Влез

View Full Version : Струва ли си...?

DeathRogue
08-13-2010, 08:08
Здравейте,съфорумци!Май дойде и моето време да поискам съвети и идеи от вас...
Таа ситуацията е следната...Аз(17г.) и приятелката ми (16г.) сме заедно вече от 2г. и нещо.Баща й е адвокат и нейната мечта е да стане добра колкото него.Обсъждали сме вариантите за образованието,и двамата искахме да следваме в София,не само за да сме заедно..просто там има по-добри възможности,а и аз имам роднини там.Та така..до снощи си мислех,че независимо дали ще сме още двойка след време,ще сме в един град и ще си останем близки (трябва да уточня,че сме мн привързани един към др., освен ,че сме двойка,сме и най-добри фр. ,и че тя е момиче,което не е за изпускане)..Снощи ми обясни,че е говорила с баща си и той й е казал,че е най-добре за нея да учи в Англия :neutral: и виждам,че е твърдо решена да отиде там..Попита ме дали искам да отида с нея..Мисля да го направя като взимам предвид,че може да скъсаме по всяко време,но все пак предимствата да следваш в Англия си остават за мен.Доста съм объркан :-s Дали няма да е грешка..?Струва ли си да поемам такъв риск?Все пак е единствения човек за когото ми пука и на който мога да вярвам колкото и мн "приятели" да имам.
Дали тя би го направила за мен?Честно казано ми звучи толкова наивно,че нема на къде..но както казах привилегийте си остават за мен при вс. положения.

Whoopdedoo
08-13-2010, 08:12
Ти да не мислиш, че ей така ще идеш в Англия и ще почнеш да учиш, и всичко ще ти е розово?
Ако няма кой да ти удари едно рамо на тая възраст си загубен там, щото ще трябва през нощта да бачкаш, за да си плащаш колежа, в който ще учиш през деня. Но ако наистина го искаш, go on... аз съм с нашите в Англия и е много по-лесно така, иначе отделно вашите ще трябва да ти пращат пари ако не искаш да работиш тук, но не вярвам да е вечно тва.

DeathRogue
08-13-2010, 08:15
Ти да не мислиш, че ей така ще идеш в Англия и ще почнеш да учиш, и всичко ще ти е розово?
Ако няма кой да ти удари едно рамо на тая възраст си загубен там, щото ще трябва през нощта да бачкаш, за да си плащаш колежа, в който ще учиш през деня. Но ако наистина го искаш, go on... аз съм с нашите в Англия и е много по-лесно така, иначе отделно вашите ще трябва да ти пращат пари ако не искаш да работиш тук, но не вярвам да е вечно тва.

Ами става въпрос за един университет,който ти дава стипендия и ти осигурява подслон докато учиш,а също така и работа за студенти..пък и разбира се,че и наще ще помагат с някой лев.

PS университета е Kingston

Whoopdedoo
08-13-2010, 08:18
Ахам, вярвам е и в квартала Kingston, но ако е със стипендия е добре, обаче да не е няква дето да е несигурна, смисъл... да трябва да се състезаваш за нея, щото съм чувал, че повечето са такива.

ScorpionGirl
08-13-2010, 08:20
А ти отиваш там за собствената си изгода или заради приятелката ти? Така и не стана ясно. Каза, че тя ще заминава и ти си готов да идеш с нея, обаче можело да скъсате по всяко време... Тогава не отиваш заради нея - така излиза. :)

Elenichkaa
08-13-2010, 08:21
Аз на твое място бих отишла!
Щом имаш материалната възможност да си позволиш да учиш в Англия, е по-добре да го направиш вместо да си даваш парите в БЪлгария.

Пс:и аз съм решила да уча там! 8-) но с разликата,че там е баща ми и ще живея с него и жена му. :)

пс2:това е шанс,който не е за изпускане,дори и да си скъсаш задника от работа ще има смисъл.Поне ще знаеш,че си струва,и не заради момичето ами заради твоето бъдеще като личност.
успех..на прав път си 8-) ;)

jo0zy
08-13-2010, 08:22
Колко млади и наивни :-D [кой го каза..] Избора си е твой все пак на теб ти остава още една или дви години не знам.. да мислиш на нея даже 2 или 3, не се знае какво може да ви щракне в мозъка и все пак дори и сега да сте добри приятели примерно ако скъсате не се знае дали няма да се променят отношенията ви. Трябва да проведете много дълъг пазговор и да помислите много добре кое ще ви е повече от полза :)

Whoopdedoo
08-13-2010, 08:22
А ти отиваш там за собствената си изгода или заради приятелката ти? Така и не стана ясно. Каза, че тя ще заминава и ти си готов да идеш с нея, обаче можело да скъсате по всяко време... Тогава не отиваш заради нея - така излиза. :)
Дори и да не отива заради нея, едно е да кажеш, че си учил в София, друго е в Лондон, ако ме разбираш.

DeathRogue
08-13-2010, 08:25

Искам просто да съм до нея..ако тва означава и да сме само приятели.В крайна сметка тя е главната причина,понеже на мен плановете ми бяха за сф.

Chanceux
08-13-2010, 08:25
Едно е да отидеш в София,съвсем друго в Англия.
Голямата ми сестра учи там и хич не ѝ е лесно. Тя не го казва,но се вижда че ѝ е трудно да се справи. :)
Ако тръгнеш с нея получаваш възможност за добро образование и сериозни отношения,но също и много трудности,финансови проблеми и така нататък. Но пък и връзката от разстояние не е лесна задача.
Замисли се наистина колко точно я обичаш и ще поемеш ли всичкия този риск. Не са малко хората,които се принуждават да се върнат заради липса на работа или нещо друго.
Попитай я,тя би ли тръгнала с теб ако решиш да отидеш в щатите примерно. Повече наблюдавай поведението от колкото думите..

Аз бих тръгнал с любимата.

mnogoznaikO
08-13-2010, 08:28
Говори с ващи и вземете заедното това решение :)

DeathRogue
08-13-2010, 08:29
Аз на твое място бих отишла!
Щом имаш материалната възможност да си позволиш да учиш в Англия, е по-добре да го направиш вместо да си даваш парите в БЪлгария.

Пс:и аз съм решила да уча там! 8-) но с разликата,че там е баща ми и ще живея с него и жена му. :)

пс2:това е шанс,който не е за изпускане,дори и да си скъсаш задника от работа ще има смисъл.Поне ще знаеш,че си струва,и не заради момичето ами заради твоето бъдеще като личност.
успех..на прав път си 8-) ;)

8-) звучи оптимистично..е то е ясно,че ще се учи здраво :] не съм казал,че ще си клатя краката на стола

monotonous
08-13-2010, 08:37
Според мен, момичето ако не държеше на теб, нямаше да те покани с нея. Това значи, на първо място, че ти има много голямо доверие. Пък - дори и да се разделите (което не ти пожелавам), в крайна сметка е по-лесно в чужбина, ако имаш познато рамо до себе си. Щом сте и най-добри приятели (освен, че сте заедно), ще се подкрепяте, опознавайки новия град и новата държава. Ако си останете заедно - още по-добре. :)
В крайна сметка там ти ще си единствената й опора - това би трябвало да ви сближи още повече. А и щом ще учите заедно - е почти изключен варианта "намиране на нови познати в различна среда и намиране на нови гаджета". В смисъл, че вие ще опознавате хората заедно.
Стискам ви палци, каквото и да решите.

MaLkaTa_LaDy
08-13-2010, 09:26
Ако се колебаеш дали да го направиш заради нея, направи го заради себе си! Да, наистина Англия дава много добри възможности, но зависи къде. В Лондон българите биват приемани по-добре, но не навсякъде е така. На един приятел му отказаха работа само защото е българин, като му казаха, че ако беше поне поляк, щяха да го вземат. Та не е никак лесно за реализация. От друга гледна точка не е никак лесно да те приемат. А ти вече ги мислиш все едно и двамата сте влезли. Отделно Англия е огромна, ако не сте в един колеж, много трудно ще се виждате. Тааа недей да мислиш, че ако поискате и двамата сте вътре. Кандидатствай, ако те приемат - евала. Аз бих го направила заради себе си повече. :}}

mimka1912
08-13-2010, 09:50
Не че нещо, ама ти си на 17, а тя на 16. Има мноого времем. Не мога да ви разбера..Хубаво е да отидеш в Англия, само че има още 2-3 години. А до колкото разбрах ти ще заминеш заедно с нея, което означава, че ще трябва да я изчакаш 1 година. Така че, моят съвет е да си живееш живота и като му дойде времето ще го решите.

sasha_90
08-13-2010, 09:51
Решението си е твое,но знай,че за да отидеш там ти трябват доста пари.А и докато се установиш още.Иначе после си печелиш доста повече.За образованието-добра възможност си е,но пак ти казвам-трябват много пари.Ще ви бъде много трудно.

П.п.Пак ли тази Англия?!Омръзна ми да се "сблъсквам" с нея.
:x