. Правя го и с двата пола, хем защото ме привличат сексуално, хем и защото е различно, ново, непозната територия за мен.
Едно нещо ме дразни само в хората и това е, че уж 101% хетеросексуалните МРАЗЯТ хомосексуалните (ама харесват лезбиики), но НЕ ЗНАЯТ защо ги мразят. В природата хомосексуалността се наблюдава при всяко живо същество, но освен при хората другаде омраза, пренебрежение, отхвърляне НЯМА ! Та някой "мъжага" ще ми отговори ли що тая омраза ? Ама не да ми каже "ми щот са педали". Искам смислен отговор ! ЩЕ ТИ КАЖА ЩО МРАЗЯ ХОМОТАТА 1. ЩОТО ПАРАДИРАТ С ТОВА ЧЕ СЕ БЛЪСКАТ ОТЗАДЕ 2. НЕ ПОНАСЯМ НЯКВИ С МЕКИ КИТКИ И ДА СИ КАЗВАТ ШУШИ И МУШИ С ИСТАНЕНИ ГЛАСЧЕТА 3. НЕ ВАСПРИЕМАМ САМАТА ИДЕЯ ДВА ЧИФТА КАМБАНКИ ДА СЕ ПЛЯСКАТ ЕДНО В ДРУГО И СЛЕДОВАТЕЛНО ЗА ТОВА ХОМОТАТА СА МИ ПРОТИВНИ.
yourfate
08-03-2010, 13:51
на вена сички педерляги СМЕРТ!
+1 :grin:
Awesomness
08-03-2010, 14:13
Едно нещо ме дразни само в хората и това е, че уж 101% хетеросексуалните МРАЗЯТ хомосексуалните (ама харесват лезбиики), но НЕ ЗНАЯТ защо ги мразят. В природата хомосексуалността се наблюдава при всяко живо същество, но освен при хората другаде омраза, пренебрежение, отхвърляне НЯМА ! Та някой "мъжага" ще ми отговори ли що тая омраза ? Ама не да ми каже "ми щот са педали". Искам смислен отговор ! ЩЕ ТИ КАЖА ЩО МРАЗЯ ХОМОТАТА 1. ЩОТО ПАРАДИРАТ С ТОВА ЧЕ СЕ БЛЪСКАТ ОТЗАДЕ 2. НЕ ПОНАСЯМ НЯКВИ С МЕКИ КИТКИ И ДА СИ КАЗВАТ ШУШИ И МУШИ С ИСТАНЕНИ ГЛАСЧЕТА 3. НЕ ВАСПРИЕМАМ САМАТА ИДЕЯ ДВА ЧИФТА КАМБАНКИ ДА СЕ ПЛЯСКАТ ЕДНО В ДРУГО И СЛЕДОВАТЕЛНО ЗА ТОВА ХОМОТАТА СА МИ ПРОТИВНИ.
Това с тея дебил идето се правят на много важни с това което изброи и аз не ги харесвам. Но пък иначе ме радват сладурите. Имат странен и интересен начен на мислене. Говорим за тези, които си пазят всякаквите такива преживявания за себе си, а не да ходят и да разправят кой кого е..б...л... Въпреки това сме хора и мисля, че би трябвало да уважаваме мнението на хората, които са избрали (или природата ги е принудила) да бъдат обратни. И тъй като ние сме единствените с разум на тая планета би трябвало да можем да взимаме решения, а не само злоба и злоба върху нещо което не разбираме...
Callisto
08-03-2010, 20:37
Аз пък обичам гейовете и лесбийките. Гейовете стават за страхотни приятели, а лесбийките за невероятни 3ки. :) Иначето, ако трябва да избера м/у мъжа с вагината и жената с пишката бих избрала жената определено. :D
K_O_L_E_V
08-03-2010, 21:33
Браво бе! Аз пък изобщо никъде не съм виждала... :)
Ние теа ги изтепахме отдавна. :D