View Full Version : Къде беше? С кого беше? Какво правихте? Яде ли днес? ..
Chanceux
08-11-2010, 16:47
Задават ли ви тези въпроси вашите родители? Колко често ви звънят по телефона?
Забелязах,че родителите на почти всичките ми приятели/познати им звънят по няколко пъти на ден,а на някои и през час.. Когато отиваме някъде,излизаме от училище или пък получим оценки те веднага се обаждат на мама/татко и съобщават. :-o
В смисъл,за мен това е странно. Моите родители никога не ми звънят,освен ако е късно и още не съм вкъщи или има нещо спешно. Дори рядко ми искат бележника и т.н. .. Е,от скоро леко ме подпитват къде точно се намирам и искат да оставя 2-3 телефона на приятели ако не могат да се свържат с мен,но смятам че е напълно нормално. 8-)
А вие как реагирате на въпросите,отговаряте ли или се измъквате?
В общи линии 'стоят ли ви на главата' или са като моите? :-D
обаждат се само, когато не живея с тях - от понеделник до петък
през другото време не ми звънят
GossipGirl89
08-11-2010, 17:52
Скоро ще навърша 21 и тия работи ги правят откакто се помня :D Ако не с баща ми, то с мама се чуваме задължително поне пе 1 път дневно. Пита ме как съм, какво правя... дали ще излизам. Като тръгна да излизам естествено веднага следват логичните въпроси "Къде? С кого? Кога ще се прибереш?" 8-) Честно казано преди се дразнех и ми беше досадно, но сега като че ли вече не обръщам чак толкова много внимание... Обичам да им казвам къде съм и какво правя. Не обичам да ги лъжа. А и донякъде ги разбирам, защото един ден и аз ще питам същите неща моето дете и ще се притеснявам по същия този начин...
shakira96
08-11-2010, 18:43
Не ме питат почти никога.. Майка ми ми звъни по 1-2 пъти на ден да ме чуе как съм, а баща ми най-много по 1 - не искал да ме притеснява човека. Наще са печени. 8)
WaterLilly
08-11-2010, 18:50
Обаждат се само ако е станало късно. Иначе не ме притесняват. Аз така или иначе си предупреждавам къде отивам и с кой. :)
Unendlich
08-11-2010, 19:09
Нашите са много печени и изобщо не ми правят проблеми за оценки, вечерен час и т.н. Не, не си мислете, че им нося 2-ки, точно обратното. Имат ми доверие, не ми звънят по телефона постоянно, защото аз им казах, че искам да ме търсят, само ако е нещо ЖИЗНЕНО важно. Вечер се виждаме, говорим си малко и това е, изобщо не навлизат в личното ми пространство - нито компютър, нито вещи. Абе родители мечта са :)
Мама ми звани поне 1 път на ден и понякога повече татко когато има нещто. :)
Ами честно казано от цялата ми компания на мен най-много ми звънят :D Най-вече майка ми .. все има нещо да ме пита или пък да ми каже .. Иначе наще са на работа през деня и не ме безпокоят , докато не се приберът и ме няма ;д веднага ме издирват .. Иначе с баща ми се чувам веднъж или се виждаме чак като се прибера , тъй като работата му е натоварена ..
Правят ми проблем за вечерния час , с изречението "Нямаме излишни пари за глоби" .. Уж се намираме в спокоен квартал и не минават много патрулки .. ама те се притесняват и ги разбирам :]
Моята постоянно ме пита къде съм,с кой съм,какво правя,кога ще се прибера...какво ли не.Супер досадно ми е и много често се ядосвам...Добре,че сега съм при баба ми и го няма тоя контрол...излизам си с които си искам и се прибирам когато си искам.Иначе се чуваме задължително поне по 2 пъти на ден...
Не баща ми ми званни само ако му кликна - тоест почти никога
мама ми звъни един два пъти аз я тормозя повечето пъти
Jumbie483
08-11-2010, 23:31
Когато съм навън, баща ми звъни най-много два пъти. Майка ми звъни по един път за целия ден, като понякога забравя и това да направи. Повечето пъти аз им звъня да видя къде са, с кого, какво правят и кога ще се прибират. :lol:
miminka__94
08-11-2010, 23:45
Нашите ми звънят акo е найстина нещо много много спешно,иначе ме оставят да дишам на спокойствие . . . дори вечер аз им казвам към 12 ще съм в къщи,но леко така неусетно става към 1-2 те не звънят . . . а приятелите ми с една секунда да закъснеят и почва едно звънене . . . и аз питах нашите защо не проверяват дали закъснявам, а те викат ( на шега де) защото ако те следим ще те хванем,а тогава лошо ... абе и мойте са мечта 8-)
StriPPeD
08-12-2010, 01:28
Уффф .. мен ме влудяват :? :(
meriLinka
08-12-2010, 08:29
Когато съм някъде другаде, в друг град, при други хора ме влудяват със звъненето,но иначе не звънят много- 1-2 пъти на ден.
RedJeans
08-12-2010, 08:34
Не ми звънят,освен ако трябва да се прибера спешно(нещо да се е случило) или ако трябва да купя нещо,но да ме проверят-не.
Дам и аз съм забелязала,че на мн от приятелите ми родителите им ги държат мн изкъсо,а те не са от типа хора,които ходят редовно по клубове,пушат и пия.Имам една фр,на която майка й и баща й й звъняха по 6-7 пъти на ден.Дори й се обаждаха да й пожелават лека нощ,когато бяхме на море :shock: Струва ми се странно....иначе съм близка с нашите,не ме тормозят много по телефона,но редовно ме заливат с въпроси :д
Обаждат се само ако е станало късно. Иначе не ме притесняват. Аз така или иначе си предупреждавам къде отивам и с кой. :)
и при мен е същото
radeberger
08-18-2010, 21:24
Майка ми почти всеки ден ми звъни по 1 път от работа . Иначе ако се прибере и не съм в нас може да ми звънне да пита къде съм и до там . Не ме разпитват чак толкова много.
Преди да излеза по принцип ме питат къде и с кого отивам,но все пак излизам към 22:00 всяка вечер пък и в моя кв. преди 2 дни ме гони психар с брадва .. нормално да ме питат.. след като съм навън след около половин час ми звъннат "Къде си ? " следващото обаждане е някаде към 1 да се прибирам,но след това заспиват и към 3-4 съм си в нас :grin: те го знаят де,ама се пак си им е навик,знаят че няма да се прибера като ми се обадят ама .. кой ли не е така :D
Майка ми по няколко пъти на ден ми звъни и точно тея въпроси ми задава.Понякога много ме дразни, но когато не се обажда се притеснявам :D .