Влез

View Full Version : Помощ! Майка ми е абсолютно откачила!

BunnyInlove3e
08-09-2010, 17:17
Така.... Значи не знам откъде да започна.. Майка ми от доста време се държи много странно - чисти по 3 пъти на ден сякаш в къщата ще плъзнат червеи, обвинява ме за всяко нещо което й е изчезнало, след половин час си го намира и ми се извинява, напива се през ден, а и понякога ме нарежда без абсолютно никаква причина. Какво да правя? Кажете ми т'ва нормално поведение ли е според вас?! :(

StriPPeD
08-09-2010, 17:30
Здравей BunnyInlove3e,
не знам дали ще ти помогна, но ще се опитам. Като за начало, понякога на родителите ни им е трудно и изпадат в такива ситуации. Майка ми не веднъж е полудявала, дори ме е удряла. При теб положението е малко странно щом включва и алкохол. Какво разбираш под "напиване"? Едно е да пие малко, друго е да се напие. Кога започва да чисти и да те обвинява? Разкажи малко повече ако нямаш нищо против и ще се постарая да помогна. Може би всичко е наред, а ти просто преувеличаваш. Спокойно.. все пак ти е майка, няма нищо страшно. :P

GVG
08-09-2010, 17:30
Ами, всеки човек на някакви периоди 'лудва'. Това, че чисти по няколко пъти на ден е може би за да се разсее, да убие времето, това, че нещо и е изчезнало (а в повечето пъти, те сами си го скрият от себе си, а после обвинават другите, че са им го преместили/загубили) е често срещано явление и в къщи :), за това няма решение, просто искат другите да им сваршат работа, или просто казано да им намерят нещата :D (което понякова е наистина мн. досадно). А за напиването незнам какво да ти кажа, най-просто и лесно казано, поговори с нея, поразпитай я защо се държи така, на какво се дължи това нейно явно изнервено настроение... :smt017

BunnyInlove3e
08-09-2010, 17:38
Обвинява ме когато не може да си намери нещо. Сякаш аз съм длъжна да знам къде си слага нещата. И когато казах "напива се" говорех за яко напиване, а майка ми като се напие става много агресивна и почва много да обижда и то наред. Не веднъж е псувала и дядо ми, и баба ми, и мен на пияна глава. Понякога се чудя къде да избягам от нея... Тя е като бомба със закъснител.

Claymore
08-09-2010, 17:52
Кажи й, че е луда, отиди да живееш при баба си и дядо си и й кажи, че ако не си промени държанието ще отидеш при социален работник [много са милички]. 8-)

StriPPeD
08-09-2010, 17:53
Ти на колко си години?
Попринцип майка ми като ми премести нещо и я попитам къде е тя все не знае къде е, въпреки че го е пипала. Когато аз преместя нещо пак обвинявам нея и после се усещам, че аз съм преместила конкретното НЕЩО на конкретното място. Наистина трябва да поговориш с нея и да разбереш какво й е. Може да е болна и да не иска да ти каже (да не дава Господ) Не знам, не знам.. може да има проблем..
Извинявай за въпроса, понеже е малко личен, но къде е баща ти в такива моменти? Само когато сте сами ли се държи така?
Седнете, поговорете без да си крещите. Не повишавай тон дори да почне да ти вика. Усмихвай се, но не преигравай. Опитай се да разбереш какво й тежи на душата (може би за това пие, за да забрави за нещо лошо.. да се опита да избегне някакъв проблем)..
Дано си ме разбрала.. :)

ibojilow
08-09-2010, 18:04
Кажи й, че е луда, отиди да живееш при баба си и дядо си и й кажи, че ако не си промени държанието ще отидеш при социален работник [много са милички]. 8-)
Няма да пие 2-3 дена за да и покаже, че всичко е окей и при първа възможност ще се напие.. Както казаха другите може да е проблем, нещо неприятно което иска да забрави и това е единствения начин според нея.. Когато е трезва и кажи, че не харесваш когато се напие и тези неща те отблъскват от нея.. Това не е вариант за да престане, може да продължи, може и да спре.. Не се мотай в нейната стая ( ако сте в 2 отделни ) и не се мотай около нейните неща и като ти каже нещо и кажи, оо не съм влизала в стаята ти, нямам и на идея.. Пожелавам ти от сърце всичко да се оправи.

BunnyInlove3e
08-09-2010, 18:10
Ти на колко си години?
Извинявай за въпроса, понеже е малко личен, но къде е баща ти в такива моменти?
На 15 съм. Нашите са разведени и баща ми живее в едно курортно село. През уикендите ме взима при него. Около 10 пъти е говорил с нея за едно и също нещо, но тя не чува никой.

StriPPeD
08-09-2010, 18:22
Защо не отидеш при него? Може би ще се чувстваш по-добре. Поне до края на лятото. :-)

BunnyInlove3e
08-09-2010, 18:24
Защо не отидеш при него? Може би ще се чувстваш по-добре. Поне до края на лятото. :-)
Ми т'ва и мисля да направя. Мерси за съветите на всички. Дано дадат някакъв резултат.

gaska
08-09-2010, 18:25
Не е нормално. Явно има проблем с алкохола. На работа ходи ли?
Като видиш, че пие, скрий се и не й се пречкай.

Наистина, защо не отидеш при баща си?

BlackEyedPeas
08-09-2010, 18:28
Да не би скоро да сте имали загуба на някой близък на семейството?

StriPPeD
08-09-2010, 18:34
Да не би скоро да сте имали загуба на някой близък на семейството?
И аз си мислих нещо подобно, че може би пие заради някаква причинена болка. Избягва някакъв проблем (или поне се опитва чрез алкохола) :shock:

BunnyInlove3e
08-09-2010, 18:39
Никой не е умирал от семейството (да чукна на дърво). Преди да стане на 33 не се държеше толкова идиотски, беше най-милата мама която човек може да има, но след 33-тата година нещо й стана и коренно се промени.

gaska
08-09-2010, 18:47
Отдавна ли са разведени? Да не се чувства много остаряла.

BunnyInlove3e
08-09-2010, 19:11
Отдавна ли са разведени? Да не се чувства много остаряла.
Ми те са се развели аз още като съм била бебе.

gaska
08-09-2010, 19:19
Майка ти имала ли е приятел, приятели? Да не се е разделила с някого?

StriPPeD
08-09-2010, 19:59
Миличка помисли малко какво може да й причинява това ..