View Full Version : Разделихме се
reAL_TRuth
08-01-2010, 10:17
Край.
Приемам го, въпреки че все едно някой ми е отнел онова, за което се радвах. Безчувстен, безскрупулен, просто искаше разговора да приключи бързо, за да улесни себе си.
И сега? Какво? Няколко дни, за да събере мислите си... А аз? През тези дни какво да правя? Знаете ли, че ми писна от тези негови номера и сега ми се иска да се обадя на някого да излезем, да не се чувствам виновна, защото той винаги после "съжалява". Искам да се свърши, не искам да ми е гадно.
Но как? Каква е тайната? Всеки път прилагам някакви внушения и стратегии, но остана ли сама, сякаш пропадам в някаква бездна. Не искам да съм слаба. Искам сега да бъда силна, да издържа на напрежението, да не го търся, защото НЕ ЗАСЛУЖАВА.
Всеки заслужава втори шанс... Той го получи и пропиля. Хилядите обещания, хубавите моменти, не значат за него и грам.
За мен обаче значеха. И си задавам въпроса какъв е смисълът? От всичко това? Да стана по-силна? Да си взема поука? Че аз не виждам изход от тази ситуация.
Постояно съм на някакви кръстопътища и се чудя как да постъпя правилно. Искам да съм силна сега, не после. Но как? Как успяхте вие? Когато наистина сте държали на тази връзка, на този човек и изведнъж всичко рухне? От къде намирате сили?
BeezyJey
08-01-2010, 10:22
Не бъди тъжна, той е боклук, няма нужна да скърбиш.Ако не помогне събирането с весели приятели, времето ще ти помогне.Не се разтройвай. :) :-)
SunShinePearl
08-01-2010, 10:24
Имала съм такава връзка след 3-тия шанс ми писна просто не давай да те мачкат и да си играят с теб кажи си кой е тоя че да ме разплаква и да с еподиграва с мен нито е първия нито последния.Върне ли се го зарязваш ама най-безскрупулно недей да придаваш емоция не се колебай и за миг защото знам какво става той ти се моли на тебе ти дожалява и така.Лично на мен мн бързо ми минават тия любовни глупости за 1 ден и съм като нова.Но винаги след като зарежа някой се събирам с приятели и пием.
mynichka
08-01-2010, 10:27
Просто спри да му даваш шансове, както е пропилял тези ще пропилее и следващите. Няма нужда да нараняваш себе си така
valdesbg
08-01-2010, 10:43
Като начало нека изясним нещо - една връзка не би трябвало да ти дава нещо, което вече нямаш/не познаваш. Защото тогава излиза че... си доста ограничено същество, щом всеки може да те изненада с нещо.
Смисълът на връзката е да ти поднесе познати вече неща като внимание, сигурност, топлота, спокойствие и т.н. по нетрадиционен начин. Да видиш че даден човек се отличава от другите по това и това да е една от причинте да го обикнеш.
Можем да разгледаме връзката като река. Ако тръгнеш да градиш каквото и да е НА нея.. то ще бъде разрушено от силата на течението. Можеш да построиш къщата си ДО реката и да използваш силата на реката за да генерираш електричество, примерно, или да си набавяш вода за нужбдите ти, или да ловиш храна в нея. В този смисъл връзката не би трябвало да е нещо на което да градиш живота си. Тук нека не бъда разбиран погрешно. Можеш С нея да градиш бъдещето си, но не би трябвало НА нея.
А от тук факта че тя вероятно ще приключи или вече е приключила не би трябвало да бъде безизходна ситуация за теб. Това първото.
Другото което е залегнало в концепцията за една връзка е да изживееш познати неща по вълнуващ начин, като така изграждаш определни нови черти у себе си(както и партьора ти в него) и/или затвърждаваш вече съществуващи такива. Което на прост език означава че една връзка би трябвало да те прави по силен/силна, по-опитен/опитна, по-смел/смела и т.н. Което е един от смислите на връзката с друг човек.
От тук правя важен извод за теб - ти си изградила нещо върху връзката ти, и след като тя е приключила.. ти се чувстваш смачкана. Да съвсем нормлно е да сечувстваш така... както отбелязах по горе - връзката е начин да изгардиш себе си, а не основа. Предполагам че не си го знаела и не си подозирала за това. И в този смисъл не би трябвало да се чувстваш виновна или отговорна за това. Защото ако не знаеш че си болна, няма да взимаш лекарства. Това е пример защо не смятам че си виновна.
От тук може да се направят няколко важни извода. Първо - намери си други начини чрез които да изграждаш себе си. А основата е ясна - твоето Аз. Нека освен връзката с определен човек има и няколко други начина, които градят по въображаемия ти небостъргач. За да може да не се случва при срив на едното(връзката) да спира целия работен процес.
Простичко казано - през тия няколко дена, или занапред си намери занимания които да са ти приятни. Спорт, четене, рисуване, разходки, фотография, запиши се в клуб, отиди в библиотека, започни работа, иди на екскурзия, поинтересуивай се за нови занимания(оригами, нов спорт който да практикуваш, място, където да можеш да изразяваш себе си например курс по нещо си).
Тук идва важния момент, избери нещата така че хем да имаш време за тях, хем да не се натоварваш. И за нищо на света не пренебрегвай едно за сметка на друго.
Всеки път, когато останеш сама изпадаш в бездна. Да, това е повече от нормално. Все пак досега си свикнала да има някой до теб и за момента ти е непривично да си сама и да взимаш решенията сама. Което е плашещо и трудно. Или поне така изглежда. Ако се оставиш на подобна нагласа да те завладее...наистина нещата ще бъдат страшни и ужасяващи. Затова.. успокой се малко и се опитай да се убедиш че.. да си сама(нека не се бърка със самотна) не е нищо лошо или страшно. Все пак няма начин 24/7 да има някой до теб. Идеята ти да излезеш с някого е наистина добра. Постарай се да изпитваш хубави емоции докатоси навън. А когато останеп сама - опитай се да анализираш себе си. Да разбереш какво те плаши в самотата, или кои са нещата заради които се чувстваш смазана и т.н. Когато достигнеш до отговорите ще разбереш какво има нужда да оправиш в себе си, за да не се повтарят подобни състояния. Което пък отново подкрепя идеята че еднавръзка изгражда характера. Дори и след като е приключила :)
Успех!
ludaponichka
08-01-2010, 11:58
знам че не е за мен
но той ми дава малко смисъл в живота
очаквах повече но и така си го приемам
много пъти съм мислила да скъсаме но като го погледна и виждам искрата и разбирам че го обичам истински :(
но твоя явно се има за голямата работа :grin: кажи му майната ти 8-)
shmurkam
08-01-2010, 15:59
по-добре приключи още сега, защото ще ти стане навик. повярвай ми преживявам същото