PDA

View Full Version : Как ли изглежда отстрани?

faithhh
08-09-2010, 19:27
Такааа.. отдавна не съм влизал (не,че като съм влизал съм писал ,но винаги чета интересни теми и си взимам поука,но дойде време и за мен :))) (свиквайте с усмивките просто ми е навик :)))
В момента съм на 16,нямам приятелка но имам и приятели с които си прекарвам добре,но естествено родителите ми куцат :)))
Майка ми работи в хотел,но от 4 месеца не е получавала заплата(заради проблеми с здравната каса)то даже не е точно хотел ами санитарен по точно :)))
Както и да е майка ми е не е толкова настроена против мене колкото баща ми.Тя се опитва винаги да съм спретнат и възпитан.Разбирам.че бая нерви се хвърлят покрай работата,но айде де...

Хората в живота ми:

Баба ми С нея се разбирам най-добре,тя не е от бабите на които не и достига пенсията (с това твърдение искам да кажа,че тя и леля ми просто ми помагат материално повече отколкото родителите ми.Много си я обичам.Но тя има вражда с баща ми.

Леля миНай добрата леля на света(за мене де) винаги във всеки момент ми е помагала за всичко било то пари или други работи. <3

БащатаАко ми повярвате,че баща ми който е на 41 няма нито 1 година стаж ще сте герои :)))) Човекът е АЙЛЯК :((( Преди 2 години аз открих че баща ми влиза в gepime.com , което обърна живота ми :(( Хем не работи , хем изневерява (Айляк човек) Седи повече от мене на пцто и лъже че излизал по работа......

Но не съм сам все пак имам брат,който е на 5 и се грижа за него.Но е трудно да кажа на майка ми каква е работата с баща ми ... :(
Не съм от тези момчета,които се бият и нервят от лошите думи но винаги бих защитил приятелка/семейство с насилие.
Както и да е не че и аз съм перфектен ама проблемът не е в мене :(
Преди 1 година бях в ПА(Паническа криза) Това не трябва да се случва на никого от вас (това е чувството на смъртта) все едно просто от тогава аз имам определени страхове... и станах още по кротък.

Проблема е как да си направя живота идеален? :)))

Ако имате въпроси , които ще ви помогнат за разрешаването на проблема моля поствайте тук :))))

StriPPeD
08-09-2010, 20:05
ОМГ .. :(
човек .. не ме разбирай погрешно, обаче мисля че ти е нужна професионална помощ.. това ще е единствения човек, който със сигурност ще ти даде правилен съвет, в който трябва да се вслушаш..
Пожелавам ти успех :shock:

verdjb
08-09-2010, 22:07
Според мен няма Идеален живот .. но като за начало по-добре да кажеш на майка си за изневерите на баща си .. по-добре да не живее в лъжа

gaska
08-10-2010, 06:18
Идеален живот няма. Радвай се, че имаш приятели и роднини, на които да разчиташ. Майка ти явно е приела баща ти такъв.

venelinka
08-10-2010, 09:52
Ще се повторя, но няма идеален живот. Просто гледай позитивно на нещата - ти сам го каза, имаш прекрасна майка, леля и баба, страхотни приятели. Имаш брат, за който се грижиш, много малко хора биха го направили. А колкото до това, че нямаш приятелка не се притеснявай, сигурна съм, че ще срещнеш добро и умно момиче, което да те разбира и харесва. И мисля, че трябва да кажеш на майка си за изневерите на баща ти, по-добре да знае неудобната истина, отколкото да живее в лъжа.

daru6a1
08-10-2010, 20:12
Обобщавам всичко казано до сега и го подкрепям ! Със сигурност няма идеален живот , но ти можеш да си го направиш приятен до някаква степен [възможна] ..

Най-редно е да говориш с майка си и да й разкажеш , защото нещата могат да се задълбочат и да стане много по-лошо от сегашното ви положение .. Все пак става дума за теб и за твоето семейство .. Защото ако бях на твое място , независимо какво паническо разтройство съм имала , щях да говоря с майка ми [без баща ми да разбира естествено .. ] . И по-добре майка ти да решава какво да става , защото е по-опитна и по-зряла от тебе :]

Успех ! :-)

faithhh
03-22-2011, 10:59
Връщам темата,защото положението става все по зле...
нямам се много с моя клас, а сме 10ти
имам чуството че съм най-големият некъдърник

ТЕМАТА НЕ Е ЕБАВКА!

misho1993
03-22-2011, 21:00
Ако това ще те успокои, може и по зле ;)

Както и да е, майка ти заслужава да знае истината, но трябва да си сигурен в това... Това че баща ти влиза в гепи ме, както и това че излиза (дали по работа или не) не е доказателство че изневерява!

На класа не обръщай особено внимание щом имаш добри приятели, въпреки че е добре да сте си дружки.

Идеален живот няма... Просто така сме устроени хората- винаги искаме още. (Знам, знам, на теб ти стига само родителите ти да са по добра стока... всички така казват..)

Моят съвет е, да запазиш добрите си отношения с баба ти и леля ти и да не се притесняваш толкова. Все пак това са най- добрите години от живота ти, изживей ги така, че да ги помниш с добро! Успех!

biolojkata95
03-23-2011, 07:08
темата със сигурност не е ебавка но потърси профессионална помощ
не можеш да живееш така

Schneeflocke
03-23-2011, 09:17
Идеален живот...учи и чакай да пораснеш, изнеси се от вкъщи като си вземеш хляба в ръцете и дерзай...

Не казвай на майка си. Жената едва ли е малоумна, много добре знае какъв е мъж й. Щом го търпи, знащи си го обича. Като й кажеш, той само ще те намрази. От личен опит говоря, в родителски отношения не е добре да се месиш...

Mi6inka
03-23-2011, 09:31
А пробвал ли си да говориш с баща си.... да го питаш ( спокойно, с тон на разговор, а не караница) защо не работи и какво толкова прави, толкова много време на компютъра? Този човек има 2 деца и не полага никакви грижи за тях... това ме вбесява най-много в твоята история...както и майка ти, която го търпи...но да речем, че може би няма избор..

Schneeflocke
03-24-2011, 08:25
А пробвал ли си да говориш с баща си.... да го питаш ( спокойно, с тон на разговор, а не караница) защо не работи и какво толкова прави, толкова много време на компютъра? Този човек има 2 деца и не полага никакви грижи за тях... това ме вбесява най-много в твоята история...както и майка ти, която го търпи...но да речем, че може би няма избор..

Мдааааа, и това как точно ще помогне? Освен бащата да го опердаши.... Само по филмите ги има:
-Тате, освести се, помогни ни
-Ох, сине, колко съжалявам
(сълзлива прегръдка, бащата отива да си търси работа)

xer0z
03-24-2011, 09:16
И според мен трябва да кажеш на майка си и да се надяваш да направиш до такава степен скандал, че да се разведат. Тогава майка ти ще трябва да се грижи за един човек по-малко и няма да и' се налага да носи на гръб здрав и прав мъж. Таа дам, ако се налага се разплачи, пусни няколко сълзливи реплики и се надявай да останеш с един проблем по-малко.

Mi6inka
03-24-2011, 12:43

Мдааааа, и това как точно ще помогне? Освен бащата да го опердаши.... Само по филмите ги има:
-Тате, освести се, помогни ни
-Ох, сине, колко съжалявам
(сълзлива прегръдка, бащата отива да си търси работа)

Всъщност, ако той е нормален човек, би трябвало да се трогне най-силно от думите на детето си... Всеки родител се предполага, че иска най-доброто за детето си и когато той му каже в очите, че не е щастлив...може да има резултат.... Ще го пердаши..той да не е на 7.

Ти какво предлагаш да направи??Да си мълчи тихо и кротко и да продължава да се тормози от вътре... Един нормален разговор, не мисля, че ще предизвика такива реакции у баща му

Schneeflocke
03-24-2011, 19:01
Всъщност, ако той е нормален човек, би трябвало да се трогне най-силно от думите на детето си... Всеки родител се предполага, че иска най-доброто за детето си и когато той му каже в очите, че не е щастлив...може да има резултат.... Ще го пердаши..той да не е на 7.

Ти какво предлагаш да направи??Да си мълчи тихо и кротко и да продължава да се тормози от вътре... Един нормален разговор, не мисля, че ще предизвика такива реакции у баща му

Ако той е нормален човек, няма да има нужда от такъв разговор....

Точно това предлагам. Лекетата не обичт да им се напомня, че са такива. И обикновено реагират като лекета....