Влез

View Full Version : не ме пуска да ходя никъде

darsit0
08-09-2010, 14:06
здравейте! пак съм аз и пак имам проблем. ето какъв е той: живея с баба и дядо, дядо всичко ми дава, но баба ... та искам аз да отида до центъра с приятелките си, тя не ми дава. много било опасно, можело някой да ме отвлече и т.н.. по тая логика може и пред блока някой да мине и да ме отвлече, значи не трябва да излизам от вкъщи. приятелките ми ходят на центъра през ден и аз оставам сама. как да я накарам да ме пуска с тях?!!?! :cry: :cry: :cry: :cry: и ще помоля всички, които четат това да се пазят и да си отварят очите на 4 като излизат някъде, щото като отвлекат някого това се съобщава по телевизията, баба ми го чува и после не ми дава да се разхождам дори до даскалото, дето е на 3 пресечки от вкъщи :-x

Kallyn4eto
08-09-2010, 14:19
ох просто поговори с нея
или помоли дядо ти да я убеди да те пусне
а това последното изречение беше просто :razz:

dPa3HuTeJl
08-09-2010, 15:58
ОК,ще гледаме никой да не ни отвлече за да може баба ти да те пуска да излизаш :smt012

Claymore
08-09-2010, 16:08
Пахаха тва ми напомня на една фр. Тя замина за ваканцията на Варна. Отивам аз на море и съм склонна от Бургас да си хвана рейса до Варна само да я скивам за 5 мин. Звъня й аз - "Аре бе Шери ела на спирката да се не изгубя" и тя ми вика "Ми не мога, баба не ме пусна да излизам навън". :smt090

dPa3HuTeJl
08-09-2010, 16:22
Пахаха тва ми напомня на една фр. Тя замина за ваканцията на Варна. Отивам аз на море и съм склонна от Бургас да си хвана рейса до Варна само да я скивам за 5 мин. Звъня й аз - "Аре бе Шери ела на спирката да се не изгубя" и тя ми вика "Ми не мога, баба не ме пусна да излизам навън". :smt090 Я кажи .. колко прецакана се почувства? :lol:

Claymore
08-09-2010, 16:27
Ааа спокойно...аз не бях тръгнала даже, говорех й като дойда. Добре, че по-рано и се обадих. Не отидох да я видя, но отидох на плаж. 8-)

darsit0
08-09-2010, 16:49
айде да се върнем на въпроса :-o

darsit0
08-09-2010, 16:53
ох просто поговори с нея
или помоли дядо ти да я убеди да те пусне
а това последното изречение беше просто :razz:

хиляди пъти съм говорила с нея даже съм ревала, дядо също се пробва да я убеди, без резултат. иначе щях ли да пиша тук !?

darsit0
08-09-2010, 16:55
ОК,ще гледаме никой да не ни отвлече за да може баба ти да те пуска да излизаш :smt012

един човек дет да схваща бързо :D

Claymore
08-09-2010, 17:51
Тогава искаш ли аз да отвлека баба ти?

GVG
08-09-2010, 18:00
Познато... Има една приказка "Щом не става с добро, става с лошо" не обичам да се прибягвам към нея, но понякога и това може да е решение... Много хора особено пък възрастните са консервативни и ем, че не разбират сегашната младежт, ем както в твоя случей, не те пуска... Бих те посаветвала да говориш с нея, но ти казваш, че си, еми добре направи го пак... Те не разбират, че искате разнообразие. Те се претесняват за вас, защото доста зачестяха тея отвличания и тем подобни, баба ти просто я е страх да не загуби внучето си, макар че както ти сам/а каза това и пред блока може да стане. И наистина не е начина да те затваря в къщи като затворник, (не мисли че и е лесно да ти го пречинява), но го предпочита от това да те пусне и да стане фаталното... и после никога да не може да си го прости...

Можеш да направиш 2/3 неща:
- да седнете да и обесниш точно и ясно за какво става на въпрос, и да постигнете някако 'споразумение', (да те пуска, макар и за няколко часа)
- да си седиш на същото дередже, и да си сама цял ден..
- или да излезнеш с приятелите си, въпреки че не те е пуснала (макар че не е много удачен варянт, но....)

П.С. Докажи на баба си, че можеш да се оправяш сама, за да ти има доверие и да те пуска... Цялата работа опира до това.

StriPPeD
08-09-2010, 18:03
Обясни й че няма нищо страшно. Аз съм от Пловдив и до преди 2 години майка ми не ме пускаше да ходя на Гребната база да карам колело, щото било опасно :D
Нормално е, но растем. Поговори с нея. :-P

mlakniwe2
08-09-2010, 18:08
Баба ти сигурно живее в миналия век, просто не и обръщай внимание и ходи и прави каквото искаш-аз тъй прая и хич не ме ебе :grin:

darsit0
08-09-2010, 18:08
между другото съм на 13

darsit0
08-09-2010, 18:09
Обясни й че няма нищо страшно. опитах, не стана

ibojilow
08-09-2010, 18:27
между другото съм на 13Няма какво друго да ти кажа освен, че колкото и да е стар погледа на баба ти за нещата, ти все пак си малка. Не бързай да пораснеш, после ще искаш да си малка.. На 13 е нормално да не те пуска, има деца който на 15 не им дават, а ти се оплакваш. Използвай сегашните ти години за да и помагаш, опитвай се да се оправяш сама, нещо от рода на : Трябва да станете рано за да излезете някъде, ако тя става в 6 ти стани в 5,30, оправи си дрехите, приготви се, бъди имат колкото и да ти е трудно доказвай, че можеш сама и след 2-3 години няма да ти държи сметка къде ходиш и какво правиш.

gaska
08-09-2010, 18:33
Не може ли родителите ти да говорят с нея.

Пък и това е вариант.

[color=blue][i]Познато... Има една приказка "Щом не става с добро, става с лошо" не обичам да се прибягвам към нея, но понякога и това може да е решение...

Избягай 1-2 пъти.

ibojilow
08-09-2010, 18:44

Пък и това е вариант.

[color=blue][i]Познато... Има една приказка "Щом не става с добро, става с лошо" не обичам да се прибягвам към нея, но понякога и това може да е решение...

Избягай 1-2 пъти.

Давай направи го и после няма да посмееш да се прибереш. Най-малко, че ще си наказана. Пък и шанса както и баба ти така и дядо ти да не ти говорят е голям. Това е глупост .

darsit0
08-09-2010, 19:14
между другото съм на 13Няма какво друго да ти кажа освен, че колкото и да е стар погледа на баба ти за нещата, ти все пак си малка.

имам фр на 11 дето най-редовно се мъкне с останалите ми фр :?

darsit0
08-09-2010, 19:19

и те не ме пускат :booooomb: е, баща ми ме пуска, но мама нали е дъщеря на баба ми, та........

gaska
08-09-2010, 19:27
Приятелките на твоя възраст ли са? Баба ти познава ли ги?
Тропни с краче.

ibojilow
08-09-2010, 19:45
между другото съм на 13Няма какво друго да ти кажа освен, че колкото и да е стар погледа на баба ти за нещата, ти все пак си малка.

имам фр на 11 дето най-редовно се мъкне с останалите ми фр :?
Не гледай в чуждата паница. Човек не може да си избира родителите, за сега нищо не можеш да предприемеш примири се .

Ospi
08-09-2010, 22:51
Дай да предположа как се чувстваш, иска ти се да си свободна, омъзнало ти е от параноичните глупости на баба си, понякога ти се иска да и набиеш един (рядко), опълчваш се понякога и излизаш, но от вътре ти става нещо и не можеш да спреш да мислиш за последствията... Когато се отдалечиш ти се иска да продължиш, но от някъде те е страх и се колебаеш...

Абе мойта беше такава, аз така се чувствах. Не ме пускаше никъде сам, постоянно клечеше на площатката да ме наблюдава, вземаше ме от училище... Пълнеше ми главата с истории за отвлечени деца целейки да ме уплаши. Само че бях на 9 :D Ходи където ходят другите когато си искаш. Замисли се малко, какво би могла една бабичка да ти направи освен да истерясва. Ако те заключи навън, имаш приятели. Нали тя ще се тревожи къде си :)

darsit0
08-10-2010, 12:53
мхм..... на мойта възраст са и ги познава. е, има 2-3 дето са по-малки ама тях ги пускат, не е честно! :-k

ibojilow
08-10-2010, 13:05
мхм..... на мойта възраст са и ги познава. е, има 2-3 дето са по-малки ама тях ги пускат, не е честно! :-k
Еми живота е гаден, свиквай. Ще те пуска, но няма да е сега. :)

darsit0
08-10-2010, 13:40

ама аз искам сега

ibojilow
08-10-2010, 13:58

ама аз искам сега
Добре как да ти обясня, че баба ти е жена с характер и няма да се пречупи за един месец или за 2-3 разговора. И аз искам 1 000 000 000 и много здраве, но уви няма.. Не искам да съм груб, просто искам да ти кажа, че за сега си стой на дупето. Питай я всеки ден може ли и след всяко не, се обръщай с думите " ОФФ само мене не ме пускат, има и момичета по-малки от мен " и един ден дано да се пречупи..

Biskfitka
08-10-2010, 18:11
Абе на 13 е нормално да я пуска да излиза понякога.Момичето едва ли иска в 11-12 вечерта да е навън,а просто да излиза с приятелки.
Всъщност докато питаш така ще е ;) Казваш ''излизам с приятелки на центъра (примерно) '' и излизаш...ако цял живот питаш ''може ли това..може ли онова'' няма да ти позволи нищо....

ibojilow
08-10-2010, 18:13
Абе на 13 е нормално да я пуска да излиза понякога.Момичето едва ли иска в 11-12 вечерта да е навън,а просто да излиза с приятелки.
Всъщност докато питаш така ще е ;) Казваш ''излизам с приятелки на центъра (примерно) '' и излизаш...ако цял живот питаш ''може ли това..може ли онова'' няма да ти позволи нищо....
До тук добре, а като баба и я пита " Ти питала ли си някого за да ходиш по центъра? " Тогава какво правим?

darsit0
08-10-2010, 18:29
До тук добре, а като баба и я пита " Ти питала ли си някого за да ходиш по центъра? " Тогава какво правим?

добър въпрос :-o

darsit0
08-10-2010, 18:30
ама тя е по цял ден на работа бе, няма да ме усети, че съм излизала :D ама все пак докато съм навън ще ми е пристеснено .....

darsit0
08-10-2010, 18:32
под "навън" разбирайте някъде далече от вкъщи, на центъра например. да не си помислите, че стоя по цял ден вкъщи и не ми дава да излизам, щото така прозвуча

Biskfitka
08-10-2010, 20:23

добър въпрос :-oКажи и ,че си имаш акъл в главата и си достатъчно голяма,че да отидеш до центъра (е ...малко ми е странно да кажа тва на 13 годишно момиче,ама все пак изглеждаш добро дете :D ) с приятелки.Пък и баща ти и дядо ти те пускат доколкото разбрах...
Кажи на баба си,че не може цял живот да те пази...
И след 2-3 години пак няма да я пуска :) Веднъж щом свикне да я ''контролира'' така,по нататък може и по-зле да стане ;)

Hiph0pgirl
08-10-2010, 20:42
хах аз съм на същото дережде 8-) ходи си където искаш и ако те усети и те пита кажи, че ти е писнало само теб да не те пускат и, че ти се смеят (излъжи де 8-) ) и ако нищо не стане да не ти пука, ходи където искаш :)

darsit0
08-11-2010, 09:47
мерси за съветите :) ако има още, казвайте

miminka__94
08-11-2010, 23:50
еми според мен ти нямат доверие,а за него трябва да поработиш доста . . . плюс това мисля,че е добра идея да ги запознаеш с приятелите ти,за да имат доверие в тях не да си мислят,че ще те оставят сама из "големия лош свят" . . . аз имах случай с една позната,майка и не я пускаше да излиза вечер,за да не прави секс 8-) и моята майка говори с нейната(бяха приятелки) и и обясни,че тя ако иска и наобяд може да го направи ... та исках да кажа,че е добра идея да види и гледните точки на другите настойници :) успех

StriPPeD
08-12-2010, 01:24
На 13???? :shock:
човек.. и аз не бих пускала 13 годишната си дъщеря навсякъде :-D
аз съм на 16, не съм много по-голяма от теб, но все пак е различно :lol:
ако не ти вярват - няма как да те пуснат :? сорка ..
не знам кво повече да кажа .. :o
Целувки :-)

darsit0
08-12-2010, 06:35
еми според мен ти нямат доверие,а за него трябва да поработиш доста . . . плюс това мисля,че е добра идея да ги запознаеш с приятелите ти,за да имат доверие в тях не да си мислят,че ще те оставят сама из "големия лош свят" . . . аз имах случай с една позната,майка и не я пускаше да излиза вечер,за да не прави секс 8-) и моята майка говори с нейната(бяха приятелки) и и обясни,че тя ако иска и наобяд може да го направи ... та исках да кажа,че е добра идея да види и гледните точки на другите настойници :) успех

тя ги познава всичките, може да се каже и че е отгледала майките им, щото те и моята майка също са били приятелки и често са идвали у нас ( докато мен ме е нямало ... :x :D )

gaska
08-12-2010, 09:39

То никой не би я пуснал навсякъде. Момичето говори за отиване до центъра, а не на клуб.

darsit0
08-12-2010, 12:15

То никой не би я пуснал навсякъде. Момичето говори за отиване до центъра, а не на клуб.

мхм