View Full Version : Токчета на училище ?
YourInspiration
09-11-2011, 14:19
Аз съм За. Който иска да носи , който не иска да не носи ;)
ADMIRALKA14
09-11-2011, 14:31
Принципно нямам нищо против, но от край време ми се върти един въпрос в главата.. Абе вие за какво ходите на училище?? За да учите или за да се правите на големи мадами.. :?
`Що пък не :) Стига да не са по 15 сантиметра - всичко е окей.
DevilWish
09-11-2011, 17:08
За ;)
Принципно нямам нищо против токчетата, ама да си ви кажа правичката, точно за училище не са удобни. Аз по принцип обичам да нося, харесват ми и така нататък, но като трябва да се затичам примерно за някой час или нещо такова ... не си е работа. Време и място за всичко си има и от чисто практична гледна точка, аз рядко ходя на ток в училище.
Аз съм за !! Всеки си има личен избор .. но пък малко се притеснявам дали наистина няма да изглеждам смешно, ако за първия учебен ден отида с токчета ( 8ми клас съм). Попринцип изглеждам по голяма ;]
Това е училище, не модно ревю. Против.
Аз лично мразя токчетата, струват ми се страшно грозни, колкото и висок е човека, който ги носи (Аз съм 1.47 и съм 8-ми клас и не нося -_-) Но пък е забавно да ги гледаш (млади, стари) как се прибиват с тях (класната носи, а това да я гледаш как ходи с тях е цял комедиен филм) Нито съм за, нито против.
Аз лично мразя токчетата, струват ми се страшно грозни, колкото и висок е човека, който ги носи (Аз съм 1.47 и съм 8-ми клас и не нося -_-) Но пък е забавно да ги гледаш (млади, стари) как се прибиват с тях (класната носи, а това да я гледаш как ходи с тях е цял комедиен филм) Нито съм за, нито против.
LoveChocolate
09-14-2011, 08:59
Аз не съм нито против , нито за .. все ми е тая .. който каквото иска да си носи .. аз съм носила и не е много приятно :D
rihanna344
10-16-2011, 16:56
Аз съм "За" ,но по-рядко в ежедневието.Според мен токчетата са подходящи за по-специални случаи. :) А смешно ли е момичета над 1.60 да носят токчета? :S
MegiBoOm
10-16-2011, 17:20
по-добре с платформи, отколкото с токове на училище ;)
всеки избира какво да носи
носила съм няколко пъти и то когато съм по- на кеф..иначе не
FuckingFreak
10-16-2011, 17:39
Хаха. Доста сте ограничени. Модно ревю било ако се качиш на токчета. :lol: Всеки си носи това, каквото иска. Щом си ги харесвате, носете си гуменките, дори и като станете на 20, въобще не ме интересува за това как околните се обличат, просто и преди мен го казаха - токовете придават женственост и елегантност на една дама, това не правят кецовете, потурите и метълските тениски :) Дано някога го осъзнаете. Иначе все още съм малка (7ми клас) за токове, особено в училище, най-много навън.
Смешно ми е като видя някакви момичета 12-13-14 годишни с токчета :? .. айде моля ви се.. просто е СУПЕР смешно! За смешните комбинации пък въобще няма да говоря.
ОБОЖАВАМ токчета!! Просто съм на 14 и не бих се излагала така.. Може би след година-две бих носила в учлище, но за момента ми се струва смешно 8) .
vikyyy123
10-16-2011, 18:33
Нито за , нито против, всеки си решава за себе си . Лично аз не ходя с токчета на училище, просто не ми е удобно :wink:
ЗА .... а и е нормално за 12 клас . Виж ако момичето е 5-6 клас и е на някакви 11-12 см ток вече е грозна картинка .
summerxtime
10-16-2011, 18:44
И да и не.Ако е някакво малко токче (5-6 см.) тогава добре.Но ми е много странно да виждам момичета по на 11-12 години да се 'издокарат' с някакви токчета 10-15 сантиметра.Просто е някакси .... странно? :razz: :razz:
емии секи си избира ко да носи на мен лично не ми пука дали изглеждам мн женствена или други такива неща мааа i like more kecoweee
Естествено ,че за! И кво е тва" ми не е модно ревю"?! Аве вие в час ли сте?! Случайно да знаете ,че 3-5 см ток е най-добрата обувка за стъпалото ви?! А и по-високи нося ,ако пожелая, на училище,навън,където пожелая.Нося си най-спокойно в у-ще.Ако ми е удобно и изглеждат добре,кво ми пука къде ги нося ?! :-o :-o
danibebi
10-16-2011, 20:25
твърдо против от 5 до 9 клас. Може би и 10-ти също, но за 11 и 12ти клас е нормално.
И аз съм на същото мнение .. Не е нормално момичета на по 12 години да ходят с 10-15 сантиметрови токчета :?
не всички високи обувки са с по 10-15 см ток :-o то не е нормално няк'ва 10 годишна пикла да ти ходи на токчета, пък ти се пазариш за размери :shock:
струва ми се,че преувеличавате вече. :D едва ли има 10 годишни дето носят токчета, все още.. 8-)
FuckingFreak
10-17-2011, 06:37
Смешно ми е като видя някакви момичета 12-13-14 годишни с токчета :? .. айде моля ви се.. просто е СУПЕР смешно! За смешните комбинации пък въобще няма да говоря.
ОБОЖАВАМ токчета!! Просто съм на 14 и не бих се излагала така.. Може би след година-две бих носила в учлище, но за момента ми се струва смешно 8) .
Искаш ли да ти пратя на ЛС (тъй като момичето не ми е близка приятелка) снимка на едно момиче, което е на 13 или 14, с токове, които са около 10 см, но е облечена много стилно, подбрала си е дрехите с вкус, въобще не изглежда смешно, още по-малко пък да кажеш че е някаква малка пикла с детско излъчване. Винаги има изключения, но и аз съм против с детското личице на токове, от онези дни по коридорите ми се развяваше някаква 5ти клас с боти на поне 6 или 7 сантиметра. Е вярно дебел ток, ама, аз тогава за ток не съм чувала, (не е така естествено, но такава е думата ;d) а тя ми ходи с тях. И една моя приятелка и подвикна "Ей Стаси, много си секси, но не мислиш ли че тия токове са ти големи" а тя просто ни се усмихна и срамежливо на бегом си влезе в стаята :lol:
Аз не казвам, че неименуемо е смешно! Просто такива комбинации съм виждала от по-малките и то точно, защото все още не виждат реално кое как трябва да се носи :? .. Иначе мога пак да ти кажа, че е смешно да се носят токчета в чулище, когато си седми клас, защото все пак това момиче колкото и по-голямо да излгежда то е в един клас с други 13 годишни момиченца, които може да не изглеждат така големи и като ги сложиш една до друга е страшно, ама СТРАШНО смешно!! Това лято се запознах с доста хора ( все с по 2-3 години по-големи от мен ) и като ме питат на колко години съм аз съвсем нормално си им отговарях, че съм на 14, а те правеха точно такъв фейс ---> :shock: . И естесвено аз ги питах 'По-малка ли ви изглежда', а те 'Ми не поне набор 96'.. И все пак не бих отишла на училище с токчета!
RaisedOnRock
10-17-2011, 18:02
Определено съм ЗА! Как може да свързвате високите токчета с к*рвите, кифлите и тн ? :shock: Просто съм потресена от мненията ви! :shock: Казвате ми, че ако се кача на 8-9-10 см. ток съм к*рва? #-o Значи бих казала само, че съжалявам до какво ниво е паднало българското общество!!!! #-o Токчетата придават по-скоро женственост, а не к*рвенски вид! Моето облекло е: дънки/панталон с ниска талия, потниче/блузка с к. или дълъг ръкав и токчета! Ако е по-топличко.. някъде към юни-юли ходя и с някоя друга поличка, но нима това е к*рвенско? Боже, до къде стигнахме! Това е СТИЛ на обличане... да не би, като се облечеш с смъкнати дънки, блуза до з*дника и друби обувки като (кецове) си мн привлекателна? Да, може и за някои да си, но спецялно аз не удобрявам този тип облекла! Всяка жена се облича така, както и харесва! Това вече, дали си к***а или не, се определя по действието на дадена жена, а не това дали е на токчета или не! Господи, вие проумявате ли, колко смешно звучи следното: Щом си на ток си к***а, кифла и тн.... ?!?!?!?! Боже... просто съм ужасно очудена на начина по които мислят металистките! ПОТРЕСЕНА СЪМ! :shock:
А ти как можеш да свързваш неносенето на токове с " металистките " ? Всяко момиче, което носи кецове/ гуменки/ маратонки е " металистка ", така ли? По тая логика и аз мога да категоризирам всички, носещи токове като чалгарки. Найс логика. :lol:
/ Иначе аз няма да си помисля лошо за едно момиче, носещо токове в училище. Не мисля, че е подходящо, но те си знаят.
Хах... всички, които са против... са момичета. Интересна работа http://vbusblog.ru/engine/data/emoticons/yellow.gif
Иначе аз лично одобрявам, когато момиче носи обувки с ток. Изглежда по-стилно. Независимо от размерът - стига да изглежда стилно. Казвате, че изглеждат като к*рви, кифли и прочее определения - далеч не е вярно. На фона на цялата деградация, тоталната липса на морал или пък закони, защо аджеба трябва да се правим на толкова морални и етични? Да, не е нормално да се носят високи токове, но пък отстрани погледнато изглежда красиво. Пък най-важното е да изглежда красиво, нали така ?
CryToDie
10-17-2011, 19:52
Против-като искаш да изглеждаш така-високи токчета,прекалено къси поли,разолени като цяло,си помисли дали има смисъл да ходиш на училище...За какво отиваш-да си покажеш новите токчета,да се гримираш в часовете?Предпочитам-кецове,гуменки,маратонки.Н кои ще кажат-на 15 години с кецове?-УЖАС!Да ама не ,аз предпочитам да изглеждам така,а не да ходя в училище облечена като 30 годишна.То затова сме на такова положение българите.Къде по цял свят е позолено в 6,7,8,9, клас с токчета,грим?
Не казвам да изглеждаме,както преди 40 години.За мен едно прилично облекло за училище е -тениска,ризка,тънки,кецове.
=; =; =; Много правилно! Подкрепям!!! =; =; =;
FuckingFreak
10-18-2011, 06:39
^ Оу не си БГ, тогава какво правиш в БГ форум, по другите "говеда" от стадото ли се водиш ?
Shturrrche88
10-18-2011, 08:58
Тая кифла е много проста...
По темата-носенето на високи токчета в сравнително ранна възраст може да доведе до изкривяване на гръбначния стълб! Много се извинявам, но не всяка девойка ходи добре на токчета, на повечето им се изкривява цялата стойка, точно защото НЕ могат да ходят на токове и изглеждат супер смешни. Колкото и да смятате, че е красиво и стилно-не на всеки седи добре. Това се отнася и за жени, които отдавна са завършили училище.
Ходила съм на токове в даскало, но бях 10-11 клас и ходех сигурно веднъж в месеца. Не съм мазохист-хем не ми беше особено удобно с тях, хем усещах как в действителност ми се променя стойката от определена височина на тока или форма на самата обувка. За това и избягвах определен вид високи обувки.
Но категорично смятам, че на момичета преди 8 ( да не кажа и преди 9ти) клас не им отива по никакъв начин и в очите на останалите изглеждат смешни.
Extremescream
10-18-2011, 14:00
Зависи от токчетата, зависи и от годините на момичето. Примерно аз си ходих с токчета на училище много рядко ( освен зимата, просто ботушите ми са на ток, при това не много висок), а и дори летните месеци не са били фрапиращи модел и височина. И това беше 11ти- 12-ти клас, преди това ми се струваше смешно, разни девойки на по 14-15 да се качат на 15 санта ток и да са големи гъзари. Но както казах, зависи, всичко е относително.
xxKiFlAxx, аз ти трия мненията, най-малкото защото са на латиница, още повече, че съдържат само непровокирани от никого обиди и са меко казано дразнещи. Или бъди като нормален човек и спри с тъпизмите и пиши нормални, съобразни с правилата мнения, или аз ще продължа да ги трия. Изборът е твой.