View Full Version : Огромен проблем - съвет
abvgde93
08-09-2010, 15:31
Здравейте,имам проблеми с акнето и от 1 година се лекувам.Може да се каже ,че имам подобрение.Но лятото знаете как е...не може да не ми излезнат пъпки.Момче на 17 години съм.
Дерматоложката ми предписа да се мажа със слънцезащитен крем на Bioderma AKN MAT 30,той предпазва от слънцето и не позволява да се образуват черни точки.Добре мажа се с него,но тук за 1 седмица кожата ми страшно започна да се омазнява и аз започнах да използвам + вечер - Acne Out active losiona.Да но кожата изсуши ли ми се не знам...лицето ми стана на люспи...в момента не е точно на люспи а все едно имам кир по лицето...Начина го знам > да хвана било до с пръсти или с кърпа и да го изтъркам,ДА НО КАК ? Като лицето ми е в пъпки които трябва да заздравяват а не да ги разчоплям.Направо ме е срам пред хората.Дайте съвет моля Ви :)
Здравейте,имам проблеми с акнето и от 1 година се лекувам.Може да се каже ,че имам подобрение.Но лятото знаете как е...не може да не ми излезнат пъпки.Момче на 17 години съм.
Дерматоложката ми предписа да се мажа със слънцезащитен крем на Bioderma AKN MAT 30,той предпазва от слънцето и не позволява да се образуват черни точки.Добре мажа се с него,но тук за 1 седмица кожата ми страшно започна да се омазнява и аз започнах да използвам + вечер - Acne Out active losiona.Да но кожата изсуши ли ми се не знам...лицето ми стана на люспи...в момента не е точно на люспи а все едно имам кир по лицето...Начина го знам > да хвана било до с пръсти или с кърпа и да го изтъркам,ДА НО КАК ? Като лицето ми е в пъпки които трябва да заздравяват а не да ги разчоплям.Направо ме е срам пред хората.Дайте съвет моля Ви :) мисля, че с по-мека кърпа или с пръст няма да ги разчоплиш.. след като се "изтъркаш", се измии със студена вода и се намажи с нещо успокояващо кожата..
abvgde93
08-09-2010, 17:42
ами то не знам как ще го махна то е по цялото лице ....и не е някакво ронливо а трябва бая да търкаш ...не знам направо ужас.. :)
Harum_Scarum
08-09-2010, 17:43
По-добре иди при дерматоложката си и я попитай. :)
abvgde93
08-09-2010, 17:51
Ще ходя макар,че ме е срам да я питам такова нещо ... това е се едно да не се къпеш с месеци и да станеш така по тялото ... а аз се къпя всеки ден ...
dimeto007
08-09-2010, 19:05
мен ми става така като изгоря по лицето . . . нз при теб от кво се е получило - можеш да пробваш с тоалетни трици.Те са за лице не вярвам да ти навредят поне ще изтъркат мъртвата кожа. Ако пък много си разраниш пъпките не го прави след 1-вия път. Продават се в аптеките, варират около левче или 1лв и нещо.
krisito9212
08-09-2010, 22:55
Ексфолиант,дори по-скоро нежен пилинг и смени дерматоложката
abvgde93
08-10-2010, 07:57
(д-р Славка Чолакова е) ,защо да я сменя?
krisito9212
08-10-2010, 10:15
Няма значение коя е,не я познавам.Но сам виждаш резултатите на лице,ако си разбираше от работата,нямаше да правиш теми пофорумите
vanity23
08-10-2010, 10:41
да и на мен ми стана подобно нещо когато изгорях и поле ги изчоплих и се махнаха след няколко дена но не ти препоръчвам защото има опасност да остане белег а и кожата отдолу е някак нежна и мойе да се вазпали :(