PDA

View Full Version : Тен

RedJeans
08-15-2010, 22:35
Имам много светла кожа и когато отида на море,дори и да съм се намазала със слънцезащитен крем(50 фактор) изгарям.Виноги изгарям и не мога да почернея,а аз искам да стана леко мургава.Как да стане?Не искам с бронзати и т.н.Има ли продукт,който ще накара кожата ми да почернява,а не да изгаря.Мисля,че изгарям,защото тялото ми не произвежда меланин(или както там се казваше-онова,което прави по-тъмен тен,за да защити кожата от UV-лъчите).

Ivan4o0o0
08-16-2010, 04:56
Ами не знам такива мазила но знам, че много мои приятели и приятелки са бели и винаги изгарят и те имат такъв проблем. Или нямаш меланин или имаш в много малко количество. Аз имам доста меланин и хващам доста тен, но тази година един път изгорях и след това хванах за 2-3 бани хванх доста тен. Не знам потърси в нета за такива мазила или лусиони. Проблема е, че се раждаш с определено количество меланин. Може да е наследствено ако майка ти и баща ти са бели като теб значи е наследствено, а ако имат меланин и почерняват, просто така си се родила. Това знам аз :-o

LipSy
08-16-2010, 07:24
Аз не знам, дали има такова мазило. Имам приятелки, които също са много бели и те така са ми казвали, че винаги изгарят и се зачервяват доста. Не знам, дали има някой бял човек, който да не почервенее от слънцето?! :(

rosencetooo
08-16-2010, 07:29
Защо не почнеш да ползваш плажно олио ? С него се почернява , поне аз вече не изгарям откакто го ползвам , а направо си хващам тен .. а попринцип съм беличка :)

Ivan4o0o0
08-16-2010, 08:41
игурно имаш доста меланин за да почернееш ако кожта ти е бяла

rosencetooo
08-16-2010, 08:43
^ идея си нямам , но друга година само почервенявах и не хващах кой знае какъв тен ;дд

cvetinka95
08-16-2010, 09:19
охх меланин нямала.. ако нямаш си албинос :shock:
с какво мислиш ти са оцветява косата ..очите.. нали е същия пигмент :)
иначе не стой по много на плажа и винаги ама винаги кат излезеш от водата са мажи пак дори и мазилото да е водоустойчиво, не е напълно вярно и резултат..пак изгаряш..

sambadance94
08-16-2010, 09:21
Еми ти хубаво ползваш 50 фактор, но знай, че хора с много бяла кожа не могат да се излагат на слънце дълго, в тези горещи дни използвай си този 50 фактор, но стой на слънце максимум 2 часа /според мен после омръзва да седиш повече, но това си е лиен избор/. ПОсле гледай да бъдеш на сянка /препоръчително у вас, в квартирата, в хотела и т.н. Кожата се уврежда ако стоиш дълго на слънце дори и да е с 50 фактор, а особено много се уврежда ако си с толкова бяла кожа! :) Не стой на слънце цял ден гледай да влизаш във водата на всеки 15-20 минутки, но гледай да не се застояваш и там. Излез намажи се пак /след всяко измиване, изпотяване, избърсване и т.н./ и стой пак малко! Така би хванала лек тен и ако ходиш така всеки ден по малко на плажче ще има ефект, но пак казвам не се застоявай, ще ти изиграе лоша рокля! :) И дори и да почернеш леко не сменяй фактора /а и от силен фактор като 50-ти трудно се почернява, трудно се произвежда меланин в кожата, защото 50-ти фактор те предпазва от слънцето, а не кара кожата ти да произвежда меланин/. Не очаквай бързи резултати, бавно и сигурно напред! :) А и да ти кажа кожата ти ще се състарее ако стоиш изложена на слънце цял ден. Е, УСПЕХ!

wukktoruQ
08-16-2010, 09:44
Защо не почнеш да ползваш плажно олио ? С него се почернява , поне аз вече не изгарям откакто го ползвам , а направо си хващам тен .. а попринцип съм беличка :)

о не не...това няма никакъв фактор,като го сложи и не само ще изгори,както е с много бяла кожа,а не ми се мисли какво ще стане...

Иначе не знам за такива козметични продукти..но защо не пробваш нещо от природата?2 седмици някъде преди да заминеш на море яж по 2-3 моркова на ден,настъргани и с малко зехтин..това ще увеличи производството на меланин,аз така само излезнах на слънце и почернях почти веднага...и продължавай да се мажеш със сланцезащитен крем,но можеш да смалиш малко фактора.

sambadance94
08-16-2010, 09:50
Да, и като почне да яде толкова моркови накрая да стане оранжева ... Специалисти са казали не повече от 2 моркова на ден! А и в никакъв случай не намаляй фактора, това не е хубаво за хора с много бяла кожа! :) Слушай мен доста съм навътре в нещата :-D чета мнго и гледам много здравни предавания :)

rosencetooo
08-16-2010, 09:57

о не не...това няма никакъв фактор,като го сложи и не само ще изгори,както е с много бяла кожа,а не ми се мисли какво ще стане...

Иначе не знам за такива козметични продукти..но защо не пробваш нещо от природата?2 седмици някъде преди да заминеш на море яж по 2-3 моркова на ден,настъргани и с малко зехтин..това ще увеличи производството на меланин,аз така само излезнах на слънце и почернях почти веднага...и продължавай да се мажеш със сланцезащитен крем,но можеш да смалиш малко фактора. Има такива ,който са с фактори моето олио точно е с фактор , другото което е и аз съм яла няколко моркова това лято , ии след плажа ако съм стояла цял ден , се мажа с пяна за след слънце .. ии нищо не ми е станало :)

ira90
08-16-2010, 09:58
Имам много светла кожа и когато отида на море,дори и да съм се намазала със слънцезащитен крем(50 фактор) изгарям.Виноги изгарям и не мога да почернея,а аз искам да стана леко мургава.Как да стане?Не искам с бронзати и т.н.Има ли продукт,който ще накара кожата ми да почернява,а не да изгаря.Мисля,че изгарям,защото тялото ми не произвежда меланин(или както там се казваше-онова,което прави по-тъмен тен,за да защити кожата от UV-лъчите).

Моята приятелка е с бяла кожа и преди да иде на море прави по 3/4 процедури на солариум и така като идем на море първите два дена постепенно почернява (но се маже с Слънце защитен лосион) и след това се намеже с Плажно олио като в шишенцето сипва и малко зехтин и така се маже всеки ден до края на морето и се прибира доста черничка. И аз го правя този номер (макар , че не съм с бяла кожа)

lozanovaa
08-16-2010, 10:15
ами и аз съм така беличка,и като ходех на море и стоях повече на слънце изгарях.Препоръчвам ти да не стоиш много на пряка слънчева светлина и може да е в по-хладките часове.Малко по малко би трябвало да почернееш и няма да има опасност от изгаряне. + мазилата които ползваш против изгаряне.Дано помогне :)

JCoutureJunkie
08-16-2010, 10:18
rosencetooo айде кажи ми с колко фактор ти е олиото?Бас ловя,че не е повече от 15,ако не е нещо от сорта 5 -6,което пък си е чиста заблуда.
Авторке,купи си слънцезащитния на Nivea Sun Protect and Bronze.Аз имам фактор 30-50 и съм много доволна.Той активира собствения меланин в кожата равномерно.Аз съм бяла,защото съм наследила майка ми.Баща ми е много тъмен,но аз нито имам тъмна кожа,нито почернявам лесно.Въобще през живота ми не съм се пекла на слънце,винаги седя под чадър,а тази година съм доста по-тъмна от обикновено.

RedJeans
08-16-2010, 10:30
Майка ми когато излезе на слънце и става като циганка,както и брат ми.Баща ми също.Може от някоя баба :D .Мерси за отговорите =)

rosencetooo
08-16-2010, 10:39
rosencetooo айде кажи ми с колко фактор ти е олиото?Бас ловя,че не е повече от 15,ако не е нещо от сорта 5 -6,което пък си е чиста заблуда.
Авторке,купи си слънцезащитния на Nivea Sun Protect and Bronze.Аз имам фактор 30-50 и съм много доволна.Той активира собствения меланин в кожата равномерно.Аз съм бяла,защото съм наследила майка ми.Баща ми е много тъмен,но аз нито имам тъмна кожа,нито почернявам лесно.Въобще през живота ми не съм се пекла на слънце,винаги седя под чадър,а тази година съм доста по-тъмна от обикновено.10 фактора е :)

sambadance94
08-16-2010, 14:35
Със солариумите трябва мнгоо да се внимава! Едно уврежда очите, второ - може рак на кожата да имаш после /затова ако имаш и най-малката раничка не ходи :) дори и да минава/. Опасно е. А и с морковите внимавай